Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 155

Holdra, Űrbe fel tudnak menni, Full HD-s 3D-s tv-t és "csoda okos" telefonokat tudnak kitalálni és gyártani. "Rák"-ot nem tudnak gyógyítani.  Persze lehet, hogy nem lenne érdekük. Vagy tudják már, csak titkos, biozonyos köröknek hozzá férhető, a többi meg higyje azt, hogy nem, vagy tényleg megállt és ugyanott tart a  tudomány, mintha 1990-et írnánk. Csak azóta Full HD-s lett a tv adás és 3D-s a karácsonyi égő sor és túrista utak az Űrbe..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 154

Igen, van még olyan vállalkozás amelyik németből hozza az anyagot és még megmaradtak amit korábban legyártottak ezekhez a készülékekhez. Szakik feláron kapnak alkatrészt. Sőt, ha bontásból,  akkor még olcsóban, viszont a javítási díj, keresgélés, stb. azért nem biztos, hogy olyan 'bohóc' ár lenne a vége. Irreálisan magasat viszont nem kérhetnek elvileg, mert nagyon kilógna a lóláb, főleg ha tök sz@rul csinálják meg és vacak marad a készülék, bár egy banánköztársaságban már ez sem fog számítani.

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 153

Az a helyzet, hogy így IC (javítás), meg beszélgetés témában, hogy a videókról beszélgetünk érdekesebb mint a funkció amit ellát, ugyanis a tv műsorok olyan sz@rok, hogy nincs mit nézni, nemhogy kétszer, még egszer sem. 1 kezemen meg tudom számolni a felvételeim számát, manapság,  hétről hétre, igaz, hogy amit felveszek az jó és közben is megy a videó, mondjuk egy Lajcsi produkciójában lévő jó számot, vagy a Heti hetest, hogy azon tudjak elaludni, a legjobb altató, monoton hang színével. Ugye a politika van látástól vakulásig,  az még megnézés szinten sem nagyon köt le, nemhogy felvenni, hogy le ne maradjak róla. Bár aki lemarad, kimarad, szokták mondani. heti hetest is volt, hogy 2 hete fevettem, aztán sose került megnézésre, majd 1 hét múlva töröltem. Aztán a következő már igen, szóval mikor, hogy esik. Ezek a köz, országos adók. Akit érdekelnek sportok, természetfimek, úti film csatornák az sok érdekest is talál, bár azokon is rengeteg az ismételgetés, újat szinte ki mazsolázva lehet csak találni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 152

Ezek azok,csak nem tudni,melyiknek mi a baja.

Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 151

Persze!Mind a 2 jó volt és mind a kettőnek ugyanaz a jelenség.Csak a 660 nem is villog.Mindkettő emlék-ha a másik kettőt ingyen adtam,ezek annyit sem érnek.Mechanikusan tökéletes állapotban vannak,a távkapcsolójuk iparművészeti remekmű.Bármilyen furcsa,ha megválnék tőle,ingyen nem adnám.Viszont az is igaz,hogy egy ic cserével lehet,hogy bohóc áron javitható.Az 530-at még Bécsből hoztam,persze már fel kellett újitani mechanikusan,de az kiválóan működik.Szóval,most elvan a szekrényben.  :)

Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 150

Mind a kettő készüléknél (különböző szériák) ezt gondolja a hiba fő forrásának?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 149

Miből gondolja, hogy 'color-killer' áramköre hibásodhatott meg, az miatt csinálja, amit csinál?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 148

Mert itt kapható az a típus, amit említett. Hogy milyen lehet, azt nem tudom, nem érdekli?:

 

http://elektronika.vatera.hu/dvd_blu_ray_lejatszo_hazimozi_rendszer/videomagno/hitachi_videomagno_1829224673.html

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 147

Vagy tud még belőlük kihozni valamit? Mire gondolt a 2 készülékkel kapcsolatban, hogyan tervezi?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 146

A Hitachi VT-530-tól nem tervezi, hogy majd megválna a jövőben?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 145

Az meg, hogy ki mit tart nagy dolognak, ez korszaktól embertől függően váltakozik. Például annak idején még amikor nem sok embernek volt videója a kilencvenes évek elején, már akkor is volt olyan aki azt mondta, hogy ingyen nem kellene neki és egy baromságnak tartotta. Aztán megjelent nálunk is, lejebb mentek az árak, közép kategóriáshoz már bárki hozzá férhetett, még nem is kellett rá évekig gyűjtögetni.

