Keresés

Részletes keresés

son321 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1334
sokat gondolkodtam hogy kéne a netről magot rendelni (sok féle dolgot csak ilyen helyeken láttam), ami ugye postai úton érkezik el hozzám. az lenne a kérdésem, hogy ha most szeretnék rendelni, nem gond hogy fagy van? nem eshet így bajuk a magoknak? érdemesebb várni vele még?
Előzmény: cucurbia (1331)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1333

Igen,bár csak ritkán mert a font kicsit drága.szinte csak akkor ha valami csak itt van meg.de megbizhatóak.

Előzmény: trachycarpus (1332)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1332
Köszi! :) Szoktál innen rendelni?
cucurbia Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1331

Ó kivánságod számomra parancs:

http://www.edirectory.co.uk/chilternseeds/pages/index.asp?companyid=211

3,90 font

Előzmény: trachycarpus (1330)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1330
Cucurbia, te sok helyrôl rendelgetsz magot, nem találkoztál még valahol Araucaria araucana maggal? Tudom, ez nem egzotikus, de hátha.... :)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1329

Ez gyönyörű:))Érzi a tavaszt?

Mikorra lesz termés?

Előzmény: földiboszorka (1328)
földiboszorka Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1328

a szurinámi cseresznyém eltévesztette az évszakot?

földiboszorka Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1327
én is úgy gondoltam :-)
Előzmény: cucurbia (1326)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1326

Nem.még alszom.

Álmomban jegyzeteltem.:)))

Előzmény: földiboszorka (1325)
földiboszorka Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1325

ébren vagy?

Előzmény: cucurbia (1324)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1324

nos sorrendben.Kávét szinte bármelyik kertészetben.Idönként még vásár is van belőle.Most pl.legutoljára a mult héten az Oázisban láttam leértékelt töveket Köbányán.

Kakao nehezebb eset,mert bár külföldröl könnyű beszerezni a magját,de sajna  legtöbbször hiába küldenek friss magot is,vagy megfázik utközben vagy valami más baj miatt nem szokott kikelni:(((Érdemesebb lenne nagyobb botanikus kertekkel beszélni,nem dugványoznak-e neked tavasszal vagy nyáron.(A szegedi füvészkertben van egy gyönyörű példány ami terem,kisebbek az Elte füvészkertben is megtalálhatok)

A tea magja,abbol is a kinai változat előfordul a külföldi magkereskedésekben.Ha nem kel ki ,akkor érdemes később más idöpontban ujra rendelni mivel 1.eleve hosszu a csirázási ideje.2.csak a friss mag csiraképes,igy nem tudni amikor magot kapsz friss szállitmánybol kapsz vagy régebbiböl.3. a csirázási arány kicsi,nekem tavaly két szállitmányom volt a tavaszibol 10 magbol 5 kilelt  de a nyáribol egy sem.4.Ha asszami változatot akarsz az nehezebb dio mert a magját ritkán árulják,és akkor is aranyárban mérik(((((

Koladio magot eddig 5 év alatt egyszer láttam külföldi magkereskedésben,3 fajtábol is rendeltem,mind ki is kellt,de érdekes modon csak a C.anomala maradt meg a többi csak gyökeret hozott,hajtást nem volt hajlando,és végül el is pusztultak.a megmaradt 3 palántámbol egyet megtartottam,kettöt botanikus kerteknek adtam.Ugy vettem észre nagyon kényes növény szinte a kakaohoz hasonloan melegigényes,nagyon nem birja a nyári kánikultá sem ,meg a téli hüvöset sem,örülök,ha megmarad:(((Azota nem láttam ujabb maganyagot de ha mégis majd jelzem.

Rengeteg német meg amerikai cimem lenne,egy angolt azért átküldök,itt van kakao és tea is.

http://www.jungleseeds.co.uk/

Előzmény: Törölt nick (1323)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1323

Hello mindenkinek!

tud  valaki segíteni, hogy kávé, kakaó, tea és kóla cserjét hol lehet beszerezni? külföld, internet, belföld, minden....

előre is köszi

gáborke Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1322
általában fektetve szoktam vetni, de más helyzetben is ki fog csírázni, ha nincs mélyre vetve.2 cm az jó
Előzmény: trachycarpus (1321)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1321
Kösz! Úgy néz ki, a többi rész tényleg ép, remélem így is marad! Kb. 2 centi mélyen fektettem a magot (ahogy itt olvastam), de nekem úgy tunik, ô nem ezt a pózt szereti! :-) Lehetséges?
Előzmény: gáborke (1320)
gáborke Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1320
Nem rossz hogy eltávolítottad a héjat, bár az élőrészt nem támadja meg egyébként sem a penész. Ha már több nagy levele van érdemes tápdússabb földbe átültetni, a magot viszont amig le nem szárad érdemes rajta hagyni.
Belocsolhatod gomba ölővel, de nincs sok értelme hisz a magot nem támadta meg, sem a növény, ha jól gondolom.
Előzmény: trachycarpus (1307)
Keszra Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1319

Kedves Cucurbia, András!

Köszönöm a segítséget!

