Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
"A repülésben ugyanaz a helyzet, az abszolút kezdők alá szerintem elég veszélyes lenne rögtön gyors sugárhajtású vagy akár csak turboprop gépet adni..."
Érdekességképpen:
Nem tartom jónak, de:
- a Szu-ban a vadászpilóta hallgatók is L-29 Delfinen, L-39 Albatroson kezdtek. És nem mindenkinek volt előtte motoros előképzése...
- Ha jól tudom van olyan nemzet, amelyik úgy küldi ki a növendékeit az NFTC-re, hogy nincs előtte I-es fázis, tehát azok a srácok rögtön a turboprop Harvardon kezdenek...
Petőfi laktanya, EVi. HT állományba vételi orvosi, kat. főiskola 4. évfolyam.
a sebész ránézésre azt mondja sz@r a gerincem, nem alkalmas.
9 év honvédség és kb 10 különböző orvosi után.
Néhány héttel azután hogy a honvédségi reporvosin gerincröntgen alapján vadászpilóta jelöltnek is alkalmasnak találták a gerincemet.
Ő meg csak úgy ránézésre...
Mondom tavaly itt voltam eje. orvosin, akkor alkalmas voltam. Lenn van biztos még a papír is, kikérjem?
Ja nem, akkor jó...
Akár kamuzhattam is volna..
Az ideggyógyász hasonló volt (aki sokak "kedvence" volt).
Ránézésre azt mondta hogy remegős a kezem, holott 2 nappal korábban a reporvosin csukott szemmel kitartva, műszerrel mérve kiváló értéket produkáltam...
Vajon hány egészséges ember rúgtak ki és hány "selejt" ment át?
Nyugati rendszerben általában: harcászati repülőgépek: 1 gépre 1,5 személyzet, száll. rg, helikopter: 2
Minél kisebb a haderő arányaiban annál több hajózó kell a spec szolgálatok (pl. rep. biztonság, rep.kik. stb.) miatt, plusz a szolgálatok, missziók miatt...
Modern műszerekkel felszerelve műszerrepülő eljárások oktatására is kiváló. Ez egyébként nagyon kemény az NFTC-ben úgyhogy jól jönne egy ilyen képesség. De a hel. vez. jelölteknek is.
Ezen kívül jók lennének a gépek célrepülésre, futár feladatokra, kalibrálásra, rep. irányítók gyakoroltatására stb.
Nálam nem kellett beírni semmit a ROVKI után, mert pár hónappal előtte, a MOM székházban/kultúrházban tartott összeíráson*** már beírtak a belső karhatalomhoz, mert közlekedési technikumba jártam.
Azután nem oda vittek, hanem légvédelmi rakétásnak Börgöndre.
Ugyanis közben a párt KB döntött, feloszlatják a belső karhatalmat.
------------------------------------------------
Fiataloknak :
*** = összeírás = A sorozás előtt minimum.fél évvel, de inkább 1-2 évvel előbb tartott, amolyan sorvány felmérő foglalkozás volt vagy 80-90 éven át.
Csak abban különbözött a sorozástól, hogy nem volt annyira részletes az orvosi vizsgálat, viszont sokkal részletesebb volt az adminisztrációs kikérdezés.
A fiúk 17. életév betöltése után, rövid idővel kerültek összeírásra.
Kb. 4-5 órás, délelőtti foglalkozás volt.
Előre kellett készülni rá otthon az adatok felirásával.
Amin a többség elbukott (nem tudta) hiába készült rá :
- dédszülő születési ideje, helye, leánykori neve,
62-ben én is részt vettem az orvosin, a forgó szék után kicsit hánytam, meg a szemem se volt jó. Maga reptechnikus lesz, mondták, de a jelentkezési lapra még két lehetőséget be kell írni, formaság, ezzel a tanulmányi eredménnyel úgyis reptechnikus lesz. Beírhatjuk még hogy felderítő, meg tüzér? Be. Behívó: Cegléd tüzérezred. November 29-én vonultam be, december 5-én már adogattam a 122-es malacot a Maderspach Viktor kilátónál közvetlen irányzású lövészeten, így reklamációra nem maradt időm, hogy mé' nem reptechnikus.
Nem tudtam, hogy a belgák minden évben kiképeznek 130 pilótát. A 68 db F16-ra 15 év szolgálati idővel számolva évente 6-7 pilótát kell képezni, ez bőven ad lehetőséget a lemorzsolódásra. Ettől talán már nem sötétül el annyira Belgium ege. :-)
...azért a határra vezényelt rendőröknek nem kell lógatniuk az orrukat, mert Pintér azt is megírta, hogy a méltányosság jegyében
"a részletfizetés lehetősége minden esetben biztosított az állomány érintett tagjának kérelmére. A tévesen kifizetett juttatások visszakövetelése érdekében ez idáig jogi eljárások nem indultak."
A belga F 16-os képzésről olvastam vagy 20 éve, hogy kiválasztanak 100 16 évest vitorlázónak egy évre. Közülük kiválasztanak 10 17 évest motorosra. A 10-ből kiválasztanak egy 18 évest vadászpilótának. A gépen 35 éves korig lehet repülni, a pilótának addigra kell megszerezni azt a tudást, amivel vagy a haderőben, vagy a versenyszférában el tudja tartani magát.
Az angolszász tudományos világban az ebédlőben a technikustól kezdve a főmérnökig mindenki mindenkivel megtárgyalhatta a dolgokat, jól megoldották a felmerült problémákat.
Az US hadseregben a háború kitörésekor különböző cégek tök civil vezető szakemberinek adta szó nélkül még ezredesi rendfokozatot is -főleg logisztika területén- és elég jól intézték a dolgaikat a háború alatt.
Szóval azok véleményén, ajánlatain is érdemes elgondolkodni akik egy kicsit kívül állóknak tűnnek, mert a jó megoldás nem a hivatásosok vagy vastagabb vállaposok hitbizománya.
Az főleg nem lehet ok az elutasításra véleményem szerint,hogy sok mindennel nincsennek tisztában. Gyakran annál jobb, mivel nem veszik figyelembe "uram/bátyám, tbk-úr, stb" véleményét, hanem hatásos megoldást keresnek, találnak.