Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Hát nem tom én ezzel a késsel 8-10 cm-es faágakat is átvittem, igaz több csapással de átvitte, és az élének kutya baja, persze tudom hogy elég ocsó acélból készülnek ha 2200 Ft ér lehet venni. Sörös üveget még nem próbáltam, :))))) de nem is fogom, na nem azért mert félek hogy a kés éléből kitörne egy darab, hanem inkább az arcomba vagy testembe repülő üvegrepeszektől, még jó hogy te ilyen simán megúsztad... :))
Nekem is van bozótvágom, egy hasonló tramontina, meg egy brit katonai machete.
Az a gond ezekkel, hogy leginkább lágyszárú növényekhez valók.
Még ifjonc koromban, (bár most is elég ifjonc vagyok, fölleg Gypsy papához képest) :-), bokrokat csapdostam ki vele és nem vettem észre, hogy egy sörös üveg van a bokor aljánál, teljes lendületből eltaláltam az üveg nyakát, az üvegnek semmi baja nem lett, de a bozótvágóból kitört egy darab, pedig az is brazil tramontina gyártmány volt.
Nagy baja nem lett, megköszörűltem, azóta egy lágy ív van benne... :-)
Érdekes volt szembesülni azzal, hogy nem mindig az acél az erősebb........
Bakelites műanyag a beakasztó része, elég kemény anyag. Egy környékbeli kis önkormányzat vitt 3vagy4 db-ot tavaly tavasszal belőlük, végigdolgozták a tavalyi szezont, idén is hajtják őket, és nagyon meg vannak elégedve velük.
Szerintem nagyon jó kis gépek ezek a kawa motoros solo-k ennyi pénzért, mégsem viszik őket. Már azon is gondolkoztam, hogy lehet azért, mert túl olcsónak találják. Volt már ilyen vásárló jelölt is, aki rácsodálkozott az árára, hogy miért "csak" ennyi a gép, és persze nem vette meg.
Az bosszant, hogy nem csináltak rezgéscsillapítóst IS. Értem én, hogy az olcsóbbat tán jobban viszik .De a 154 csillapítását rápakolhatták volna opcióként.
Azért egy 2.7pacis gépre rakhatnának profi rezgéscsillapítást is......, bár így a hobbisták járnak jobban, hiszen nekik így olcsóbb valamennyivel a gép.
Ha vennék Oleot, csak a 755-öt. A 420 kicsi. Az FS550-em meg már jó. "Herdáltam" rá 1.700 jó magyar forintot, szöghajtás két csapágya megújult, azóta hibátlan .
Valószínűleg nem veszem meg az Oleokat. Főnök úr berágott, és kiadta a János kórházasoknak, hogy ezzel KELL dolgozni. Aki nem akar, menjen be leszámolni. AKARTAK dolgozni vele :-))Nem akarok kaszát venni, de az öregebbik Solo megmozgatta a fantáziámat :-)
Köszi. Ha csak a motornál van csillapítás, az nem sokat érhet, mert a szár ezek szerint fixen van a nyélen. Márpedig a fej is rázza, tán jobban is, mint a motor. Gondolom, ez az újabb motor katakizátoros, a régi meg nem. Bár akkor is soknak tűnik a különbség .