Keresés

Részletes keresés

stiglinc Creative Commons License 2005.04.13 0 0 288

Bocs, a kép lemaradt:

 

stiglinc Creative Commons License 2005.04.13 0 0 287
Ezt a kiskutyát az utcán találtuk (persze nem most és nem ilyen állapotban). Valahol azt olvastam, hogy őket hetente kell fürdetni, igaz ez? Hogy bírja a bőrük?
rbotk Creative Commons License 2005.04.13 0 0 286

Andiii

 

Elírtam sorry, nem én vettem hanem Te:-)

Én csak venném, ha tudnám hogy hol lehet kapni

Szóval helyesen Igy szól az első mondat: Hol vetteddd?:-))

Hmm lehet, hogy még nagyon korán van nekem?

rbotk Creative Commons License 2005.04.13 0 0 285

Hello mindenki

 

Andi hol vettem a rucit meg a sapit Szélvésznek? Annyira édes benne, hogy én is vennék Zsebecskének. Olyan benne Szélvész mint egy tündéri kis játékkutyus, de annál ugye mégicsak édibb merthogy ő egy igazi izgőmozgó yorki.:-)

 

Képzeljétek hétfőn voltunk dokinál a fogváltás miatt. Elöl egy fogacskája nem nagyon akart kiesni már vagy két hete, ezért elvittük hogy nézze meg. Azt mondta a doki, hogy vagy várunk vele vagy altatással kiveszik. Erre mondtam,hogy altatásról szó sem lehet, hiszen vannak nagyobb rágófogai is és ha azok nem akarnak kijönni majd elég akkor ez a tortúra.

 Na meg beoltattuk Lyme-kór ellen. Aztán a dokink gondolt egyet és azt mondta elviszi pár percre Zsebibabát,

néhány perc múlva jött vissza, hozta Zsebecskét meg külön a fogát.

Rendes volt mert látta hogy én nem tudnám neki kiszedni, ezért kiszedte ő. Viszont Zsebet ismeri már annyira, hogy tudta - ha előttem szedi ki a fogacskát olyan hisztit csap a kisasszony, hogy csak na. Ezért inkább elvitte, hogy Zseb ne láthasson engem. Igy egy hisztivel kevesebb...:-)

Remélem nem lesz a fogaival gáz, de annyian felhívták a figyelmemet erre, hogy már előre parázok tőle. Néhány foga már lecserélődött, de még a java hátra van. Grr...

 

 

 

 

 

 

kiwiki Creative Commons License 2005.04.12 0 0 284

Sziasztok!

 Rbotk,nagyon ari az a weblap,tényleg minden van, a yorki rucik meg nagyon édik. Pollynak egy kék kabátja van,aminek jó hasznát vettük télen,főleg,hogy még ilyen pici volt. Mi nem is próbáltuk felmasnizni,mert kicsinek is utálta ha raktunk oda bármit is,így inkább lemondtunk a masniról és vágjuk a "szemöldökét". Majd csinálok új képeket róla és rakok fel. Minden kutyus nagyon szép és ari akinek a képét láttam!! Sziasztok! Jó éjt! kiwiki és Polly

Andi03 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 283
Tegnap vettünk Szélvésznek egy kis sapit meg új ruhát is, bár azt már nem fogja hordani, majd ősszel.
Andi03 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 282

Sziasztok!

Balono, Doris valóban tündéri kishölgy. Én csak most láttam a macis képet róla, az is édes. Olyan kis picike mellette és ahogy kikukucskál...

Rbotk, biztos megszokja majd Zsebi. Nálunk is már egész jól tűri Szélvész, igaz azért ez hangulat kérdése. Néha órákig fésülhetném és még hanyatt is dobja magát, néha pedig kapkodja a fésüt. Megnéztem azt az oldalt, de a német nem nagyon megy, így fel is adtam.

 

Előzmény: rbotk (281)
rbotk Creative Commons License 2005.04.11 0 0 281

Hello

 

Meg kell hagyni Doriska igazán édes. Végignéztem a múltkor a képeit. Nekem a fonott frizura tetszik nagyon, na meg a március 15-i nemzeti lobogós ünneplője:-))

 

Remélem Zsebibaba is előbb utóbb hagyni fogja magát.

Régebben a fésülés is egy tortúra volt, mostanra néha már azt is hagyja hogy este amikor tvnézés közben az ölemben alukál fésülhetem. Na azért ez még nem gyakori de néha hagyja és különben se kűzdök annyit mint korábban.

 

Andi

a shopban mindenféle kapható yorkiknak és yorkis dolgok, mint pl. porcelándíszek, poharak,tányérok,bögrék, yorkis órák, medálok stb.

