Keresés

Részletes keresés

Kompletta Creative Commons License 2010.01.09 0 0 525
Szia!

Igenis...
A hűtő 178x55x57 cm (Ma-Sz-Mé). Ühüm, asszem úgy volna jó, ha a tetején lenne még egy szekrény, és akkor azt lehetne szintbe hozni a felső szekrények tetejével. Azokat viszont a 85 cm-es pulthoz igazítva nem kéne túl magasra tenni, mert akkor már az alsó polcot sem érem el :D - na jó, dráma nem szokott lenni, de nem vagyok egy langaléta, persze fej-beverni sem szeretek, és hát vannak nálam magasabbak is, akik érdekeltek a konyhában.
Kérdés: a hűtő külső oldalára esetleg lehetne takaró-izét tenni. Egy szabadonálló hűtőt be lehet tolni egy "dobozba"? Mennyi helyet kell hagyni a szellőzéséhez?
A mosogatógépet egyébként megvizsgáltam: leszedhető a teteje, és akkor 81 cm magas. Szóval épp be kell férnie a pult alá.

És eszembe jutott egy nagyon fontos kérdés a világításról. A munkapultok az oldalsó szárakon egyértelműek, oda lehet tenni a felső szekrények alá világítást (egyébként: mit érdemes? A fénycsöveket régen nagyon utáltam, de tény, hogy ma már lehet, hogy jobbak. Vagy nem? Halogén spot...? Várom a javaslatokat.) De a fő munkafelületem a mosogató és a tűzhely közt az ablak előtt lesz. Este oda tuti kell valami, csak nem tudom, hová lehetne feltenni, hogy jó legyen, és az ablak is nyíljon. A plafonra? Mi az, ami onnan elég fényt ad vajon, de célirányosan?

Oké, sütő jöhet lejjebb, akkor az a lapos tepsifiók ugrik, igaz? A sütő szellőzését (esetleg a kamraszekrényét???) hogy kell megoldani?

Ja és egy praktikus kérdés: mások hová szokták tenni a gyúródeszkát??? Nálunk eddig mindig valami ficakban állt/dölöngélt két szekrény között, de hát itt most ilyen már nem lesz. Akkor?

