Keresés

Részletes keresés

kiwiki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 216
Aha! Sikerült végre! Na hát ő az én félős kiskutyám!
kiwiki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 215
Nem sikerült,bocsánat ha foglalom csak a helyet! Hogyan lehet feltölteni,mekkora képet lehet?
Előzmény: kiwiki (214)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 214

Remélem sikerül felraknom a képet is!

kiwiki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 213

Sziasztok!

Nekem van egy 7 hónapos kislány yorkim, Polly! Ha tudok rakok majd fel képet is róla. Az egyetlen gond,hogy nagyon nagyon félős! Ez korától vagy attól,hogy kislány vagy mitől lehet? Próbálom vinni yorkik közé és nagyobb kutyukhoz is,de eddig semmi eredménye! :( Ti tapasztalatok már ilyet? Előre is nagyon kszönöm a választ ha kapok! Sziasztok!

rbotk Creative Commons License 2005.04.05 0 0 212
Fresnapf üzletekben kapható. 15 db van benne, elég sokáig elég egy zacskó, kb 1000-1500 Ft-ba kerül.
Boukha Creative Commons License 2005.04.05 0 0 211

Sziasztok!

 

Hol lehet ilyen kutyawc-t venni, hogy mire hazahozom a bébit már legyen neki?

rbotk Creative Commons License 2005.04.05 0 0 210

Sziasztok

 

Mopy a szobatisztasággal mi is küszködtünk ugyan, de aztán vettünk kutyawc-t és az megoldott mindent. Ez úgy néz ki mint egy babapelenka, csak négyzet alakú és le kell teríteni oda ahol szeretnéd, hogy pisiljen. Nálunk néhányat széttépett ugyan, de két nap után rájött, hogy mire való.

 Azt még azért hozzáteszem, hogy amikor láttuk, hogy odacsinál, mindig tökre megdicsértük és kapott jutalomfalatot. Ez olyannyira bevált, hogy amikor pont nem figyeltünk rá, hogy megy pisilini - akkor Zsebi visszament kétszer-háromszor is és "úgy csinált" hogy észrevehessük és kapjon jutalmat. Próbáld ki hátha Neked is bejön...

 

A chiptől kben én sem tartottam eddig, a mostani jogszabályok szerint ha a tetko jól olvasható, akkor útlevéllel kiegészítve utazhat a kutyus - eltekintve néhány kivételtől. Na mi nyáron persze, hogy a kivételt képző Svédországba mennénk, ahol még más követelményeket is teljesítenünk kell, kben csak két hét karantén után engedik be a kutyát az országba...

Szóval most azért ijedtem meg, mert egy német yorki tenyésztő honlapján olvastam azt a hírt, hogy az egyik alomból bechipeltették a két hónapos kiskutyát (ott ez már kötelező) és a kiskutya meghalt, mert a chip a szivéhez vándorolt. Most ők nagyon szomorúak és megrendült a bizalmuk a chipben. A német állatvédők is elkezdtek foglalkozni a dologgal emiatt.

Tehát emiatt most nagyon elbizonytalanodtam, hogy mi is legyen. Nem szeretném Zsebit ennek a rizikónak kitenni, szeretnénk utazni is, meg hogy velünk jöhessen, kben én sem akarok menni....Egyszóval nemtudom mitévő legyek.

 

 

Brudo Creative Commons License 2005.04.04 0 0 209

Szia Mopy!

 

Hát mégsem megy a pipi? Nem hajlandó lent végezni a dolgát? Egyszerűen nem értem mi lehet a "baj"...

A chip-ről én csak annyit tudok, hogy 2005. június 31-ig még nem kötelező, az ezután született babák már nem menekülhetnek "meg előle".

Én beszéltem a doktor bácsinkkal, ő nagyon jókat mondott a chip-ről. Sokan félnek tőle, mert az a hír v. inkább pletyka terjeng róla, hogy "elmászkál" a kutyus testében, és nehéz a leolvasóval megtalálni. A mi doktor bácsink azt mondta, hogy ezek a chip-ek már újfajták, nagyon jó minőségűek és nem vándorolnak el a kutyában.

Mondjuk én még a babáimat tetováltatni fogom, de sajnos v. nem sajnos a következő almot ugyebár már chip-eztetni  kell.

Azt is hallottam, hogy a kutyák jobban tűrik, mint a tetoválást, mert korántsem fájdalmas nekik annyira. Nekünk azt is megmutatta, hogyan történik a "berakása", tényleg nem is olyan félelmetes.