 

Ma ha egy lapos tévét hoznak ki a media marktból, vagy vesznek egy blu-ray felvevőt nem vágódok hanyatt, mert semmi rendkívüli nincs benne, bárki számára hozzáférhető ha meg tudja fizetni, ezt szeretné és rászánja a kért összeget. Ezeket az Hitachikat amit Öntől kaptam azért is volt különleges, mert ezek itt nálunk sosem voltak forgalomban és ez már így is marad, maximum a használt kereskedelemben, de mivel évekig néztem és nem láttam, hogy tennének fel, így még ott se nagyon. Külföldön, német ebayen, meg amikor feltettek néha napján egy VT-110-est el is vitték, ide Magyarországra el sem küldték volna. Jót kapni meg, van kettőm és mindkettő stabilan működik, mégis mind a kettőnek van difije, ahogy írtam. Tehát 5 év alatt nem kaptam, aztán sikerült szert tennem és így jártam, szervizesek élből el utasítottak, vagy csak ültek rajta. Egyáltalán nem viselkedtek átlagosan, noha ugyanúgy javítottak régebbi vhs-eket mert még láttam is náluk, meg más készüléket nekem is akartak javítani, hitachi-t nem.

 

Egy lapos tv, vagy dvd felvevő, vagy blu-ray, semmi különös, mert bárki számára elérhető aki megfizeti. Nem kell különösebben keresni, meg szervizesekkel hadakozni. Annyi van belőlük, hogy lakásokat építhetnének belőle a hajléktalanoknak.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 144

Úgy gondolom, hogy elvitte anno a kettőt áthangoltatni, a nyugatiról a keleti normára, a 110-essel kezdhették és el is b@szták, azért van a segéd kis áramkör az IC-n, ami a képért felel, azért gyengébb a kép minősége. Aztán, mivel a 2 áramkör nagyon hasonló, a másikat VT-145, már nem sz@rták el, mert addigra meglett a 110-es áthangolása (egy kis malővert követően) és a 145-öst már így könnyű volt áthangolni, a 110-es mintájára. Ha a 145-össel kezdték volna, akkor azt lövik el és a 110-es megmaradt volna eredeti állapotában. Amit láttam benne én így képzelem, hogy így történhetett.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 143

Úgy gondolom, hogy elvitte anno a kettőt áthangoltatni, a nyugatiról a keleti normára, a 110-essel kezdhették és el is b@szták, azért van a segéd kis áramkör az IC-n, ami a képért felel, azért gyengébb a kép minősége. Aztán, mivel a 2 áramkör nagyon hasonló, a másikat VT-145, már nem sz@rták el, mert addigra meglett a 110-es áthangolása (egy kis malóvert követően) és a 145-öst már így könnyű volt áthangolni, a 110-es mintájára. Ha a 145-össel kezdték volna, akkor azt lövik el és a 110-es megmaradt volna eredeti állapotába. Amit láttam benne én így képzelem, hogy így történhetett.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 142

Hitachik-kal is jól ki vagyok: Volt/van egy VT-110-esem amin szép csillogó lenne a szín és lénk a kép, ám a tuner hangja valamiért halkabb mint kellene, bekapcsolás után erősödik fel, van amelyik tv adón egész jó, de átlagban halkabb mint kellene, ezért van olyan tv adó amin halk. Scarttal bekötve a DVD tunerjét használva jó mindegyik adónak a hangja (felvétel). A kép jó lenne, de ez a véletlenszerűen bevillanó fekete csíkok a képernyőn hol itt hol ott nem jók, csak a vékonyabb és kiseb fekete csíkok teszik "bárány felhősebbé" azaz retrósabbá, hangulatosabbá, de nem szarabbá. Csakhogy be bevillannak vastagabb csíkok is és az már nem jó.

 

Amit brave heliostól kaptam VT-110-est: jó erős a tunerjának a hangereje, viszont a kép minősge alacsonyabb. Nem olyan élénk, csillogó a szín és homályosabb a kép, igaz 5-10 perc járatás után kiélesedik, de a másik 110-esemét soha sem éri el, alatta marad, fekete véletlenszerű csík bevillanás nem jellemző, bár néha láttam egyet egyet rajta.

