Meg üt a guta! Eladom, vagy felgyújtom ezt az ipari hulladékot! Hogy lehet egy Liberty ennyire szar /már bocsánat/. Nem tudom egy napig úgy használni,hogy ne kelljen szerelni. Azért is vettem kereskedéstől állítólagosan felújítva, hogy ne legyen gondom vele. Erre tessék! A felújításról a munkalap másolat elkérve,de őszintén sok minden szerintem csak rá van írva megcsinálva nincs.
Kezdődött azzal,hogy először elszakadt a km. spirál. Ok vettem bele egy másikat,nyeltem egyet és beleraktam.Akkor vettem észre,hogy a felső kormány csapágy is össze van törve. Nem igaz, hogy nem látta! Na mindegy vettem bele. Beleraktam. Összeraktam.Ok. minden jó egész addig amíg a haza vezető úton minden indok nélkül a km.óra kicsapódott olyan 85 km/ó környékére és ott maradt / megszorult/. A spirál természetesen megint elszakadt. Na nem baj megyek km/ó nélkül. Másnap mielőtt hazaértem leszakadt a kipufogóm.Ekkor vettem észre hogy a csavar elveszett ami a motorhoz rögzíti,és ekkor vettem észre azt is,hogy a felső füle ami a kipufogót meg a sárvédőt rögzíti le van törve. Most megyek egy felfogó csavarral amit naponta nézek és ha kell utána húzok,na de ez nem egy pontos felfüggesztésre van tervezve. Mivel szerelnek ezek? Baltával? Ezek után nemes egyszerűséggel elkezdet surrogni a főtengely csapágy ami egyre hangosabb. Nem tudom ezek után mi jön még? Nem tudom őszintén érdemes lesz-e télen izzé-porrá szétszedni és mindent megcsinálni rajta, vagy így eladni ha más nem alkatrésznek? Festés miatt úgy is szét kell majd kapni,de erről tudtam,erre készültem is ,de ezekre a hibákra nem. Vagy veszek valami japánt?De akkor azt én hozom ki a szalonból.
Sok év kihagyás után, újra visszatérnék 2 kerékre (is).
Budapesten belül, munkába járáshoz keresek robogót. Napi 35km a táv.
Sokat olvasgattam már a témában, régen Aprillia SR 50-es gépem volt, szerettem, de már nem vagyok tini, úgyhogy egy megbízhatóbb, strapabíró gépre lenne szükségem, ami városi forgalomban dinamikus a 65kg-mal.
Így jutottam el odáig, hogy egy Liberty-t szeretnék. A másik vonzó tényező a nagyobb átmérőjű kerék, ami a szar utakon jól jöhet.
A kérdés amiben szeretném nagyon a tanácsotokat kérni, hogy milyen kivitelű motorral érdemes keresgélnem.
Anyagi helyzetem miatt, mindenképpen használtat keresek, nagyjából 200-300eFt-os keretem van.
Találtam 2T, 2T Sport és 4T kivitelt (2011-2013).
Van amit kimondottan ajánlanátok, vagy amitől óvnátok?
Négyütemű 50-es Libertymen egyáltalán nincs alapjárat. Pedig az alapjárati állító csavar teljesen be van tekerve. Hidegen nagyon nehéz elindítani. Ha még is sikerül akkor nagyon minimális gázadással kell kicsit melegíteni, hogy el tudjak indulni. De alapjárat akkor sincs ha bemelegszik a motor. Mi lehet a probléma?
Sziasztok! Liberty 125 s 2007, üzemenyagtank méret kérdésem lenne.
Elvileg az írják: https://www.bikez.com/motorcycles/piaggio_liberty_s_125_2007.php 6 literes a tank és ebből 1 liter tartalék. Nálam kifogyott, hosszas indítózás, rázogatás az utolsó cseppekért, és még ezután is láttam az alján lötyögni, 4,5l-t tudtam tankolni, Valahol van egy csap, vagy mi ez a tartalék 1 liter? 2000 libertym volt 50-es eddig, annak nem volt, ha kifogyott porzott a tank...
Megüt a guta! Elszakadt a km. spirál.Ok. Előfordul. Összesen 35km.-t bírt ki! Hogy milyen utángyártott vacak volt nem tudom nem én raktam bele,de az látszik rajta,hogy új volt. Milyen gyártmányt javasoltok ami azért jóval hosszabb ideig bírja,és itt most nem az ár számít
Még próbálom megmenteni a karbit, most már van szívatóm, de az alapjárati fordulat nem akar feljebb menni. Most manuálisan a gázbovden spanolójával húztam kicsit rá. Jól gyorsul jól megy, de rengeteget fogyaszt. Igaz járattam elég sokat állva, de így most 60-Km 3,5L Benzin. Azt még azért csinálja, hogy szépen pötyög alapjáraton, majd gondol egyet és tökre vissza esik, majd egy gázfröccs és jó egy darabig, aztán megint. Ha nagyon nem birok vele, akkor cserélem.
Na de várjál, ha egy hétig áll, akkor a benzinelfolyást meg kell, hogy akadályozza a benzincsap. Ezek szerint akkor az (se) működött jól.
Amúgy ezzel én is szívtam, én ezért csináltam meg a benzincsapot manuálisra. Ha sokáig áll, nekem is kipárolog az a kevés ami a csőben van, de hát egye kutya.
A másolatokról/utángyártott cuccokról nekem eddig annyi tapasztalatom van, hogy a gyári Dellortohoz vettem egy utángyártott úszóházat, és olyan szar volt, hogy nem is tudtam használni... girbe gurba volt, nem lehetett passzentosan felrakni sem, csak ha lecsiszoltam alaposan, úgy meg nem maradt meg a nútja az úszóháztömítésnek.
Remélem te nem jársz így, majd számolj be az eredményről az új karbival!
Ez érdekes, 2000-es 50 2T-d van, azt írtad. Nekem is az van, de nekem Dellortos. Ezek szerint a tiedben már lecserélték a gyári karbit, ami ki tudja, mivel jár.