Keresés

Részletes keresés

mopy Creative Commons License 2005.02.17 0 0 108
Szia!

Liliela, tényleg jól eltűntél. Én is vártam volna a foghúzással, de nem evett.

Ami ő rá nem jellemző. Tegnap én is láttam több Yorkis könyvet a kozmetikusnál, de nem adják kölcsön. Sőt, a könyvespolcra ki is van írva „Könyvet nem adunk kölcsön”.

Sajna arrafelé én nem tudom mikor lesz, tenyéssz szemle, itt Zalaegerszegen tavasszal lesz.

Puszi Zeusznak.

 

           mopy
Előzmény: Liliela (107)
Liliela Creative Commons License 2005.02.16 0 0 107

Sziasztok!

 

Nagyon  jó volt ilyen sokat visszaolvasni!!!

Úgy hozzászóltam volna mindenhez, de sajna nem tudtam jönni.

Ami most így hírtelen eszembe jut:

 

Fogak: Zeusznak mind a négy szemfoga kinőtt a tejfogak mellett. A doki azt mondta egyéves koráig várjunk vele mert még kipotyoghat. Nem akartak potyogni beletörődtem, de ekkor a két alsó "tej" szemfog megadta magát és kiesett. (na jó ez egyikre én is rásegítettem) még a két felsőt várom, hogy kihulljon. Még is csak jobban hangzik csak kettőt húzatni, mint négyet. Szegény kis Mopy, de már biztos ugyanolyan rosszcsont mint előtte volt:)

 

Könyv: Varga Mónika könyvét egy ideig vadásztam, de aztán kihoztam a könyvtárból és elolvastam. Majd a neten az antikvarium.hu-n is kerestem, de pont előttem vették meg. Ha könyvesboltban nem találjátok, akkor a kiállításokon szoktak lenni könyvárusok, lehet, hogy tőlük meglehet venni.

 

A márc. 19-i tenyésszemle Bp-n lesz? de kár. Nem tudja véletlenül vki, hogy Győr-Moson-Sopron megyében lesz e a közeljövöben ?   

mopy Creative Commons License 2005.02.16 0 0 106
Szia!

Köszönjük, hogy szorítottál. Hajnali kettőkor vettem észre, hogy valaki ugrál az ágy mellett. Az igazi MOPY! Annyira aranyos volt, nagyon megszeretgetem. Még látszik, nincs a toppon, bújik ezerrel és igényli a kényeztetést. Most is itt alszik az ölemben…..IMÁDOM!

Tegnap a tányércsörömpölésre kapta fel a fejét és részegesen mászott ki a konyhába, rögtön fel is vettem, én melegítettem a vacsit. Párom addig dédelgette a „gyereket”.

  Ma este megpróbálok képeket fel tenni róla, majd meg írom hol találhatjátok meg.

 

                 mopy

Előzmény: Brudo (105)
Brudo Creative Commons License 2005.02.15 0 0 105

Szia!

 

Gondoltam ám Rátok ma, örülök, hogy túl vagy(tok) rajta. Sajna én is  imerem a szitut, amikor  az én kisfiamnak húzták a fogát. Egy fél napig feküdt, teljesen kába volt.. Én kihúztam a kis nyelvecskéjét oldalra, de estére ő is rendbejött.

 

A tenyészszemle  miatt pedig tényleg ne aggódj! Vannak egyébként szerintem olyan szervezetek akinek a tenyészszemléjére érdemes elmenni. Ők nem  olyan baromira szigorúak és ha tényleg szép a kutyus, nem kukacoskodnak és megadják a tenyészszemlét, hogy szép utódokat nemzeshessenek. (hú, de nehéz volt leírni, lehet, hogy nem is jól írtam...) mindegy... Én nagyon meg vagyok elégedve az MKSz Országos Terrier Klubbal, ők is tartanak ilyet a Népligetnél a Strázsa KKi-nél. (oda megyünk mi is márciusban).. szerintem simán elviheted majd  Te is oda.....

 

Köszi, a könyv után nyomozok tovább, remélem sikerrel járok.... vagy majd esetleg kölcsönkérem valakitől... de talán olyan sok újat nem is írnak benne..

 

Remélem hamar "felépültök"!!!

Üdv.: Brudo

Előzmény: mopy (104)
mopy Creative Commons License 2005.02.15 0 0 104
Sziasztok!