A külföldre vivésről csak annyit tudok, hogy ún. "kutyaútlevelet" kell csináltatni a kutyusnak, ezt a doktor bácsi állítja ki, aki kezeli a kutyát.

Szerintem még a chip-ezést nem veszik nagyon szigorúan, hiszen a tetoválás és az oltási könyv (na, meg hát külföldön a kutyaútlevél) úgyis azonosítja a kutyát.

 

Nagyon szépek a babáink, már 3-nak van is gazdija, és hálát adok az Égnek, de nagyon aranyos és kedves kis gazdikhoz fognak kerülni...:))

 

Szóval repül a lelkem...:)))

Ha lesznek új fotók, majd teszek fel párat..!

 

Szia: Brudo

Előzmény: mopy (208)
mopy Creative Commons License 2005.04.04 0 0 208
Szia rbotk!      

Tök jó megint többen vagyunk. Én úgy tudom, csak Angliába. Ezt egy beszélgetésből szűrtem le az állatorvosnál. De engem is érdekel, holnap meg is kérdek egy tenyésztő ismerősömet.

 De lehet addigra valamelyikünk, tud neked válaszolni.

Meg a csíp szám helyén a törzskönyvön, ott van államilag nem elismert.

 

Nem megy a szobatisztaság, sőt… Itthon marad, egyedül akkor még fogyaszt is a k…-ból.

Sétálás közben észre veszem, hogy keresi a helyet, de semmi órákat vagyunk lent, és visszatartja. Ahogyan belépünk, már ereszti is a pipit, észre veszem gyorsan az ajtón, kívül rakom. Nagyon sok kutyust meg ismert a környéken, imádják.

Ennyi, de nem adom fel csak egyszer meg tanulja hova is kell elvégezni a dolgát.

 

 

                Pusz              

                                                                      mopy

 

Előzmény: rbotk (207)
rbotk Creative Commons License 2005.04.04 0 0 207

Sziasztok Yorkisok

 

Az előbb már próbáltam írni, de sajna megfagytam. Szóval örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert egyrészt igy látom, hogy nem csak én vagyok megőrülve a yorkiért, főleg a sajátomért. Másrészt jó, hogy van egy hely ahol az ember lánya megbeszélheti másokkal a tapasztalatokat, kérdezhet hasonló cipőben járóktól ezt meg azt.

Szóval az a lényeg, hogy én is yorkigazdi vagyok karácsony óta. Zsebike most múlt öt hónapos és igazi makrancos hölgy.

Imádjuk és mindenhova jön velünk. Igazi terrier úgy, mint a másik két kutyám, akik amerikai staffik és a házat őrzik. Zsebikének tényleg ugyanolyan tipikus terrier személyiségjegyei vannak, mint a másik kettőnek. A különbség mindössze az a kb. 30 kg, na meg a szőrzetük...

Még valami:

Ha valaki tudna felvilágosítást adni a chipeltetésről - nagyon megköszönném.

Szeretném külföldre vinni magammal Zsebet, de úgy értesültem, hogy mostmár csak chip-pel lehet, van valaki aki már beültettette a kutyusába?

Köszi előre is

Liliela Creative Commons License 2005.04.01 0 0 206

Sziasztok!

 

Nagyon édi kis picurka lehetett. Ha tudsz, légyszi csinálj képeket! Én is gyűjtöm a kutyimról a képeket, igaz ilyen picurkák nincsenek. Akkora élmény egy idő után visszanézni, hogy mennyit változott, nőtt...

 

Bocsi, most off leszek: nemsokára lesznek nálunk a suliban diáknapok, színdarabot kellene készíteni, de semmi jó forgatókönyv nincs. Véleltenül nincs köztetek olyan akinek van ötlete, vagy van esetleg vicces szövege? TAvaly a Rómeó és Júliát adtuk elő egy kicsit parodizálva. De most még ötlet sincs. (az a baj, hogy 2 ember feladata és a most szünet van, így még a többiekkel sem tudok összeülni) . Ha valakinek van ötlete azt is megköszönném!

 

 

Boukha Creative Commons License 2005.04.01 0 0 205
Jaj nagyon jó érzés, olyan picibaba hogy a tenyeremben tartottam, csak nagyon nyüszizett az anyukája után... Utána meg szopizás közben elaludt. :) Én is csak másfél hónap múlva tudom elhozni, addig meg majd látogatom.
mopy Creative Commons License 2005.04.01 0 0 204
Tök jó, tök jó!

Képet kérünk majd hamar! Gondolom mennyire be vagy sózva, én nekem a foglaló után 2 hónapot kellett várnom.

 

         mopy

Előzmény: Boukha (203)
Boukha Creative Commons License 2005.04.01 0 0 203

Sziasztok!

