Keresés

Részletes keresés

hbe Creative Commons License 2020.10.22 0 0 97174

Én látom a foltokat, amire gondolsz, és nem tudom mi lehet. Viszont nekem nagyon gyanús, hogy ezt a lapot valami lerakási minta szerint kellett volna rakni, legalábbis így furcsán néz ki. Bár az is igaz, hogy fejben forgatva az se nagyon látszik, hogy is lenne a minta.

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 0 1 97173

Három lapon tök egyformák a repedések, csak el van forgatva. Szóval az nem repedés, az minta.

Előzmény: Töck Jenő (97172)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.22 0 0 97172

Lehet attól is, hogy túl kicsik a fugák. Ha nem tud kedvére tágulni akkor reped.

Előzmény: japex.. (97168)
ksanci Creative Commons License 2020.10.22 0 0 97171

Szia! Nem tudom, milyen foltokra gondolsz, de a járólapok szanaszét vannak repedve. A legjobb esetben csak mászkált valaki rajtuk, mielőtt megfelelően megkötött volna a ragasztó. Felszed, újat lerak rendesen és nem mászkál.

Minden egyéb eset sokkal drágább történetet sejtet.

Palási Creative Commons License 2020.10.22 0 0 97170

Csinálhatod azt akár  hat részletben is.

A két külön időben történő betonozás határa lesz az un. tervezett repedés.

Más néven a dilatációs hézag. Ki lehet kenni, de ha nincs a piszok majd  tömíti !!

Előzmény: geda1 (97166)
sylvanus67 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 97169

Azok nem repedések???

japex.. Creative Commons License 2020.10.21 0 0 97168

Sziasztok! Pár hete lerakott járólapnál ilyen foltok jelentek meg, mi a búbánatos nyák lehet?? Volt némi leázás a vízszerelő miatt, aki régi befalazott vízcsőre kötött tévesen, de a víztől nem lesz foltos, különösen, hogy padlófűtés van..

Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.21 0 0 97167

Meg, csak középen lesz egy repedés. Azt utólag ki kell kenni. pl. javítóhabarccsal, de látszani fog.

Előzmény: geda1 (97166)
geda1 Creative Commons License 2020.10.21 0 0 97166

Sziasztok.

Van egy közel 40m2-es földes  garázsunk.Ezt szeretnénk aljzat betonozni.Megoldható-e úgy a betonozás,hogy 2 részben öntjük le?Először az egyik felét,aztán a másik felét.A bent lévő holmikat akkor nem kellene kirakni az udvarra csak átraknánk egy oldalra?

krafi1 Creative Commons License 2020.10.21 0 0 97165

nincs még meg, a kábelcsatornánál rosszul fogalmaztam. Az állmennyezett fölött fog menni természetesen csak úgy értettem a csatornát hogy külön meg lesz csinálva a TV-nek és internetnek a csatorna amibe bele lesznek fűzve hogy véletlenül se kelljen szervíz nyílás vagy bármi egyéb csak kilógnak majd egy kábel kivezetőn. Ha simán a födémre rögzítem a konzolt és köré építem a gipszkartont akkor szerintem a lenyílás felcsukódás közben ütközne a gipszkartonba.

Persze ha már meglenne a tv+ konzol akkor akár lehetne azt csinálni hogy a TV méretével megegyező "lyukat" kihagynánk a mennyezetből és mikor felhajtott állapotban van a tv akkor bele süppedne a mennyezetbe. Ezzel csak az a baj, hogy ezek távlati dolgok még egyelőre se TV se konzol csak a mennyezet lassan időszerű lesz és próbálok előre gondolkozni. Lehet hogy 10 cm -re engedem le a mennyezetet és alá rakok egy 10x10 cm fát amit rögzítek a födémre és ehhez tudom majd rögzíteni a konzolt is biztonsággal.

Előzmény: halaloszto (97161)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97164

Megnéztem a Fischer-t. A HILTI nem érzékeny a nedvességre. Legalább is a leírás szerint.

Előzmény: C20NE (97163)
C20NE Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97163

Én Fischer FIS 300-at használtam. Nagyon nem olcsó, de remek anyag.

https://fischerdubel.hu/fis-vs-300-injektalo-ragasztok-fischer.html

Előzmény: Töck Jenő (97162)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97162

4700Ft-tól fölfelé a minőségtől függően. Átm. 12-es vasnál 1 vas, 1 tubus az arány. Nagyobb vasnál rosszabb, kisebbnél jobb, de abból több van, úgy hogy nagyjából mindegy.

