Keresés

Részletes keresés

andreja Creative Commons License 2005.02.20 0 0 1006
A szövetség elkezdte végre fejleszteni a honlapját. Egyelőre más nem igazán történt, minthogy leszedték fórumunkra mutató linket....
andreja Creative Commons License 2005.02.20 0 0 1005
A Szövetség rész-közgyűlése a MÁSZ székházában Bp. XIII. Lőportár u. 16. alatt február 25-én (pénteken) 11 órakor lesz.
Előzmény: dudar (991)
dudar Creative Commons License 2005.02.20 0 0 1004
Kedves Barni Boci!

Mért csináljátok ezt velem? Térden állva könyörgöm, (megint) küldjétek a linkeket, írásokat! Már vagy két hónapja sírok ezért és csak most jut eszedbe, hogy van ilyen is. Nem dicsérlek ezért! Szerintem még mindig nem hiszitek el, sajnos a fontos emberek sem, hogy milyen sokan érdeklődnek, minden iránt ami kecske. Telefonon, e-mailben jönnek a kérdések, tanácsokat várnak, ötleteket keresnek, komolyan mondom minden érdekli az embereket.

Előzmény: barni_boci (1003)
barni_boci Creative Commons License 2005.02.20 0 0 1003
Kösz jól vagyunk. Örülök, ha Barni jól van. Azon sem lepődöm meg, hogy bunkó, mert már egy napos korában is hihetetlen élénk és talpraesett volt. Néha nosztalgiából megnézem az akkori képeket a kecske weblapomon. (DUDARNAK: A http://www.tofk.elte.hu/~totha/muki/ linken sok fotó van fenn a kecskéimről. Ha a kecske-protálra illik, szívesen adom.) Nincs friss képed Barniról?

A fejést én is hasonlóan kezdtem, csak régen, mintha valaki említette volna, hogy érdemes ellés előtt már csöcsörészni a kecskét, hogy szokja a kezet, mire élesben kell csinálni. Soma korábban simán hagyta - a napi samponos fürdetésnek, kezeléseknek köszönhetően -, de mostanában nem tűri. Hagyjam békén, majd ha tele lesz a tőgye, akkor úgyis engedi?
Amúgy nekem is egy sarokban van egy "fejőállásom", a nyak tájékán egy rugóra rögzített karabínerrel, így ha régen (szegény) Muki nem engedte, azzal megakasztottam. Később erre nem volt szükség.

Nekem megy a kép feltöltés. ("tallózás" > kiválasztás > "feltölt" > majd a szöveg megfelelő részére "beszúrás") Egy mai kép Somáról.
Soma ma.
Előzmény: Gabinet (998)
vzorro Creative Commons License 2005.02.19 0 0 1002
Ha estére marad mind a két tőgyfélben tej, azt fejd ki, és reggelre már megint tele lesz  mire a kicsik szopni akarnak, így stimulálod a termelést, és nem lesznek a gidák sem éhesek.

Előzmény: esterella (1000)
andreja Creative Commons License 2005.02.19 0 0 1001

Nem búr, ANGLO-NÚBIAI!

 

A búr egy húskecske.

