Keresés

Részletes keresés

kabóca 1.12 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 157127

Az emberiség nem tanul a hibákból,úgyhogy lesz folytatás,idő kérdése. Bár itt nem politizálunk, de nézz körül nálunk,akik kikergették az oroszokat,azok már visszaengedték őket a spájzba. A hatalomért néhányan bármit. 

Előzmény: a némedi (157126)
a némedi Creative Commons License 2017.10.23 -1 0 157126

Nagyon optimista vagy! Lesznek erőszakolók, lesznek a nyomulósból hasznot húzók, lesz az a média aki zsigerből a hasznot húzók oldalára áll, és lesz olyan áldozat is aki tépődve lapít a sarokba önmagát okolva! Amíg világ a világ:))

Előzmény: kabóca 1.12 (157124)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.23 0 0 157125

úgy legyen! :)

Előzmény: kabóca 1.12 (157124)


kabóca 1.12 Creative Commons License 2017.10.23 0 1 157124

Ha elindul a lavina,semmi sem állíthatja meg,nem lehet kontrollálni. Csak gyűlik,gyűlik a hó,a kő,a szemét,a törmelék és egyre nagyobb lesz. A végén széthull és megnyugszik a világ. Sok mindent lerombolt, de kezdődik valami új - bízzunk benne,hogy jobb,szebb,tisztább. 

 

Előzmény: Törölt nick (157123)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.23 -1 1 157123

igen, a fogadó fél is más. borzalmasnak találnám, ha volt partnereim a fb-n tennék közzé, hogy milyen volt nekik velem. és én sem teszem közzé - aki mondjuk talán megijesztett az akarásával.

 

mondhatjuk azt a barátnőnknek, hogy ez a fickó, akivel találkoztam ilyen és ilyen volt?  mondhatjuk, azért barátnő ( mondjuk én a barátnőimmel sem beszélem meg a szexuális életemet, mert én azt furának tartom, ha találkozom velük én tudjak az ő pasijáról olyan dolgokat, amihez nincs közöm és nem is akarom, h az legyen- és fordítva is ez igy van ) de elfogadom, ha valaki erről egy barátnőnek mesél. morálisan elfogadható - akár szép cukormázast mesél vagy akár ocsmányat. 

 

na de nyilvánosan??? idegeneknek? egy kapcsolati történést? mert akár hogy is nézzük: ez az. félelmet keltett bennük? nem, azt mondta, hogy meglepődött és még vissza is ment - tehát nem a zaklató ment utána- tehát nem ismétlődött . ennek az embernek ilyen az attitüdje.  nyilván ez alapvetően nem tetsző sokaknak. rendben van.

akinek az anyukája azt kérdezte otthon" és mikor vesz feleségül a Laci? " az szerinted otthon mit mesélt a történetről?  azt hogy zaklatja a rendező úr? - mert akkor gondolom a mama nem akarta volna vejnek. 

 

ennek nem ez az elintézési  módja és szinte biztos vagyok benne, hogy az alapvető célja ennek az egésznek nem is ez volt és a kirobbantó oka sem. 

 

mindig voltak és lesznek ilyen ffiak- ami súrolja  a határát esetleg valamelyik BTK tényállásnak - de nem ez . nekem ez attól veszi el a figyelmet, amivel tényleg foglalkozni kell, az erőszakról, a kényszerítésről. 

 

mondjuk nézd meg a Krétakör - Lúzer előadását a youtubon - érdemes. illetve csak emiatt érdemes. 

 

  

Előzmény: kabóca 1.12 (157122)
kabóca 1.12 Creative Commons License 2017.10.23 0 1 157122

Ha azt mondja,hogy M.L. volt a másik fél,akkor elkezdenek furcsa szemmel nézni a Molnár Lajosokra, Mednyánszki Leventékre is. Az jobb? Kinek? 

 

Vannak bűnesetek,amiket bűnjelekkel lehet igazolni - na ez pont nem ilyen. De ettől még bűn, erkölcsileg,morálisan. A legnagyobb baj szerintem az,hogy az elkövető azt gondolja,ez így normális viselkedés, mert valakivel meg lehet csinálni - viszont mással meg nem.

Ahogy írtad,mindenki másképpen udvarol - de a fogadó fél is más,ezt ne felejtsük el. 

Előzmény: Törölt nick (157121)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.23 0 1 157121

még annyit:

azért kriminalizálunk tényállásokat- mert azokat rendeli büntetni a törvény

mérhetetlen károkat okozhat ez a közhangulat és ez a fajta bárkinek nyilvánosság előtti pellengérre állítása. még az elítélteket is monogrammal hozzák le -csak úgy mondom. 