Kerekedik...
Szép estét kívánok!
Előzmény: diamac (518)
Axióma Creative Commons License 2010.01.09 0 0 524
Ja, hogy toronysarok? Vagy nem ertem... atadlak a szakember(ek)nek, en itt csak kerdezo vagyok...
Előzmény: boxer-gs (523)
boxer-gs Creative Commons License 2010.01.09 0 0 523
Semmiképp nem alsó szekrénybe szánjuk a sütőt. Én toronyban gondolkodom. A főzőlap nem kerül sarokba, mert oda ugyebár a sütőt szeretné kedvesem. Bevallom, én még nem is láttam ilyet sehol. Elképzelni persze simán el tudom és tetszene is, de a konyha nem túl nagy, úgyhogy a helykihasználás fontos szempont, mert sajna raktározós típusúak vagyunk.
Előzmény: Axióma (522)
Axióma Creative Commons License 2010.01.09 0 0 522
Kulon sutot sztem ne az also szekrenybe akarjon, hanem pultra teve, ezerszer jobban hasznalhato. Fozolap meg lehet a sarokban, attol meg alatta megmarad a hely.
Előzmény: boxer-gs (520)
Axióma Creative Commons License 2010.01.09 0 0 521
Hat bonyolult vagyok:) A lakber. topikba par napja mar bedobtam ezt-azt (nevem-hozzaszolasok-lakber. topik jobb oldalan a szam, ha igy nem eleg majd bemasolom), most a kitchendraw-t probalgatom, mert ott legalabb tobb nem fa mintas front van, es nyujthatok a butorok.
Az a baj, hogy elmondhatom hogy mit akarok, de nem akarok elszallni az arral (ket okbol: egyreszt nem vagyok design-manias csak egy-ket kikotesem van, amelyek neha furanak bizonyulnak; masreszt pedig varhatoan 5-6 ev mulva elkoltozunk). Tehat hiaba mondom, hogy milyen tetszene, mert ha irrealisan draga ahhoz kepest hogy "csak kicsit jobban" tetszik, akkor megse azt valasztom.
Az elzaras miert kene passzoljon a butorhoz? Nekem tok jo a feher korpusz ele is ha kilatszik, nem kell ott is szines legyen... az oldalara meg van takaro legalabbis a programokban (jelenleg eppen sarga szinnel vagyok, azt irja hogy "modern PF elzaroval" - ez nekem nem mond semmit de jol nez ki a rajza:)) Csak ne a leggagyibb papir elzaras legyen a korpuszon ami 1 cent viztol pereg lefele. Vagy nem jol ertem azt, hogy mit akarsz mondani.
Igazsag szerint en meg ott tartok, hogy abban se vagyok biztos, hogy milyen magassagokban kell elhelyezni a butorokat. Az ikea ir minimum 50 cm-t, akkor marad felul kb. 120 cm, es en ezt (optikailag majdnem) szeretnem bebutorozni - raadasul ott a 210-es vonal amin az ajtok (ablak/uvegtegla) "lognak", tehat tetszene egy 70-es felso es fole egy 40-50 centis de az a ket kulon oldalon vegig.
Na meg a sarokkal is elvagyok, mert elso korben ugy gondoltam, hogy jo lenne egy olyan, ami polcos, de akkro legyen eleg nagy az ajtaja (a kifordithato kosarat eddig aranyarban talaltam). Akkor jott az otlet hogy sarok lecsapva legyen, na persze amit kilegoztam (100x100) az nincs:) Mosogatobol is a sor vegen jobbnak tunne a teletetos, de ahhzo min. 50 cm kell, vagy lattam 40-est de csak 50 melyben, na azt meg meg se probaltam kiszerkeszteni... az tuti asztalosos megoldas.
Egyebkent azert (is) szeretnem inkabb vasarolni az elemeket, mert imadok butort osszerakni:) Na meg Pomazra altalaban tobb-kevesebb (inkabb tobb) dijert jonnek el a szerelok. Igaz, a precizios munkara ugyis kell majd valaki, de az legalabb hamarabb megvan, meg arra talan van helyi, de a teljeset nem akarom rabizni csak azert, mert helyi. [+1 meglepoen sokan idegenkednek attol is, hogy szamlat adjanak, akar csak az anyagrol, nekem meg kell a lakastakarek miatt, tehat a bolt az ilyen szempontbol megoldas].
Előzmény: diamac (519)
boxer-gs Creative Commons License 2010.01.09 0 0 520

Szervusztok!

 

Tavasszal nálunk is konyhafelújítás lesz és ennek keretében konyhabútort kell intéznem kicsi felségem parancsára. :-)
Ha tudnátok segíteni néhány tanáccsal, azzal valószínűleg sokat segítenétek.

 

Egyelőre csak halvány elképzelésem van az összeállítást illetően. Ráadásul vannak egyéb homályos dolgok is. Pl:

- a beépített sütő mellett nem gond hűtőszekrényt elhelyezni?
- szokás-e a sütőt a sarokba építeni? (páromnak úgy tetszene, de szerintem  fölöslegesen sok helyet venne el ez az elhelyezési mód.)
- a páraelszívó kivezetésének mi az optimális módja? A kihúzható típusok ajánlottak?
 

... a többi most hirtelen eszembe sem jut.

 

Szép estét!

diamac Creative Commons License 2010.01.09 0 0 519
Axióma nem CADdal készítem hanem vagy egy magyar progi azt vettük meg. www.piper.hu Ott vannak fantasztikus képek is ha az ember nagyon ügyes :) Ebben a programban bármilyen méretre be lehet állítani a szekrényeket és ha nem lenne benne ami kell egy külön bútortervezőben lehet egyediket is készíteni. Olyan egyszerű vele dolgozni hogy csak gyakorlat kell hozzá :)

Én csak rajzolgatok szervezkedem és egyéb módon segítem a fiúk munkáját akik asztalosok és legyártják a bútorokat de egy cégben dolgozunk.

