Keresés

Részletes keresés

benfia Creative Commons License 2008.08.09 0 0 815
JÓ vót! Mármint a szálloda, ... ahhoz képest?! Lévén kánikula volt, és a szokvány talián légkondival rendelkezett. /Csak, fekete-behajtható faspaletta, ventillátor és a szokvány félfalatnyi kontinentális reggeli. A' la: dubble room=100EU./  Én mán konzervatíve, inkább a MI balkáni módján zabálnám tele magam, az egész napos túrné/túra előtt. Lévén a "túriszt-menű"-től menekülj! Ez is része a NAGY Veneziai Túrista ÁTVERÉS SHOW-nak. Nem, nem többet SOHA.  Elegem volt, már nem a pénzből, mert azt a dózse~útódoki pénzcsaloda tökre kirabolja. Ebből az egész koszos csatornai, magyar csóringerkedő - műmájerkedésből. Meg a tolongő, lökdösődő tömeg izzadtságkevert-dezodorbűzétől. JA. A VENETIA EURÓ NIGHT-ről, hálókocsijáért fizetett vagyonkám értékesüléséről, majd holnap. MA késtünk, így késő van, fáradt vagyok.
Előzmény: benfia (810)
T- Creative Commons License 2008.07.30 0 0 814
mult héten voltunk 520 Kuna volt fejenként
Előzmény: dys-cus (812)
Kereva-5 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 813
Hajóval gondolod? Kb. 80-90 Euró. Meg lehet csípni kedvezményeket.
Előzmény: dys-cus (812)
dys-cus Creative Commons License 2008.07.29 0 0 812
Ki tudja, hogy Pulából mennyiért lehet Velencébe átmenni? Mi augusztusban mennénk. Köszi az infót előre is.
AnnAnn Creative Commons License 2008.07.29 0 0 811
Jól jönne egy szlovén autópálya-matrica {/b] olcsóbban?

07.11-én 35 €-ért vásárolt, de fel nem használt (fel nem ragasztott) fél évig érvényes szlovén autópálya-matrica eladó. Nem rendszámfüggő.
Ár: 5000 Ft
Keress e-mailben :)
benfia Creative Commons License 2008.07.25 0 0 810
Köszönöm, megnyugodtam! Nagy kátrányrög gördült le/át a szívemről ~ hörgőimre... A költségekről; bő 45 éve bagózom, nejestől-képzeld el mennyi jövedékkel szaporítottam ezt az antinikós társadalmunkat... Ha ez mind az egészségvédelemre fordítódott volna!? Attól félek (leszokni) most már késő! Gazdag ember én már nem leszek, minden nyáron túrázni megyek. 1968 nyarán voltam először pótnászútilag Velencében, - még/már akkor a cólamámorban "fetrengve". Akkoron még valóban füstös világ járta afelé. /Hát még minállunk.../ Tényleg mindehol bagóztak, de időközben a taliánok deklarálták a teljes dohányzási abolicionizmust. /Amit némelyék nálunk is szorgalmaznak./ MÁS: lakott-e valaki a Hotel Dolomitiban - (Canaregió, Vasútáll.i szomszéd) - ? Jó lenne, ha JÓ lenne. Viszhallás'
Előzmény: Kereva-5 (809)
Kereva-5 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 809
Salve! :) Velencében mindenütt gátlástalanul bagóznak, nem emlékszem olyan helyre, ahol tiltották volna. A szállodában egyszerűbb, ha közlöd a szenvedélyedet, nehogy "nemdohányzó" szobát kapj. A vonatokon mindenütt van kijelölt hely, szerintem ha magatokban vagytok a hálókocsiban, ott is füstölhettek. Az étkezőkocsiban - általában nem engedik - bár lehet, hogy ott is vannak erre kijelölt asztalok.
Szép utat és csodás élményeket nektek!
Evvel együtt bölcsebbek lennétek, ha megszabadulnátok ettől a költséges "hobbitól" :))
Előzmény: benfia (808)
benfia Creative Commons License 2008.07.24 0 0 808
Salve! Bagós vagyok - utitársastól! Mennyire tolerálják az azzúrók Velencében szenvedélyemet? Egy trattória teraszon, vacsi-pofa vörösborom után rágyújthatok-e? Szállodában van é valahol legalább kijelölt bagozó hely? Kanálisparton? Hálókocsival mennénk Pestről, tudok e valahol a vonaton /peron, étkezőkocsi, budi/ legalább egy-egy staubot elszívni? KÖSZ', izgatottan várom mielébb VALAKI válaszát, mert ha tré a helyzet ebből a szempontból, maradok hon.
Hollocskacska Creative Commons License 2008.07.14 0 0 807
Szia! A 24 órát valós 24 órának számolják, vagy naptári napra? Tehát ha szombat délután beállok és vasárnap reggel kijövök, az még nem egész 24 óra, naptárilag viszont már két nap...
Előzmény: 28k (783)
Hollocskacska Creative Commons License 2008.07.14 0 0 806