Előzmény: Töck Jenő (97159)
halaloszto Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97161

még nincs meg az állmennyezet?

akkor pláne ne csinálj már olyan gányt, hogy kábelcsatornát teszel fel. Az álmenyó értelme az, hogy el lehet felette tüntetni mindent.

simán felteszed a konzolt a plafonra, és utánna körbekartonozod. vagy ha már megvan a karton síkja, de még nincs fent a karton, akkor felteszel a plafonra távtartót, aminek neki fog simulni a karton, és ahhoz fogsz csavarozni. távtartót valószínű csináltatni kell lakatossal, de lehet ki lehet legózni gipszkarton profilból, vagy akár fából.

Előzmény: krafi1 (97158)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97160

egy mástól 

egymástól 

Előzmény: Töck Jenő (97159)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97159

HILTI-nek van ilyenje. Gyakorlatilag ugyanannyi furat kell mint ahány betonvas lesz az új részben. Trükközni lehet, hogy nagyobb átmérőjű vasat ragasztok be a toldáshoz mint amennyi lesz az új részben, de a nagyobb átmérőjű vasak sem lehetnek egy mástól akármilyen messze, 25 cm vastagságnál a vastávolság fölső határa kb. 20 cm. Ha másfél méterrel akarod megnyújtani a teraszt akkor nem érdemes külön vasat használni ragasztáshoz és a tersz vasalásához, mert a toldás az minimum 40d. Lehet csökkenteni a toldások számát, de akkor már nem garantált, hogy a kívánt hatást tudja biztosítani. NE TÉVESSZEN MEG, hogy a ragasztó erős, a régi és az új betonnak bírnia kell, általában beton szokta bemondani az unalmast, nem a ragasztás. Ha jól emlékszem a HILTI-nek HIT sorozata a ragasztó, többféle szilárdsággal gyártják, a házi készítésű betonokhoz általában elég a legyengébb is. A jelenlegi árát nem ismerem, de (nagyon)drága. Valószínűleg van a Fischer-nek is, de nem hiszem, hogy árban nagy különbség lenne. Ha teljes értékű ragasztást akarsz, akkor gyakorlatilag a furat mélysége az a betonacél toldási hossza. Sok évvel ezelőtt számoltam utoljára, akkor ez jött ki.

Előzmény: bautest (97154)
krafi1 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97158

Szervíz nyílást nem nagyon terveztem, külön kábel csatornában lenne a tv és internet kábel + pár konnektor is kerülne a plafonra. Kívülről csak annyi látszódna, hogy kilóg a TV kábel és az UTP kábele a kábel kivezetőn meg mellett lenne pár konnektor a beltérinek, tv nek, motoros konzolnak. Felhajtott állapotban ezeket takarná a TV. Az álmennyezet és a födém között 5-10 cm lesz, E gerendás beton béléstestes a födém.

Előzmény: halaloszto (97156)
C20NE Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97157

Én is használtam ilyen betonragasztót menetes szár, betonvas beragasztására, hihetetlenül erős, stabil kötést ad.

Előzmény: bautest (97154)
halaloszto Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97156

irodaházakban ahol ilyet láttam, mindenütt a plafonra volt rögzítve. az álmennyezeten csak egy luk volt, ahol átjött a vas.

a kábeleket hogy elhozd, mindenképp kell szervíz ajtó a gipszkatonra. persze azon keresztük még nem nagyon csavarozol fel semmit a plafonra. milyen anyagú a plafon, mennyi a tér a karton felett? ha csak mondjuk 10 centi, akkor én a katonon keresztül felfúrnék a plafonba, dübel/tipli, 10es menets szár, karton alatt, felett anya.

Vajk

Előzmény: krafi1 (97155)
krafi1 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97155

Üdv,

Gipszkarton álmennyezetre szeretnénk lehajtható mennyezeti TV konzolt rögzíteni. Az interneten nézelődve a konzol + TV súlya maximum 20-30 kg lehet összesen. Gondolom simán elbírja ezt a terhet de én inkább a dinamikus terheléstől tartok ami kézi lehajtás és felhajtás közben keletkezik.( még nem döntöttük el, hogy motoros vagy kézi lesz)

Szerintetek megbírja a gipszkarton vagy kell mögé valami amire rögzítjük a konzolt? (pl. profil)

bautest Creative Commons License 2020.10.19 0 0 97154

Sziasztok,

Épület bővítéssel kapcsolatos kérdésem lenne, adott egy 25 cm vastag vasbeton terasz, amibe szeretnénk beletoldani, majd a végén egyben beépíteni is az egészet. A jelenlegi terasz kb 4 méter széles és kb 1.5 méterrel lenne kitoldva ilyen szélességben. Alapból nyilván külön alapja lenne a toldott résznek (egészen pontosan külön oszlopokon és lábazaton állna), és első körben annyi elképzelésem lenne, hogy megfúrni néhány ponton a teraszt, betonvasakat belerakni és ezekkel összevasalni az új részt.