Meg volt a foghúzás. Nem akart elaludni, utána meg alig jött ki az egyik, teljesen beágyazódott a másik mellé. Még mindig alszik, ölemben cipelem. Csak akkor indult, meg amikor hallotta a tányércsörömpölést, még ilyenkor is a hasára gondol.

Csak alszik, picit benedvesítettem a nyelvét, mert száraz volt.

Olyan rossz, csak lesem lélegzik e.

 

Jó is történt, a rendelőben találkoztunk egy Yorkival, így még kutyának nem örült.

Nála sokkal nagyobb volt, meg a 3kg  IS!!!!

 

Tenyéssz szemle, én említettem ezt nagy kutyásoknak, ők azt mondták, ne foglalkozzak vele. Apukája1,80kg és van minősítése.  Sajnos én tudom, mi folyik a kiállításokon, voltam már ringtitkár. Talán a külföldi bírok jobbak, nem annyira elfogultak, de ez csak az én tapasztalatom. Volt olyan amikor az osztrák hölgy felháborodott, mért nem az ő kutyusa kapta a legjobb minősítést, koszos volt ő is és a kutyája is……

 

Könyv, a neten keres rá. Én ott láttam, de sikerült boltban meg vennem.

                

Üdv.: Mopy
dani007 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 103

Köszönöm a választ. Azért kíváncsi lettem volna a bírókra :-( mondjuk van egy-két sejtésem. De végül is, ez teljesen mindegy.

Igen, ez nagyon szomorú. Különösen a kanoknál favorizálják a miniket. Végül is mondhatják, hogy a standard nem említ min. méretet, csak maximumot (ez nagy hiba szvsz.). Illetve ugye elvileg 2 kg. alatti kutyát tilos bevonni a tenyésztésbe...  

Viszont a fajta kialakulása idején jelentek meg cikkek, amelyekben három méretkategóriáról esett szó.

Mónika könyvével kapcsolatban nézd meg a yorkinet.hu honlapot, ők árulták a könyvet és jól ismerik Mónikát is. Biztosan tudnak segíteni.

A Kolbe-könyvet én utoljára  a fóti Corában láttam, de az utolsókat hoztam el. Esetleg antikvárium?

Judit

Előzmény: Brudo (102)
Brudo Creative Commons License 2005.02.15 0 0 102

Szia!

 

A Varga Mónika könyvét én is vadászom, de sajnos azt sem találom sehol. Végső elkeseredésemben már írtam is neki egy mailt, hogy ugyan küldjön már el nekem utánvéttel egy könyvet, mert sehol nem tudom megvásárolni, de még csak nem is válaszolt.

Ha tudsz boltot, ahol megvehetném, kérlek írd meg a címét.

Köszi, szia: Brudo

Előzmény: Sarlatán (99)
Brudo Creative Commons License 2005.02.15 0 0 101

Szia!

Természetesen nem titok a küllembíró neve, de nem fogom megadni a nevét egy olyan oldalon, ahol mindenki anoním.

Legyen elég annyi, hogy kettővel is beszéltem, és mind megerősített abban, hogy nem lehet egy méret egy olyan fajtánál, ahol létezik 1,30 kg-os és 3,5 - 4 kg-os egyed is. Mivel ez egy pici fajta, túl nagy nem lehet a különbség. Ezért van az, hogy különbséget tesznek a mini és a normál yorki között.

Igazából én is azt szeretném, ha  tényleg EGY méret lenne, és nem kellene egy pirinyó 1.3 kg-os kis állatot 5 évesen elveszíteni, mert annyira gyenge, hogy szinte még élni sem tud.... szomorú, de ez van.((( Természetesen a kiállításon nem úgy szólítják be a kutyákat, hogy mini yorki, normál yorki, de hidd el, tényleg megkülönböztetik őket. Talán nem  "hivatalos" ez a méretkülönböztetés. A köztudatban mindenképpen 3 féle méret van...

Azt is mondta, hogy a tenyészszemléken már nem is kaphatnak a 2 kg. alatti yorkik tenyészszemlét... vajon miért?

Üdv.: Brudo

Előzmény: dani007 (100)
dani007 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 100

Szia Brudo, kérlek írd meg, hogy hol található az a fajtastandard, amely több méretről tesz említést, és ha nem titok, ki az a küllembíró, aki megerősítette ezt?