A lapra szerelt bútorok nagy hátránya: az élzárás nem passzol a frontokhoz és nincs olyan méretválaszték ami kellene.

Az ikeának az előnye, hogy hazaviszed és kész van a bútorod, a garancia, a vasalatok minősége és persze a tervező amiben meg lehet nézni milyen lesz.

Szerintem alap egy konyhakészítésnél a látványtervezés és a több variáció. Ez a program nagyon bevált a megrendelőknek is nagyon tetszik :)

De ha leírod miben gondolkoztok Neked is szívesen megrajzolom :)

Előzmény: Axióma (514)
diamac Creative Commons License 2010.01.09 0 0 518
Szívesen :)

Kellene még a hűtőszekrény mérete is, hogy lehet-e fölé építeni valamit vagy hogy kell-e?

Munkalap az én véleményem szerint a matt nem teljesen sima felülettel, a fényes szerintem kerülendő de hát valaki meg arra esküszik :)

Ha a kamraszekrénybe mikrót is szeretnél akkor a sütő lejjebb költözik így a mikró is kényelmesen használható. lesz ilyen kép is :)

Akkor legközelebbre átrajzolom :) Holnap délig tudsz még ötleteket írni hozzá.

Neked is jó hétvégét :)

Előzmény: Kompletta (515)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.09 0 0 517
Jaj de jóó lett!! Köszi diamac! Csudára meg vagyok elégedve. Olyan szép lesz az én konyha-babám... :D
A lekerekített polcvég-megoldás az üvegablaknál baromi jó ötlet, okos vagy.
A mosogató fölött olyan "féllábasnak" tűnik az az egy üvegablak. De kettő meg akármelyik oldalra tolva lehet, h bután nézne ki, az viszont tényleg jó, ha van zárt is. Hát nem tudom. Mit gondolsz, Főokos?
A üveg bor... hm... milyet ajánlanál ehhez a konyhához? De akkor min. 2 pohárral kérném, jusson már Neked is. :)

Ja, egy difi: a 60-as fal az U bal száránál nem csak úgy benyúlik a térbe, hanem aztán ezen a szinten folytatódik a fal lefelé, 142 cm hosszan. Szóval ez egy beugrás a térbe, itt keskenyebb lesz utána az ebédlő-rész, érted? Ezen a falszakaszon gondolkodom a párhuzamos tálaló avagy merőleges félsziget megoldáson.


Előzmény: diamac (516)
diamac Creative Commons License 2010.01.09 0 0 516
Most hogy fel akarom tölteni a képeket látom, hogy írtál :) :)

Átrajzolom majd a kért változtatásokat legközelebbre.

Szemből nem sok látszik, így a két oldalát is láthatod a képeken.





A mosogató alatt csak úgy látszik, hogy luk :) kevés fény került oda ezért látszik úgy :)
Előzmény: Kompletta (515)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.09 0 0 515
No itt vagyok. Egy éjjel és egy nappal morfondíroztam a "hatásokon".
Szumma: olyan frontokat szeretnék, amik nem ezzel a keretes megoldással készülnek, hanem mart mintával, azon belül nem szamárhátas (íves), hanem egyenes bemarással.
Aztán: az ilyen fehér (porcelán?) fogantyú nekem sok. Inkább valami színben illeszkedő fémeset szeretnék, olyan bronzos vagy rezes vagy antikolt hatásút majd.

A világos munkapult meglepően jó. Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy milyen típust érdemes választani a nem luxus - ámde strapabíró kategóriában? Tuti nem szeretnék semmi fényeset, és mennél kevésbé kényes, annál jobb. (Szeretem a szépet, de ismerem magam: nem vagyok egy suvickamanci, ezért is vetettem el pl. a pult mögött állati szépen mutató üvegpanel ötletét, mert az tényleg csak csilivili állapotában szép.)

Gondolkodom azon is, hogy a sütő felett esetleg jó helye lehetne a mikrónak (szabadon álló, szóval csak egy helynek, ahová be lehet tolni), de most így nem látom át, hogy milyen magasra kerülne, mennyire lenne levesleborítós...