 

Előzmény: Törölt nick (157120)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.23 0 1 157120

hol van az áldozat és a hibáztatás? vannak kellemetlen történetek egy élet során - gondolom talán neked is.

nem akarok ezen vitázni, egyértelmű a véleményem ezzel kapcsolatban.

Előzmény: kabóca 1.12 (157119)
kabóca 1.12 Creative Commons License 2017.10.23 0 1 157119

Jaj,Glowyan, nehogy már te is az áldozatot hibáztasd! Nem tudhatod,kiben milyen traumát indított el egy-egy ilyen eset. Senki sem érezheti,csak aki átélte.

Képzeld,mikor elindultam a suliba és felszálltam a piros hetesre,én sem arra számítottam,hogy percekig éreznem kell a hátsómon másnak a dagadt,kemény farkát,és nem tudtam szabadulni. Voltam vagy 16 éves és nem voltam még olyan karakán,mint most, aki lereagálta volna a dolgot, álltam lefagyva, megrökönyödve. Gondolod, hogy én magamnak kerestem volna a helyzetet? 

 

Olvasva mások történeteit, szerencsésnek érzem magam,hogy sem a szomszédaim,sem a tanáraim,sem a főnökeim nem akartak szexuálisan inzultálni sosem. 

 

Pont tegnap olvastam a wmn-en egy fiú történetét, aki szintén áldozat. Olvastad? 

 

https://wmn.hu/wmn-life/47593-rejtveny--tortenet-egy-fiatal-fiurol-es-az-anyukaja-baratnojerol-aki-impotensse-tette-ot

 

Gondolod,hogy a nő,ha tudta volna,mit okoz a fiúban, megtette volna akkor is? A legtöbb fiú talán örült volna,hogy egy milf elcsábítja,de pont ő nem örült,sőt!

 

Örüljünk inkább együtt,hogy mi nem vagyunk annyira érintettek,hogy traumát okozott volna nekünk ily módon bárki is. 

Előzmény: Törölt nick (157118)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.23 -1 1 157118

hogy utána  nézett - e valaki, aki azt mondja ország - világnak, hogy zaklatásban volt része, hogy annak mik a büntetőjogi tényállási elemei?

 

és hogy van az, hogy ami számomra nem konform, azt én magam keresem magamnak? 

 

és hogy egyáltalán, mi lenne ha tényleg a jogállam keretei közt és a megfogalmazott szabályok szerint élnénk?  mert ilyen alapon szavazást is indíthatnánk ezentúl: találkoztam egy pasival/ nővel  - és ez volt a harmadik mondata  ... szerintetek ? ez most zaklatásnak tekintsem vagy ez még belefér? jajj ne mondjátok , hogy nem fér bele, mert nekem annyira tetszik, hogy újra odaakarok menni ... vagy hányadik mondatnál lehet ezt elfogadni?   röhej az egész ...

 

érthetetlen számomra ez a hisztéria, különböző férfiak vannak, vannak romantikusak- olyanok, akik x év múlva sem képesek még csókolni se merni és  igen valóban vannak, akik ajtóstul rontanának a házba és vannak  akiknek " csak " olyan szándékaik vannak- de próbáljuk már elkülöníteni a  dolgokat és inkább tanuljuk meg kezelni felnőtt módon- azért csak nem véletlen az a korhatár amit a 16 ill. 18 -as karikával fémjeleznek ... -  elképesztő már ez a műmájerkedés, aki kerülni akarja a  nőcsábász kujonokat - az kerülje. és pont. az egész világ függelmi viszonyokból áll, hiszen legtöbbször nem a nők a vezetők sehol - de látom előbb - utóbb úgy lesz - nagy rá az igény. úgyhogy el is kéne kezdeni a fiamat megtanítani rétest sütni, holnap haza is rendelem.

 

az a bizonyos ( akár lehetne Kaukázusi ) színház pedig köszöni - ezzel a performanc-szal évekre megalapozta az anyagiakat- ami eddig nem vót. 

Előzmény: Törölt nick (157116)
szellemijáték Creative Commons License 2017.10.18 -1 1 157117

Csak a magyar bánat maradt ... a lenti idézetet pedig egy az egyben át lehet venni 2017-re.

Előzmény: Rendszer.hiba (157115)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.18 0 1 157116

számomra érthetetlen ez a hullám: nem akarok senkinek a zaklatásáról tudni, mert egyelőre nem vagyok a barátja/ sem az ügyvédje ( egyelőre ) - ergo nincs hozzá közöm.

