Keresés

Részletes keresés

kiwiki Creative Commons License 2005.04.08 0 0 246
yorkimEz a legújabb képe
kiwiki Creative Commons License 2005.04.08 0 0 245
Balono,Doris NAGYON NAGYON szép hölgy!! Tényleg szuperek a képek róla,mint egy kis modell! Na rakom én is a képet erről a bosziról!! :)
Előzmény: Balono (243)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.08 0 0 244

Szia Andi! Hány fórumon is beszélgetünk már?? :) 

Szélvész mindíg nagyon édes!!  Mindjárt rakok fel én is képet Pollyról csak elötte fel töltöm a gépre!

Balono Creative Commons License 2005.04.08 0 0 243

Szia Andi!

Nagyon jopofa a kutyusod!

 

A kepen a mi kutyusunk, Doris lathato. Lehet nem szeretni ezeket a kutyuskakat?

 

 

 

Imadja, amikor fotozzak. Folyamatosan pozol...

 

Előzmény: Andi03 (242)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 242
Na újra :)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 241
A képek lamaradtak:
Andi03 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 240

Sziasztok! Sarlatán ajánlatára néztem meg ezt a fórumot és nagyon tetszik. Nagyon sok szép kutyust láttam. Nekem is van egy egyy éves kisfiúm. Szerencsére a szobatisztasággal nekünk sincs gondunk. Egyik nap altatva volt a kutyám és ő is jelzett inkább, de nem pisilt be, pedig a doki mondta, hogy ez ilyenkor előfordul. Levittük félkómásan és ott végezte le a dolgát, persze ott már feléledt :)

Csatolok a kutyusról képet.

Csillusmaki Creative Commons License 2005.04.08 0 0 239

Sziasztok!

 

Gyorsan megpróbálok mindenre okoskodni, amit az elmúlt 10 napban írtatok:)

Meglepődve olvasom, hogy mennyi gond van sokaknak a szobatisztasággal. Mikor Spurit először kivittem a kertbe, akkor 3 hónapos volt. Ahogy kivittem szinte rögtön pisi-kaki. Előtte viszont a lakásban újság, amit tényleg szétszedett egyszer kétszer, de 2! nap után már rápisilt, és onnantól kezdve csak oda. A lényeg, hogy eleinte bárhova pisil fel kell itatni az újsággal, és a szagra oda fog menni legközelebb! Persze a "rossz" helyeket domestosozni mint az őrült:) Az egész dolog titka, nem csak a pisilésé, hanem minden tanításé, az idő. Sajnos nem mindenkinek van. Én 4 hónapig vele voltam otthon, 1-2 órára ha néha elmentem. Sétálni 2 óránként kivittem, és eleinte az újságot is, hogy tudja miért megyünk. Most múlt egy éves, de 6 hónapos kora óta, nem rág, nem tép, nem pisil, nem kakil bennt. Olyannyira nem, hogy akár 10-12 órát is kibír. Például ha elmegyek otthonról, sokkal kevesebbet iszik, nehogy ne bírja ki! Hét hónaposan két fogát műtötték mert dupla volt, haza mentünk, egész nap bódult volt az altatótól, de már 2 óra elteltével eltántorgott az ajtóig, és jelezte, hogy menni kell. Kimentünk, és miközben guggolt, hogy kakiljon, még fel is borult annyira kábult volt. Kézben vittem ki és be, ahogy letettem végezte kinnt a dolgát. Bevallom megkönnyeztem, hogy még betegen is tudta mit kell tennie:) Szóval minden az időn múlik és az odafigyelésen. Én abszolút nem ajánlom a kutya wc-t, almot meg ilyeneket, mert nem szabad feladni!!! Ha hagyjátok, hogy bennt pipiljen, akkor bennt fog! És igenis ki kell kapnia, ha bepisil és dicsérni kell, ha kinnt végzi a dolgát. Ne feledjétek, hogy TERRIER! Ha hagyjátok, és nem fegyelmezitek, akkor egy 2 kilós kutya lesz az úr a házban, és ez nem vicc! Amíg él büdös lesz a lakás, a bútorok beszívják a pisiszagot, a parketta felpúposodik, és minden vendég előtt égni fogtok. Tapasztalatból beszélek, mert az első kutyimnál így jártunk! Bármennyit mostunk fel, bármennyi hypot öntöztünk el, mindig érezni lehetett a szagot mikor beléptünk a lakásba.