Köszönöm a segítséget,

Judit

Előzmény: Brudo (93)
Sarlatán Creative Commons License 2005.02.15 0 0 99

Sziasztok!

 

 

Szegény Mopy :-((( Nem lesz sok egyszerre 4 fogacska???

 

 Az Annemarie Kolbe yorkis könyve már sajnos nincs az Anivetnél (sem, és a netes antikváriumokban sem találom).1995-ben jelent meg, és a kiadó állítólag már egy éve nem adja. A Varga Mónika féle könyvet olvastam, és hasonló érzéseim vannak, mint Mopynak.

Brudo Creative Commons License 2005.02.15 0 0 98

Szia!

 

Küldjél már nekem légyszi fotót a kis Mopy-ról....

Köszi, szi: Brudo

Előzmény: mopy (97)
mopy Creative Commons License 2005.02.15 0 0 97
Sziasztok!

Ezt a könyvet én is megpróbálom beszerezni, Varga Mónikáé meg van 1750Ft…, de mindig csak ellentétes dolgokat hallok és láttok, mint amit ő ír t le.

 

Mopy nem foglalkozik a kutyákkal, a környéken meg nincs kis termetű blöki. Meg mi nem tudjuk csak nappal sétáltatni, akkor meg senki sincs a környéken, aki kutyust sétáltatna.

Hihetetlen mennyire fázós, tegnap kapott új nyakörvet.

 

Orvost váltunk, fel hívtam telefonon akihez mindig hordtuk a kutyusokat, hogy  alig evett tegnap. Foga miatt, jó majd holnap délután vigyem, majd akkor ki húzzák.

Nem eszik, levert, nem várok addig. Telefon egy másiknak, ma vihetem. Nagyon kedves volt, mindent elmondott előre, hogy mit csinálnak majd vele. Szegény hajnali kettőkor evett egy keveset. Mind a 4 szemfogát ki kell húzni, úgy sajnálom. De remélem holnap már jobban lesz és szétpakolja a lakást.

 

 Pusz mindenkinek!

 

 

Brudo Creative Commons License 2005.02.15 0 0 96

Szia!

 

Én a XIV. kerületben a Remény utcában az Anivet Kft-nél vettem a könyvet.

Az ára (akkor)757.- Ft. volt.

Remélem sikerül megkapnod valahol.

Üdv.: Brudo

Előzmény: Sarlatán (95)
Sarlatán Creative Commons License 2005.02.14 0 0 95
Sziasztok!

 

Hűű, hogy felpörgött a topic! Ez nagyon jó, alig győzöm olvasni.  

Mopyn nagyon jót nevettem, miközben sajnálom is szegény macit J!

Sajnos nem láttam a z Ebugattát. Nem tudjátok, hogy lesz ismétlése esetleg valamikor a héten?

A ragasztó pisztoly szuper ötlet – alkalmazom!

A képeket ékezet nélkül már sikerült megnyitnom – tündéri fotók – ugyanúgy mint a többi babák, akiket eddig felraktatok.

Hol lehetne elérni az Annemari Kolbe könyvet? (Egyre bizonytalanabb vagyok, mert valóban egymásnak ellentétes dolgokat olvasok. )

 

Üdv. és köszönet: S.

Brudo Creative Commons License 2005.02.14 0 0 94

Szia Mopy!

 

Köszi, remélem sikeresen fogunk szerepelni. Most március 19-én megyünk a tenyészszemlére, az fontos, hogy meglegyen..

A szőre pedig biztosan nagyon szép fényes és egészséges lesz a babádnak, ha ezeket a szereket kipróbálod. Én is csak azért ajánlom, mert tudom, hogy NAGYON JÓK...

 

A kicsi Mopy pedig nem lesz félénk, főleg akkor, ha megpróbálod kevesebbet ölbe venni. Van egy barátnőm, neki kb. 1,9 kg-os a kutyusa, és még főzni sem tud anélkül, hogy a picurkája ne üljön az ölében. Szegénykém már nagyon kivan tőle, de sajnos az elején elkapatta a kis drágát és ugyebár köztudott, hogy amit a yorkinak egyszer megengedsz, azt sajnos "készpénznek" veszi. Kevesebb ölben levés, játék idegen kutyákkal.... és akkor lesz egy igazán élénk, vidám, jó idegrendszerű kis babókád....

(Az én idősebbik szukám elkergeti az erre tévedt németjuhászokat, mert van egy lyuk a kerítésen... nem igazán érdekli, hogy ő csak 3 kg-os..)))

