Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1349
Jövö héten megy rendelésem angliába.Aktuális még az Auracaria??
Előzmény: trachycarpus (1336)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1348
március végétöl felvállalhatom,addig most annyira tele az üvegház,hogy a saját vetéseimmel sem birok.És még most is csak a hideg jön a melegedés helyett:(((
Előzmény: endru (1347)
endru Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1347
De spanyol. Nekem többnyire más magok sem sikeresek, ezért kérnék valakit akinek zöldebb keze van.
Előzmény: Tozatu (1346)
Tozatu Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1346
Bocs, hogy belekotnyeleskedem, de nem spanyol magok?Nekem rossz a tapasztalatom vele.
Előzmény: endru (1344)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1345
cupressust nem ismerem hogy kel,de az acaciafélék könnyen kelnek,mi a baj vele?
Előzmény: endru (1344)
endru Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1344
Kerek valakit, akinek gyakorlata van a magvetésben.
Van egy csomag (1gr) Cupressus macrocarpa és Acacia dealbata magom. Elküldeném, és ha sikeresen kikel, akkor kérnék belőle néhány magoncot.
üdv
endru Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1343
Az a tapaszatalatom, hogy a magról kelt citrusok (de más fák is) nagyon sok év után virágoznak, és a termésük sem nemes, kellemes. (Néha azért előfordul)
Egy 15 éves fának, ha megfelelő helyen van tartva, akkor 4-5 cm-es törzse illik legyen. Már illene, hogy virágozzon, de mivel nagyon gyenge, még várat magára.
Az átoltásról annyit tudok mondani, hogy a Kertészeti Egyetem Dísznövény kiállításán voltak kiállítók, akik vállalják az átoltást. Nem készítik olcsón, meg kell gondolni, hogy inkább vegyél egy garantáltan nemes fát.
Előzmény: io_s_ala (1341)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1342
A füvészkertben nem nagy összegért oltanak citromot,grapefruitot,mandarint vagy amijük van,ott érdeklődhetsz(Demeternél).A gond csak az hogy oda be kell vinni a növényt és ugye egy másfél méterest....mindenesetre probálj meg beszélni velük.(szintén Béla)
Előzmény: io_s_ala (1341)
io_s_ala Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1341

Sziasztok! Lenne egy kerdesem, hatha valaki tudna segiteni. Van egy eleg idos grapefruit fam. magrol kelt. Tobb, mint 15 eves. Szep, egeszseges, kb 1,70 m magas. Tobbszor meg volt metszve, hogy ne nojjon a  plafonig, el is kezdett bokrosodni. Eddig meg egy darab viragot nem hozott. Ugy hallottam, hogy a negyedik vagy otodik elagazas utan kezd viragozni. Ez a szetagazas mar reg megvolt, de nem igazan lattam rajta viragokat eddig. Azt hallottam, hogy a grapefruit fak, amelyek magrol kelnek nem hoznak viragot. En ezt eleg erosen ketlem, de eddig ugy nez ki, hogy ez beigazolodik. Nem tudja valaki, hogy Budapest teruleten van olyas valaki, aki be tudna sikeresen oltani narancsra vagy citromra? Eleg eros (a szara kb 1,5-2 cm vastag), de az agait szerintem be lehetne. Elore is koszonom a segitseget. Bela

son321 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1340
ja még:
malájziából honnan rendelsz? tudnál mondani egy címet?
Előzmény: son321 (1339)
son321 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1339
igen, nekem is feltűnt hogy az amerikai magok postával, mindennel együtt sokkal olcsóbbak, de ezek szerint silányabbak is. majd teszek azért egyiknél-másiknál egy próbát. a fagytól meg nem kell félnem, ennek örülök.
köszön válaszod!
Előzmény: cucurbia (1335)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1338
Sajna nem, azért írtam az utánvétes variációt. Ide is beírhatsz rendelés elött, vagy a pálmás topicba, mert a maileimet ritkán nézem! Persze ne pár perccel rendelés elött jelezz! ;-)
Előzmény: cucurbia (1337)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1337

nem gáz.márciusban tervezek egy adag magot tölük rendelni.Majd irok előtte.

