Keresés

Részletes keresés

Daytona Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1135
Szerintem se várj vele, főleg, ha külföldi programokat tervezel. Ugyan ritka dolog, hogy kizáródik a sérv, de semmiképpen nem lenne jó, ha ez nyaralás közben, vagy külföldön történne meg...
Előzmény: rockeeet007 (1133)
MPDC Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1134
Szerintem ne várj vele, jobb nem lesz!

Én az Ars Medica-nal voltam, nekem különösebb gondom nem volt velük. Jól megműtöttek, fájt 3 hétig, azóta semmi, minden ok.
Szóval a lényeget jól csinálták.
Arra azért figyelj, hogy igaz, hogy altatás nélkül csak 10.000, de az esetek 99%-ban viszont úgy állapítják meg a konzultációkor, hogy csak altatásban vállalják a műtétet, tehát a 40.000-et ki kell fizetni, különben nincs beavatkozás...
Előzmény: rockeeet007 (1133)
rockeeet007 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1133

Sziasztok!

Messy: oké, kíváncsi vagyok, hogy hogy sikerült intézned.

Más: Szerintetek érdemes várni a műtéttel? Csak mert ha állami intézményben műttetem magam, akkor legalább 2 hónapot kell várni. Az Ars Medica-nál rögtön meglenne, és csak 10.000 Ft kivizsgálási díjat kell fizetni, ha nem kérek altatást. (Az +40e) Viszont 1-2 fórumon rosszat olvastam róluk.

És ha esetleg várnék a műtéttel, akkor mi az amit lehet csinálni. Pl. tervben van egy erdélyi hegymászás, és egy Párizsi kirándulás a nyárra... Vagy Balatoni fürdőzések?

Köszi!

Előzmény: messy666 (1130)
Daytona Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1132
Jó reggelt!
Na, operálnak ma valakit, vagy csak holnap? :)
tristen Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1131
Sziasztok!

A leendő műtötteknek egy nagy kalappal. :)
messy666 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1130
Hala!Összeget nem tudok írni mivel műtét után adom oda!Majd ha túl vagyok vagy leszek rajta jelentkezem!Hala.
Előzmény: rockeeet007 (1122)
tristen Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1129
Azt elfelejtettem írni, hogy nagyon megijedtem egyébként, amikor a műtétet megelőző napon az altatóorvos elmondta, hogy nem kell tartani semmitől sem, mert mindent mondani fognak a műtétkor. Na ekkor fostam be, mert nekem azt ne mondják, hogy pl.

"most vágtuk bele a lágyékába a szikét, még ha nem is érzi, la la la és így tovább. :))))))))))) "
Előzmény: tristen (1128)
tristen Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1128
Szia!

Nem látod, amikor felvágnak, mert van egy kis terítő előtted. Olyan zöld, színdinamikailag nyugtató szín.

Én a műtő orvost sem láttam, csak az asszisztensét, néha ő nézett rám, hogy élek e még.

De azt megfigyeltem, hogy néhány számomra ismeretlen valakik jöttek leskelődni a műtét folyamán, mert zöld sapkás zöld maszkos zöld ruhás emberek jöttek mentek, mint a nagybani piacon. :))))))))))))))

Érdekes volt, ................ de azért nem szeretném napi szinten ismételni az akciót. :))))

Előzmény: MPDC (1127)
MPDC Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1127
Na igen, tényleg több, mint egy sima alvás, hiszen jól néznénk ki, hogyha olyan mélyen tudnánk aludni, hogy nem ébrednénk fel arra, hogy egy kb. 10cm-es vágáson keresztül turkálnak bennünk. :-)
Nem veszélytelen, de úgy gondolom, hogy kellően fiatal és kondiban lévő embereknél nem lehet különösebb gond az altatás sem.
Másrészt én tökéletesen megvagyok anélkül, hogy lássam, ahogy belém vágnak meg ilyesmi. :-)
Előzmény: Daytona (1124)
tristen Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1126
Szia!

Valami spéci sérvkötő kellene neked. Amúgy szerintem ha ilyen kétoldali sérved van, nem lenne egyszerűbb valami más sportot választani?

üdv.
Előzmény: szakszii (1121)
tristen Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1125
Sziasztok!