Tényleg polygalia, de amit én láttam, annak nem volt bajuszos a virágja, ámbár még nyílás előtt lehetett.
A levélzete inkább a P.paucifolia felé közelít.
Tehát forrázandó mag.

Köszönöm mégegyszer

Előzmény: cucurbia (1317)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1318
Szakértôk, ha már erre jártok: mit ajánlotok a mangómra??? #1307 hsz.! Kösz :-)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1317

Ez az:))

emlékszem amiatt a myrtifolia miatt megnéztem anno,de aztán nem volt akkora szám,hogy magot rendeljek.

Szóval Ő az!!!!Köszi.

Előzmény: andrás2 (1316)
andrás2 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1316

Szia!

Esetleg Polygala myrtifolia. De nem biztos, elég életlen a kép. Keress rá, hátha emlékeid alapján ráismersz.

Üdv:

András

Előzmény: Keszra (1312)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1315
Kedves Keszra,megigérem(ha lesz szabad idöm)belevetem magam a hétvégén a szakirodalomba,hátha legalább a latin neve beugrik.
Előzmény: kicsitibi (1314)
kicsitibi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1314
Passz.cucurbia szerinted?
cucurbia Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1313

Szia,

láttam már ezt a képet nyáron,már akkor is akartam válaszolni,csak nem tudom a pontos választ.Ugyanazt tudom mint most is,nem emlékszem a növény nevére de azért ismerös.mert nyáron lehetett kapni az Oázisban meg a magját nyáron árulta egy katalogusáruház a neten,csak te már akkor tetted fel a képet amikor nem volt,és a fene sem emlékezett már rá:((((sajnálom.Az tuti,hogy pillangosvirágu,és mivel ezeknek a magja könnyebben csirázik forrázás vagy langyos vizbe áztatás után ezt javaslom.

Keszra Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1312
Segítséget kérek:
A mellékelt képen egy lilavirágú, max. 2 m magas cserjés növény látható, a levelei csomósan állnak a száron, elég kemény szárú. Ez a legjobb képem róla.
Dél-Olaszország, szabadföldi. Viszont hoztam magot belőle, de nem tudom azonosítani, hogyan vessem, forrázva a magot vagy tán fagyasztva, vagy csak simán.  
Van valami ötletetek, mi lehet?    
trachycarpus Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1311
Igen, nekem is a fenyô ugrik be, ha még kicsit keményen eszem meg... De ha megpuhul akkor már jó! A kókuszrost? Hát vegyél egy téglát és nézd meg. :) Így nehéz leírni.
Előzmény: son321 (1310)
son321 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1310
ez a zörgős tetszik:D
már megvettem, kicsit várok még vele mert két legyet akarok egy csapásra és megenném a mangot, de korábbi tapasztalatok alapján ha nem puha egy kicsit akkor olyan az íze mint a fenyőnek, nem tudom mi köze lehet a kettőnek egymáshoz, de az íze az mindenképp:)
de már lassan aktuálissá válik.

ez a kókuszrostos dolog, hébe-hóba hallottam itt fórumokon róla, jó dolog? hogy kell elképzelni, rendesen rostok? kicsit furcsának tűnik így első hallásra:)
Előzmény: trachycarpus (1309)
trachycarpus Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1309
Én a szekrény tetején tartom, állandó melegen. Azt vettem észre, hogy 2 centit kinyomta a rostot.:-) Egyébként az csírázott ki, amelyik zörgött a gyümölcsben, amikor megráztam! Úgyhogy olyat vegyél. :-)
Előzmény: son321 (1308)
son321 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1308
dejó! nekem kettő itt van a "keltetőben", de nem vagyok benne biztos h ki fognak még nőni, de hátha... azért beszereztem egy újabbat a héten, majd azt is elültetem.
keltető: az asztali lámpám alá beraktam a cserepeket, egész jó meleget sugároz nekik:)
Előzmény: trachycarpus (1307)
trachycarpus Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1307
Hi! Kikelt a mangóm! De a magon lévô vékony héjat betámadta a penész! Levettem róla. Jól tettem? És ha kapok a boltban, akkor belocsolom Fundazollal! Szerintetek??? Tiszta kókuszrostban van, jó az neki?
kicsitibi Creative Commons License 2006.01.28 0 0 1306
no ennyivel kevesebb a gond,nem kell elültetnem.
Előzmény: cucurbia (1305)
cucurbia Creative Commons License 2006.01.28 0 0 1305

Igen,bár meleg és páraigényes,mindemellett a nyári kánikulát kevésbé viseli,szoval egy érdekes fazon:)))Én nyáron a növényház alján tartom,ott hüvösebb van.

Általános tapasztalat,hogy szépen kikel,nö ugy 15-20 centire majd levél és csucsszáradásban kidöglik.Eddig senki nem tudja miért csinálják ezt.Nekem pl.egy 3 éves magoncom van,már 3 x átélte ez de mindig tavasszal ujra nött,de most pl.mintha ez is beadná a kulcsot,miközben a tavalyi magoncok még zöldek.

A rambutánra azt irják sokkal meleg és páraigényesebb,itt tartom mellette annak meg semmi baja..szoval ez a világ nagy rejtélyeinek egyike:)))

Előzmény: kicsitibi (1304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!