Mar egy ideje olvasgatom a forumot, mert terveink kozott szerepel egy Portugal ut. Igaz nem volt meg idom vegigolvasni az egeszet, de felmerult bennem egy kerdes, amire eddig nem talaltam meg valaszt. Ugy tudom junius 10-e nemzeti unnep. Mit unnepelnek akkor a portugalok?
Tom, Lisszabonban 180-250 euro kozott talalsz szobat. a 180-200-as szobanak lehet hogy nincs ablaka. kis garzonok 300-tol folfele vannak, 350-tol mar van normalis kis lakas. egyetemek hirdetotablain, a pingo doce elelmiszerboltokban a hirdetotablan, kavezok kirakatain, a www.universia.pt-n, a www.lardocelar.pt-n, a www.ocasiao.pt-n talalsz lakas- es szobahirdeteseket. ezekhez nem art portugalul tudni valamennyire.
Guincho nem település, hanem homokdünék és strand = csöndes, festöi, közelben a Serra de Sintra... Van egy hotel a Fortaleza do Guincho, de most néztem, ott a holnapi éjszaka 170 €-ba kerülne egy 2 ágyas szobában légkondival és persze kilátással a tengerre, ez egy volt erödítmény, aminek a "lába" az óceánba lóg... Mellette van az Estalagem Muchaxo ( szintén hotel-féle ), ahol 90 €-ért szállhattok meg reggelivel és szintén vista do mar-ral.
Cascais tényleg nem éppen csöndes, de azért megnézni érdemes. És ne hagyjátok ki a Cabo de Roca-t!
Lisszabonba érkezünk este és aznap éjszakára, esetleg még egyre keresgélek szállást a környéken, innen indulva néznénk meg Sintrat, Mafrat s mennénk tovább bérelt autóval Batalha majd Portó felé.
Eredetileg Cascaisban gondolkodtam, de az a nagy álmunk, hogy egy csöndes, nem annyira felkapott helyen ébredjünk, de valahol az óceán közelében :) az eddigi infók alapján C. nem ilyen. vagy mégis?
Guinchot szemeltem ki a térképen, tudtok róla valamit?
Van esetleg ötletetek?
Köszönöm!
Kryszta
p.s. Ja igen, holnap után indulunk, úgyhogy kicsit sürgős lenne a dolgog.
Hi! Segítsen, aki jártas Lisszabonban. Mint tudjátok, a párom már két hete kint van, és augusztus elején jön csak haza. Egyelőre egy szállodában lakik, amit a főnöke fizet, de apartmant kell keresnie. Olyan kéne, amiben van internet. Ez az elsődleges szempont. Meg az, hogy az AMADORA részen legyen.
Szia Kölni,hát igen mostanában azt próbálom kideríteni,hogy milyen édességeket díjaznak,bár szerintem ezt is csak ott tudom feltérképezni sok szemlélődés és kóstolás után!Hiába ez egy ilyen szakma! :-) Azt hallottam már többször is,hogy drága az albérlet,de összeget még nem nagyon tudok.Akár egy kis lakás(garzon) vagy egy szoba is jó lenne.Valaki tudna írni egy kb. árat?(Lisszabon,Cascais,Estoril) Előre is köszi,sziasztok.Tom....
A múlt héten goldoltam rád! Az alentejói Vila Nova de Milfontes egy különleges cukrázdájában próbálgattunk a portugálok finomságait (sajnos nem is voltak olyan finomak). Szivesen küldtem volna neked mindegyik süteményböl meg tortából egy-egy darabot. A tipikus portugál kis kerek süteményt "boló"-nak hívják. Szeretik ezt az ottaniak egy feketéhez lenyomni. Számos helyikeg különféle változata van változatos töltéssel, vagy rizses formában. A portugálok szeretik egyébként a nehéz tejszines meg vajas dolgokat. Egy "kerek" étkezéshez hozzátartozik a desszert is, ami vagy egy édesség, vagy gyümölcs lehet.
Számíts arra, hogy a lakbérek meglehetösen magasak.
Sziasztok!Kb 6 hete írtam ide a fórumba munkavállalás miatt.Akkor még csak terveztem az utam,de úgy néz ki mostanra kialakult.Június 3.-án este 10 körül leszek Lisszabonban.Valamelyik hostelben fogok megszállni.Ezeket néztem neten:Easy Hostel(Bairro Alto),Travellers House,Lisbon Lounge Hostel.Esetleg valakinek van ezekről tapasztalata?Vagy más ötlete?Érdemes itthon kiváltani a HI kártyát?Szóval pár nap után megpróbálnék egy albérletet szerezni.Vagy Lisszabonban vagy Cascais/Estoril felé.Munkát is itt keresnék.(cukrász vagyok)Szerintetek milyen albérleti díjra készüljek?Gondolom ott is úgy van,hogy albérlet + rezsi.Ha megvan a szállás akkor kezdenék neki a munkakeresésnek.Az eures-en fent vagyok és szoktam nézni a munkaajánlatokat is különböző portugál oldalakon,de eddig még nem találtam.Illetve már írtam egy helyre,de sajnos "no answer":-(.Személyesen talán könnyebb lesz keresgélni.Voltam a budapesti EU központban is,de sokkal okosabb nem lettem.Szóval még biztosan fogok írni,mert vannak még kérdéseim :-).Adeus.Tom
Köszi! Mindet meg fogom nézni egyesével. Természetesen örülnék, ha olcsóbban mehetnék, hiszen nem tartozom a jól megfizetett munkaerők táborába. Viszont ennyit is kiadnék, hogy 4 hónap alatt 1-2 hetet a párommal tölthessek.
