Van egy 2004-es 1.0-ás Corsa C-m. Május 28-án cserélték a benzinpumpát és azóta minden hidegindításnál csak a 2. indítózás végén indul be a kocsi. Előtte első pöccre mindig beindult. Olyan érzésem van, mintha nem elég ideig tudna betölteni a pumpa gyújtás alatt. Ezt leszámítva jól megy a verda és a csere óta 650 km-t tettem meg vele. Mi lehet vele a gond, ha van egyáltalán vele?
Van egy 2004-es Opel Combo (ua mint a Corsa). A műszerfalamon pár izzó kiégett. Van valahol valami leírás, ezeket hogy tudnám kicserélni? Esetleg létezik LED-es megoldás is hozzá?
Köszönöm, de egyenlőre úgy tűnik, hogy találtam csövet. Még fel kell hívnom az illetőt. Ha nem jön össze majd még írok ezügyben!
Most elsősorban inkább az érdekelne, hogy ha 560g helyett 650g gázt töltenek bele eldurranhat-e a cső üzem közben? Vagy már amúgy is fáradt lehetett és eldurrant volna megfelelő töltéssel is?
Egy 2001-es Corsa C tulajdonosa vagyok Y17DT tip. motorral. Nem működő klímával vettem még tavaly. Múlt héten elvittem feltöltetni, hiszen jönnek a melegebb napok... A lényeg az, hogy feltöltés után mikor elindítottam, pár másodperc múlva eldurrant a kompresszorra menő két gumicső egyike. (feltehetőleg a nyomóóldali) Nos a klímás szerint elfáradhatott a cső, de szerintem más is közrejátszhatott a dologban. Ma nézegettem a klíma töltéséhez szükséges információkat tartalmazó táblát a motorházban, és egy dolog felkeltette a figyelmemet: Az áll rajta, hogy 650g -ot kell beletölteni, KIVÉVE Y17DT motor esetén ahol csak 560g-ot!(ez zárójelben)
A kérdésem pedig az lenne, hogy attól eldurranhat-e a cső, ha többet töltenek bele? Elvileg nem kéne lekapcsolnia túlnyomás esetén?
Már nem emlékszem konkréten mennyit töltött bele, de ott álltam és figyeltem a mérlegét és nekem úgy rémlik, mintha többet rakott volna bele 560g-nál. Talán nem olvasta a zárójelben álló szöveget, hisz meg sem kérdezte milyen motor van benne. Ott és akkor feltételeztem, hogy Ő úgyis tudja mindezt ezért nem is foglalkoztam vele. Még mindenképp beszélni fogok vele. Mivel az új cső 40-50e körül van ezért nem lenne rossz tudni, hogy nem-e miatta szállt el a cső! Bontott csövet sajnos egyik közeli bontóban sem találtam.
Kopott, túl vékony. A minimumértékeket megtalálod a neten.
"Kb komplett mennyibe kerülhet?"
Márkától függ. Jobbfajta kb 10e/db. Neten találsz rá találatot bőven. Gugli: "corsa c féktárcsa". Párban cserélendő. A Brembot ajánlják. Persze lehet Ate PowerDisc is. :)
Az Opel gyári akku 6-10 évet is kibír, persze csak ha nincs koppig lemerítve, stb. Hibás persze akadhat.
A fékbetét 100-120e km-t is bírhat. Minél keményebb, annál többet.
Ellenben minél puhább (gyorsabban kopik), annál jobban fog. Egy Ferodo ds2000 kb a "csúcs" utcára, egyébként valami normálisabb betétet érdemes belerakni (Textar, Ferodo, Brembo, stb), 10e ft körül/szett.
Vagy csináltatsz felújítást pár ezerért, de ezt nem tudom, milyen minőségű. Van ugyan a polcon egy utcai BMW szett és egy Porsche 911 versenyszett így felújítva (ránézésre jók), de beépítve nem voltak még, tapasztalatom nincs.
Mit takar az,hogy csúf válla van? Kb komplett mennyibe kerülhet? annyit tudok,hogy a hátsó fék az 2 éve lett cserélve,az gondolom még birja..
Vélhetően ezek gyáriak,mert márkaszervizbe cseréltek mindent.
A D-s corsámba az első fékbetét,csak 42E km-t birt,utána beletettünk egy utángyártottat,azzal 107 e-ig ment és még akkor sem kellett cserélni,csak akkor már túladtam a kocsin.
Amúgy a gyári aksi,meg fékbetét mennyit birnak?, mert utóbbiból már 90 E km-ert is mentem,igaz az seat volt..
Tegyél fel egy képet,lehet hogy lehet javítani,nekem beleültek a motorház tetőmbe és ki tudták szedni, Budapesten és maradt minden a gyári fényezés stb...
A szüleimnek nemrég vásároltunk egy 2003-as 1,2 C Corsát. Érdeklődni szeretnék, nincs-e valakinek elektronikus formátumban magyar nyelvű kezelési/szerelési útmutató? Ha igen, ki tudnátok segíteni vele?
Mivel 250 km. távolságra lakom tőlük és a világnyelveket nem igazán bírják, csak a magyar jöhet számításba.
Nem tudom a dízeleknek is 44 literes-e a tankja de gondolom ha azt mondod, hogy lámpától 40 liter ment bele, de azt ne felejtsd el, hogy a csőben még elfér egy kevésés még villogás után is sokat mész vele. Kicsit csalóka mert nagyon elkezd zuhanni a mutató, de amikor már világít lassabban megy lefele. Egyszer megkísértettem a sorsot, hogy meddig megy el, lámpa gyulladástól számítva elmentem 170km-t, akkor azt mondtam na most megyek tankolni és a kút előtt 50m-re kifogyott a nyál, asszonyt átültettem és betoltam a kútra a kocsit. Általában lámpa gyulladásnál tankolok és így jön ki a 4.5 - 5 literes átlagfogyasztás ha a 35 liter / 700-750-800 km-t nézem.
Nekem dizel van,múltkor pont akkor tankoltam,mikor felvillant a lámpa és 40 liter ment bele kattanásig,tehát kb 4 liter lehet még a villogásig pedig 20km tudtam menni.
Most ezt a 40 litert km-be is számolom visszafele,most járok 870-nél és még nemrég hagyta el a legutolsó sávot... Ha az újrafelvillanásig kibirja az 1000-et,akkor 4 lityit fogyasztott..