A kutyaútlevélről csak annyit, hogy mi sokat voltunk már külföldön, sehol nem kértek soha semmit, az útlevél pedig egy sima papír amit utazás előtt max 3 nappal kell kikérni, nem a saját, hanem a körzeti állatorvostól! 1500 Ft azt hiszem. Ha tengerhez mentek, vigyetek STRONGHOLD-ot, mert a tengereknél élő szúnyogok szívférgességet terjeszthetnek!

Remélem segíthettem.

Sziasztok!

 

kiwiki Creative Commons License 2005.04.07 0 0 238

Szia rbotk! Véletlenül Zsebi képét nem láthattam a yorkiNET-en? Szerintem igen! Nagyon nagyon szép,már ott is nagyon tetszett és ezzel nem voltam egyedül!

Előzmény: rbotk (234)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.07 0 0 237

Liliela köszi a választ,igen én kérdeztem!

Mi most találkoztunk egy 9 éves yorki lánnyal az utcán és Polly még tőle is félt! Pedig a lányok nem is akarnak annyira odamenni hozzá. Neki mindegy,hogy kisebb nagyobb vagy ugyanakkora mindttől fél! Már taliztunk 4 yorkival de eddig egyik sem tetszett neki! Eddig csak fiúkkal,gondoltam azért fél,mert nagyon mennének oda hozzá,de ma a lánytól is nagyon félt,pedig nagyon lassan ment oda hozzá és még csak igazán közel se ment! Majd még próbálkozok! Mindenestre köszi a választ!! Sziasztok!

Előzmény: Liliela (233)
Balono Creative Commons License 2005.04.07 0 0 236

Szia!

 

A gyonyoru Kiwi szinte teljesen ugy nem ki mint a mi Dorisunk.

 

www.mordor.hu/legjoe

 

 

 

Előzmény: MociInce (226)
Balono Creative Commons License 2005.04.07 0 0 235

Szia Liliela!

Es persze mindenkit udvozlok, akivel meg nem "talalkoztunk".

 

Sajnos eleg regen jartam itt, neha azert bekukkantottam, hogy lassam a gyonyorusegeiteket.

 

Szoval Doriskank is mindent megugat. Szinte katasztrofa egy-egy seta. Lakotelepen lakunk, ahol most a joido bekoszontevel rengeteg ember van az utcan. Gyerekek szaladgalnak, labdaznak, bicikliznek, rollereznek, gorkoriznak...

Hat ezt egyszeruen Doris nem birja elviselni. Ha nem lenne porazon, hat nem is tudom mit tenne velunk. Ilyenkor mindig megmutatkozik, hogy Oholgysege egy igazi, verbeli terrier.

 

Felos-e? Sajnos igen. Nagyon apro kora ota vittunk magunkkal, szinte mindehova, ahova lehetett, kutyussal mentunk. Lehetosege megvolt a szocializalodasra. Persze szigoruan betartottuk azt, hogy az elso veszettseg elleni oltasig nem vittuk kutyak koze, nem setaltattuk olyan helyen, ahol kutyak elofordulhattak. Talan 5 honapos volt, amikor elkezdtunk tobbszor setalni az utcan. Mivel szeptemberi szuletesu, a teli hidegtol azert ovtuk is. Es az elso igazan jo ido alkalmaval (ha jol emlekszem eppen a marcius 15-i hetvegen) aztan borzaszto nagyot setaltunk. Es Doris ettol a perctol, teljesen sajat magatol, mindenfele tanitas, szoktatas nelkul szobatisztava valt. Rajott, hogy milyen jo is, amikor o is, mint a nagyok az utcan vegzi el minden dolgat. Erre nagyon buszkek vagyunk. Pedig nagyon feltunk attol, hogy hogyan is fogjuk szobatisztasagra szoktatni.

 

Hat amivel problemaink vannak az az, hogy nem szeret egyedul lenni. De sajnos (vagy nem sajnos) mindketten dolgozunk, igy aztan egyedul kell hagynunk.

Neha-neha behoztam magammal az irodaba, de ebbol nem lehet rendszert csinalni. Meg az irodat is a sajat birodalmanak tekinti, es a fonokom szinte szet akarta tepni, hogy mi jogon jon o is ide, nem akarta beengedni a sajat irodajaba sem.