A mosogató alatt a fekete lyuk mi?

Az is dilemma, hogy a szagelszívó milyen legyen: kürtős, az a fentről lelógó, lap-szerű modern elszívó résszel, vagy szekrénybe épített kihúzhatós fajta. Igazából ezt is látni kéne.

És továbbra is agyalok a beforduló konyhasziget és a falra simuló tálalószekrény dilemmán.

Szép hétvégéket mindenkinek!!
Előzmény: diamac (512)
Axióma Creative Commons License 2010.01.09 0 0 514
Kedves diamac, neked ez szakmad? Es ha igen, melyik? :) Marmint a latvanyterv-gyartas vagy a konyhabutor-gyartas?
Holnap mi is megyunk konyhabutor-ugyben nezelodni, en jobban szeretnem, ha valamelyik bolt kinalataban lenne annyira varialhato elemkeszlet, hogy nagy reszet osszelegozhassuk. Viszont van par fura maniam (pl. majdnem plafonig faliszekreny - 90+40 kiegeszito vagy ilyesmi, meg lehet hogy lecsapott sarok lenne bar azt a munkalapot nem mindenhol tudjak megcsinalni), igy lehet, hogy a vegen asztalos lesz belole, meg nem tudom. Az ikea-eval megprobaltam megtervezni, de az eleg szuk keresztmetszet, hogy csak az o elemeiket lehet hasznalni...
Mondtad, hogy archicad-del csinalod (remelem nem keverlek es te mondtad). Ennel milyen elemek vannak, es csak alak+ nyujthato vagy csak fix meretekben?
Előzmény: diamac (512)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.08 0 0 513
Fantasztikus vagy!
Ez tényleg a mi konyhánk :DD Eszméletlen...
Teljesen beizgultam, egész más így látni, végre kezd valami képem lenni a dolgok leendő kinézetéről. Jaj de jó!

Nekilátok elemezni magamban, aztán majd mondom.
Pihenj, pihenj, pihenj, és nagyon köszönöm!
(Hát igen, tényleg már vagy tizedszerre kukkantgattam ide, nagyon vártam, de azért ne halj meg!)

Megyek mutizni családnak...
Előzmény: diamac (512)
diamac Creative Commons License 2010.01.08 0 0 512
Szia!

Bocsi kicsit megvárattalak de...

Eddig jutottam el mostanáig de már leesik a fejem így holnap folytatom.

Elég kezdetleges még a kép, az üvegtéglára is kell még találjak valamit. A felső szekrény mellett még sok minden hiányzik de miután annyira várod ...



Lesz ez még jobb is :)
Előzmény: Kompletta (511)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.07 0 0 511
Jajjj de jó! (Már épp kezdtem azt hinni, hogy annyira béna magyarázat volt, hogy mindenki elriadt...)

A belmagaság 280 cm.
Az ablak 156 cm magas, és 94 cm-en kezdődik. Ja igen: a pultot 85 magasra szeretném, kipróbálgattam, a 90 nekem már túl magas. Így persze nem lesz egyben a párkány a pulttal, de annyi baj legyen. Egyébként fehér ablak, alul egy 30 cm-es fix résszel, felül kétszárnyú.

Az üvegtégla-ablak 250-en végződik (egy magasságban a másik ablak tetejével, viszont 160 cm magas, tehát kb. 90 cm-nél fog kezdődni.

A 60 cm-es fal (az U bal szárának az alján gondolod?) 10-es válaszfal, és igen, plafonig megy.

Színek... hát... A konyha tekintetében legjobban a cseresznye-színű frontok tetszenek, fából.
Ilyen képeket leltem:
http://www.butorkellek.hu/pic.php?title=T0842+modell&pic=t_24cad48t0842.jpg
http://www.butorkellek.hu/pic.php?title=T0652+modell&pic=t_20a42f7t0652.jpg
Csak az íves marás nem kéne bele...