Előzmény: mopy (92)
Brudo Creative Commons License 2005.02.14 0 0 93

Szia!

 

Én is láttam szombaton az Ebugattát. Mindig nézzük. Nagyon örültem, hogy "végre" a  yorkikkal is foglalkoztak benne. Háát, ami azt illeti nem igazán értek egyet veled, szerintem ez csak egy cukormáz volt, már csak a tejszínhab hiányzik róla...(((((

A yorki igenis több méretben létezik, (ezt küllembírók is megerősítették), bár a szakkönyvek mindig csak a max. határt jelölik meg.

Nagyon jó könyv: Annemari Kolbe: Yorkshire Terrier. Ajánlom Mindenki figyelmébe.

Személy szerint az "aranykoszorús mestertenyésztő" hölgyet nem ismerem, de nagyon sokat hallottam már róla (tenyésztői berkeken belül...) Háááát, azért Ő sem egy Szent...!

Véleményem szerint a R. Kati azért mondja azt, hogy egy méret létezik, mert ő ilyen "méretkategóriában" tenyészt és ad el kölyköket. Az sem véletlen, hogy olyan sok díja van... Ahány küllembírót ő ismer.... nem is  csoda. A többi kutyának nulla esélye van a nyerésre amikor ő kiállításra nevez. Ezt szinte mindenki  tudja .... és így is áll hozzá...mármint a többi tenyésztő. Ez az igazság, ha elhiszed, ha nem, ez így van.

 

Most nem akarom őt nyilvánosan lepocskondiázni, de higgyétek el, NEM MIND ARANY, AMI FÉNYLIK.

Az is igaz, hogy van néhány tényleg szép kutyája, kitűnő kiállítási eredményekkel, de az összes kutyáját soha nem fogod látni, mert csak a legszebbek szaladgálnak az udvaron, amikor a stáb forgat...((((

 

Üdv.: Brudo

 

Előzmény: Balono (91)
mopy Creative Commons License 2005.02.14 0 0 92
Sziasztok!

Sajnos mi nem láttuk az Ebugattát, de a rokonság rögtön mondta, hogy olyan kutyus volt a TV-ben mint a tietek…. 3g, akkor nekem hörcsögöm van J? Át vertek!!!

 

Brudo, köszönöm a tippet a többi ápolószerre. Korábban a netten nézegetem a termékeket, árak azok tényleg magasak. A jót meg kell fizetni, szeretném ha tényleg szép szőre lenne. Mert itt Zalaegerszegen két Yorkit láttam, de nem igazán volt a bundájuk a toppon.

Nem szeretném, ha Mopy így nézne ki. Ma volt nagy séta, napsütésben. Persze …anya-anya vegyél fel….   Keveset tudunk lent lenni és így még félénk.

 

 Természetesen a kiállítási eredményekhez gratulálok, csak így tovább.

 

Balono Creative Commons License 2005.02.14 0 0 91

Sziasztok!

 

Szombaton delben volt a Magyat ATV-n az Ebugatta.

Nem tudom lattatok-e...

Szamomra nagyon erdekes volt, es nagyon orulok, hogy veletlenul eppen odakapcsolt a ferjem, mert csak igy vehettuk eszre, de igy le is maradtunk az elso 5 percrol.

Lenyeg az, hogy a Radvanszky Katalin aranykoszorus mestertenyesztonel volt a musor.

Jovo heten folytatodik, ugyanigy szombaton delben lesz.

Gyonyoruek a kutyai.

Nagyon sok hasznos dolgot hallottam tole.

Peldaul azt is elmondta tobbek kozott, hogy a Yorki EGY meretben van.

Es ez 3 kg koruli.

 

Most sajnos nincs sok idom, az utolso 10 hozzaszolast is csak kinyomtattam, majd kesobb elolvasom.

 

Annak viszont nagyon orulok, hogy most is beindult az elet (a korabbi idoszakhoz kepest).

 

Szep napot mindenkinek...

 

Brudo Creative Commons License 2005.02.13 0 0 90

Szia!