Pesti vagy?

Előzmény: trachycarpus (1336)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1336
Esetleg egy olyat nem tudnánk megjátszani, hogy ha legközelebb rendelsz onnan, és még nekem is aktuális, akkor rendelsz hozzá egy adag Araucariát?:-) Természetesen kifizetném a posta rámesô részét, itthon meg utánvéttel továbbküldenéd. Ha nem gáz...?
Előzmény: cucurbia (1333)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1335

A kérdés jogos mégsem olyan egyszerü felelni rá.

vannak magok,melyek egész évben kaphatok,ezekkel érdemes megvárni a tavaszt.

A magok egy része,föleg a legkeresettebbek csak évente 1-2 x vagy csak 4-5 évente egyszer kerülnek piacra ezekre azonnal érdemes lecsapni,proba-szerencse alapon.

Vannak magk,melyeket nagyon meg kell gondolni mert ha csak 5-6 napig csiraképes akkor kétséges,hogy bármelyik cég csiraképes magot adna el(pl.guanara).És vannak magok melyknél az idaérkezésel van gond.(pl. a kenyérfa termése csak nedvesen csiraképes.ha németböl rendelem 3 nap alatt itt van de általában szárazon küldik,tehát nem kel,ha brazilbol rendelem ök nedvesen küldik de 6 nap amig ideér,és sajna általában már befüled,nem csirázik)

Szoval kell egy kis növényismeret egy kis tapasztalat (ebben a égek kiprobálása és tapasztalata is benne van,kitöl érdemes,kitöl nem).És sajna tuti,hogy sok fals rendelés után fogod csak megtudni itöl mikor mit érdemes megvenni.

Áltlános tapasztalatom,hogy a maláj,angol magok és a németek nagy része jo csiraképességü és tiszta az amerikai magk nagy része sokkal olcsobb azonban csirázássára nem vennék egyik cégnél sem mérget,söt....

Hát ami a fagyot illeti postása válogatja.A mi postásunkkal pl.meg van beszélve ha nem fér valami be a ládába és nem vagyunk itthon ne dobjon be semmit,hanem adja a szomszédnak vagy hagyjon üzenetet, a magok nagy részét meg eleve a melohelyre rendelem igy a hivatali kézbesitö hozza el(már tudja ha külföldi csomagom jön már nem is iktatja ,mert magáncélu)

Mult héten orchideacsomagom jött amerikábol 3 hétig utazott mégsem lett semmi baja,pedig féltem a -10 fokoktol.szoval ha a TE ládádban nem fagy meg mert nem veszi ki esetleg idöben valaki,akkor a postán nem szokott.

Előzmény: son321 (1334)
son321 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1334
sokat gondolkodtam hogy kéne a netről magot rendelni (sok féle dolgot csak ilyen helyeken láttam), ami ugye postai úton érkezik el hozzám. az lenne a kérdésem, hogy ha most szeretnék rendelni, nem gond hogy fagy van? nem eshet így bajuk a magoknak? érdemesebb várni vele még?
Előzmény: cucurbia (1331)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1333

Igen,bár csak ritkán mert a font kicsit drága.szinte csak akkor ha valami csak itt van meg.de megbizhatóak.

Előzmény: trachycarpus (1332)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1332
Köszi! :) Szoktál innen rendelni?
cucurbia Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1331

Ó kivánságod számomra parancs:

http://www.edirectory.co.uk/chilternseeds/pages/index.asp?companyid=211

3,90 font

Előzmény: trachycarpus (1330)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1330
Cucurbia, te sok helyrôl rendelgetsz magot, nem találkoztál még valahol Araucaria araucana maggal? Tudom, ez nem egzotikus, de hátha.... :)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1329

Ez gyönyörű:))Érzi a tavaszt?