Ehhez még megfelelő pultot nem találtam. Nem szeretném, ha minden morzsa vagy maszat riadót fújna rajta, de persze azért ki is kell néznie valahogy együtt.
A padlóról eddig annyit tudok, hogy valami rusztikus, inkább matt és inkább sötét burkolatot fogok keresni - kiborító, mikor frissen felmosom, és fél óra múlva megint lábnyomos, maszatos, akármilyenes (az előző lakásunkban ilyen volt a fényes, világosszürke padlólap). Korábban felmerült, hogy fa padlót tegyünk, de aztán a tisztántarthatóság-strapabírás oltárán elvérzett az ötlet. A csempéről még lila gőzöm sincs, látnom kéne magam előtt a bútort... fal színe dettó. De valami világos, semleges. Bézs...?

Hát, nem vagyok túl konkrét, igaz? Épp ezért nagyon várom azt a látványtervet.
Köszönöm szépen, hogy időt szánsz rám, diamac! Itt fogok lógni holnap fél délután, az fix :D
Előzmény: diamac (510)
diamac Creative Commons License 2010.01.07 0 0 510
Azt hiszem értem az elrendezést de kellene még pár info.

A konyha belmagassága, az ablak ill. az üvegfal magassága és hány cm-en kezdődik. A 60cm-es fal a plafonig megy ill. milyen vastag?

Színekről is írhatnál: ablak, fal, csempe, bútor, front stb.

Ha ezek megvannak péntek estére láthatod az első képet :)
Előzmény: Kompletta (508)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.06 0 0 509
Hát, amíg nem küldtem el, csinosabb volt a rajz. A bal oldal meg a vízszintesek stimmelnek, a jobb oldal rácsúszott a bal szárra. A dupla függőleges vonalkák közül a második a túloldalra tartozik mind... áh, ennyit a grafikámról. Grrrr.
Kompletta Creative Commons License 2010.01.06 0 0 508
Nohát, diamac, remek jók a referenciáid!! :D

Akárhogy bűvölöm, nem mászik be ide az én tervem :(
Akkor hát a nyers számok:

a konyha egy légtérben lesz az étkezővel, szóval a "negyedik" oldalról nem zárt.
Egyébként fordított U alakot képzelj, így nézve a bal oldali szár 179 (!) dm burkolat nélkül, gondolom 177 körül fog megállni burkolás után. A vízszintes szár 330, a jobb oldali 215 (utána ajtó jön). A vízszintes száron két ablak van: a bal oldalon 5 cm-re a saroktól kezdődik egy, ami 80 cm széles, és üvegtéglákból fog állni, szóval nyitni nem kell semmit, viszont fény jön be rajta. Ez jó, de azért így is okoz némi fejtörést... A másik a jobb oldali sarokból mérve 35 cm-nél kezdődik, és 140 cm széles. Az alsó ~30 cm fix, itt nem nyílik, csak fölötte. A két ablak közti falszakaszra jön majd a gáz. Az U balszára egy 60 cm-es kiugró fallal végződik, aztán lefelé egy további 140 cm-es falszakasz van, de ez már inkább az ebédlő-térhez tartozik majd, asszem. Na rajzolok...

-=========----------------================---------
l l
l l
l l
l l
l l
l l
l l
l l
l l
l l
l l
l l
l l
l------------- l
l l
l l
l l
l
l
l
l
l
l

Egész csinos.
Mármost a terveim:
Az U bal alsó sarkába tenném a kamraszekrényt (60 cm), bele a sütőt. Aztán egy 120 cm-es elem (első galiba: a 177 cm-ra nem fér ki...), ide valami okos kihúzhatós sarokmegoldás kéne, mert ez volna a kamrám másik fele. Aztán már a kanyar után: 30 cm kihúzhatós a fűszereknek, aztán a gázfőzőlap, alatta fiókokkal (60 cm), aztán 60 cm-es elem 3 fiókkal, aztán 120 cm-es be a sarokig (valami kiforgós izével az edényeknek). Kanyarodva a jobb száron 50 cm-es kihúzhatós (szelektív hulladék alul, mosogató felül, asszem a csepegtetőt beforgatnám a sarokba), aztán 45 cm mosogatógép (csak a pult alá tolva), és egy szabadon álló hűtő a sor lezárásaképp.