Na látom, hogy nem a legelejétől kellett volna a topikot olvasni, hanem a végétől, pont most írták meg frissen.... sorry, hogy feleslegesen töltöttem ki a helyet :(

 

Azért ha van valakinek jó ötlete, jöhet :)

 

 

Előzmény: Hollocskacska (805)
Hollocskacska Creative Commons License 2008.07.14 0 0 805

Sziasztok!

 

Tudom, hogy már számtalanszor elhangzott a kérdés és lelkesen el is kezdtem olvasni a hozzászólásokat, de kb. az ötszázadiknál belefáradtam.

Szóval én is megkérdezném, hogy parkolni Velencében, hol, hogy, mennyiért?

Tulajdonképpen őrzött parkoló kellene és a Piazzale Roman, mert oda jönnek ki értünk, és mivel az éjszakát bent töltjük, nem mindegy, hogy hol hagyjuk a kocsit.

 

Olvastam valahol, hogy itt a megkezdett napok után számolnak, van valakinek pontos infója arról, ha este otthagyom a kocsit és reggel megyek érte, akkor két napot ki kell fizetnem?

 

Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni.

sziaa Creative Commons License 2008.07.12 0 0 804
biagio90 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 803
Szia

Mi 2éve voltunk Jesoloba, és hajóval mentünk Velencébe.
A hajóállomás a világítótorony mellett van valahol, és menetrendszerinti hajók visznek Velencébe.
1 órás az út, és nem kell a kocsival sem szórakozni.
És az sem utolsó h a Szent Márk Tér mellett rak le a hajó...

Sztem ezzel mennyetek
Előzmény: t.fel (797)
t.fel Creative Commons License 2008.07.07 0 0 802

(Enyém volt 800. hsz?! Szép, kerek szám!)

 

Na, jó azért annyira nem vagyok besz...va! :-)

De az az igazság, hogy már kezdek letenni az autós látogatásról.

Jesoloból, úgy tűnik, egész jó "tömegközlekedés" van Velencébe.

lehet, hogy inkább azt választom.

Előzmény: berka75 (801)
berka75 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 801
Erre nehéz válaszolni. Ez egy ugyanolyan parkolóház, mint amilyenből sok van itthon is. Különbség csak, hogy sokkal nagyobb. De szerintem, ha nem rakod a kalaptartóra az értékeidet, óriási "ezt lopjátok el" táblával megjelölve :-), akkor semmivel sincs nagyobb veszélynek kitéve az autó, mint itthon.:-) Mert ugye, itthon mennyivel jobban vagy inkább mivel garantálják a parkolóházak a biztonságot???? Szerintem, ne ilyenekre gondolj, a "veszély" nem ország, nem nyaralás stb. függő. Ráadásul ott áll többezer autó, legtöbbjük ugye nem olasz, miért pont a tiédet törnék fel??? És miért pont Velence egyik parkolóházában törnék fel az olaszok az autót??? (Hiszen a többi túrista biztosan nem tenné, ugyanúgy "idegennek" érzi magát ott, mint te. Ezért tuti nem autólopással vagy töréssel töltené az idejét.) Egyébként szerintem sokkal jobb a közbiztonság Velencében, mint Pesten. Én a kézitáskámmal sokkal nyugodtabban sétálgattam, mint Pesten a nagykörúton.
Persze tudom, hogy indulás előtt a legképtelenebb ötletek jutnak az ember eszébe, de én például azzal nyugtattam magam, hogy kötöttem a kocsira egy új casco-t, ami lopás vagy kár esetén a kár megtérítése mellett még csereautót is biztosít, ergo haza tudtunk volna jönni. De mondom, ne ilyeneken törd a fejed, mert az egész nyaralásodat végig fogod izgulni - kár lenne érte. Remélem segítettem!:-)
Előzmény: t.fel (800)
t.fel Creative Commons License 2008.07.06 0 0 800