 

A fogváltásról: Ne izgulj, hogy  nem mozog  a fogacska,  el fog jönni annak is az ideje. Nekünk is voltak fogváltási gondjaink, de hála az égnek túl lettünk rajta. Ha a 6/6-os fogak nem jönnek esetleg jól, akkor érdemes elvinni fogdokihoz, mert ha nem húzza ki időben, deformálódhat a maradandója. Nekünk volt egy eset, hogy az egyik maradandó "rizs" fogacska valahogy nagyon érdekes helyen kezdett kibújni, úgy, hogy a tejfog még a helyén volt, sőt,  alig mozgott. Gyorsan elvittük a doki-bácsihoz, aki azonnal kihúzta.

A szemfognál nem baj, ha a tejfog mellett kint van már a maradandó is. Várjál a húzással  addig,  amíg legalább a feléig kint van már az új. Jól be kell ágyazódnia. Ha viszont nem akar enni a pici,  akkor vidd  el, nehogy gond legyen.

Üdv.: Brudo

Előzmény: mopy (87)
Brudo Creative Commons License 2005.02.13 0 0 89

Szia!

Ugyanúgy Héry-terméket  használok, sampont  és balzsamot is. Olyan gyönyörű a kutyáim szőre, nem gubancolódik,  nem törik, könnyű fésülni stb. A sampon proteines, a pontos neve: Héry- Essentiel Protéiné. Sampon után használjuk szőrfényesítő kondicionáló balzsamot, az ő neve: Caresse Brillance. Nem olcsó termékek, de  hidd el, nagyon jó minőségű. Mostanában hallottam a "Taber Dog" nevű új termékről, yorkiknak ajánlott a nercolajos, ki fogom próbálni, de szerintem én maradok ezeknél a termékeknél.

Igen, voltunk kiállításon, a kan kutyusommal (Gianni), bébi és kölyök osztályban. Mind a kétszer "nagyon ígéretes"-t kaptunk... Nemsokára tenyészszemlére visszük, hiszen elmúlt már 1 éves.

De mivel szép földig érő szőre van, gondoltam el  fogom vinni fiatal kategóriába is.... ki tudja, hogy fog szerepelni...

 

Ja, még a korábbi kérdéseidre: nekünk  is elég "rágdosósak" voltak a kutyák picinek. Igazad van, minden rágható ami  él és mozog kötelező a kutyuskák elől eltüntetni.... hogy, még véletlenül se kapjanak kedvet hozzá.

A számítógép zsinórjaival mi is sokat szenvedtünk, aztán végül a ráterített nagy törölköző oldotta meg a problémát. Először  a kis kíváncsiak nem tudták mire  vélni, de 2-3 nap után teljesen "normális" lett számukra,hogy az ott van, tehát a zsinórokhoz nem tudnak hozzáférni...)))

Üdv.: Brudo

 

 

Előzmény: mopy (88)
mopy Creative Commons License 2005.02.13 0 0 88
Szia Brudo!

Köszönöm a segítséget A spray beszerzem és akkor biztosan nekünk is jó lesz. Milyen sampont és balzsamot használtok?

Sikerült a képeket meg néznünk, láttuk voltatok kiállításon. Milyen volt?

 

    Üdv: mopy

Előzmény: Brudo (82)
mopy Creative Commons License 2005.02.13 0 0 87
Szia Sarlatán!

Én se tudtam megnézni a képeket. Sajnos valami mindig van a gépünkkel, és nem tudok képeket fel tenni, meg nézni…

Mopy ma nagyon rossz volt (nem tudjuk szobatisztaságra szoktatni. Nagyon fázós)

Kedvenc nagymacinak a fejére pisilt, utána meg a bőrkanapéra.

De tudom mi miatt van ennyire megbolondulva, így nem bántom.

FOGVÁLTÁS, mind a négy szemfoga bújik már elő és nem akar ki esni, sőt semmi lazulás. Nem is eszik, csak nyámmog, ami rá nem mondható, falánk a drága. Holnap beszélek is a dokival, húzzák ki neki. Ne szenvedjen.

    Zsinórok, a v.kamera átjátszó zsinórját darabokra rágta a hangfalakét is, de a gépnek a kábeleit nem bántotta. Így nem kellett el dugni, hangfalaké meg le lett ragasztó pisztollyal ragasztva a parketta szegélyhez. Így nem tud hozzá férni.

    Ár, mi amikor vásároltuk nem voltkülönbség a kislányok és a fiúk között. Ugyan annyiért adták őket.

 

                          

 

Előzmény: Sarlatán (86)
Sarlatán Creative Commons License 2005.02.12 0 0 86

Szia Brudo!