És felül: na ez még nehezebb. A szárakra jöhetnek felső szekrények. Lehetőleg mennél magasabbra felfutóan, mert sajnos én a tartogatós fajtából vagyok, és a gyűlő cuccok előbb-utóbb úgyis felkerülnének azokra a remek kihasználatlan szekrénytetőkre... :) :( Viszont az üvegtégla ablakkal meggyűlik a bajom. Mert bár épp azért cseréltük le üvegtéglára, hogy lehessen felső szekrény itt is, azért ha egészen eltakarjuk, az nem használ a fotonoknak... Másrészt ha csak a kamraszekrény mellé kerülne, utána luk....az is béna lenne, attól félek. (Hello, látványterv!) Még valami üvegfalú megoldáson töröm a fejem...
A másik oldali szár simább, oda mehet felső szekrény, ami fér.

És még egy dilemma: lezárni az U-t G alakká egy benyúló szigettel (bárpultosan/tálalópultosan alatta szekrényekkel/mix), vagy nyitva hagyni a teret az étkező felé...??

Nna. Én értem... értitek, főleg diamac, Ti is???

Előre is köszönet bármilyen okos ötletet!

Atttyaúristen, de hosszú lettem... többszörös bocsánatot kérek.
Előzmény: diamac (504)
kókusztigris Creative Commons License 2010.01.05 0 0 507
Á még nem kezdtünk neki, az asztalos nem ért rá decemberben, majd elvileg ezen a héten jelentkezik. Már alig várom, a tervezgetést is, de főleg a megvalósulását! :)
Most azt találtam ki, hogy türkizkék legyen. :)
Ilyesmi árnyalat: (vegyítve feketével, és esetleg szürkével/ezüsttel vagy fehérrel..nem tudom, mi menne hozzá jól.
Előzmény: diamac (504)
diamac Creative Commons License 2010.01.05 0 0 506
szia

Mi mindig a Nettfront-nál rendeljük. A minőség miatt ez jött be legjobban. Igaz Mezőberényben van a gyár de ingyenesen felszállítják a pesti raktárukba de kérhetsz házhoz szállítást is. www.nettfront.hu

A fóliás ajtókhoz van katalógus és fólia színminta is érdemes ebből választani. Nem tudom merre vagy a raktáruk IX. kerben van.

Lehet asztalos boltban is rendelni ott van minta is bár van ahol így drágább.


Előzmény: Lacivill (505)
Lacivill Creative Commons License 2010.01.05 0 0 505
Sziasztok! Konyhabutor frontot hol keressek? Fóliázott érdekelne.
diamac Creative Commons License 2010.01.05 0 0 504
Köszi :)

A konyhád már elkészült vagy még tervezésnél tart? Reméljük beszámolsz a végeredményről :)
Előzmény: kókusztigris (502)
diamac Creative Commons License 2010.01.05 0 0 503
Komolyan persze :) Már rajzoltam egy kettőt ide.

Megmutathatod mit rajzoltál de méretekre mindenképp szükség lesz :)

A legjobb persze akkor mérni amikor már a csempe is fent van a falon de ezt majd úgy is az asztalosnak vagy aki készíti a bútort annak a feladata.

A látványtervben az a legjobb, hogy látod az elrendezést, a színeket, az arányokat. Szerintem e nélkül nem is szabadna nekikezdeni a munkának. Nem beszélve arról ha megvan a majdnem végleges terv akkor lenne szabad csak elektromos, vizes, csatorna terveket és kivitelezést csinálni.

Így csak azt mondom bátran bátran :)

Előzmény: Kompletta (501)
kókusztigris Creative Commons License 2010.01.04 0 0 502
Igen, ő a legrendesebb az egész indexen, tanúsíthatom. :)
Előzmény: Kompletta (501)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.04 0 0 501
Hello diamac!

Hej, de jó ilyen biztos válaszokat hallani végre!! :)
Sokat előbbre lendítenek, köszi!

