Keresés

Részletes keresés

kószák egyike Creative Commons License 2016.01.31 0 0 115025

Már elmeorvosira gondolsz?

Előzmény: Hiryu-reload (114975)
kószák egyike Creative Commons License 2016.01.31 0 0 115024

Nagyon sok kérdést vet fel ez a tervezet. Ki fog jelentkezni? Ha (ez egy baromi nagy HA) jelentkezni is egy halom fiatal akkor: Hogyan szűrik meg őket, hogy az valóban szűrés legyen?! Értem ez alatt pszichológiai alkalmasság, politikai szélsőséges nézetek kizárása. A militáns vágyakozás kevés. A részemről nem vágyom arra, hogy fegyvert adjunk az általad említett "emberek" elvbarátainak kezébe. De a kérdésedre a válasz: van aki szerint kell úgy tűnik. 

Szóval mi lesz a garancia, hogy nem nevelünk ki egy halom idiótát? Továbbá: miből??? Mit adnak rájuk? Mit a kezükbe? stb.stb.

Nagy valószínűséggel pár naiv srác aki jelentkezne szembe találkozna a honvédségi pr helyett a valósággal verné a fejét a falba igen hamar.

Előzmény: kovacsgyula44 (114973)
Plieur Creative Commons License 2016.01.31 0 0 115023

És a ráadás egy ördögi kör: ok,nincs tapasztalata a fiatalabb korosztálynak, de hol szerezze meg illetve mennyi idő alatt pld. a műszaki állomány amikor egyszerűen csökkennek a lehetőségek?

A tapasztalat meg nehezen fejezhető ki pénzben és időben, mégis pénzbe és időbe telik a megszerzése :).

Előzmény: piratvitorla (115016)
kószák egyike Creative Commons License 2016.01.31 0 0 115022

Nem véletlen az, hogy nem adnak pénzt. Sokat, önállóan elkölthetőt legalábbis nem. Pontosan tudják mi történne vele. Naiv dolog azt hinni ha tele lennénk pumpálva pénzzel akkor jobb lenne. Sokszor mondtam van pénz a honvédségben, és lenne pénz az állam kasszában is a honvédségre. Nem akarják arra költeni. Pont.

Előzmény: Nyugdijjas Trotty (114971)
Éhesló Creative Commons License 2016.01.31 0 0 115021

Többet, mint egy magadfajtának.

A hazám, Magyarország is.

Előzmény: Hiryu-reload (115019)
Hehe164 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 115020

"Lehet, hogy nincs is ott senki."

Előzmény: Hiryu-reload (115019)
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.01.30 -1 0 115019

Hátranézél? 

A jelnlegi Honvédség állapota mennyit köszönhet nekeD?

Éhesló Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115018

Hátranéztem.

Sokan vannak mellettem és mögöttem is. Családtagok és munkatűársak, ismerősök.

Sokukat ismerem is és büszke vagyok rá, hogy közel állnak hozzám és én is közel állok hozzájuk.

Ez a szerzeményem az életem eddigi munkájval, nem a vagyonom.

Nekem nagy érték és segíti a napi munkámat is.

Előzmény: tuzer (115014)
Némedi László __ Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115017

jelenleg 1.384.223     20-39 közötti férfi van. Ebből a jelenlegi adatok alapján minimum 18% (de folyamatosan növekszik a szám), tartósan (letelepedve) külföldön él. Nagy valószínűséggel ezek a munkaképesebbek közül kerülnek ki. Tehát a 800 fő (+ a teljes Honvédség), elég jó százalék, ahhoz képest hány alkalmas van/maradt...

(forrás: KSH népesség, SEEMIG és saját kutatás (ONS NiNo szám kiadás, stb.))

Előzmény: trizs77 (114989)
piratvitorla Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115016

Tudom, én osztottam meg a dolgot...

Az a szomorú helyzet, hogy az egyre kevesebb magyar repülő műszaki és hajózó állományól is nagyon sokan távoztak már külföldre. A maradók meg egyre öregebbek...

Fiatalok pedig egyrészt nem nagyon vannak, annak a kevésnek meg alig van tapasztalata...