érthetetlennek számomra, hogy ezekkel a  nyilvánosságra hozásokkal - miért lesz valaki valakinek " jobban " a barátja, és büszkesége

abszolút empatikus vagyok- de nem értem, most hova tartunk ezzel -

nekem eddig Ny. K. -ról is az jutott eszembe ami és nem azt akarom, h eszembe jusson róla, hogy neki mi jut eszébe Sütő Andrásról- mert így ilyen formában nincs hozzá közöm.   

és már régen mondom, hogy az, h ki van épp börtönben az esetleges- akin végig megy a " rendszer" oda kerül, akiről hallgatnak vígan él - és ez pl. kinek a felelőssége?  

Rendszer.hiba Creative Commons License 2017.10.17 -1 1 157115

Ady zseni volt! Szerintem.

 

Nagyon szomorú, hogy az idézett írást akár napjainkban is írhatta volna. Az meg egyenesen tragikus, hogy a magyar mentalitás mit sem változott az elmúlt száz-akárhány évben, és ezen idő alatt a nép, a nemzet semmit sem tanult a múlt, és az elődeik hibáiból. :(

Előzmény: Káli a fekete (157114)
Káli a fekete Creative Commons License 2017.10.13 0 4 157114

"Egyik ősapjának szívesen vállalja a szabadgondolkozás is a jónevű Jézus Krisztust. Kínában, Sziámban, az ausztráliai szigeteken a keresztény hittérítők kényszerűen szabadgondolkozók. Itthon Európában ellenben mi, szabadgondolkozók a Sátán fiai vagyunk. […]

Magyarországon a szabadgondolkozás kérdése talán a mindennél is több. Elátkozott ország vagyunk, akiket csak a bátorság menthet meg. És nekünk éppen csak a bátorsághoz nincs bátorságunk. Kicsi kivételekkel ezt az országot mindig a gondolkozás ellen kormányozták. Még csak a legendák és az ősi jussok makacs imádását is céltudatosan kultiválták bennünk. A gondolkozás a jövőnek és a változásnak az édesanyja. Minket gonoszul, folytonosan féltettek, tartottak a jövőtől. A jövőtől, a változástól, a jobbulástól.

Szörnyű bajunk, hogy nekünk egyszerre mindent ma kell megcsinálnunk. Éppen olyan időben, amikor ereinket fölvágta a bosszúálló idő. Amikor igazán pusztulunk és veszünk. S amikor az ősi, elbutító kormányzás-rend legtipikusabban támadt föl s kantározott meg bennünket. A Regnum Marianum szándéka talán sohasem volt még itt tudatosabb és hivatalosabb. […]

Még a hazafiaskodás ravasz, örökös fölpaprikázása is egyenesen ezt a sötét célt szolgálja. Hogy a különben is elrenyhített magyar fej ne gondolkozzék. Hogy megriasztottan, elbutítva s halálos gyöngeségben boruljunk az Egyház kebelére. […]

Haldoklunk, tehát őrjöngve ragaszkodunk az élethez. A haldokló magyar társadalom szeretne életben maradni. "

A világosság lobogója alatt, Budapesti Napló, 1907. július 2.

 

Ady Endre

 

 

 

Az idő most van. 

 

hypocampus Creative Commons License 2017.10.12 0 1 157113

Kedvenc tudósomtól olvastam, aki a "primitív" népcsoportokat tanulmányozott: - El szeretett volna küldeni egy levelet, nagyjából 20 km-re egy csoporttaggal: - Ezt most elviszed a kp.-ba! - Minden szót értett, de nem mozdult, amíg a többiek el nem "játszották-táncolták" a futást. - Közben meg lehordták mindennek őt és a famíliáját. - Erre felderült és elszaladt a levéllel. - Sokáig úgy hittem, hogy az érthető verbális közlés elég a cselekvés elindításához. Tapasztaltam, hogy nem, pedig nem is elgon-hegyi emberrel próbálkoztam. :)

hypocampus Creative Commons License 2017.10.10 0 1 157112

Igen, erről szól az idézet, hogy a tudatszintnek megfelelő mértékben tudunk őszinték lenni. 

 

Annyit jelent , hogy nem bírunk jobbak lenni fejlettségi szintünknél, még ha akarnánk sem. - Nézem a válogatott meccset. Akkor se fociznak jobban, ha megfizetik, mert ennyit tudnak :)

Előzmény: Rendszer.hiba (157111)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2017.10.10 0 1 157111

Én nem szeretek ilyen sarkosan fogalmazni, mintha a kőbe vésett megmásíthatatlan világigazságot mondanám ki. A dolgok soha nem egyértelműen fehérek vagy feketék!