És komolyan, hajlandó volnál rajzolgatni nekem?? Hát ez aztán már... előre is nagyon kösz. Igazából vannak elgondolásaim, persze, egy ikeás tervecske formájában kupálódnak, csak sajna nem bírom abból a progiból kivarázsolni őket :( Majd még holnap próbálkozom, most már nem bírom cérnával, vagy legrosszabb esetben "lefestem" szavakkal. Illetve még előbb holnap lemérem, hogy akkor most végül vakolással mennyi az annyi hely tekintetében, mert a nyers falakkal kicsit bizonytalan maradtam. A burkolat (az alsó és a felső szekrények közé kerülne persze csak, de hát az is számít) mennyit vesz el egyébként? Nem vicc a kérdés: valahol 178-180 cm körül mocorog az egyik falszakasz, és eléggé nem mindegy, hogy kijön-e végül 180-ra, nemde?

Előzmény: diamac (500)
diamac Creative Commons License 2010.01.04 0 0 500
Szia Kompletta!


A kék sárga testvér a Blum szerkezeteit használja így azt bárhol be lehet szerezni de ott is megveheted a vasalatokat.

Az ott lévő korpuszok nagy hátránya a fehér élzárás. Színeset csak lapszabászatban ill. az asztalossal tudod megcsináltatni a Neked tetsző színre.

Ha a fa frontot drágállod próbálkozz a furnéros megoldással.

Nyugodtan szétválaszthatod a két gépet: A gázfőzőlap alá nyugodtan tehetsz fiókokat is a sütőnek készülő kamraszekrénynek meg alapból szellőzést kell a hátulján biztosítani.

Ha van konkrét elképzelésed szívesen megrajzolom Neked. Én a Piper tervezőt használom.

Előzmény: Kompletta (499)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.04 0 0 499
Sziasztok!

Remélem, nem vérzett el a műanyag ctr fa ablak témán a topik teljesen - én még kérdeznék, ha lehet :)

Valaki írta korábban, hogy az IKEA-konyha - máshol vett frontok kombóval lehet jól kijönni. Nekem nagyon szimpik a nagy kék-sárga testvér szerkezeti megoldásai (ld. teljesen kihúzható fiók és társai), de nagyon nem szimpik az előlapok :( Ami szép lenne, és fából, ahogy szeretném, az horror áron kínáltatik, annyi meg nincs.
Viszont a szép fa elölnézet alól kificergő fehér csontváz képe elrémít. Van esetleg tapasztalatotok arról, hogy van-e jó megoldás?

És még: ha szétválasztom a gáz főzőlapot és a sütőt helyileg, vagyis ha a sütő egy álló szekrénybe kerül, magasabbra, akkor ez a két egység mennyire melegíti fel az alá-fölé kerülő szekrény-részeket? Vagyis mondjuk egy kamraszekrénynek használt magas szekrény közepébe építeni a sütőt, vagy a gázfőző lap alatt lisztet-satöbbit tárolni balgaság?

Nagyon várnám a tapasztalatokat.
A konyhaterveitek meg bravúrosak, épp itt szenvedek és csodálom őket, de csak az ikeás tervezőt ismerem, az meg azért messze nem egy csoda :(

Üdv mindenkinek!
Jancsii Creative Commons License 2009.12.14 0 0 497

Na de miert pont nekem cimzed?

Annyira azért nem szigorú, hogy saját magát is lecsessze, amiért napokig a kavicspadlójáról értekeztünk .:)))

Előzmény: Axióma (496)
Axióma Creative Commons License 2009.12.14 0 0 496
Na de miert pont nekem cimzed? Nem is en kezdtem, es ezen jelenlegi hsz-emen kivul mindegyikben volt konyhabutorozas is. Masreszt meg szeretem a tevhiteiktol megmenteni az embereket, ez nem tudom miert baj.
Előzmény: Törölt nick (495)
Kisbalázska Creative Commons License 2009.12.13 0 0 494
Ebben igazad van. De erre is van megoldás, beépített szellőzőkkel.
Apró popó, ez nem a konyhabútoros topik?
Előzmény: Jancsii (493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!