 

Tegnap lefoglalóztam egy tündéri kislány yorki bébit, úgyhogy most nagy az öröm! :)

mopy Creative Commons License 2005.03.30 0 0 202
Sziasztok!       

Én nem akarom le vágni a szőrét, most még aztán ki tudja. Minden séta után fésülködünk és átnézzem. A kulacsot is így vettem észre. Volt már kutyusom, spancik. Mindig összeszedték, náluk csak a nyakörv volt jó. Semmi más, gondolhatjátok mit csináltak, amikor sétálni mentünk. Két disznó jött haza, mindig megmártóztak a sárban…

Mopy, katasztrofális kezd kialakulni a személyisége, makacs, önfejű… ha hagyom… nem ő a főnök! Vasárnap megy valaki Dombóvára? Mi el nézünk, de csak mint nézők.

 

Üdv.:          mopy

Sarlatán Creative Commons License 2005.03.30 0 0 201

Szia Csillusmaki!

 

Tündériek a képek!!!

 

Nagyon jó, hogy írsz az élményeitekről. Sokat taulok belőle. Ha időd engedi, írj még kérlek! 

 

üdv. Sarlatán

Előzmény: Csillusmaki (200)
Csillusmaki Creative Commons License 2005.03.30 0 0 200

És ilyen, ha alcizunk:)

 

Csillusmaki Creative Commons License 2005.03.30 0 0 199

Tavaly nyáron játszottunk pitbullosat:)

 

Csillusmaki Creative Commons License 2005.03.30 0 0 198

Interneten találtam:) Szerintem tündéri!

 

Csillusmaki Creative Commons License 2005.03.30 0 0 197

Sziasztok!

 

Köszönjük mindenkinek a kellemes fogadtatást:)

Nekünk is volt kullancsunk még tavaly, féltem is mert még csak 5-6 hónapos volt. 3-szor találtam benne, egyet-egyet, és egyszer hármat! De nem lett semmi baj hál'istennek, megaztán attól kezdve kenekedünk havonta egyszer, hogy ne legyen! A szőre még rövidebb szokott lenni, csak most tél volt és nem akartam, hogy fázzon. Még rucit is kapott, kéket mert kisfiú:) Tulajdonképpen mindkettőnknek jobb, ha rövid a szőre, mert ő sem szenved annyit, ha fürdés, fésülés van, és nekem is könnyebb. Bár meg kell hagyni, mivel pici kora óta fürdetjük, egyáltalán nem utálja, a fésülést is bírja bármeddig, általában elalszik közben:) Nagyon szerencsések vagyunk, mert nincs vele semmi gubanc. Mikor egy éves lett, már beengedtem a szobába, és mivel előtte megszokta a kis helyét, nem akar velünk aludni. Ha eszünk, nem kunyerál, csak ül, ha adok nagyon megköszöni, de ha nem hát nem. Persze amikor adok akkor is leültetem, vagy lefektetem, és dicséretként kapja a falatot.

Ja és a szőrre visszatérve, a kullancsok miatt is jobb a rövid szőr, mert könnyebb benne észrevenni, ráadásként nagyon sokat kirándulunk, sár, por, víz, sokat úszunk nyáron a tengerben, vagy ahol éppen lehet, és csak útban lenne neki. Amikor először volt tavaly a tengerben, először nagyon meg volt illetődve, nem tetszett neki, de mikor már csak ő volt a parton, akkor beúszott hozzánk. Nagyon kis édi volt, ugatta a vízcseppeket:)

Jaj nagyon tudom ám fosni a szót ha róla van szó:)

 

Liliela Creative Commons License 2005.03.27 0 0 196
Minden kutyinak és gazdinak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Liliela Creative Commons License 2005.03.27 0 0 195

Sziasztok!

 

Csak egy kutyim van:) Még nyáron lett levágatva a szőre westie fazonra. Nem nagyon tetszett. Azóta apa és én nyírjuk:)  És most a nyáron majd hosszabra hagyom mint 1 cm. (min. 3-4 cm-re, mert ha nagyon csupasz, olyan, mint egy pucolt nyuszi:)  )

Azok az utcai képek egyébként nagyon mókásan készültek, mert figyeltem arra, hogy senki ne lépjen bele a képbe, és még vki be is szólt, hogy mit fényképezek? (nem látta a kutyát)

Előzmény: Csillusmaki (192)
mopy Creative Commons License 2005.03.26 0 0 194
Sziasztok!       

Üdvözöm új tagunkat, én is meg könnyeztem….