 

A másik gép amit kaptam brave heliostól: VT-145: Az tökéletes. Csillogó színek, élénk kép, erős hang a tunernél, fekete véletlenszerű csíkozás egyáltalán nincsen. Csakhát az ugrasztott "pofájú". Nem olyan kedvenc, nem tetszik -e miatt annyira, sajnos az nem 110-es.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 141

Olyan ez a 3d-s dolog, amiben amúgy nagy pénzek vannak és nekik megéri, hogy 3d-s gyártás egy vagyon, de olyan ez mint a delírium. A piás azt képzeli, hogy patkányok, meg madarak repkednek körülötte és kapkodja, capkodja, mert delíriumban van, nincs körülötte amúgy semmi sem. Nos, ilyennek képzelem a 3d-s tv-t és amikor felvettem a szemüveget. Hülyegyereket csinálnak az emberből.

 

Amiből meg sok van, nekem csökken az eszmei értéke. Hitachikból sem jó sokáig sokat betározni, mert ha valamiből van vagy 5, egyrészt nincs kihasználva, csak rakosgatva maximum, másrészt, az 1 db, vagy 2-nek van igazán, mint fő vonalas gép, ha már sok van belőle, (nekem), akkor azt már nem nagyon szeretem. Szerelésileg jó megvásárolni egyelőre, csak aztán ami nem kell jobb túl adni rajta. Csak mostanában nem veszik, pár éve még nagyon, mostanában már nem, rajtam marad, vagy 1 Ft-ért elviszik, de már még az se lesz biztos.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 140

Eyszerűen van akinek legalábbis nekem nem tetszenek az ügyfélszolgálaton kiállított lapos tévék, még a 3d sem, nem adnék érte annyit amennyit kérnek, sőt hamarabb leszoktatna a tévézésről, mert 5 perc sem telt el és éreztem, hogy fárasztja a szememet és a fejemet. A "hagyományos" tévénél órák után sem érzem ezt, nem fárasztja egyáltalán. Nem vágódok el a tűéles hatástól sem, mert az mitől valósághű? Ha körbenézek a lakásban, vagy kint a természetben én nem olyan élest látok, pedig nem látok homályosan, az már túl éles, ha meg leveszem a kontrasztot akkor milyen?, Az összeset amit kiállítottak élesnek láttam, viszont nem olyanak ami úgy kölönösebben megfogott volna és ha nem lennék a "vhs és crt tv megszállottja" akkor sem tetszene, mert egyszerűen akkor meg nem érdekelne. A 3d leginkább gondolom a meccs rajongóknak jelent élményt. Érdekes, de nem ájultam el, hogy a szemüvegben nézve kiléptek a figurák a tévéből, főleg ha ilyen filmet kellene néznem benne mint az Avatar, ahol dinoszauruszok meg ős lények őrjöngése maga a film. Vagy ez a tv attól lesz érdekes, hogy egy filmben pl a dallas, na nem az új dallas, mert az egy trágya volt, úgy lesznek a jelenetek, hogy a Jockey odalép az ágyamhoz és elveszi a távirányítót, vagy az az érdekessége, hogy a szemüvegben "tükrözéses" elven a képernyővel együtt kilépnek a figurák a képernyőről és a "szoba szőnyegén" zajlanak a dolgok? Nem kényelmetlen így másfél órán át nézni a műsort, csak ezért?? Az áráról meg ne is beszéljünk..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 139

Más, teljesen más rendszer, más az egész, a hdd és a vhs videó. Meg vhs és vhs között is van különbség, a hd már az élességre van kihegyezve (tűéles) nekem fárasztó a szemnek, totál sima, (tiszta) kép, mint ey festmény vagy egy fotó, a színek átlagosak. Olyan mint nyáron az ég vagy olyan kék, hogy szinte sötétkék, annyira tűz a nap és tiszta az ég, hogy már szinte sötétkék, vagy ahogy meteorológusok mondják, jó idő hangulati bárányfelhők jelennek meg, de ez különösképpen nem zavarja a napsütést, hangulati jelleggel vannak jelen. Ezzel a hasonlattal a hd és vhs közötti különbséget értem. VHS-en mondjuk a jobb típust és márkát összehasonlításul. VHS-em: Kellemes a szemnek a lágyabb (nem homályos) kép és csillogóan szép felerősítettebb szinek mint maga a tv adás. Kis analóg "jó idő szemcse" nem rossz, nem zavaró, sőt. Olyan mint a kiadott DVD-n egy korábbi műsornál, mondjuk a Dallasnál, azok az éles kis szemcsék a felvételben. Nem összetévesztendő amikor meg van törve egy kábel mondjuk és tök sz@r szemcsés, vagy zavaróan szemcsés, azaz az adás minőségét rontó szemcsék, azok hibák.