Előzmény: Plieur (115015)
Plieur Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115015

Ja, éppen múlt év decemberében volt egy szomorú hír ebben a kategóriában:(

Nem hogy kapacitás létesítés...:(

Előzmény: piratvitorla (115011)
tuzer Creative Commons License 2016.01.30 -1 0 115014

Egyszer, ha ráérsz, nézz hátra. Lehet, hogy nincs is ott senki.

Előzmény: Éhesló (115012)
Sigurson Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115013

Miniszteri évértékelő és feladatszabó értekezlet.

http://www.honvedelem.hu/cikk/55349_a_magyar_emberek_biztonsaga_a_legfontosabb

Simicskó talán már látja, hogy elődje útja aligha folytatható.

Szó szerinti idézetek a minisztertől videóról:

„(Magyarország biztonsága)…szól részben arról, hogyan kívánjuk a jövőben az önkéntes tartalékos rendszert kiszélesíteni, hogyan tudjuk megvalósítani azt, hogy ez az értékes tevékenység, ami elindult az elmúlt években, hogyan tud területvédelmi alapon kiterjedni…

……. természetesen továbbra is az önkénesség elvét valljuk…

„…..nyitni kívánunk azok felé, akik szerződéses katonaként szolgáltak eddig, és a jövőben szeretnénk őket a tartalékos katonaként látni, amennyiben a szerződésük után nem kívánnak bennmaradni az állományban, és ennek az eszközrendszerét és a módszerét is kidolgozzuk. Erre a feladatra egy miniszteri biztost jelöltem ki, Kun Szabó tábornok úr személyében, aki eddig helyettes államtitkárkánt látta el ezt a feladatot. Ennek a megszervezése, az elindítása, a konkrét lépéseknek az ütemezése lesz a feladata….”

A VKF ezt tette hozzá:

…..tíz helyőrségen kiképző-kötelékeket hozunk létre, ezzel is megvalósítva egy regionális tartalékképzés beindítását…

Előzmény: kovacsgyula44 (115006)
Éhesló Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115012

Két dologról írunk.

Az apáknak mindenhol vannak hibáik, nota bene, néha bűneik is, ez nem magyar jellemző, hanem emberi. Ahogy az is, hogy kultúrtársadalmakban nem büntetnek ezekért nemzedékeken át senkit.

A tanulás képessége egyéni jellemző, egyének tudnak tanulni, nem "iskolai osztályok" "nemzedékek", "társadalmak" és én is csak remélni tudom, hogy utódaink  tanulnak mások hibáiból, vagy a sajátjaim az enyémekből.

Amikor azon a címen, hogy itt 50-70-100 évvel ezelőtt valakik hibáztak valamiben és ennek örvén magyart gyaláztok szakmányban azt teszitek, amit elítéltek, ha ezt tóttal, oláhval, ráccal, zsidóval más meri tenni.

Ezt kétségtelenül nem kedvelem, mert elvárható, hogy legalább a saját családunk, nemzetünk ügyeiben legyünk magunk iránt megértők, pozitívan elfogultak, miként mások is azok és ne mások, különösen ne a velünk ellenségesek irányában.

Előzmény: tuzer (115004)
piratvitorla Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115011

Ahhoz hogy bármilyen hazai rep. iparról beszéljünk először a javító kapacitást kéne újra megteremteni. Talán még nem késő, de az óra ketyeg...

Előzmény: Plieur (115008)
piratvitorla Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115010

Bocsi, tényleg túlreagáltam.

Viszont lehet egy gép akármilyen világbajnok, attól a konstrukció még alkalmatlan oktatásra. Sőt, biztosan az...

Előzmény: Hehe164 (115009)
Hehe164 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115009

Nem kellenek az agresszív hülyeségek...

Előzmény: piratvitorla (115000)
Plieur Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115008

Próbálok egyben válaszolni a 2 hsz-re, az általad felvetett ellentmondásokra.