Az itt fórumozó tagoknak sérvmentes életet kívánok! :)))))))))))
Daytona Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1124

Én viszont annak idején pont azért nem kértem az altatást, mert elmagyarázták, hogy működik. Itt ugyanis nem csak arról van szó, hogy szundítasz egyet: gyakorlatilag elvágják az agyad és a tested közötti kapcsolatot, ezért kell géppel lélegeztetni is. Szóval alapvetően baromira komoly beavatkozás, más kérdés, hogy kívülről nézve tényleg alvásnak tűnik, valójában azonban nem az. Amikor spinálisan érzéstelenítettek (gerincbe) az gyakorlatilag egy tűszúrás volt, utána semmit nem éreztem - érdekes élmény volt, bármikor alávetném magam megint, kisebb "fájdalommal" járt, mint egy vérvétel.

Helyi érzéstelenítésben (másodszorra) macerásabb volt, ott tényleg lehet érezni ezt-azt, de elviselhető... érdekes tapasztalat volt. :) Viszont mindkettőnél óriási előny, hogy ébren van az ember, szerintem ez jó dolog: lehet közben beszélgetni az orvossal, nyomon követheted, mi történik. Azt sosem felejtem el, amikor a második műtétnél közölte a doki még bőven a műtét közben, hogy "fiatalember, ezennel megszűnt a sérve". Jó érzés volt. :)

Előzmény: landsmann (1123)
landsmann Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1123
Nem csak az ár miatt szokták hátrébb soolni az altatást. Több időt vez igénybe az altatás és ébresztés, mint maga a műtét. Radásul az altatásnak sokkal nagyobb a kockázata. Ennek ellenére én mindkét esetben ezt kértem. Ha gond van, ne tudjak róla, csak ne ébredjek fel oszt jónapot. :)
rockeeet007 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1122

Sziasztok!

Messy, köszi az infót. És mennyiért sikerült felkérni? :)

Tud valaki Pesten kórházat, esetleg orvost ajánlani, akiről jó a tapasztalata?

Üdv:

Bence

Előzmény: messy666 (1120)
szakszii Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1121
Sziasztok!

Lehet nem lesz új a kérdésem, de sajnos nincs időm minden hozzászólást elolvasni. 19 vagyok, két lágyéksérv műtéten vagyok túl, az első alkalommal 17 évesen gyermeksérvvel operáltak, majd fél év után kiújult, 09 decemberében kaptam egy hálót a Honvéd Kórházban. Ennek most már több mint fél éve, de még most is fájdogál néha, nem merem nagyon igénybe venni, félek egy újabb kiújulástól. Ma újra voltam orvosnál vele, a doki érzésem szerint elég félvállról vette a dolgot, nem nagyon nyugtatott meg, de azt mondta, hogy edzhetek vele, erősíthetek is, csak szerezzek be egy haskötőt. Nem tudtok valami tanácsot adni, hogy súlyzós edzéshez mi lenne a legjobb sérvöv, hol tudom beszerezni, és mire figyeljek? Versenyszerűen sportolok, és a szerződésem forog kockán, ha nem tudok visszaerősödni. Viszonylag nagy súlyokkal edzek, és nem szeretnék kockáztatni. Gondoltam rá, hogy a konditeremben magánedzőhöz fordulok, de csak olyan embert bírnék megfizetni, akinél valószínűleg a húgom is többet tud sérv utáni erősítésről, profi trénert nem bírná a tárcám.

Minden segítséget szívesen vennék, a lényeg, hogy kifejezetten nagy erőkifejtéshez keresek valamilyen övet. :)

Köszi, szakszii
messy666 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1120
hala!Én állami kórházba megyek holnap!Felkértem egy dokit a műtétre!Kérdezte hogy helyi érzéstelenítés legyen vagy altatás!Mondtam neki hogy altatás mert eléggé félek a műtétektől!Aztán mondta hogy altatás!Elküldött vérvételre majd EKG aztán altatóorvos!Az altatóorvos picit szívózott mert mondta hogy ezt helyi érzéstelenítésbe is meg lehet csinálni!De végül is belement!Nekem a doki azt mondta hogy a műtét napján meg másnap bent vagyok és utána mehetek hazafele!Remélem tudtam segíteni!Vélemény nem tudok írni hogy állami vagy magánklinika mert én még nem estem át ezen!De ahogy olvasgattam itt a fórumon valaki erre esküszik valaki meg arra!Az biztos ha magán klinikán csináltatod vagy miniplasztikával kisebb a vágás ezáltal hamarabb várható a felépülés is!Én még nem tudom milyen módon műtenek,de valószínű hogy a hagyományos módon!A várakozás állami kórházba 1-4 hónapig terjed!Mivel én felkértem egy dokit a műtétre nekem nem volt pl 1 hónap se a várakozási időm!Nah hala.
Előzmény: rockeeet007 (1118)
tristen Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1119
Szia!