Előzmény: sacili (996)
esterella Creative Commons License 2005.02.19 0 0 1000
Nálunk nagyon szépen fejlődik a két kis baksi, de a fejéssel gondom van! Szerintetek mi a jobb megoldás? Reggel, este fejni a meg maradt tejet, vagy csak este, vagy esetleg csak az egyik cicijét? A tapasztalat az, hogy az egyik cicit sokkal jobban szeretik, mint a másikat , így estére eléggé féloldalas a tőgye. Estére mind a kettőben marad tej, természetesen a kedvencben kevesebb. Nem tudom eldönteni, hogy hogy lesz több tejet adó, ha rendszeresen kifejem, vagy hagyom a kicsikre. Azt sem szeretném, hogy éhezzenek, de úgy tudom, ha marad benne a tej nem termel rendesen újra. Szóval kérlek titeket, ha van tanácsotok az optimális megoldásra, osszátok meg velem.
Előzmény: Gabinet (998)
esterella Creative Commons License 2005.02.19 0 0 999
Sziasztok! Ti sem tudtok mostanában képet felrakni, vagy csak én vagyok a béna?
Gabinet Creative Commons License 2005.02.18 0 0 998
Szia Barni, rég beszéltünk. Barnabás egyszerűen gyönyörű. Most egyedüli bak a tanyán, ehhez képest úrnak is képzeli magát. Kb 70-75 kg lehet, 60 cm a szarvtávolsága és továbbra is bunkó, de jól áll neki. A kérdésedhez. Én úgy oldottam meg, hogy egy sarokba állítom be farral a nőstényt, három napig segített a párom fogta a fejét eléállva, Én oldalt guggolva fejem. A negyedik naptól már állnak szépen sorban, az egyik térdemmel feltartom, ha kell fejjel, vállal odaszorítom a kerítéshez, de nem nagyon szükséges. Oldalról fejek, mert ugyan minden könyvben az van, hogy a kecske fejés közben nem szarik, az Én kecskéim viszont nem tudnak olvasni. Meg szerintem azért is célszerű a módszerem, mert nem tudják kirúgni a tejet. A tegnap ellett nöstényt ma már odavittük a sarokhoz és egy egészen keveset fejtem tőle. Mire a babát leválasztom szerintem már önállóan fog odaállni, ha megyek az edénnyel. Arra figyelj, ha rúg vagy kapkod, akkor valószínüleg fáj neki, tehát próbáld meg ezt elkerülni, próbáld megérteni, hogy mit jelez. Egyébként Gigi fejés közben a fülcimpámat szopogatja, így egész idő alatt borsózik a hátam. Amikor elkezdődött a sapkátveszek időszak, akkor egész addig nem hagyta magát fejni, míg hozzá nem fért a fülemhez. Nos ennyi, remélem hasznos tanácsokat adtam. Üdv, neked és családodnak.
Előzmény: barni_boci (988)
dudar Creative Commons License 2005.02.18 0 0 997
Üdvözöllek kedves Sacili! Kellemes falusi életet és jó kecskézést kívánok. Én is pestről költöztem vidékre, és ha agyon ütnek sem költöznék vissza!
Előzmény: sacili (996)
sacili Creative Commons License 2005.02.18 0 0 996
Sziasztok !

 

 

Még új vagyok itt nálatok. Vidéken lakunk, nyugdíjas vagyok,de még dolgozom Budapesten. Férjem is nyugdíjas. Azért  költöztünk vidékre, hogy állataink lehessenek. Jelenleg 2 lengyel hegyipásztor kutya(lányok), 3 macska, nyulak, és tyúkok boldog tulajdonosai vagyunk. Múlt év  augusztusában vettünk egy fekete lány kiskecskét, Lizinek neveztük el,  októberben pedig egy szánentáli-német barna keverék 4 éves anyát, Katónak hívják, szép hosszú  szarva van, teste drapp színű, a gerincén végigfutó sötétbarna csíkkal, az arcán is van kétoldalt 1-1 sötétbarna csík. Szerintem nagyon szép állat, bár amióta láttam  Andreja búr kecskéit arra gondoltam, lehet hogy elkapkodtuk a kecskevásárlást. Hosszas keresés után végre rátaláltam a Minden ami kecske topikra. Az elmúlt 2 hónap alatt többször is elolvastam a hozzászólásokat, és nagyon sok információt sikerült kinyerni a kecsketartással kapcsolatban. Nagyon sajnáltam Barni boci Muki kecskéjét, még sírtam is egy kicsit.

Most mi is izgatottan várjuk Kató kicsinyeit. A születés időpontja sajnos bizonytalan, mert ahonnan vettük, ott (nem is tudom hogyan kell mondani) falkában, csordában vagy csapatban élt, úgyhogy nem tudjuk pontosan mikor vemhesült. Mindenesetre a pocakja már óriási, szerintem nemsokára megszületnek a kicsik. Remélem otthon tudok lenni az esemény időpontjában. Mikor Katót megvettük állandóan menekült előlünk, nem lehetett megsimogatni, kényeztetni, állandóan riadozott. Most a vemhesség vége felé egészen megszelidült. Tudja valaki, hogy ez most már így marad-e, vagy megint vadóc lesz? Arra is kiváncsi lennék, vajon mennyi az esélyünk arra, hogy az utódok milyen szinűek lesznek, konkrétan mennyi lesz bennük a német barna apából? Hát egyelőre ennyi, üdvözlettel Sacili.

 

Gabinet Creative Commons License 2005.02.18 0 0 995
Sziasztok. Tegnap megszülettek az első gidák az idén, 3 lányka és két fiú. Van egy kis felfordulás, mert az egyik mama nem fogadta el a gidát, a másik egyet nevel, a harmadik alatt pedig négyen küzdenek. Na majd alakúlni fog ez. Később teszek fel képeket. Üdv Nektek
dudar Creative Commons License 2005.02.18 0 0 994
Üdvözöllek Bak Te!