Ez tetszik. Bár a jesolo topicban beszéltünk a buszos útról is.

 

Fontos kérdés!!!!:

 

Mit sütöttetetk ki a biztonsággal kapcsolatban?? Az autó vajon mennyire van biztonságban a parkolóházban??? Vagy őrzött?

Mert ettől parázok egy kicsit, hogy feltörik, meg ellopják, vagy ilyesmi. Bár értéket tuti nem hagyok benne!

Előzmény: berka75 (799)
berka75 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 799
Sziasztok!

Mi ma érkeztünk haza Lignano-ból. Hárman voltunk (ez később a költségeknél fontos!). Természetesen nem hagytuk ki a velencei programot sem. Kocsival mentünk, Lignano-tól ca. 60 km, kb. 1 óra. Egészen a városig beautóztunk, aki volt már ott tudja, hogy egy hosszú híd vezet be Velencébe (azon megy a vonat is). Közvetlenül a híd végénél van két parkolóház. Az egyikben 20,- a másikban 24,- EUR a napijegy. Ez a két parkolóház szemben van a Piazza le Rome nevű vaporettó végállomással, vagyis semmi hosszú séta meg egyebek, kiszáll az ember a kocsiból, és átsétál a hajóhoz. A vaporettó fejenként 6,- EUR-ért vitt minket a Rialto-hoz (3 megálló). Onnan pedig egy élmény átsétálni a Szent Márk térhez (kb. 20 perc), hiszen a kis sikátoros, kanyargós utcák felfedezése tényleg nagy élmény. Szerintem a vaporettóval felesleges végig menni a Szent Márk térig (sok megálló, ezért nyilván drága is). Visszaút ugyanígy Rialto-tól a P.le Rome megállóig. Mi úgy számoltunk (még itthon), hogy a velencei kiruccanásra 100,-EUR-t szánunk, ami így soknak hangzik, de ha az ember indulás előtt a költőpénzzel így számol, akkor nem éri semmi váratlan dolog. Ráadásul, ebbe a keretbe simán belefért egy kis evés-ivás. (Pedig az éppen Velencében nem olcsó).
Ha bárkinek bármilyen kérdése van, szívesen válaszolok.
tefi Creative Commons License 2008.07.06 0 0 798

Tanácsot adni nem tudok,mert utoljára 1993-ba ! mentünk be kocsival Velencébe.

Valahol olyat olvastam,hogy olcsóbb ha kint parkol az ember Mestre-ben a -vasútállomás környékén van parkoló - és onnan hajóval bemenni.

Előzmény: t.fel (797)
t.fel Creative Commons License 2008.07.05 0 0 797

Sziasztok!

Tulajdonképpen kérdésem is van, meg el is mesélek valamit.

 

Tavaly voltunk Lido di Jesoloban, és beterveztünk egy velencei kirándulást is. Egyik napra megromlott a "tengeres" idő, nosza menjünk most. Autóval elindultunk Punta Sabbioniba, hogy majd onnan hajó.

Már akkor gyanút kellett volna fogni, amikor minden autó, tömött sorokban arra ment. Dugó végig. vagy 2,5 óra a kb. 25 km.

Na, ott aztán mondanom sem kell, irttózatos tömeg.

Az összes környékbeli turista akkor indult el városnézőbe, a rossz idő miatt. Képzelem mi volt Velencében! :-(

Állítom a hajókra minimum dupla annyi embert préseltek föl, mint amit lehetne.