 

Az meg, hogy a vhs egy olyan készülék ami ebben a mindent már lassan informatikával vezérelt világban egy informatikához még köszönőviszonyban sem álló készülék adja és veszi a műsort, külön kiemeli a tömegből (nincsenek benne informatikai fogalmak). Winchester itt van a gépemben, elég ebből ennyi. Nem vagyok egy megrögzött informatikai mániákus, aki még a padló lapot is winchesterekkel rakná ki, van aki ilyen, az informatika szerelmese én nem. Volt idő mikor jobban tetszett, de az nem mostanában volt, sőt mondhatni egyre kevésbé. Nem arról szól már mint korábban, ez a terület is nagyon megváltozott, leural mindent. Bekígyózik mindenhová és mindenbe.

Előzmény: Ati_66 (130)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 138

Ez az S-VHS hitachi az 530-as és 660-hoz áll közelebb, kis minimális eltéréssel ugyanaz a mechanika van benne, ugyanaz a kuplung, amit javítani, majd találva egy új kuplungot kicseréltem, mert húzta ki állandóan a szalagot, kuplung típus hibája volt. Csak kaptam pár száz forintért egy VT-M727-es hitachi-t ami még áramot sem kapott szét volt rángatva a tápegységnél a kábel, viszont a kuplung totál új volt benne, látszott, hogy semmit sem ment, kosz sincs rajta, még a gyári szilikon zsír is totál vastagon megvolt rajta, virított fehéren, teljesen új volt a kuplungja és a nyomó görgő is a készülék kora ellenére puha volt benne, kicserélhették, de már nem ment valami sokat, (nyomó görgő már nem volt kompatíbilis) de a közlő kerék és a kuplung igen, ezeket átraktam, csak úgy száguld vele, a kattanásának a hangja is jó stabil, igaz most nincs használatban, de még lehet olyan műsor amikor kelleni fog.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 137

Ugyanis van még egy VT-S80-as hitachim, S-VHS, az ingadozás alatt az is áram alatt volt, azt hittem, hogy annyi neki, ugyanis míg ez az üzemzavar tartott, betettem egy kazit és lejátszotta ugyan, még a szín is jó volt, csak vaastag fehér csíkok mentek felülről alulra szépen lassan, hol vastagodott, hol vékonyodott formában, hol joban, hol kevésbé csinálta, gondolom ahogy az áram ingadozott. De aztán ahogy vissza állt a hálózat semmi baja sem lett. Olyan védelmi dolgot, mint amit a 110-es produkált ebben nem láttam. Az teljesen kikapcsolta magát az áramból, kihúztam, vissza csatlakoztattam és ment rendesen, az ingadozás aatt vettem fel vele sorozat részt és semmi sem látszott a zavarból rajta.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 136

"Az igazság odaát van" - azt megtanulhattuk már ha már a tévéknél és filmeknél és az idézetnél maradva az X-aktákból is..

 

Vannak típushibák az igaz, ezeknek a későbbi hitachik-nak már a mechanikájuk volt gyengébb, főleg a kuplungjuk, egy totál gyenge, sz@r könnyűszerkezetes, rossz konstrukciós műanyag.

 

Pont szerelőtől is hallottam ilyet, hogy azt szereti minden gép ha áramtalanítva van és pihen, azt mondta, hogy annak csak örül. Áramba helyezve kaphat akár egy löketet is, minden áramba vissza kapcsoláskor megvan a veszély, főleg ha sz@r az áramkör védelmi rendszere, ezeknek már nem volt olyan jó, mint amiket nekem ide adott. Azokba még tuti volt védelmi rész, a 110-esbe mint írtam tapasztaltam, hogy milyen frankón megoldották. Azt még egy életre tervezték, a későbbiekre (530-as) stb. már ezt nem mondanám.