Hogy konstrukciós megoldás és kialakítás szempontból nem igazán felelnek meg a katonai kiképzőgép kategória követelményeinek az igaz, viszont az a gyanúm hogy a gépek tervezésénél fel sem merült ez a lehetőség. Ellenben a hazai repgyártás feltámasztása egy hosszú távú folyamat ( nem lehet elintézni mint Mao et. a kínai kohászatot:)),ha egy iskolagéppel kezdődik akkor  beleférne elvégezni mindazokat a strukturális megerősítéseket ( pld. felfüggesztési pontoknak), konstrukciós megoldásokat ( a sérülésnek legjobban kitett elemek cseréje kompozitról fémre, futómű megerősítés, stb-hosszú a lista hogy mit tudnak szétverni a növendékek), csak legyen aki fizesse és ami a legfontosabb: oldja meg a cég fennmaradását, mert különben jön a logisztikai rémálom...

Ha ebből a gépből politikai presztízs kérdés lesz, akkor tényleg ezen fogják lerepülni azt a 30 órát az I fázisban...:)

Előzmény: piratvitorla (115007)
piratvitorla Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115007

Az hogy újabb Jak vagy Zlin részletkérdés.

Az a lényeg, hogy az említett magyar vonal minden szempontból gázos: szakmailag, anyagilag, logisztikailag.

Néhány darabért állnánk neki fejlesztgetni??? Az egész program keretéből nem jönne ki még a puszta fejlesztési költség se...

Pláne alapok, használható ipar nélkül? Mert szerintem néhány tucat gép nem referencia. 

Úgy hogy a környező országokban kapásból ott az említett Zlin kb 80 éves és sok ezer darabos KATONAI kiképző referenciával?

Előzmény: Plieur (115001)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115006

Van egy a kétharmados játékhoz szokott kormányzáshoz méltó megoldás: módosítom a törvényt a honvédelemről, és beleírom, hogy aki 2010 január elseje után szerelt le hivatásos vagy szerződéses, az tartalékos hadköteles, ez vonatkozik mindenkire aki ezután szerel le.

A másik az bonyolultabb. Kialakítani az állománykategóriák közötti arányt:10-30-50-10. Felépíteni a rendfokozati piramist. Bevezetni az up or go rendszert. Kialakítani egy szervezeti kultúrát ahol működik a rivalizálás és együttműködés kényes egyensúlya, ahol a kilépő nem azért lép ki, mert tele van a töke az egésszel. A go rovatba kerülőt hatékony rekonverziós rendszer támogatja, tárt karokkal várják más állami szervek, de az üzleti szféra is és egy hatékony tartalékos rendszerben folytathatja katonai tevékenységét akit a lőpor füstje megcsapott.

Előzmény: Sigurson (114994)
piratvitorla Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115005

A felsorolt fázisok tudomásom szerint már évek óta nem teljesen így vannak, de nagyjából OK.

Az említett hazai műanyag gépek igazából se az "MHSZ" dologra se I-es fázisra a Jakok helyett nem lennének jók...

Nem véletlen hogy civilbe se ilyen gépeken megy az oktatás a legtöbb helyen Cessnákkal folyik...

Előzmény: Plieur (115003)
tuzer Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115004

Felénk nem felmenőket, nagyapákat, apákat hibáztatatnak a saját sorsukért az emberek, pedig akár tehetnék is, csak egyszerűen nem szokás.

Felénk meg - remélem - tanulnak az apák hibáiból, és nem követik el ugyanazokat még százszor. És ha néven nevezik az apák hibáit, az nem magyargyalázás, hanem a hibák kiküszöböléséhez vezető út első lépése.

Másrészt az apák feladata, hogy olyan világot hagyjanak leszármazottjaikra, amely azok szerint is jobb, mint az atyáké.

Előzmény: Éhesló (115002)
Plieur Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115003

Javaslat: kissé visszavenni a gázkart, az a gyanúm hogy elbeszéltek egymás mellett:)

Adva van egy hazai gép amely alkalmas repklubboknak és ha katonai pilótaképzés akkor alapkiképzőnek ( kb. az IAR823 kategória), ehhez a verzióhoz viszont kellene még néhány változtatás. Ellenben emlegetve van az 52-es amely már az I kiképzési szakasz a légierőnél.

