In 1975, Cuba imported 20 locomotives based on the M62. Designated M62K, the FdC originally intended to use them for passenger service, particulary to pull the first-class FIAT coaches on the Havana to Santiago Special Train Number One. The M62K, however, soon faced unforseen hazards in Cuba's hot climate and excessive work environment. Because of their enclosed cabs and structures, the locomotives frequently caught fire and the FdC had ironically removed the fire extinguishing system at their arrival in Cuba. Of the original 20 locomotives, only four remain as switchers at the Cienfuegos yard.
Ez valamilyen szinten jó hír, hogy négy még megvan Cienfuegos-ban.
M62: Five locos still in use. We found 61 602, 613, 613 in the shed. All in use. No scrapped loco seen. One of the other two locos is 61 605. Visiting the shed was without any hassle. One worker guided us (and ask afterwards for five dollars).
Sajnos 2002-es az információ.
Fotó forrás lehet még: http://www.btinternet.com/~rcf/main_line_diesel.htm Egy kicsit szétszórt a lap.
Egy teljesen OFF-TOPIC jármű, nagyon rulzzz: http://www.btinternet.com/~rcf/images/trainpics/main_line_diesel/637.jpg
Kettőt biztosan tudok,mert itt van róluk fotó előttem:T679 1186 és T679 1413. Illetve van itt egy harmadik,de sajnos túl halovány a psz-a. A többit jelenleg nem tudom,némi nyomozást igényelne a dolog.
És van valami info arról milyen számuak voltak ezek? Ill. milyen számmal érkeztek magyarországra? Gondolom átszámozásra nemkerult sor ha ilyen rovid életuek voltak.
Jó ez a Szergejorientált fórum! Szerintem minden jelentosebb mozdony megérdemelne egy kulon forumot. Ha már ennyire bennevagyunk, nemtudja valaki, megvannak-e még a szlovákiából származó Szergejek vagy csak kolcson voltak esetleg alkatrésznek?
Szombathelyen is vannak leállitott gépek, pegid Sm renben és tisztán tartotta őket. Biztos tudnak csinálni egy gépet ha van elég alkatrész. De a viszgán át kell mennie ahozz hogy dolgozon utána a gép.
Gondolom nem véletlen volt a csere a motorral. Hogy mivan a 104-es motorjával ,passz. MIndenesetre a 149-ből, és a 227-ből talán? lehetett volna csinálni egy gépet. Bár kétségtelen,h a 227-es elég reménytelenül néz ki!
Meg hát ott vannak még az SM-en leállított gépek. Vajon azokból össze lehet - hozni egyet....???
És az 104-es motorja az elromlott? Akkor 227-es nem kap másik motort mert balesetes:( Úgy tudom hogy csak a jobb oldali vezető állás rongálodott meg valakinek a képje alapján. Azt nem tudom hogy az A vagy a B része sérült meg. A tank is lyukas vagy valami tartály.
Még annyit hozzá, hogy ez a harmadik mozdony, amiröl tudom, hogy ott lejött. 1967-ben egy 520-as oldalra leborult a pálya mellé, 1971-ben egy 520-as lejött ott ahol a Szergej, de nem annyira és 1984-ben lejött M62 256.
Szia M62-227 ! Nem tudod,h a 227-nek mi lesz a sorsa? Igaz,h már nincs benne a motor? Valószínű a selejt? Esetleg remot? A lista engem is érdekelne!
255-ről nincs valakinek friss infója? Ősz óta nem láttam.............
A válaszokat előre is köszi!
Elnézéseteket kérem, de a baleset lista szerzõi jog védelem alatt áll. Most derült ki.Ezért arra kérlek benneteket, hogy kicsit várjatok amíg engedélyt kérek. Elõre is köszönöm:M62-227
"Valamikor 1994 környékén fradista gép volt, de hogy most hova van állomásítva azt nem tudom. Évek óta nem láttam Pesten."
Kb. 2 év alatt Szegeden épült újra és ottani gép (még, ha minden igaz).Az autópályaépítés miatt Tapolcára került,hazamenetele után kerékesztergáláson esett át és Fradiban "ragadt".
Ma Fradiban volt egy kis dolgom és közben megláttam Őt. Keleti rendezőn állt járó motorral. Egyike az utólsó krómdíszléces gépeknek. Valamikor 1994 környékén fradista gép volt, de hogy most hova van állomásítva azt nem tudom. Évek óta nem láttam Pesten.