 

Eddigi infóim szerint 20 ezer forint a különbség a kisfiú és lány árak között. 

 

Nekem eddig lány kutyáim voltak(németjuhászok), bár a családban volt fiú is, de egészen más karakter volt -igaz minden kutyus más, de én mégis úgy érzem, hogy a lányok simulékonyabbak.

 

Tündériek a fotók!!! Legjobban Gracie 4 hónaposan tetszik kopasz pocival, és Pessy iróasztalos fotója. Gyönyörűen van nyírva!!!

 

Üdv. S.

Előzmény: Brudo (85)
Brudo Creative Commons License 2005.02.12 0 0 85

Szia Sarlatán!

Nem heccelsz vele, tényleg piaciasan hangzik, de valóban drágábban szokták adni a lányokat,mint a kan kiskutyákat. Arra viszont figyelj, hogy nem lehet nagy az árkülönbség. Szerintem a normális kb. 5 ezer Forint.

Az oldalt próbáld meg így megnyitni: www.yorki.kepeim.hu. Remélem  így már sikerül. Ékezetek nélkül írtam be, megpróbáltam és nekem így megnyílt az oldal. Korábban én írhattam rosszul, bocsi!!!

Ismerek pár tenyésztőt és közös  megegyezésre jutottunk abban, hogy súlyt tekintve az extra mini kb. 1,5 kg-os, a mini kb. 2-2,5 kg-os, a normál pedig olyan 2,5-3-3,2 kg. Persze eltérések itt is lehetnek...

Remélem sikerül egy nagyon édi, cuki yorki-babát vásárolnod...:))))

Üdv.: Brudo

 

Előzmény: Sarlatán (84)
Sarlatán Creative Commons License 2005.02.12 0 0 84
Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat és a segítséget mindenkinek!

 

Természetesen egy csomó kérdésem lenne, úgyhogy apránként fel is tenném őket.

Pl.:

Mekkora kb. a súlya  magassága a „normál” a ”mini”  és az „extra mini” yorkiknak? ( A fajtastandard csak a max.-ot említi.

Balono! Eddig az fel sem merült bennem, hogy a kislányokat azért árulják drágábban, mert hátha később tenyésztésbe fognánk. Nem akarom Brudot heccelni, de ez annyira piacias,. :-((

 

Mopy! Kérlek, hogy tegyél fel egy monitor előtt ülős képet, mert átkozottul kíváncsi lennék, hogyan kuksizik!!!

 

Ehhez lenne kérdésem is: Ti hogyan tüntettétek el a számítógép összes zsinórját a kutyus elől? (Minden kutyás könyv kitér arra, hogy semmilyen drót ne maradjon rágás-közelben. Ez rendben is lenne, de az egyetlen a számítógép, aminek annyi vezetéke van szabadon, hogy egyenlőre nem tudok rá megoldást, pedig szeretnék alaposan felkészülni a még meg sem született kutyusom érkezésére. ;-)

 

Brudo! Nem sikerült megnyitni a képeidet, mert hibát jelez az oldal –sajnos.

 

Üdv. Sarlatán

Brudo Creative Commons License 2005.02.12 0 0 83

Szia  Balono!

Na, hát azért én nem vagyok valami nagy tenyésztő... inkább csak hobby.

De valóban sok-sok időt vesz igénybe, és nagyon sokat  kell foglalkozni Velük.

Ja, hasonló problémákkal küzdök én is, az én Gracie-m (9 hónapos) folyamatosan lerágja a gombokat az ágyneműről, hogy éjszaka jobban be tudjon bújni.... de olyan édi, nem tudok haragudni rá..

Tettem fel fotókat a kuttyaimról a www.yorki.képeim.hu oldalon megnézheted..

Puszi: Brudo

Előzmény: Balono (81)
Brudo Creative Commons License 2005.02.12 0 0 82

Szia Mopy!

 

Nekem is van kan kutyusom, ezért nagyon is ismerős a problémád. Én a Héry-től veszek 2 féle spray-t, nekem nagyon beváltak.

A kis kanomnak hosszú a szőre, de én nem csavargatom, hanem szinte minden nap beszórom ezzel a spray-al és elmúlik a büdi a szőréről. A neve: Confort Spray. A Héry gyártja, ha jól tudom ők egy francia cég és a Royal-Caninnál lehet  kapni. Én a IX. ker-ben a Közraktár u. 1-ben vásárolom. Ez egy olyan spray,hogy amikor befújod a kutyusod szőrét, azonnal nagyon fincsi illatú hintőporrá alakul át, így nagyon könnyen ki tudod fésülni a pisi okozta gubancokat és szagot.