A kórházban altathatnak is, ha ezt kéred.

Egyik itteni sorstársunk minkét műtétje altatásban volt, közkórházban, mert kérte.

Engem, amikor vizsgált az altatóorvos, a három érzéstelenítési eljárás közül (amelyek a következők helyi érzéstelenítés, - tehát amikor kapsz a bőr alá, és mélyebb szövetekbe egy lidocain injekciót x ml mennyiségben, ez nem sokat ér, mert érzel sok mindent. Annyiban viszont nagyszerű, hogy a műtét után ez az érzéstelenítési eljárás nem stoppol érző idegeket, így például könnyebben megy a pisilés. A másik mód, a gerinctájéki spinális vagy epidurális , ebben az esetben gondok lehetnek majd a pisiléssel. Nem jár tudatvesztéses állapottal, tehát a műtőben még vicceket is lehet mesélni. Alapvetően ezt szokták a kórházakban alkalmazni. Olcsóbb a OEP részére is. Abban az esetben, ha külön kéred az altatást, akkor indokolt esetben alkalmazhatnak altatást, de ezt az altatóorvos ítéli meg. Szerintem ez nagyban függ a beteg - altatóorvos kapcsolatától és az adott kórház és betegforgalomtól, mennyire van egy kórház eladósodva. Nekem egyik betegtársam azt mondta, engem azért nem műtöttek altatásban mert így drágább lett volna. Azonban érdekes módon, amikor beszéltem az altató orvossal, és érdeklődtem a gerinctájéki érzéstelenítésről, megkérdezte tőlem azt, hogy miért érdeklődöm ennyire, talán más érzéstelenítést szeretnék. Szerintem akkor és ott, ha kérem az altatást, tehát a narkózist, (amely a harmadik érzéstelenítési mód) akkor lehet, hogy úgy érzéstelenítettek volna. Sőt, amikor rákérdeztem a műtőben a műtétet végző sebésztől, hogy mi lesz, ha esetleg nem bírom ezt az érzéstelenítési módot, azt mondta, akkor azonnal elaltatnak. Erre hozta be a két hetes büdös zokniját, mert van olyan hatásos, mint a narkózis. :))))))))) de félre téve a viccet, akkor elaltatnak.

A várólista hosszúsága nagyon sok mindentől függ. Ezt szerintem itt megkérdezni annyiban nem érdemes, mert honnan tudjuk, hogy te melyik kórházba akarod műttetni magad. Szóval ezt csakis az orvos tudja megmondani neked.

Kitartás!
Előzmény: rockeeet007 (1118)
rockeeet007 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1118

Sziasztok!

Köszi a sok infót!

Két kérdésem lenne még. Kórházban altatnak? Mert magánklinikán ez +40e...

Mennyi időt kell várni a műtétig, milyen hosszú a várólista kb.?

Köszi!

Előzmény: tristen (1114)
tristen Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1117
Szia!

És is azt kívánom, hogy kitartás és majd meglátod napról napra jobb lesz!

Várunk vissza a tapasztalataiddal.

hali :)
Előzmény: messy666 (1115)
Daytona Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1116
Kitartás, egyáltalán nem lesz ám vészes! :)
Előzmény: messy666 (1115)
messy666 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1115
Halló!Nah én holnap bevonulok!Ha minden jól megy akkor csütörtök pénteken jelentkezem hogy mi is volt!Köszöntem mindenkinek a biztatásért!Reméljük nem lesz gond.Aki meg lábadozik annak mielőbbi gyógyulást kívánok!Nah hala.
tristen Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1114
Szia!

Én ehhez csak annyit írnék hozzá, hogy igen, lehet menni beutaló nélkül sebész szakrendelésre.

Mint ahogyan megírták már előttem is. :)

Szerintem menjél el először egy sebész szakrendelésre, hogy lássa egy sebész, majd ő megmondja, hogy hogyan tovább. És a sebész a saját hatáskörében küldhet tovább a műtét előtti vizsgálatokra. EKG, vér és vizelet vizsgálat és még ami szükséges.