Félő viszont, hogy ez kevés lehet és rövid időn belül külön utakra tévedne a régi és az új rész.

Ezek a dilemmáim:

- van-e valami speckóbb módszer "összefogni" a két külön szerkezetet? Az ácsok használnak valami "vegyi dűbelt", amikor befúrnak betonba, benyomnak valami folyékony cuccot és abba rakják a vasat, másra használják ugyan, de nem lenne-e jobb, mint a natúr kifúrás-betonvas betolás és az új betonréteg önterülésére bízni az összekötést?

- ha esetleg kvázi lehetetlen teljesen kizárni az elmozdulást, akkor milyen szerkezeteket helyezzek el a diletációs zónában? Homogén falat ráhúzni így gondolom esélytelen, mert úgyis el fog pukkanni rövid úton, de ha pl egy vasszerkezetes lépcső kerülne erre a részre, akkor az várhatóan túlélné különösebb gond nélkül?

Arni87 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 97153

*csütörtök re van időpont :)

Előzmény: Arni87 (97152)
Arni87 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 97152

Sziasztok!

Használati megosztási megállapodást lehet úgy kötni, ha közben jelzáloggal van terhelve az ingatlan?

Folyamatban van a kifizetés, de az több hónap még. Ha ez nincs meg akkor az e-on szóba sem áll velem. (Vagyis 2 hetente mikor válaszolnak az előző hiánypótlásra... nem tudom miért nem lehetett elsőre is összeírni nekik a listát mi kell hozzá). Viszont a tavasz végén elkészül az aszfaltozás az utcában. az önkormányzat ezután már nem fogja engedni a földmunkát. Osztatlan közös tulajdonú telekre próbálnék építkezni. 

Település jegyzőhöz péntekre van időpontom egyeztetés miatt.

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.19 0 0 97151

Alaptérképek menü alatt alapból ki van kapcsolva,bekapcsolva látható.

Előzmény: Csuklósbusz (97150)
Csuklósbusz Creative Commons License 2020.10.19 0 1 97150

E-közműt használja valaki? Nincs már az hogy felrajzolja a hrsz-eket is?

http://keptarhely.eu/view.php?file=20201019v00tji8xg.jpeg

Régen mintha a földhivatalba voltál, felrajzolta melyik telek meddig tart..

dokiki Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97149

Sziasztok,

tetőfedéssel kapcsolatban kérdeznék.Van a tetőn egy vápa,ami a terasz cserépre vezeti le  a vizet.A terasz kisebb szögű.A bajom az,hogy a vápa vége felfekszik a terasz cserepére,illetve a vápa egyik oldalán lévő alsó sor cserepet kitartja a vápa illetve a terasz cserepe. Így az alsó sor hézagos,nem fekszenek fel egymásra  a cserepek.

tudom kép nélkül nehéz,holnap teszek fel.Mit lehet ezzel csinálni? Ha az alsó sor tetejét megemelném egy plussz léccel,akkor talán jobb lenne, de akkor minden szintet be kell kicsit csalni..

sr1 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97148

ment villanylevél. 

Előzmény: stukov1 (97138)
mx999 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97147

Szerintem el, de amúgy más ötlet is jöhet.

Előzmény: halaloszto (97146)
halaloszto Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97146

Elbírja-e??

Előzmény: mx999 (97145)
mx999 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97145

Üdv

Adott egy kb. garázs méretű bitumenes lemezzel borított lapostető, megfelelően kialakított lejtéssel. Hogyan lehetne a legegyszerűbben ezt megcsinálni járható tetőterasznak? Mivel úgy tudom a bitumenes lemezen nem nagyon szabad mászkálni,(egyébként miért nem?) gondolom valami burkolatot lenne rá érdemes tenni, ha mondjuk  ilyen teraszlapokkal telibe rakom az megfelelő lenne-e, ki tudna-e normálisan folyni közüle az eddig szépen lefolyó esővíz? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!