 

 

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 135

Azért van az, hogy kopjon, az kophat, elpusztíthatalan, legalábbis nekem azok voltak amikor jó gépben használtam. No meg a különlegesség, hogy korabeli gép vesz fel mai műsort, olyan gép ami nem volt soha igazán kapható, manapság meg már csak elvétve, míg egy pen drive vagy merevlemezes dvd író, mindenki számára elérhető volt, nem is olyan régen, aki szánt rá annyi összeget. Arról meg nem is szólva, hogy a dvd felvevők külseje már nem volt olyan kidolgozott, kommerszebb, a blu-ray dobozok sem tetszenek, kifejezetten elsötétített üvegajtós szekrény mögé tervezhették, mert én elég rondának tartom, szinte mindegyiket. VHS-ből is voltak rondák, de abból voltak egészen különleges és szépen kidolgozott pofás gépek is.

Előzmény: Ati_66 (130)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 134

Alul is vibrál-de majd még egyszer idővel megnézem,nehogy valamit kicsit is eltérjek az igazságtól,mert az zavaró!

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 133

A tunera szines,felveszek és az másik készüléken lejátszva fekete-fehér.Az 530-as villódzva hol szines,hol FF,de a tetején némileg csikozódik.

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 132

Tehát felvesz adást vele, és vissza játszáskor vibrál a szín a kép felső egyharmadában? A többi részén (alsóbb részén) a képnek viszont jó és ott csak néha vibrál be?

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 131

A 660-as is jó volt,az full fekete-fehér lett!

Ati_66 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 130

Én a VHS magnómat már csak a VHS-re átírt családi videók miatt szoktam néha beindítani. Bár abból is csak a legrégebbiek vannak VHS-en. Egy idő után már inkább a kamera kazettákat vettem és nem másoltam át VHS-re őket, illetve a miniDV kamera felvételek is maradnak mindig a kazettán is.

Én is pont úgy voltam az új kamera vásárlásnál, hogy a mágnesszalag már bizonyított, azt még az unokám is megnézheti, ha gondoskodok róla, hogy legyen használható lejátszó ezköz a kazettákhoz.

Ezért nem lett HDD-s, vagy memóriakártyás video kamerám, bár kétségtelen egy 40-50"-os TV készüléken jobban mutatnak a mai HD felbontású kamerák felvételei, de ilyenből mágnes szalagosat, az én pénztárcámhoz árazva nem készítenek, pedig ennek nem műszaki okai vannak. Csak elhitették a néppel, hogy a mágnesszalagos technológia elavult így sokkal olcsóbban tudnak kamerát gyártani a tömegeknek.

Nem is venne senki házi hasznlatra miniDV kazettás HD kamerát, mikor vehet memória kártyásat és az mennyivel kisebb és "korszerűbb".  Az hogy hogyan őrzik meg majd a felvételeket évtizedekre pedig csak akkor merül fel bennük, amikor egy merevlemez vagy memóriakártya elhalálozás miatt valami pótolhatatlan elveszik....

 

TV-ből megőrzési céllal felvenni nem nagyon van mit. A filmeket előbb utóbb leadja valamelyik csatorna ismét. Az elmúlt 1-2 évben láttam olyan régi filmeket, amelyeket korábban hang alámondással láttam VHS kazettáról vagy 25 évvel ezelőtt.  De ha valamit nagyon fel akarunk venni ideiglenesen, akkor a merevlemezes DVD író, vagy a TV oldalába dugott pendrive nem koptat kazettát :-)

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 129

Persze,főleg ott!fekete-fehérbe-szines és ismétlődik.Semmi baja nem volt!

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 128

A műszaki ördög sokmindenkit és furcsa dolgokkal tud 'tréfálkozni', az mondjuk biztos. Az 530-as villódzik? A szín csinálja, a kép felső részén?

Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 127

A "villódzás" az mit jelent? A szín, a kép felső részén? Ez az 530-as lenne?

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 126

Nem TE irtad,hanem ÉN! :)))

Még nem láttam olyan amcsi filmet,ahol a történetben a műsorforrás digitális.

Legújabb divat meg az,hogy a történetben hagyománys lemezjátszót hallgatnak.:)

Előzmény: Ati_66 (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!