Na, kösz ebből nem kérünk (mert még vagy 2 óra lett volna a várakozás), sétáltunk egyet a környéken aztán vissza.

 

Szóval, idén ezt elkerülnénk. Ja, mert, hogy most is Jesolóba megyünk. De, gondoltam körbekerülnénk. Az online útvonaltervezők szerint kb. 50 km.

 

Valaki adjon pár tanácsot, hogy hol is parkoljunk, esetleg jobb áron (tudom, hogy qva drága), meg ahonnan gyalog is be lehet járni a fontosabb helyeket.

 

Az is jó, ha megírjátok, hol olvassak róla.

Itt a topicban is, gondolom, csak túl hosszú, időm meg nemigen van.

Ha, egy hivatkozást beszúrnátok.

 

Szterke6 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 796

Sziasztok!

 

Kis segítséget szeretnék kérni. Kis családommal júli közepén megyünk Ravenna környékére, és szeretnénk egy napra átruccani Velencébe. Azt néztem, hogy megy vaporetto Fusinából is. Ismeri azt a részt valaki? Megéri onnan menni parkolás és egyéb szempontból, vagy érdemesebb a parkolóházaktól nekiindulni? Azt láttam, hogy onnan óránként jár a vaporetto, csak az ACTV oldaláról az nem derült ki számomra, hogy erre külön jegy van, és utánna kell még pluszban napi/vonal akármilyen jegyet venni, vagy ha Fusinében megveszem a napijegyet, akkor az érvényes a teljes hálózatra?

 

Előre is köszi!

diszőz Creative Commons License 2008.06.20 0 0 795
Sziasztok!Eladó 2 igazán olcsó vonatjegyet Velence Sta Lucia pályaudvarról Budapestre (Keleti) 2007.07.06-án vasárnap. Ár:7300Ft/fő.
vantot Creative Commons License 2008.04.19 0 0 794
Szia köszi a gyors választ!

Ezt az ACTV oldalán találtam

Monthly card for two service networks
+Lagoon Services
+Mainland Services (urban routes of Mestre)

ordinary € 33,00
employees € 27,00
students € 22,00

A szótár szerint az ordinary (normál közönséges stb..)
Ezért gondoltam talán ezt megvásárolva több mint 3 napig tudnék bérlettel utazni

A 14 euro/hó nál írja kifejezetten hogy csak lakosoknak tanulóknak dolgozóknak
Monthly for residents of the islands (northern lagoon <> Venice main island services and ferries*)

ordinary € 14,00
employees € 12,00
students € 11,00

Igaz ebből még nem egyértelmű hogy a LN járatra is jó Punta Sabbioni Velence között

TRANSFERRABLE TRAVEL CARDS

Monthly ticket for Lagoon Services (Lido's land and water services) € 70.00
Monthly for Mestre's land services € 70.00
Ez meg egy átruházható havi bérlet

Mit gondolsz ?

Köszi!!!



Előzmény: vélemény (793)
vélemény Creative Commons License 2008.04.18 0 0 793
Az ACTV oldal szerint ilyen bérletet csak velencei lakosok válthatnak. A lakóhelyet természetesen igazolni kell.
vantot Creative Commons License 2008.04.18 0 0 792
Sziasztok!

1 hónapig érvényes bérletet szeretnék váltani

Többször voltam már Punta Sabbioniban egy kempingben ahonnan 3 napos( kb 30 Euro) túrista bérlettel jártam be Velencébe illetve Murano Burano szigetekre.

Egy hete láttam az ACTV oldalán hogy szinte ugyan ezért a pénzért 1 hónapig érvényes bérlet is váltható. Mivel az ACTV nem válaszol a kérdésemre szeretném ha itt kapnék megnyugtató választ olyan Valakitől aki már utazott ilyen bérlettel

Kérdésem tehát válthatok-e 1 hónapig érvényes bérletet ami feljogosít Punta Sabbioniból Velencébe való utazásra illetve ott minden Vaporetto hasznélatára
Segítségeteket előre is köszönöm

Két 14 év alatti gyermekemmel utazom nekik is válthatok ilyen bérletet vagy esetleg valami mást ?
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.04.02 0 0 791

A topicot kb 15 perc alatt át tudod olvasni. ( Parkoló árakról Tőled 2 írásnyira írtak...Sztem megtalálod ennyi idő alatt a válaszokat. Vagy a Keresés-be beírva például a parkoló-ra kapod ezeket a találatokat.