Igy aztan marad az, hogy mi a munkahelyen dolgozunk, Doriska pedig otthon a lakason (tapetat le a falrol, a szonyegpadlot is fel kell szedni, kicsit megragni a butorokat es a kabeleket stb.). Es minden intelem, szidas eredmenytelen. A kisordog legyozi a benne lakozo angyalt.

 

Most a napokban nagyon jol erzi magat. A ferjem baranyhimlos lett, mar 2 hete otthon vannak egyutt, es szerintem meg egy jo darabig nem mehet dolgozni, mire a sok holyagocska begyogyul.

Doriskank persze imadja ezt a helyzetet. Nagyokat alszanak, jatszanak...

De mi lesz megint, ha egyedul kell hagyni? Mar elore verzik a szivem...

 

Vegul szeretnek mindenkinek gratulalni a feltett fotokhoz. Nagyon szepek a kutyuskak. Nem tudok kiemelni egyet sem kozuluk, mert tenyleg klasszak.

 

Udvozlet mindenkinek: Balono

 

Előzmény: Liliela (233)
rbotk Creative Commons License 2005.04.07 0 0 234

Hello mindenki

 

Tegnap igen hatásosan "tettem fel" Zsebi fotóját...Tehát most megpróbálom újra.

Na azt hiszem most végre sikerült.

Szóval ő az én gyönyörűségem:

 

Zsebecske

Liliela Creative Commons License 2005.04.06 0 0 233

Sziasztok!

 

Nagyon jók a képek! Az összes!

 

Kiwiki te kérdezted a félősséget, azt hiszem. (Bocs, ha összekevertelek vkivel).

Az én kutyim a mai napig félős. Fél a nagyobb kutyáktól (ez érthető) és fél a nála kisebb kutyáktól, kölyökkutyáktól. A nagyokat megugatja és ha közelebb érnek elfekszik nekik. A kicsiket meg megszagolja és amikor az a kis kölyökkutya bátran megy feléje, mert játszani akar vele, az enyém meghátrál.

Csak az akkorákkal tud igazán kijönni, mint amekkora ő maga is. (mondjuk az én kutyim normál méretű 3,6-3,8 kg között van a súlya, tehát a törpeuszkárok, havanese-ek (lehet rosszul írtam), máltaikak az ő súlycsoportja. (van még egy kettő de annak a neve nem jut eszembe.) Viszont ha yorkiról van szó lehet bármekkora el tud vele játszani! Ez hihetetlen számomra, mert van egy jóval kisebb yorki kislány és vele simán el tud játszani, pedig írtó picike (max. 1,8 kg). Mástól nem igazán fél, tehát emberektől, autóktól nem fél stb.

Egy kérdés: az utcán mit ugatnak meg  a kutyáitok? Az enyém a görkorit és a gördeszkát nem szereti.

mopy Creative Commons License 2005.04.06 0 0 232
Sziasztok!       

Annyira jók és aranyosak a képeken a kutyusaitokról. Nagyon most nincs időm képeket fel tennem, csak hétvégén.

 

Találtam egy mellékállást, Kutyakozmetikában segédkezek………..annyira jó.

Imádom az állatokat, mellette meg a kis vakarcs is velem lehet. A tulaj meg egy fantasztikus ember, rengeteg munkája van, én meg fel vetettem nem e kell neki segítség. Örülök, hogy megbízik bennem és a munkámmal is meg van elégedve. (ez első nap után)

 

               mopy

 

Ma hajnali 3-kor sétáltunk.

kiwiki Creative Commons License 2005.04.06 0 0 231
yorkikEzt a képet most találtam! Szerintem nagyon arik! :)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.06 0 0 230
Az utolsó szöveg picit feljebb van mint a kép,majd még kersek róla képeket csak nem mind olyan kicsi,hogy fel tudjam rakni! Sziasztok!
Előzmény: kiwiki (229)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.06 0 0 229

PollyElbújtam!