Csak a rend kedvéért, kérlek légy szíves kijavítani ha valamely adat nem pontos:

I fázis: Jak-52, 30 repóra

II fázis: Harvard II turbolégcsavaros, 97 repóra, Kanada

II/A fázis: Bell Jet Ranger III-helisek levállnak a kötelékről, 27 repóra, itthon folytatják majd a Mi-8, Mi-17-sen

II/B fázis:Harvard II, 47 repóra, vadász alapképzés

III fázis: 74 óra a Hawk-al- sugárhajtású gép

IV fázis: 49 óra Hawk-al, ebben már szerepel a harcászati kiképzés

Tehát ebbe a folyamatba kellene beilleszteni a hazai kiképzést, hazai repipart, nem egy egyszerű kérdés:)

Előzmény: piratvitorla (115000)
Éhesló Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115002

Én is átörökítettem a hibás géneket, de az ő jövőjük az az ő gondjuk lesz, nem az enyém.

Én teszem amit tudok, oszt ők jönnek majd, ha elmegyek, hogy tegyék ők is.

Felénk nem felmenőket, nagyapákat, apákat hibáztatatnak a saját sorsukért az emberek, pedig akár tehetnék is, csak egyszerűen nem szokás.

Előzmény: tuzer (114999)
Plieur Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115001

Ha viszont a Jak -52-es családban gondolkodunk, akkor érdemesebb az új kiadású gépekkel folytatni, nem üzemóra hosszabbításon átesett  használt példányokban.

Az 52-es sorozat egyetlen gyártója ( oroszok kiesnek...) jelenleg az Aerostar, a legfejlettebb tag a TW.

http://www.aerostar.ro/docs/IAK-52TW.pdf

Ha hazai kiképző gép fejlesztés lenne az út- a Hehe által említett civil gépek-akkor viszont érdemesebb lenne együttműködés keretében , az időtényező miatt (és karbantartás /alkatrész ellátás sem utolsó szempont).

Előzmény: piratvitorla (114988)
piratvitorla Creative Commons License 2016.01.30 0 0 115000

Ha egyszer ekkora ökörséget írsz: pl. Red Bull verseny a kiképző gép témában...

Jó hogy nem már azt magyarázod milyen fasza sport kocsit csinálna egy magyar KFT ami jó lenne pl. szolgálati kocsinak...

Előzmény: Hehe164 (114998)
tuzer Creative Commons License 2016.01.30 0 0 114999

Zömmel egyetértek, de nekem nem mindegy. Van egy unokám.

Előzmény: Éhesló (114997)
Hehe164 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 114998

Fokozd csak.

Előzmény: piratvitorla (114988)
Éhesló Creative Commons License 2016.01.30 0 0 114997

Abban talán sosem volt vitánk, hogy bármit meg lehet tenni bármivel és bárkivel, mert ez a rendszer (is) így van kódolva.

A kérdés nem ez volt azonban, hanem az, hogy milyen kitörési irányok lehetségesek állományban, technikában, eljárásokban.

Van ötlet rá nem kevés, még ha egyetértés nincs is.

Nekem végül is mindegy, jóval több van mögöttem, mint előttem, de talán akik még nem így haladnak kifelé, rádöbbenhetnek, lehet előbb kicsiben, majd nagyobbacskán is másként és jobban is tenni, mint mi tudtuk - így is, meg amúgy is - de a lecsúszást s pusztulást és pusztítást meg kellene állítani végre.

Építeni és alkotni kell.

Az kunszt.

Leépíteni, kirúgni, felszámolni, elkótyavetyélni nem.

Előzmény: tuzer (114996)
tuzer Creative Commons License 2016.01.30 0 0 114996

Nem vitatva igazságodat, a tény a következő: állítólag az ország elsődleges célja a (magyar) népesség növelése. Valóban látom a pompás óriás plakátokat: Apának lenni öröm!   Testvérnek lenni jó!.....

Mindeközben a zemberek úgy döntöttek, hogy a kismamákat simán ki lehet rúgni.

Akkor a tartalékosokat majd nem?

A mai vezető réteg most kvittel az egyetemi előfelvételiért, és az örömteli bosszú feledteti  a tényt, hogy a világ forrong.

Előzmény: Éhesló (114995)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!