Kiváncsi vagyok, hogy vajon mennyi eredeti alkatrész, fődarab lehet a 001-es szergejben?! A hűtőzsalu is eredetileg kétrészes volt, egészen a 90-es évek közepéig. Egyébként több 0-sorozatos szergej is létezik a pályaszámcserék végett: a 260 például a 060-as volt vmikor. Először a 199-es pszámot kapta meg, majd 1998-ban a 260-ast. Az eredeti 260-as főműhelyre volt esedékes, de Sm-en kigyulladt, és nem lett helyreállítva. Így a 060-as két selejtezést is megúszott. A gép homlokrészén nincsenek meg a kapaszkodók a fényszórók felett a kocsirendezők részére (212-től volt), viszont a fékrendszer át lett alakítva (utánfékező jelleg). Az A62-002-vé lett M62-150 pedig az M62-049.
Hát igen a dátummal én is tisztában vagyok, csak azt nem tudom én sem, hogy lesz e valami ünnepség? Mondjuk hasonló mint a Csörgő nap volt. Namost magánkezdeményezéssel maximum valami kis baráti kört lehet összetoborozni egy kis beszélgetésre megemlékezés gyanánt. Ahhoz, hogy egy a Csörgő naphoz hasonló színvonalú ünnepség legyen, nagyon komoly és összetett MÁV-os szervezés kell.
Hello!
Én úgy tudom, hogy hivatalosan 2005 május 6-án lesz a 40 éves évforduló. Arról semmit sem lehet még tudni, hogy lesz e valami ünnepség. De ha nem ,akkor csinálni kéne.....üdv.
Tudtok valamit az M62 138-ról?Tudtommal fradis gép, már vagy két éve nem láttam. Akkoriban az esztergomi vonalon mozgott, szegény eléggé le volt pukkanva.
Talán 1995?-ben, mikor a 40 éves Szergejt és Szilit ünnepeltük Debrecenben egy Ukrán Szergej is jött, aminek nem volt hangtompítója. Hogy ez ma is így van-e azt nem tudom.
Hangtompítóról jut eszembe, mesélte az egyik vasútbarát kelenföldi ismerősöm, hogy amikor a Szergejek bejöttek és még hangtompító nélkül jártak, ahogy odahúzta neki a vezér a sín melletti házaknak sorra törtek és repedtek be az üvegei.
Viszont én úgy tudom - lehet, hogy nem jól -, hogy az ukrán gépek még ma is hangtompító nélkül járnak?
Én csak arra gondoltam hogy amikor tavaly Ukrajnába voltam akkor azt mondták még gyártanak 2M62U-t! És már ezt egy másik forumon megbeszéltük de még az ukrán vasutaknak kellene 3db 2M62U-t gyártani
Az indítókontaktorok csak az előkenő leállása után kapcsolják rá a fődinamót az akksikra. A szakirodalom szerint ezután kb.30 mp-ig szabad nyomni az ind.gombot.De ez csak az elmélet...