És akkor az a nagyon korszerű dízelgép a Bp-Füred vonatoknál az út nagy részében drót alatt menne 77 kilométeren át? Nagyon hatékony üzemeltetési modell lenne.
Én úgy gondolom, hogy a puding próbája az evés. Még sohasem voltak Bagolyvonatok az északi parton, és igen, a déli parton is a semmiből nőtt ki az évek alatt annyira, hogy idén nyáron is tovább lesz sűrítve.
Szia! Ez szerintem egy ABB gyártmányú transzformátorházba telepített AT transzformátor lesz, de a hozzáértők javítsanak ki ki, ha esetleg hülyeséget írtam. Egy ilyet telepítettek pl. Almádiban is a kapcsolókert mellé.
almát a körtével összehasonlítani nem érdemes. Nem a Katica menetideje csökken 20 perccel, hanem az új vonattípus az új megállási rendjével lesz gyorsabb elvben. :)
nyugi, mivel ez a projekt nem tartalmazott semmilyen olyan extra menetrendi bővítést feltételként, ami alapján megtérülést "hoztak ki", így az elmúlt évek gyakorlata alapján még simán lehet, hogy a hangzatos forráshiányra hivatkozva nem mernek mindent bevállalni megrendelői oldalról... :)
A menetidő-rövidüléses ábra meg azért vicc, mert 5-8 normális korszerű dízelgéppel is lehetett volna hozni...sőt, azokkal még Füreden túl is csökkenhetett volna a menetidő , fele ennyi pénzből...:D
A kínálatnak nincs köze a villamos üzemhez. Az csak akarat kérdése volt eddig is. Persze mostmár hülyén mutatna a mellékvonali menetrend a 2-3 gyorssal.
Ha meglesz Tapolcáig es esetleg a pályán is lesz javítás, és jobb kínálatibb menetrend lesz, akkor van értelme, bár nyilván a nosztalgia érzet csökken.
A második mondatodban ott a válasz egy része a kérdésedre.
A másik része, hogy ahol mégiscsak hozzányúltak állomásokhoz a végeredmény nem lesz jobb, sőt, mint pl. Alsóörs esetében, rosszabb lesz mind pályakapacitás, mind használhatóság szempontjából nézve.
A jobb dinamikát felejtsd el, mint előnyt, az a tervezett új menetidőkben sem látható, azok kb. a jelenlegivel megegyezők. Ami persze nem csoda, az egyvágányú pálya miatt.
Egyébként én nem értem miért baj ez a beruházás. Ha lehet erre indulat és vita nélkül válaszolni:)
Szóval, tudom, hogy ez olyan fél-finom-nagyon-gazdaságos-kispórolós villamosítás lesz, komolyabb vágányfelújítás nélkül.
Azt is tudom, hogy most Balatonfürednél véget ér (és ott gépcsere, egyenlőre. Folytatást tervezik.).
Füredig (gépcsere nem kell+jobb dinamika) gyorsul az eljutás Pest felől, onnan meg kb ugyanennyi, mint most (kivéve, amit SzFvár és BFüred közt nyert a jobb gyorsulással).
Tudom hogy már sokszor leírtam, de engem már csak a vágányzár hosszabbítás zavar. Hogy ez az egész egy blőd és ostoba beruházás, azzal mindenki egyetért, és lezárt téma...