Alex, minek neked Viggen?? Neked kabrinyó kell és ráadásul a tied bikább lesz a milliárdos tuninggal, nem? Akkor meg minek? Kár lenne azt is elbaszd narancssárgával... ;-))
Visszatérve az eladó Aerora, javítanám magam kicsit: a gyanúsan alacsony árral kapcsolatban írtam, hogy én a 2001-es évjaratú autómat mennyiért adtam el, ez elírás, az enyém 2000-es évjaratú volt, tehát egy éveel idősebb és 40e km-el több volt benne, igaz, kiváló állapotú és garantált futásteljesítményű volt. Szóval ezzel a hirdetett autóval valami biztosan nem stimmel.
Sharki, ehhez csak 2 dolog kell: egy rendes felnit találni, meg pénzt szerezni rá. Tessék sok-sok Saabos pólót venni tőlem, és akkor majd lesz! ;-)))))
Egyébként szép ez a felni, meg jó is (többen dicsérték a találkozón), de ha tudok rá szép Saab felnit tenni, akkor azért mégis lecserélném.
AZ is lehet, hogy neki a fa miatt így tetszett, és eleve ilyen opcióval rendelte meg (fa kormány, fa váltókar), és később volt a törés hátul.
Egyébként még egy dolgot észrevettem a kérdéses Aeron: az első lökhárítón a jobboldali ködlámpa és a levegőbemlő közt hiányzik a vonószemet takaró kis műanyag "ablak", azaz van egy randa nagy lyuk a lökhárítón.
ez nagyon használat és teljesítményfüggő!! Nem beszélve erról, hogy poláros szervízhátterű autón volt már olyan, hogy ex cégautó, a cégnek felszámlázták a vezérműcserét és lófaszt sem csináltak vele!!! Meg persze előfordulhat az is, hogy tekergetett. A poláros munkalapon viszont látszik a cserékor leírt óraállás. Ha előtte tekerve volt, akkor nem jösz rá, hanem örülsz, hogy már cserélték. Persze ha tényleg kicserélték.... nem csak a pénzt kérték be.
Ja, nem beszélve a szervizekről! Ha valki vesz egy ilyen hályás lököst egy ilyen autóra, akkor az a vezérműszett csere előtt teker egyet az órán és eladja a kocsit. Egy agilisan használt Aero-ban azért igen komoly szervíz számlát lehet felhasználni, nem beszélve egy galyra vágott automata váltóról! Az a bibi a Saab-okkal, hogy sokkal könnyebb nagyon-nagyon mellényúlni és egy baromi költséges autót venni, mint általában a többi márkából! És nem sok szerelő ért hozzá annyira, hogy megnézéskor megmondja azt, hogy mikor mi mennyi. Szerintem.
én csak annyit tennék hozzá, illetve kérdeznék tőletek, hogy lehet az mikor felhivok több eladó saab-ot is és már 120-140 ezer km-nél azt mondják cserélve volt a lánc. mikor ti azt mondjátok h 180-200 nál esedékes, persze mindegyik poláros szervizkönyves volt.. ( vagy azért volt csere, mert több km van benne)hogy lehet ez, ha tényleg kifognék egy alacsony futásteljesítményű gépet akkor normál esetben tényelg elég csak 180e km felé lánc cserén gondolkodni, vagy velem is előfordulhat h 140nél cserélnem kell? remélem érthető voltam :) köszi
Szerintem a kormány miatt cserélték, a kormány sem gyári. Ettől persze lehet igazad! Nekem ez a futásteljesítmény manipulálását tükrözi. Miért cserél valaki kormányt, váltógombot? Amikor nincs pénze hátsó lökösre??
Kado, az automata váltó karjáról beszéltél, hogy nem gyári bőr, hanem fa mintájú műanyag? Szerintem létezett opcióként eredeti gyári fa váltókar, az Elkpartson van is...
Na, úgy látom összecseng a véleményünk Kadoval, és ha dobsz egy mailt az itteni publikus címemre, megírom neked annak az embernek a nevét, akitől semmiképpen NE VEGYÉL autót, mert itt már kettőnket is átb***ott. Publikusan nem akarom személyiségi jogi nyavalyák miatt. Még egy ajánlat: nézegesd inkább a következő oldalakat, ezek a Saabos közösség honlapjai, itt azért nagyobb az esély, hogy korrekt információkat és megbízható eladó autókat találsz:
Szia, nem akarok mélyen belemászni a válaszba, csak pár előzetes dolog ami szerintem furcsa. A többiek úgyis kapnak az alkalmon, hogy azonnal kijavítsanak, amint hülyeséget modok. :-) Szóval: -2001-es Aero automata váltóval elég ritka (szerintem ez furcsa, de lehet hogy valóban így van) - a 2001-es Aero-nak nem tudom milyen lökhárítója van, de amit látunk az elöl egy más típusú lökhárító, mint hátul, de a hátsón még a szoknya spoiler sincs rajta! A kettő semmiképpen nem passzol egymáshoz!! - A kormány nem az eredeti Aero kormány, tuti, hogy cserélt! - A sebváltó burkolat is tutira cserélt! Nem a gyári bőr foglalat, hanem egy famintázatú műanyag. - előző kettő megjegyzés erősen megkérdőjelezi a megjelölt futásteljesítményt! - a küszöbszpoiler ugyanaz a stílus, mint az első lökhárító, tehát valószínűnek azt tartom, hogy a kocsi hátsó lökhárítója cserélve volt! Esetleges törés mértékét vizsgáljátok meg! Én ennyit fűznék a dologhoz így látatlanba.