Előzmény: hypocampus (157110)
hypocampus Creative Commons License 2017.10.10 0 0 157110

Igen ám, és ez is megtörtént, hogy a haldokló idő hölgy, hosszú szenvedés (1 hét) után meggyógyult. 82 éves volt és hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, jósoltak 2 hónapot, de 99 éves koráig élt. A kórházból kijövet pedig meglátogatta az "el nem ért rokont". - Így aztán már nemcsak a rokonban nem bízott, hanem, akik átverték, azokban sem. 

 

A hazugság, annyiban relatív, amennyiben ostobaságon alapszik. Az igazság viszont nem. A többi mellébeszélés. :)

Előzmény: Rendszer.hiba (157109)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2017.10.10 0 2 157109

Inkább mondok példát, olyat, amit az élet hozott...

Haldokló idős hölgynek az ápolói azt mondják, nem érték el a fiát, miközben azt valójában nem érdekli, mi van az anyjával.

Kisgyermeknek azt mondják, hogy édesanyjának el kellett utaznia messzire, miközben az valójában elhagyta őket...

Halálos beteg ember nem mondja meg a gyerekének, hogy mi a baja, s hogy iszonyat drága x gyógyszerrel talán pár hónapot még nyerhetne...

 

S ha a fentiektől elvonatkoztatunk, a hazugság fogalma relatív. Az én igazságom nem biztos, hogy a Te igazságod is, azt Te tarthatod hazugságnak is. Minden csak nézőpont kérdése.

Előzmény: hypocampus (157108)
hypocampus Creative Commons License 2017.10.10 0 2 157108

A kegyes hazugságnál, mint mindegyiknél, magamnak hazudok először, és a hazugság egyre inkább halmozódik. - Nem is nagyon tudom értelmezni a dolgot, milyen a kegyes hazugság? Semmi esetre sem szeretném, ha nekem kegyetlenül vagy kegyesen hazudnának. :) Így létjogosultsága is csak a hazugoknál van. :)

Előzmény: Rendszer.hiba (157107)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2017.10.10 -1 0 157107

Szabad-e mindig őszintének lenni? Kizárólag csak akkor vagyunk jóakaratúak, amikor őszinték vagyunk?

Szerintem a "kegyes hazugság" mint tett és fogalom nem véletlenül bír létjogosultsággal.

Előzmény: hypocampus (157106)
hypocampus Creative Commons License 2017.10.06 0 1 157106

Mikor vagyunk azonban teljesen őszinték, és mikor egészen jóakaratúak? Az őszinteség és a jóakaratúság magasabb fokára csak olyan mértékben tehetünk szert, ameddig a tudatunk elér. Tudattalan természetünk azonban kivonja magát az ellenőrzés alól, vagyis előfordulhat, hogy tudatunk őszintének és jóakaratúnak hiszi magát, a tudattalan azonban ennél mélyebbre lát, nevezetesen azt is tudja, hogy látszólagos őszinteségünk és jóakaratunk csupán homlokzat, amely épp az ellenkezőjét rejti. /C.G.J./

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.01 0 0 157105

azon, h el kéne gondolkodni valamin

hypocampus Creative Commons License 2017.09.29 0 1 157104

Sajnos nem. - Azt álmodtam, hogy nem tudnak visszaadni a boltban, és tényleg nem tudtak. - Hiába van. :)

Előzmény: Rendszer.hiba (157103)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2017.09.28 0 1 157103

Elvégre az az ideális, ha van... mindig ami van... a vágyaknak s álmoknak meg megmaradnak az ideák :)

Előzmény: hypocampus (157102)
hypocampus Creative Commons License 2017.09.28 0 3 157102

Röviden: Ideális, ha egy nőnek vannak formái. :) 

Aztán , ideális , ha van nő!

Aztán, ideális, ha van.

Na és aztán! :)

Előzmény: Rendszer.hiba (157101)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2017.09.28 0 0 157101

Szerintem annak a nőnek vannak ideális "formái", mely hölgynek az idomai vonzzák a férfitekinteteket, mely idomok kézbe simulni vágynak... gondolom én! :) 

Előzmény: hypocampus (157100)
hypocampus Creative Commons License 2017.09.28 0 0 157100

Nagyon régen egy bővérű hölgy osztálytársam benyögte a tuttit, nagy társaságban, hogy annak a nőnek vannak ideális formái, akinek a vádli és nyak körmérete megegyezik.

 

Ezt egyszer elsütöttem viccből, nem túl régen,  én is egy fórumon és nagy méretkezés indult útnak, nem beszélve arról, hogy melyiket hogy lehet alakítani. :)

Előzmény: Törölt nick (157098)
kabóca 1.12 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 157099

Kb fél mm kéne ahhoz,hogy nagyétvágyú legyek :D

Előzmény: Törölt nick (157098)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 0 0 157098

aztán mire jutottál ? :D 

Előzmény: kabóca 1.12 (157096)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!