 

a website címe: www.yorkie-onlineshop.de

 

jó böngészést

 

ps: én annyi de annyi mindent tudnék Zsebecskének venni onnan, hogy az egész fizetésem se lenne elég:-))

Andi03 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 280

Balono, nagyon édes Doris. És látszik, hogy ő is elégedett magával :)))

Sok kutyus kifejezetten szereti, ha fésülgetik, te szerencsés vagy, mert Doris is ilyen. A fonás nagyon jó ötlet, mert attól hátrafelé is simul, úgy tuti nem zavarja.

Előzmény: Balono (278)
Balono Creative Commons License 2005.04.11 0 0 279

Ime, ujabbak:

 

 

 Itt eppen jutifalit ragcsal a duplacopfos gyonyorusegem!

 

Balono Creative Commons License 2005.04.11 0 0 278

Sziasztok!

 

Dorisnak barmit bele lehet tenni a hajaba. Gumit, masnit, csattot...

Tegnap az en tincsezo csattot volt pl. a hajaban...

Szerencsenk van, mert egyaltalan nem zavarja, nagyon jol elturi.

Barmit lehet vele csinalni, sot volt amikor befontam a hajat, nezzetek:

 

 

 

 

Ha meglatja a kezember a fesujet es a kefejet, barhol van, barmit csinalt elotte, azonnal jon velem, nem is kell hivnom, ugrik fel a fesulkodo puffjara, es lehet szepitkezni. Persze, mar aznap elkezdtuk a rendszeres fesulkodest, ahogy hazavittuk, es attol a perctol kezdve copfozzuk, ahogy megallt mar a hajaban a gumi.

Keresek meg copfos kepeket, es teszek fel.

 

Andi03 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 277

Szia!

Akkor a másik oldalról valóban egyszerűbb rendelni meg persze a postakültség sem mindegy. Milyen ajándéktárgyak vannak ott?

Igen, ő az enyém, köszi.  Ha kislány lenne én is hosszúra hagynám meg copfoznám, persze ha tűrné. Sok hagyja, de sok van amelyiknek ez nem való. Ha sokat fésülgeted meg gumizod biztos megszokja előbb-utóbb. Viszed kiállításra is? A fülszőr tépés nekem sem tetszik, de ahogy én láttam nem különösebben fájt. De mégis rosszul néz ki. Igen, ott biztos meg lesz sezppenve és hagyja magát.

Küldök pár régi copfos képet

 

Előzmény: rbotk (276)
rbotk Creative Commons License 2005.04.11 0 0 276

Szia Andi

 

A yorkineten a csatok..na azt inkább hagyjuk. Már egy hónapja írtam nekik, hogy megrendelem,de még választ sem kaptam...

Kben azt a honlapot megtaláltam már ahonnan ők veszik, de most még gyűjtögetem a yorkis ismerőseimtől is a megrendeléseket, hogy egyszerre rendeljünk. ( Úgy olcsóbb a postaköltség, mert megoszlik). Mert azért abban a yorkishopban minden kapható ami szem-szájnak és yorkinak ingere. Még ajándéktárgyak is vannak yorkisok. A csattok pedig olyan választéka található, hogy csak na!:-)

 

Szóval Szélvész a te kutyid. Meglestem már a Yorkineten, nagyon tünde. És nagyon jól áll neki a rövid frizura.

Én szeretném félhosszúra hagyni Zsebecske séróját, legalább egy kiállításig növeszteném, utána meg félhosszúra vágatnám.  Feltéve ha kibírja a kisasszony, mert a szépítkezést még nehezen viseli:-) A héten viszem kozmához, hogy a fülecskéjéből kiszedje a szőrt, meg körömvágás és egy kis igazítás és ilyenek..Kiváncsi leszek hogy fogja viselni, eddig a tenyésztővel én tartottam karban, de a fülből szőrkiszedés nekem sose fog menni - úgy félek hogy fájdalmat okozok neki vele, mert ügyetlen vagyok, na meg nagyon nehéz lefognom, mert Zseb nálam hisztizik, merthogy velem megteheti:-))

 

Andi03 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 275

Szia Rbotk!

Én is láttam ott (a gelériában) Zsebikét és nagyon tetszett. Tündéri! :)

Régebben mi is gumiztuk Szélvész szőrét elől a buksiján, de ő szerette. Egy ideig tűrte aztán valahogy mindig kiszedte belőle. Pici csattot is vettünk neki, de attól meg féltünk, ha kiszedi megeszi. De mivel úgyis kisfiú inkább levágattuk rövidre és így nincs vele gond és ő sem szenved. Egyébként mi gyerek gumikat meg csattokat vettünk, mert azok voltak jók. A pici harapós csatt vált be a legjobban, az nem szorította és így nem is zavarta, viszont ha már kilazult akkor ki akarta szedni. Van az a nagyon pici átmérőjű gumi, az jó azt nem nagyon tudják kiszedni. A kimondottan yorkiknak valók valóban nagyon drágák, azok inkább kiállításra vannak. De azt hiszem a yorkineten is van kellékes rész, ott is megnézheted.