Kitartás!
Előzmény: rockeeet007 (1111)
Daytona Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1113
Sebészetre mehetsz beutaló nélkül is.
Én már hagyományosan a miniplasztikát ajánlom, bár lassan már nekem is úgy tűnik, mintha valamilyen érdekem fűződne hozzá, pedig nem. Nagyon jók voltak a tapasztalataim, igaz, némileg zsebbe nyúlós, de délelőtt tízkor műtöttek és négykor már otthon néztem a tévét.
Viszont nincsen előtte mindenféle laborvizsgálat, lényegében bemész egy vizsgálatra, ha kimondják az ítéletet akkor megbeszélitek a műtét időpontját, aztán mehetsz is a kés alá. :)
Előzmény: rockeeet007 (1111)
MPDC Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1112
Ehhez csak annyit, hogy én is 1 napos beavatkozásban voltam, de nem került 160-200-ba, "csak" 50-be.
Előzmény: tristen (1108)
rockeeet007 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1111

Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat!

Sebész szakrendelésre lehet beutaló nélkül is menni? Ő tud beutalni a többi vizsgálatra? Pesten tudtok esetleg kórházat ajánlani?

Üdv:

Bence

Előzmény: tristen (1109)
tristen Creative Commons License 2010.07.04 0 0 1110
:-))))))))

A lényeg, hogy már megy! :-)))))))))
Előzmény: landsmann (1105)
tristen Creative Commons License 2010.07.04 0 0 1109
Szia!

Annyit elfelejtettem írni, hogy az öndiagnosztizálás helyett a helyedben elmennék egy sebész szakrendelésre. Esetleg a házi orvosod is megtekintheti, de amennyiben a közellátást veszed igénybe érvényes TAJ kártyával, akkor a házi orvosod úgyis tovább küld majd egy sebész szakrendelésre.

Természetesen a fent leírtak nem vonatkoznak a magánklinikákra, ahol az első konzultáció után akár már másnap is megműthetnek, bár ezt kétlem, mert itt a nyári főszezon és az orvosok is emberek, és szabadságra mennek. Még a magánklinikákon is.

Kitartás és fel a fejjel!
Előzmény: rockeeet007 (1106)
tristen Creative Commons License 2010.07.04 0 0 1108
Szia!

Azt gondolom, az orvos fogja eldönteni, hogy milyen műtéti megoldást javasol majd.

Járóbetegként elmész egy vérvételre, EKG, és így tovább, majd amennyiben minden rendben van és a vérvizsgálat eredményeként "bírod" a hálót (ezt egy ellenanyag teszttel fogják kimutatni a véredből...) akkor műthető vagy, csak a kórházon, klinikán múlik mikorra fognak elvállalni. Ez az OEP által finanszírozott beavatkozás.

Amennyiben magán úton oldod meg, akkor lehetőség van akár az egynapos sebészi beavatkozást is igénybe venned, de ez fizetős, és ha jól tudom 160 - 200 ezer között van. Végezhetik mini hasplasztikával valamint laparoszkóposan is. Az elv kisebb seb, gyorsan gyógyulás.

Engem közkórházban műtöttek, és hagyományos sebészi szikével, így körülbelül egy 10 cm-es vágás van a jobb lágyékomnál. A seb körülbelül 2 hét alatt begyógyul, de a teljes gyógyulás hosszabb idő, mivel a testnek időre van szüksége, hogy beszője a hálót, így egy masszív, erős hasfal jöjjön létre.

Tehát a gyógyulás nem két hét, hanem több. Azonban két hét után már az ülő foglalkozásúak elmehetnek dolgozni. A házi orvos ezzel a betegséggel maximum 1 hónapig tarthat táppénzen.

A felgyógyulás a betegtől is függ.
landsmann Creative Commons License 2010.07.04 0 0 1107

Pedig jobb a hálós. De majd az orvos dönti el, hogy a te esetedben melyik az ideálisabb. A fizetős kórházakat nem ismerem, én mindkét alkalommal a megyei kórházban voltam teljes megelégedéssel.

Nyilván várólista van. A műtét előtti vizsgálatok nem komolyak. EKG, vérnyomás, vérvétel, egy rahedli kérdés és hasonlók. Ha minden oké, akkor elvileg akár pár napon belül is meg lehetne ejteni a műtétet. Ha van valami komplikáció, tehát találnak valamit a vizsgálatok közben, akkor az halasztó erejű lehet.

rockeeet007 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 1106

Sziasztok!

Úgy nézem lágyéksérvem van, holnap megyek kivizsgáltatni. Hol érdemes műttetnem magam? Milyenek az árak? Milyen vizsgálatok kellenek, és milyen gyorsan tudom megműttetni magam?

Kicsit olvasgattam a témában, nekem a hagyományos háló nélküli műtét tűnt szimpatikusnak. Mi a véleményetek erről?

Üdv:

Bence

Előzmény: landsmann (1105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!