Én úgy tudom, német nemesítet barnát nem lehet most Mo venni. A www.akecske.gportal.hu pont most válaszolt Buzás A. S. erre a kérdésre. Ő akarja újra éleszteni ennek a tenyésztő egyesületét. A Kistermelők lapja februári számában ír, erről bővebben.

Előzmény: bak te (992)
Buja Creative Commons License 2005.02.18 0 0 993
ASZE. gyűlés 11.-én a Lőportál u.-ban
bak te Creative Commons License 2005.02.18 0 0 992

sziasztok.Olyan rég jártam erre nem győztem elolvasni a sok hozzászólást.Nagyon megörültem mikor megláttam , hogy vannak képek is.Gratulálok, a jövő nemzedékhez.:)))))Gyönyörüek.épp a mulhéten találtam meg az én néhai gidáimról készült képeket.Még most is sajnálom őket.Ricsi,Gigi,Lidi a kis Katica,Zsömi.De egyszer ugyis lesz még kecském.A multhéten amikor éjszakáztam megnéztem akecske.gportal-t.Végre van egy olyan hely ahol sok okosat lehet találni a kecskékről.Na és a képek,a képtárban arról a 4 porontyról készült fotó.Nem is szolva az anyukákról.Nem is hittem volna ,hogy ilyen létezik,egy mozgó tejcsarnok.A mult év végén kértem tőletek, segitsetek találni alpesi fajtát.de mostmár nem vok benne biztos ,hogy mit is szeretnék.Dudar ,hol lehetne venni olyan Német barnát?

További jó szülésznősködést nektek.sziasztok.

dudar Creative Commons License 2005.02.17 0 0 991
Engem érdekel és nagyon várom a meghívót!
Előzmény: andreja (990)
andreja Creative Commons License 2005.02.17 0 0 990
Ha valakit érdekel a Szövetség ténykedése, február 25-én Budapesten lesz az egyik rész-közgyűlés, ott aztán lehet tájékozódni, belépni stb. Pontos időt még nem tudok, a meghívó még a postán van.
dudar Creative Commons License 2005.02.17 0 0 989
Üdv Mooni!

Én is ott leszek, de mondok (illetve írok) egy jobbat. Április 30-án, Cseszneken lesz egy íjászverseny, és ekkor tartjuk a Málhás Kecske Klub alakuló kirándulását. Én át viszek néhány micit és azokkal lehet a vár körül egy kicsit sétálni. Már most hívunk és várunk mindenkit! Nagyon szeretnék veletek is találkozni személyesen, ha van időtők és kedvetek gyertek el! Lehet hozni kecskéket is!


Kedves Barna Boci!

A fejéshez szoktatás izgalmas játék! Van akit egy kis csemegével rá lehet venni azonnal, és akad olyan akinek le kell kötni a lábát. Szerencse kérdése az egész!

barni_boci Creative Commons License 2005.02.17 0 0 988
Ugyan egyszer már csináltam, de nem biztos, hogy jól. Ezért ismét megkérdezném a tapasztalt kézzel-fejőket, hogy Ti hogy csináltátok <b>az első ellés előtt/után a fejéshez szoktatást?</b>

Szegény megboldogult Muki kecském egész jól állta a dolgot, de azért többször odabökött, ha valami nem tetszett neki a fejésnél. Lehet, hogy ez szoktatási hiba volt, de lehet, hogy a temperamentumából adódott.

Mit javasoltok?
Mooni Creative Commons License 2005.02.17 0 0 987

Szia Esterella!

 

Köszi a gratulációkat, bár az érdem anyukáké. 3 lányunk lett és két bak. Valószínű levágjuk őket. Lehet a lányokat is, mert már létszámstop van nálunk. Ha őszig akarod tartani, akkor érdemes kiheréltetni.

 

Dudar te is részt veszel a Cseszneken tartandó bemutatón? Tavaly nyáron a vár alatti dombon láttunk néhány kecskét. Azok is ott lesznek, vagy ők úgymond csak a helyiek? Lehet, hogy pont akkor a Balatonnál leszünk, akkor feltétlenül elmegyünk.