Előzmény: rbotk (273)
rbotk Creative Commons License 2005.04.11 0 0 274

Apropó fülecskék meg a kötözés

 

Most jut eszembe, hogy a barátnőm yorkija most három hónapos, és nagyon nem akar állni a füle. Már körbekérdeztünk mindenkit és azt mondták, hogy kötözni kötözni közötni kell. De azt senki nem mondta, hogy meddig.

 

 Nálatok ez hogy volt?

 

Én sajna ez ügyben nem tudtam sokat segíteni, csak annyit, hogy esténként maszírozza a fülecskéit, hogy a vérkeringése rendbe jöjjön.

Zsebi füle születése óta gyönyörűen áll, úgyhogy nekünk nem kellett kötözni sosem, bár a tenyésztő szólt amikor kiválasztottuk, hogy előfordulhat, hogy mire visszük el lekonyulhat a többiekkel való játék során, de szerencsére nem így lett.

 

Nero füle pedig annyira nem akar állni, hogy csak na. Mondjuk szerintem talán nem kellett volna már három hetesen felkötni neki, talán ellustult...

rbotk Creative Commons License 2005.04.11 0 0 273

Sziasztok

 

Kiwiki köszi, hogy tetszett Zsebike és igen fent van a Yorkineten is.

 

Annyira szeretem nézegetni a kutyusokat a képgalériában, na meg feltettem Zsebit is, hogy más is nézegethesse.

 

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de Zsebi nem igazán szereti ha felcoffozom a "haját". Már egy csomó mindent próbáltam, de ahogy kész vagyok a frizurájával már rohan is el és próbálja kiszedni. Pedig nem szoros nem húzza a szőrét meg semmi ilyenek. Egyszerűen utálja.

Mondjuk a múltkor rendeltem neki műanyag masnit és azzal már kevesebb a gond. De sajna csak szimpla műanyag és ahonnan vettem ott meg nincs túl nagy választék.

Ha valaki beavatna, milyen csatot stb.  használ - amit nem szed ki a kutty és tartósan bent is marad-örülnék, mert a hazai yorkicsatt választék nem túl nagy, kföldről pedig nem éri meg két darabot rendelni, mert nagyon drága a postaköltség.

Szóval várom a tippeket!

 

Hello

mopy Creative Commons License 2005.04.11 0 0 272
Szia loup!

Elhiszem, nagyon aranyos. Édesek a fülecskéi, biztosan szépen álltak miután lekerültek a ragasztok. Mopy volt az egyetlen az alomban, akinek nem kellett felrögzíteni, nagyon peckesen álltak születés után.

Én szerencsére rengeteget tudok lenni a kutyusommal. De volt egy napelőző héten, hogy reggel elváltunk és csak este találkoztunk. Így még nem örült nekem……..

Előzmény: loup (271)
loup Creative Commons License 2005.04.11 0 0 271
Szep napot mindenkinek!
Szeretnem bemutatni nektek 5 eves Benny kutyusunk kisfiat...
Nagyon nehez volt megvalni tole.:(
Andi03 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 270

Brudo, hány babátok van?

Balono, sajnos nem tudok segíteni, mert kaptuk a barátainktól. Nagyon örültünk neki, mert hasonlítanak is. De persze Szélvész nem játszhat vele, szenved is miatta. :) Korábban mi is kerestünk ilyet, nem tudom hol lehet kapni.

Előzmény: Balono (269)
Balono Creative Commons License 2005.04.11 0 0 269

Szia Andi!

 

Elarulnad hol tettel szert pluss yorkira? Mi mar annyi helyen kerestuk, de mindenfele kisallatot lattunk, kulonfele kutyusok is voltak, de yorkit nem lattunk sehol. Pedig nagyon szeretnek beszerzni egyet.

 

 

Előzmény: Andi03 (266)
Brudo Creative Commons License 2005.04.10 0 0 268

Szia Kiwiki!

Nagyon édi a kis "labdazsonglőröd"...!Az én Pessy-m is borzasztóan imádja a lasztit. Éppen ma 3 éves de még mindig úgy kergeti,  mint egy kölyök...)

Mondjuk mostanában nem sok ideje van lasztizni.. tudod babái vannak és bizony sok a teendője velük...)

Kérünk még sok-sok fotót a babókáról..!

Üdv.: Brudo

Előzmény: kiwiki (264)
Bucika_ Creative Commons License 2005.04.10 0 0 267

Kedves Kiwiki és Andi!