A tipusválasztást támogatom, én a harmadik ilyen 9-3-asomat nyűvöm, és nem bántam meg egyiket sem. Akkor sorolom, mi a gond a hirdetéssel: - Azt írják, van ESP: nem igaz, ebben az ún. OG (Original Generation, vagy Old Generation) 9-3-ban soha nem szerepelt gyárilag beépített ESP - Azt írják, van hátsó oldallégzsák: dettó mint az előző, soha nem volt hátsó oldallégzsák ezekben - Azt írják, állítható hátsó ülés: lásd, mint fent, ezekben nem volt ilyen - A hátsó lökhárítója nem eredeti. Ugyanis az Európában forgalmazott Aero-k 2001-től valóban a Viggen (a 9-3 nagyteljesítményű sportmodellje) spoilerezésével megegyező spoilerrel egybeépített lökhárítókat kaptak elöl-hátul és oldalt, valamint a felső szárnyat is. Ezen az autón viszont csak az első és az oldalsó spoiler ilyen, a hátsó lökhárító egy kutyaközönséges 9-3 lökhárító, tehát gyanítható, hogy eléggé törve volt az autó hátul, ilyen gyári lökhárítót elég nehéz és drága beszerezni, ezért nem tehették vissza. - Szintén hiányzik hátul az ablak aljánál a Viggenével megegyező szárnyspoiler. Ez is arra utal, hogy ez a kocsi bizony hátul törve volt, nem kicsit, nagyon. - A felnije megintcsak nem a gyári Aero felni, hanem az egyik leggyakrabban használt "közönséges" Saab felni (ettől még szép, de érdekes, hogy miért cserélték le). - Amit most nem látok, de érdemes megnézni: az első sárvédőkön az oldalindex felett Aero feliratnak kell lenni, persze ilyet lehet rá tenni, de ha nincs meg, az megint gyanús. - És ami még gyanús: túl olcsó. Én az SE (egyel alacsonyabb felszereltségű) 2001-es évjáratú, 123e km-es futásteljesítményű, hibátlan autómat pár hónapja 2 milláért tudtam eladni. Egy 2001-es, 80e-et futott autónak, ami ráadásul Aero, ha rendben lenne, azért 2 milla fölött kéne lennie.
Ez az autó mindenképpen egy nagyon alapos háttérellenőrzést igényel, tudd meg a rendszámot, alvázszámot, és hogy ki az eladó, milyen módon került az országba az autó, stb. Ha egyébként mégis tetszik, a saab900.hu oldalon találsz megbízható szervizeket, oda el kéne vinni egy alapos állapotfelmérésre. Ha nem volt strukturális károsodása, csak a karosszéria elemek sérültek, és utána jól megcsinálták, még akár jó üzlet is lehet. Ha az eladó a tulajdonos, kérd meg, vigyen egy próbakörre, hogy mit tud az autó. Ha nagyon nyomja neki, mielőtt az üzemi hőmérsékletet elérné a vízhőfokjelző, akkor felejtős, mert nagy eséllyel turbó problémái lesznek. Az olajcsereperiódusokat ellenőrizd a szervizkönyben, meg azt, hol szervizelték, és hivd fel a szervizt, érdeklődj utána, mit tudnak róla.
Sziasztok!
Tudom, nem túl „hálás” kérdés, de nem ismeri valaki véletlenül ezt az autót:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1212434&command=ugras&screenwidth=1024
Egy Saab 9-3 AERO 2.0 TS-ről van szó… Nem igazán ismerem (még) sem a márkát, sem az adott típust, de a paraméterei és a felszereltsége alapján valami ilyesmit el tudnék képzelni magamnak (és kis családomnak)…:)
Ha valaki ismeri az autót, vagy van valami hozzáfűzni valója a típusválasztásomhoz (esetleg le akar beszélni), az ne fogja vissza magát…
Előre is köszi!
rsi