Mikorra lesz termés?

Előzmény: földiboszorka (1328)
földiboszorka Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1328

a szurinámi cseresznyém eltévesztette az évszakot?

földiboszorka Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1327
én is úgy gondoltam :-)
Előzmény: cucurbia (1326)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1326

Nem.még alszom.

Álmomban jegyzeteltem.:)))

Előzmény: földiboszorka (1325)
földiboszorka Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1325

ébren vagy?

Előzmény: cucurbia (1324)
cucurbia Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1324

nos sorrendben.Kávét szinte bármelyik kertészetben.Idönként még vásár is van belőle.Most pl.legutoljára a mult héten az Oázisban láttam leértékelt töveket Köbányán.

Kakao nehezebb eset,mert bár külföldröl könnyű beszerezni a magját,de sajna  legtöbbször hiába küldenek friss magot is,vagy megfázik utközben vagy valami más baj miatt nem szokott kikelni:(((Érdemesebb lenne nagyobb botanikus kertekkel beszélni,nem dugványoznak-e neked tavasszal vagy nyáron.(A szegedi füvészkertben van egy gyönyörű példány ami terem,kisebbek az Elte füvészkertben is megtalálhatok)

A tea magja,abbol is a kinai változat előfordul a külföldi magkereskedésekben.Ha nem kel ki ,akkor érdemes később más idöpontban ujra rendelni mivel 1.eleve hosszu a csirázási ideje.2.csak a friss mag csiraképes,igy nem tudni amikor magot kapsz friss szállitmánybol kapsz vagy régebbiböl.3. a csirázási arány kicsi,nekem tavaly két szállitmányom volt a tavaszibol 10 magbol 5 kilelt  de a nyáribol egy sem.4.Ha asszami változatot akarsz az nehezebb dio mert a magját ritkán árulják,és akkor is aranyárban mérik(((((

Koladio magot eddig 5 év alatt egyszer láttam külföldi magkereskedésben,3 fajtábol is rendeltem,mind ki is kellt,de érdekes modon csak a C.anomala maradt meg a többi csak gyökeret hozott,hajtást nem volt hajlando,és végül el is pusztultak.a megmaradt 3 palántámbol egyet megtartottam,kettöt botanikus kerteknek adtam.Ugy vettem észre nagyon kényes növény szinte a kakaohoz hasonloan melegigényes,nagyon nem birja a nyári kánikultá sem ,meg a téli hüvöset sem,örülök,ha megmarad:(((Azota nem láttam ujabb maganyagot de ha mégis majd jelzem.

Rengeteg német meg amerikai cimem lenne,egy angolt azért átküldök,itt van kakao és tea is.

http://www.jungleseeds.co.uk/

Előzmény: Törölt nick (1323)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1323

Hello mindenkinek!

tud  valaki segíteni, hogy kávé, kakaó, tea és kóla cserjét hol lehet beszerezni? külföld, internet, belföld, minden....

előre is köszi

gáborke Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1322
általában fektetve szoktam vetni, de más helyzetben is ki fog csírázni, ha nincs mélyre vetve.2 cm az jó
Előzmény: trachycarpus (1321)
trachycarpus Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1321
Kösz! Úgy néz ki, a többi rész tényleg ép, remélem így is marad! Kb. 2 centi mélyen fektettem a magot (ahogy itt olvastam), de nekem úgy tunik, ô nem ezt a pózt szereti! :-) Lehetséges?
Előzmény: gáborke (1320)
gáborke Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1320
Nem rossz hogy eltávolítottad a héjat, bár az élőrészt nem támadja meg egyébként sem a penész. Ha már több nagy levele van érdemes tápdússabb földbe átültetni, a magot viszont amig le nem szárad érdemes rajta hagyni.
Belocsolhatod gomba ölővel, de nincs sok értelme hisz a magot nem támadta meg, sem a növény, ha jól gondolom.
Előzmény: trachycarpus (1307)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!