 

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm, hogy megnyugtattatok! Ha meglesz, mindenképpen küldök róla képet!Ilyenkor úgy is szükség van jótanácsra, "útbaigazításra", ugyanis tényleg minimális tudásom van arról, h mikre kell odafigyelni oltások stb. De ezt a lemaradást behozom mire itt az ideje!Tényleg olyan jó ez a fórum, nagyon sok mindent meg lehet beszélni:) A kutyusok tündériek...nem bánnám, ha már én is mutogathatnám!Ahogy időm engedi visszajövök hozzátok, és tanulok a tapasztalataitokból!

 

Mégegyszer köszönöm!

Andi03 Creative Commons License 2005.04.10 0 0 266
Lemaradt :)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.10 0 0 265

Szia Bucika! Én is megnyugtatnálak, hogy 4-5 óra nem sok. Persze biztos ő is jobban élvezné egész nap veled, de el vannak egyedül. Meg ahogy Kiwó is mondta sokszor alszanak. Mondjuk a mi kutyánk eljátszik magában is. Nálunk nincs egyedül a kutya, de pisiliés szempontjából ő is kibír 5-6 órát. Az első időben  tényleg nem árt, ha kicsit többet vagy vele, de ha ez nem megoldható próbáld meg egy pénteki napon minél korábban elhozni és akkor tiétek az egész hétvége az ismerkedésre, stb.

Nekünk van egy plüss yorkink is, megosztom veletek:

 

 

Előzmény: Bucika_ (262)
kiwiki Creative Commons License 2005.04.10 0 0 264
yorkimA labdázás tudományát tegnap leste el
kiwiki Creative Commons License 2005.04.10 0 0 263

Szia Bucika!

Jön a megnyugtatás! Az én  kis yorkim (most lesz 7 hónapos) napi 7 órát is kibír egyedül otthon! A suli miatt sajnos muszály ilyen sokat,bár szívesen lemondanám az utolós 3 órámat a javára! Sokan azt mondják az első héten otthon kell vele maradni,én nem tettem így. Imádom,szeretem,de meg kellett szoknia. 2 napot (a hétvégét) töltöttük csak együtt teljes egészében. Vettünk neki egy jó nagy ketrecet vagy kennelt (kinek hogy tetszik) és abba volt délelött bezárva. Az első hetemet végig izgultam,de semmi gond nem volt! Mostmár nincs neki ketrece,az csak 1 hónapig volt! Pollym egész délelött ilyenkor alszik és amikor hazajövök frisen,kipihenten üdvözöl és irány a séta! Nem mászkálhat az egész lakásban,egy szobába van bent ilyenkor,de remekül elvan. És miután hazajövök szabad a terep,bárhol mászkálaht! Remélem sikerült megnyugtatnom! :)

Rakok fel neked mindjárt még pár képet erről a manóról! :)

Majd okvetlenül szólj ha meglesz a pici!!

Szia! kiwiki és Polly

Előzmény: Bucika_ (262)
Bucika_ Creative Commons License 2005.04.10 0 0 262

Sziasztok!

 

Látom itt szinte már mindenkinek van yorkija! Éppen ezért szeretnék tőletek kérdezni! Én is szeretnék egy ilyen gyönyörűséget!Ennek már csak annyi akadálya van, hogy nem tudom mi lesz vele, amikor elmegyek otthonról egy pár órára (ez kb 4-5), gondolom amikor már nagyobb annyira nem vészes, mint kiskorában?!Szeretném, ha megnyugtatnátok, hogy más is egyedül hagyja a kutyusát egy kis időre...és ki is bírja! :)

 

Még annyit, hogy nagyon aranyosak a képek! Ha tudtok tegyetek fel minél többet!

kiwiki Creative Commons License 2005.04.10 0 0 261

Sziasztok!

Balono nagyon aranyos Doris,mekkora fülecskéi vannak!! :) Ahogy most nézegtem,Pollymnak tényleg picike fülei vannak. Sajnos a tegnapi  randiról nem tudok képet felrakni,mert túl nagyok! :(Na ébredezés van,akkor játék is lesz. Én mentem is mielött rámszól a kisasszony! Még annyit,hogy Balono nálunk is már annyi a játék mintha 10 kisgyerek lakna itt,pedig csak ez az egy kis szőrpamacs van! :)

Sziasztok! kiwiki

Balono Creative Commons License 2005.04.10 0 0 260

Sziasztok!

 

Latom nemcsak Doris kedveli a plussjatekokat. Mar allitom tobb plussjatek van nalunk, mint ahol akar egy kisgyermek el.

O mar kiskoraban kivalasztotta a kedvencet, es azota is ott erzi magat biztonsagban. Nezzetek:

 

 

Udv: Balono

szabka. Creative Commons License 2005.04.10 0 0 259

Bocsi, de még most ismerkedek ezzel a feltöltősdivel!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!