Valószínűleg magamtól is el kezdtem volna nézelődni, de hogy hol?... így egyszerűbb lesz, az általad adott támpontokkal.
Telefonnal kapcsolatban van sok szolgáltató (Vodafone, Optimus, TMN) és igazából attól függ, hogy mire szeretnéd használni. Első sorban helyi vagy nemzetközi hívások, csúcs időben v azon kívül, sms küldés belföldre-külföldre, vagy ha többen akartok venni, akkor érdemes ua-t, hogy egymást olcsón hívjátok. Ha itthon Vodafone kártyád van, akkor aktiváld a Passport szolgáltatást, ha jól tudom az használtható ott!
Lépten-nyomon vannak ilyen telefonos boltok, és szinte mindegyikben beszélnek vmilyen szinten angolul, szóval pár perc alatt lehet infot gyűjteni. VAnnak nyilvános telefonok is, és ezek a kedvezmények kártyákat is lehet kapni elég sokat (tán 5 euro) és vezetékes nemzetközi számokat lehet vele hívni elég kedvezményes áron.
Interneten nyilvánosat és ingyeneset nem ismerek Portoban, de net kávézók vannak.
Ha ennyit is kiadsz egy repjegyért, akkor érdemes megnézni a Swiss, Lufthansa, British Airways, Alitalia, Austrian Airlines, Air France, KLM, Luxair és SN Brusel Airlines honlapokat, ami így soknak hat egyszerre, de 1-2 gyors kattintással meg is tudod a pontos árat!
Attól, hogy közvetlen a járat BUD-LIS között, időben nem biztos, hogy jobban jársz, mert Prágában technikai leszállást hajt végre, vmelyik irányban, szóval az is több, mint 5 óra!
Még annyi, hogy érdemes több időpontra is rákeresni, mert 1-2 napon belül is jelentős eltérések lehetnek!
Még jó, hogy vannak itt emberek, akik segítik a magamfajta antitálentumokat:)
Eszemben sincs egyik reptérről a másikra rohangálni cuccokkal. Nem beszélve arról, hogy tényleg szuper lehet lekésni a csatlakozást. :)
Közben írtam a hunair-nek, akik már válaszoltak is, hogy 64000 Ft-ból mindenestül megfordulok. Kétezerrel olcsóbb átszállással. Természetesen én szeretnék többet fizetni:)
Persze addig még sokminden alakul, írok még néhány helyre, és szívesen veszem a további ötleteket illetve figyelmeztetéseket, "apróságokat".
Aszittem a spanyol miatt mar le is szervezted a kozelseget.
Hat asszem iden nyaron is kimarad az autos kaland, telen meg eleve halott otlet. Valami kis autos maszkalas talan lesz, de nem olyan messzire... mondjuk a spanyolok nekunk max egy ora... de nem tudom meg. En akar Liszabon es kornyekevel is kiegyeznek, na de van aki vilagot akar inkabb latni es nem elmenni a fovarosba :D de meg nagyon keplekeny.
Inkabb mindig a saját honlapját nézd a légitársaságnak. Az Alitalia jegy gondolom illeték nélküli árat mondtál. AMúgy 5 000 Ft-on nem érdemes vacakolni fapados és hagyományos között, mert ha az átszállós fapadost lekésed (és BP-ről csak átszállással lehet eljutni), akkor bizony az plussz 1 nap, és nagyon sokat kell fizetned egy újabb repjegyért, még annak ellenére is, ha ugyanazon céggel (pl Ryanair) repülöd mindkét szakaszt. Ezért célszerű nagy résidőt hagynim ha a fapadosok mellett döntesz!
Közvetlenül pestre a TAP járata van, ezen van MALEV code-share is, de ez altalaban draga.
Ja, és figyelj oda, mert a fapadosnál lehet repteret is kell váltsál, pl. London Luton vagy Stansted, Brusszel Zaventen vagy Charleroi, stb. De ezek nem gáz, mert jó a közlekedés a repterek között!
Szólni fogok írégem, de valószínű, hogy ebben az évben ezzel kapcsolatban nem foglak keresni....:-((( Ráadásul most lesz majd az akadémiai hét (ami aztán tényleg nagy ereszd el a hajam), én meg maradhatok itthon, mert szólít a kötelesség...