Uramisten, ez aztán a baleset! Hogy történt, nem tudja valaki? Mibe rohant bele, hohy ennyire feltúrta a földet? Amúgy meg itt egy Szergej 2004. szeptember 19-ről, a váci vasútállomáson. Valaki nem tudna nekem felrakni egy középütközős példányt?
Úgy tudom,hogy a balesetben résztvevő 188-as eredeti pályaszáma 067 volt !
A 159-es meg olyan 96,97 körül rengeteget dolgozott a 29-esen, nagyon sokat láttam akkoriban. Sajnos nagyon szomorú sorsuk lett......:-((((((((((
Igen ez a két gép volt. 2000.06.13-án ütköztek és a helyszínen selejtezték és helyben össze is vágták mindkettőt.
A 188-asról van egy kép a gyűjteményemben. Ez egy képeslap a Zékány-Máthé gondozásában jelent meg. A fotót Lányi Ernő készítette 1973 június 28-án a Déli pályaudvaron.
Két Szergej- Écs, néhány évvel ezelőtti baleset. Tudja valaki pontosan, hogy melyik két gépről van szó? Úgy emlékszem, hogy a 159-es és a 188-as volt. Mindkettő selejt lett, vagy lehetett belőlük megmenteni valamit?
Annak is örülnék, ha tudna valaki ide belinkelni képeket erről a két mozdonyról, amikor még egyben voltak.
Itt és most nem a felelősségre vonást, és baleset vizsgálatot firtatom. Csak a két gép érdekel.
Tényleg vigyáznak rá már amennyire lehet, de azért ha megnézed közelről, látszik a festés óta eltelt négy év nyoma, ami leginkább a rossz minőségű alapozónak és festéknek tudható be.
Na akkor most valamit nem értek! :-) Ezeket az itt felsorolt gépeket mi kaptuk/vettük a csehektől? Akkor ezek ha jól számolom nincsenek benne abban az eredeti 270+ 18 darabban,amely az oroszoktól jött. Akkor nekünk összesen 288 + a cseh gépek voltak?