Eladó Skoda Garde ferde karok, kereszttartóval + nyomtávszélesítővel, amivel a széles azaz a Rapid futó nyomtávját adja ki. Kihajtáson kívül minden ami a képen van eladó. (gátlók, ferde kitámasztók, váltó kereszttartó, fékdobok stb.) A ferde karok, váltó kereszttartó jó állapotban vannak. Festést igényelnek, ahogy az a képeken is látszik, de törve, repedve, hajolva, rohadva nincsenek.
Szerintetek a gyári fogaskerekeket le lehetne egyenesre fogazni? szeretnék 'sírós' váltót csinálni, de eddig csak ferde fogazású kerekeket találtam, a lényeg hogy legyen hangja :))
<rugó vágás
Én 1,5 menetet vágtam, üresen egy kicsit még 'ugrik', de ha hátul merci rugó lenne, vagy 1-2 ember ül a kocsiba, akkor már tökéletes + így még 60-70kg-ot lehet pakolni az orrába. /55-ös gumikkal, már elég közel van minden :)
Ahhoz, hogy szintbe hozd az elejét, 1,5 - 2 menetet kell vágni. Ehhez ajánlott a lengéscsillapítót keményíteni (természetesen egyúttal a hátsókat is). A gyári lengéscsillapító szétszedhető, megoldható otthon is a keményítése, ha van egy műhelyed és szerszámaid. Ha nincs, akkor a www.karaszy.hu címen nézelődj!
Hátra jó a Merci első rugója, de a buta kerékdőlés azzal nem oldódik meg, esetleg valamennyire mérséklődik. Száraz féltengelyes (ún. Rapid vagy 130-as) futómű való neked, ilyet kb. 40-45e Ft-ért kapni kompletten, váltóval együtt, mert ugye azt is cserélni kell hozzá.
Ha megvan az autó, akkor nézz vissza, írj, kérdezz és segítünk!
Tanácsra volna szükségem, első körben. Szeretnék egy faros Skodát, viszont azonnal leültetném az elejét. Meg kéne valamit kezdenem a hátsó futóval is, hogy ne álljon olyan bambán a hátsó kerék.
Kérdésem:
-Elöl mennyit lehet/kell vágni egy használható ültetéshez? Milyen gátlót kell utána használni?
-Hátra 123-as Mercedes rugóról hallottam, csak azt nem tudom, hogy a Mercedes első, vagy hátsó rugója kell?
-Továbbá várok minden építő jellegű tanácsot, illetve keresek papíros faros Skodát!
Köszi de 120-as trafón van pár darab:) A rendszer működik szépen, csak érdekelne, hogy a nagyobb szikra reményében mit lépne a Favi trafóra. Igazából átmeneti megoldás amíg műszakizik a gép, utána megy vissza az MPi rendszer :)
Szerintem ne forszírozd. A Favi és a 120-as trafó nem igazán kompatibilis, inkább ne nyírd ki az Opto-s cuccot. Ha kell, adok egy 120-as trafót kölcsön.
5-ös váltó belsőség 8e ft pormentesen,vagy komplettan házzal bontatlanul (nyelestengely kijött a helyéről),de akkor kérek egy üres váltóházat mellé: 12e!
Tudnátok segíteni gyújtás ügyben? Az optós (autran) gyújtás elbírja szerintetek a favi trafót? Tranzisztoros ugyebár, de nem tudom mekkora áramot bírna el. Valamint az érdekelne ebből kifolyólag, hogy a 120-as és a Favi trafó kb. mekkora áramot vesz fel? Favi gyújtást nem akarok venni, mert csak átmenetileg kell és van egy Favi trafóm otthon, de próba-cseresznye alapon pedig nem akarom kinyírni az optos cuccot.
Jónak tűnik. Az 1-2 egy potenciál, az akár fel is cserélhető, de így van gyárilag, a 3 meg egy ellenállással megy az 1-2-re. A kapcsolóról jön két vezeték, lassú fokozatban csak az egyiken lesz fesz (3), gyorson mindkettőn (2 3).
Két kérdésem lenne. Milyen méretű gumit célszerű rakni az apollo alufelnire, ami jól mutat rajta. Nincs valakinek eladó apolló felnibe való középső fém kupak 5 vagy 4 db? Vagy esetleg honnan lehetne szerezni ilyet?