 

Mopyt megtanította a mama, hogyan is kell az ágyra fel menni. Nem örülők neki, mert nehogy lefele jövet megroppanjon a gerince. Meg képzeljétek el, kullancsunk volt. Fél órát se volt lent, sikerült ki vennem, jól van. Kis mocsok egy nyaki érnél szívta meg magát, utána meg annyira vérzett. Szegény Mopy, meg is lepődött, miért „bántottam”.

Ilyen hamar elő jöttek a dögök, le is lett kezelve szegény pára, még jó, hogy mi meg úsztuk. Egy barátunknak a malamutjának az életébe került egy csípés.

 

       Üdv.: Mopy

 

 

Brudo Creative Commons License 2005.03.26 0 0 193

Szia Csillusmaki!

 

Nagyon édi a babád, amikor az én Pessy-m fodrászhoz járt, úgy nézett ki, mint a Tiétek. De valahogy nem szeretett járni oda, így - kényelmi szempontok - miatt hagytuk megnőni a szőrét. Sokkal több gond van vele, de legalább fésülködni szeret és legalább én csinálom, mert a kozmetikusnak nem igazán hagyta...!

Szomorú a történeted.... de képzeld,  épp valamelyik este bent voltam a "babaszobában", tudod nekünk 2 hete születtek babák, és azon gondolkodtam, mi lenne velem, ha bármelyik  kutyámnak valami baja történne és ne adja Isten, de elveszíteném...Már a gondolattól elbőgtem magam, aztán gyorsan össze-vissza puszilgattam mind a 3 gézengúzt.... Nem akarok erre gondolni soha többé...(((

Viszont örülök, hogy bővül a fórum és remélem sok mókás történeted van azért még nekünk....)))

... és tegyél majd fel több fotót, olyan kis tüdér a babád...)))

Üdv.: Brudo

Előzmény: Csillusmaki (192)
Csillusmaki Creative Commons License 2005.03.26 0 0 192

Naon édi:)

Egy kutyid van? Csak mert a rövid szőrű képeken mintha más kutyi lenne, de bitos csak a szőr miatt! Viszont a rövid képeknél hogy hasonlít az enyémre! Amiket az utcán fotóztál a betonon! Ő is olyan kis hosszúlábú mint Spujibaba:)) De nagyon édi gratula!

Én lusta vagyok létrehozni ilyen fotóalbumot, inkább néha néha beszúrok egy képet:)

Előzmény: Liliela (191)
Liliela Creative Commons License 2005.03.25 0 0 191

Sziasztok!

 

Egyáltalán nem untattál  (de ezt szerintem a többiek nevében is mondhatom). Annyira el tud keseríteni egy ilyen történet, mert belegondolni is rossz, hogy egyszer megöregszenek és itthagynak minket (de csak egy kis időre, mert később biztos találkozunk ott fent valahol. Én hiszek ebben). De a jó dolog az, hogy most ott van nektek Spuri! Majdnem egyidősek az én Zeuszommal. Ő most volt egy éves.  Róla is vannak képek: www.liliela.kepeim.hu .

Gyertek majd jó sokszor, mert olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk!!

Előzmény: Csillusmaki (184)
Csillusmaki Creative Commons License 2005.03.25 0 0 190

Danika története engem is nagyon elszomorított, sajna a teljes topicot még nem olvastam végig, de igyekszem.

Doriska nagyon édi, olyan kis hosszúlábú mint a miénk:)

Előzmény: Balono (188)
Balono Creative Commons License 2005.03.25 0 0 189
Szia Brudo! Nagyon irigyellek. A kis Dragak, hogy egymashoz bujnak. Mint amikor meg a pocakban voltak... Gyonyoru fenyes a bundacskajuk. Es milyen jol alszanak. Biztos tele van a pocakjuk. Simizd meg Oket a nevemben is. Udv. Balono
Előzmény: Brudo (183)
Balono Creative Commons License 2005.03.25 0 0 188

Sziasztok!

 

Igazan gyonyoru a kutyuskatok.

Most kicsit meg szipogok, megkonnyeztem a torteneted.

Ha visszaolvasod a topicot, tapasztalhatod, hogy voltunk mi is hasonlo helyzetben.

 

Orulok, hogy csatlakoztok a csapathoz, es megosztjatok velunk az elmenyeiteket, tapasztalataitokat.

 

Doriskank fotoid elered a

www.mordor.hu/legjoe

oldalon.

 

Udv:

Balono

Előzmény: Csillusmaki (184)
Csillusmaki Creative Commons License 2005.03.25 0 0 187

5 hónaposan már őrizte a házat:)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!