 

PollyPolly 6 hetesen a testvérével (ő van belül!) PollyEz pedig az új frizurája
kiwiki Creative Commons License 2005.04.06 0 0 228

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a dícséretet! Tényleg meglepően jól lehet fotózni Pollyt! Nagyon szép a baba is!! A pelust régen Pollym is hurcolászta,le is ragasztottuk neki akkor pedig addig rágta és kaparta amíg fel nem szedte,akkor visszaragasztás és mostmár nem cipeli el! Többnyire még az erkélyre a pelusra sikerül a dolga,de már egyre gyakrabban végzi el az utcán! :) Nagyon büszke vagyok rá,mert azt hittem sokkal több időbe fog kerülni amíg sikerül lent,és egyszercsak legugolt és közbe még ment volna,mert nem tudta,hogy jót csinál vagy rosszat! Azóta már egyre töbször sikerül lent! mostmár rövidebb a szőre Pollynak,majd próbálok még feltenni róla képeket! A félelemmel kapcsolatban nem tudom mit tegyek,mert sokat viszem kutyákhoz és  németjuhászomat már egészen megközelíti,de csak ha fekszik,amint feláll Polly azonnal elrohan! Hétvégén jön hozzánk egy yorki fiú remélem Polly itthon bátrabb lesz!

Sziasztok!

Sarlatán Creative Commons License 2005.04.06 0 0 227

Szia Kiwiki!

 

Gyönyörű a babád!!! Hogy tudsz róla ilyen tuti fotókat gyártani? Úgy néz ki,mintha 2 pillanatig helyben tudna marandi Polly!

 

Boukha és MociInce! T

 

ündériek! Nem találom a megfelelő jelzőket, annyira aranyosak!

MociInce Creative Commons License 2005.04.06 0 0 226

Sziasztok

 

Én is bemutatnám kedvencünket:

 

Őfelsége, Kiwi of Royal Class, 2 éves kislány.

 

6 hete megajándékozott minket 4 bébivel.: ))

 

Teszek fel képeket.

ab

 

És Kiwi-kutya:

 

 

c

 

 

Az állatorvosunk szokta mondani, hogy "léteznek a macskák, a kutyák és a yorkie-k". :)) Teljesen igaza van.

 

Üdv Csaba

Brudo Creative Commons License 2005.04.06 0 0 225

Szia Boukha!

 

Nagyon szép a "kislányod"...!!!..:)))

Találtál már neki nevet?

Egyébként már korántsem "ilyen" nyugodt a kicsike...:)))

Mikor jössz?

Szia: Brudo

Előzmény: Boukha (223)
rbotk Creative Commons License 2005.04.06 0 0 224

Sziasztok

 

Mopy ha a pelenkát nem találod jó ötletnek, akkor tényleg csak kivárni tudsz..Mindenesetre szerintem amikor pisil (mármint a helyén) dicsérd meg nagyon, hogy tudja ez jó. Utána egyszercsak kint is fog pisilni - ha akkor is kap dicséretet előbb utóbb kint is fogja csinálni a dicséretért.

 

Ja én is küldük egy képet Zsebiről, igaz ez még egy régi, de most újabbal nem szolgálhatok. Majd hétvégén felteszem a gépre az újakat.

Annyira imádom...

 

Boukha Creative Commons License 2005.04.05 0 0 223

 

Éppen szépet álmodunk :))

Boukha Creative Commons License 2005.04.05 0 0 222

Sziasztok!

 

Megpróbálom felrakni a képet a kislányomról, remélem sikerül. :))

mopy Creative Commons License 2005.04.05 0 0 221
Szia kwiki!

Zabálni valóan aranyos. Mopy nem megy bele a dobozába még akkor se ha bent van egy játéka.

 

Pelus, halottam már róla. De tuti, hogy darabokra szedné, rongyot is, ami le van neki terítve, időnként arrébb cipelné. Alommal is próbálkoztunk, meg ette. Pelenka felét is elfogyasztaná mire haza, érek… próbálkozunk, korán kelünk, sétálunk és várjuk a csodát. Ma reggel volt az első, hogy mindent elvégzett lent. J

 

Üdv.:            mopy

Előzmény: kiwiki (220)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 220
Judit,Sarlatán sziasztok! Kiwó vagyok a másik fórumról!! Így talán ismerősebb! :)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 219
Na végre sikerült! Szóval Ő a félős kislányom!
Előzmény: kiwiki (218)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 218
yorkimyorkimyorkimyorkim
kiwiki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 217
Mostmár befejezem,reménytelen,megint nem jött össze! :( Bocsánat!
Előzmény: kiwiki (216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!