Használom még  a Héry-től a "Démélant Eclat Spray-t, az is baromi fincsi illatú, gubancoldó szer... Én évek óta  ezt használom és nagyon bejött...

Üdv.: Brudo

Előzmény: mopy (64)
Balono Creative Commons License 2005.02.12 0 0 81

Szia Brudo!

 

Orulok, hogy Te is csatlakoztal a csapathoz.

Eloszor mi is kettot szerettunk volna ebbol a "csodakutyabol", eppen csak azert, hogy ne legyen maganyos. (Mindketten dolgozunk, es Doris egyedul tolti a napot.)

De igy utolag... Hat nem is tudom...

Lehet, hogy jobb is, ha egyedul van. Ennyi csintalansagot, ha ketten vinnenek veghez, nem is tudom mi lenne?

 

Gondolom nagyon sok idot vesz igenybe a tenyesztes...

 

Udv.

 

Előzmény: Brudo (80)
Brudo Creative Commons License 2005.02.11 0 0 80

Sziasztok Yorkisok!

 

Új vagyok a fórumon, de nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalt...!!

Olyan jó, hogy ilyen sokan szeretjük a Yorkikat.!!!

Nekem is van 3 gézengúzom, 2 kislány és 1 kisfiú.

Az idősebbik szukám jelenleg babákat vár, és már biztos vagyok benne,  hogy ismét megtartok egy  kislányt....:))))

Elolvastam az összes hozzászólást, jó sokáig tartott.... de megérte.!!!

 

A fotók az oldalon nagyon arik, majd én is megpróbálok feltenni fotókat.

 

Üdv Mindenkinek!

Sziasztok: Brudo

Balono Creative Commons License 2005.02.11 0 0 79

Szia Mopy!

 

Ez tenyleg igy van. Doris kivancsisaga is hatartalan. Mindig mindehol ott akar lenni, persze elsokent...

Ha a telefon csorog, o rohan oda eloszor, mintha a kis dragam fel tudna venni.

 

A fogakkal nekunk is volt kis problemank, leginkabb a szemfogakkal, de mutet nelkul kipotyogtak. Kicsit kesobb, mint ahogy a szakkonyvekben olvastuk...

Volt mar foghuzasi idopontunk is a doktorbacsinal, mivel meg bent volt mind a 4 nagyfog, mellette meg az ujak is kinottek mar, de az idopont elotti nap kiesett az egyik, erre viszont mar azt mondta a doki, hogy nem szabad hozzanyulni. Ha egy megmozdult es kiesett, csak ido kerdese, es a tobbi is kovetni fogja. Utana pedig szepen a helyere igazodnak a fogacskak. Es igy is tortent. Szepen sorban mindtol megszabadultunk. No volt ugyan olyan, amikor mar nagyon mozgott, akkor kicsit rasegitettem, es kivettem puha ruhaval.

Es most tenyleg nagyon szepek a fogacskai.

 

Amelyik kihullot fogat megtalaltunk a lakasban, ossze is gyujtottuk. Meg a kihullott bajuszkakat. Mert ugyebar az oruletesen nagy jatek heveben itt ott elhullanak a bajuszkak.

Mar egy egesz relikvia van belole.

 

Nem tudod Ti majd, hogy elitek meg, de Doris valahogy kicsit felos lett az elso tuzelese ota.

Mindenkit megugat az utcan, es nagyon kivaltsagosnak kell lenni annak a kutyusnak, akivel hajlando jatszani.

Tegnap delutan vegre talalkozott egy kolyok nemetjuhasszal, akkorat jatszottak az utcan, hogy felhorzsolodott a talpan a parnacska.

Nana, hat hol is edzodne meg a kis laba? Talan az agyban parna kozott, vagy a jo puha muszorrel boritott kanapen?

(Mint ahogy a fotokon is lathato...)

 

Doris egyebent fel eves korara elerte ezt a sulyt (max.2,95 kg). 1-2 dkg valtozassal, de ennyi maradt. Igy gondolom lassan a Te kutyuskadnak is vegleges lesz a sulya...

Dorisnak a mamaja nagymeretu volt, de a papaja volt torpe.

...

Előzmény: mopy (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!