A mit érdemes, mit nem az meg egyéntől függő. Sztem buránói kirándulás ( (majd egy óra vaporettóval) nagyon klassz. Más azt mondja, hogy nagyon mű, meg giccses.    Fusd át, bicit böngésszél egy két linket, aztán gyorsan képbe kerülsz, de ha mégsem találn meg tudjuk , tudják mások  válaszolni. És hát egy utikönyv is nagyon sokat segíthet.

 

Előzmény: Dorcyka23 (790)
Dorcyka23 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 790

Sziasztok!

Megtudná mondani nekem valaki, hogy honnan és mennyiért jutok vaporettoval Velencébe és, hogy mennyi kb a parkolási díj még ott a szárazföldön, a vaporetto kikötőjéhez közel? Ezenkívül, hogy mit érdemes megnézni Velencében és, hogy mennyibe kerülnek az egyes belépők.

Köszi

reka86 Creative Commons License 2008.03.25 0 0 789
Áprilisban mennénk Velence környékére. Nem tudjátok esetleg, hogy mennyiért lehet bejutni Chioggia-ból Velencébe? Néztem a helyi vizibuszos honlapot, de erre nem találtam árat.
28k Creative Commons License 2008.03.24 0 0 788

Sziasztok!

Pár friss infó Velencéből:

A Hotel Airone-ben laktunk, nem ajánlom senkinek. Ugyan olcsó, és tiszta, de a szobánk egy keskeny kis lyuk volt, a fürdő egy nagy kivilágított étkező legtulsó végében, a személyzet nem kedves, és nem olasz, a reggeli pedig pocsék. Még nem ettem ilyen rossz reggelit szállodában! És mindezt tudva nem is olyan kevés az az 53€! 

Velencében este nyolc után megszűnik az élet! Nagyon csodálkoztam! Alig lézeng pár ember, ők is inkább hazafelé siető helyiek. Nagy csönd, sötét, szerintem félelmetes. A Rialto környékén voltak többen, de nem mind bizalomgerjesztőek!

Napközben viszont mindenütt rengeteg turista volt.

 

Vaporetto jegy 6,50€/60 perc (az 1-es számú vaporetto minden megállóban megáll a Canale Granden, szép útvonal)

San Marco terasz 4€ (nagyon szép a kilátás)

San Marco kincstár 3€ (nagyon nem éri meg!!! 3 icipici szoba, benne pár szent csont)

Accademia képtár 10€ (kihagytuk, nagy volt a döbbenetünk, mert a honlapjukon 6,50€van)

1,5l ásványvíz 0,49€

Parkolás a nagy parkolóházban 24€/nap (csak napra lehet, órára nem)

GViktorya Creative Commons License 2008.02.29 0 0 787
Sziasztok!

Áprilisban megyünk Olaszországba vonattal, egy körutazást tervezünk. Van esetleg valaki, aki már válalkozott vonatos kirándulásra? Szeretném tudni, hogy van-e valamilyen kedvezményes kártya, vagy hetijegy vagy valami ilyesmi, amivel lehetne faragni a jegyárakon.
Tudtok estetleg a RailwayPlus kedvezményről, azt lehet használni Olaszországon belüli utazásra?
Az InterRail bérletről tudok, de az nekünk nem lenne annyire hasznos, annyit azért nem vonatoznánk, mint amennyibe az kerül. Az olasz vonattársaság honlapján találtam olyan infót hogy vannak ilyen heti, régió stb kártyák, de az árakról, felhasználási lehetőségekről semmit sem írtak, a magyar nemzetközi pénztár nem tud ilyesmiről infót mondani sajnos.
Minden segítséget, tapasztalatokat szívesen fogadok: Viki
FLaci Creative Commons License 2008.02.22 0 0 786
Kb. 300 méter.
Előzmény: bakonyieva (785)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!