Üdv: Mooni

 

esterella Creative Commons License 2005.02.16 0 0 986
Szia Mooni! Már épp kérdezni akartam, hogy nálatok mi újság. Gratulálok a picikhez, nálatok milyen a nemek aránya? Vagy mindegyik gida lett? Ti mit csináltok a gidákkal? Remélem nálunk lesz még gödölye, mert az idei szaporulatot szeretnénk megtartani és hozzájuk venni egy bakot.
Előzmény: Mooni (984)
dudar Creative Commons License 2005.02.16 0 0 985
Üdv Mindenkinek!

Mooni tudod milyen szerény vagyok!!!??? Tényleg sokan látogatják és sokan keresnek meg levélben, telefonon, tele vagyok kérdésekkel. Most az EU-t is zaklatom a bajaimmal. Egy telefonos kis asszonyt már sikerül kiborítani. A kecskék mindenkire nagy hatással vannak!


Lehet, hogy kezdek a témába bele csavarodni, de egy újabb ötletem van. Kérlek benneteket ha tudtok segítsetek! Szeretnék összeszedni minden a kecskékre vonatkozó történelmi dokumentumot. Ha tudtok bármilyen régi írást, ahol feljegyzés van a mekegőkről kérlek jelezzétek nekem.


Gratulálok az újszülöttekhez!


Üdv: F. Zs.

Előzmény: Mooni (984)
Mooni Creative Commons License 2005.02.16 0 0 984

Sziasztok!

 

Andreja köszi!

 

Dudar nem is írtad /dicsekedtél/, hogy a honlapod címe megjelent a Kistermelők lapjában. Biztos nagyon sokan fogják ezután látogatni.

Mi is többen lettünk, a hétvégén 5 gidánk született 2 mamától.

Esterella ha a gidák nem szopják ki az egyik tőgyet, mindenképp fejd naponta 2x, mert elapaszt. Így viszont csak1 hétig kell kiönteni, utána ihatjátok.

vzorro Creative Commons License 2005.02.16 0 0 983
A támogatási kérdéshez fűzném még hozzá, hogy az agrár-környezetvédelmi támogatásokon belül a gyeptámogatásnál bizonyos állategységgel le kell fedni a területet és erre alkalmas a kecske is. Más támogatás sajnos nincs.
Előzmény: dudar (962)
vzorro Creative Commons License 2005.02.15 0 0 982

Egyszerűen

Fiú gida:hasaljon pisil, ott a fütyi,hátul a két láb között könnyen tapintható golyszlik, illetve születés után a cicik is egy kicsit duzzadtak ,de előrébb tapinthatóak illetve láthatók is,farok alatt egy lyuk.

Lány gödölye:hátul két lyuk ,cici szintén tapintható látható.

Sajnos előfordulhat kecskéknél aránylag több esetben hermafrodita egyed,ott pl. lehet hogy van pérája is meg golyó plussz fütyi.Reméljük ez nem az .

Előzmény: esterella (979)
esterella Creative Commons License 2005.02.15 0 0 981
Talán most majd sikerül képet feltenni képet! [image1]
Előzmény: esterella (979)
Buja Creative Commons License 2005.02.15 0 0 980
Bocsi,2004-es árak voltak,de reméljük 2005-ben is megkapjuk.
esterella Creative Commons License 2005.02.15 0 0 979
Nagyon nem megy ez nekem. Most akkor hogy van ez? Súgja meg valaki, hogy kell kinéznie egy igazi kis bakkecskének! A mieinknek két kis rózsaszin dudor van hátul a két lábuk között. Erre hittük mi, hogy a ciciejik. viszont a hasaalján közepen biztos hogy van fütyijük, mert ott pisilnak. ÍLátszani ugyan nem nagyon látszik még semmi. Lehet, hogy 2 neműek? A bakoknak is van cicigombjuk, mint az ember fiúknak?
Előzmény: dudar (978)
dudar Creative Commons License 2005.02.15 0 0 978
Üdv! Nekünk egyszer születet két szép kis iker szánantáli lány. Minden rendben volt amíg el nem érték az ivarérettséget. Akkor az egyiknek egy kis zacsi lett a hasa alatt, amiben két golyó volt található. Ettől kezdve az alakja is fiús lett, pedig úgy pisilt mint a lányok.

S.Edit Creative Commons License 2005.02.15 0 0 977

Szia!

 

Ne is törődj vele! Bárkivel előfordulhat, hogy félrenézi a kicsik nemét, főleg újszülöttkorban. 2 éve mi is örültünk a lányoknak, egészen addig, míg megláttuk, hogy az egyikük fiúsan pisil. Pedig nálunk állattenyésztő is van a családban...

Előzmény: esterella (967)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!