Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Sziasztok! Megvettük a fűkaszákat, Makita lett belőle. Jót mondtak róla. Kaptunk hozzá felszerelést, kettős vállhevedert, védőpajzsot, olajat, meg adtak ajándékba 10E forint értékben egy csavarbehajtó szettet, persze ez is Makita. Be üzemeltük, meg is volt a lightes kaszálás:). Úgyérzem jó lesz.
Itt a helyi VGV-sek úgy túráztatják a Stihl-eket, hogy sírva megyek el mellettük. Felbőgeti ,jobbra húzza ,balra nyír , elengedi a gázt és kezdi előlről némi gondolkodás után! : ((( Úgy sajnálom olyankor azokat a gépeket, hogy hihetetlen,, próbálok nem odafigyelni! : ))
épp ma néztem, hogy az alkalmi dolgozók nálunk a hivatalnál is stihl kaszával nyírogatnak önkormányzat segge kilóg a gatyából de otromba nagy stihl-re tellik ........
ahogy néztem ilyen tempóval azok sosem mennek tönkre egy tankolás fél óra egy damiltekerés meg másfél óra 2 embernek
OK, a szöghajtást már tudjuk hol keressük. Mondjuk nem tudom, a zsirzáshoz szét kell boritani? Az enyémen lévőt 6 csavar után két félben lehet szétszedni.
S mijaza vezetőlemez? Főleg, hogy zsirozni is kell.
Kitalálom! Az OLEO-MAC SPARTA 250T -re gondolsz vagy régebbi nevén Sparta 25. 55 rúgó de most leakciózták 48-ra. Hát árokpartoz tuti jó.
Az AL-KO erősebb de ahhoz már dukál egy Star Wars fehérkatona jelmez is de ha az nincs a jelmez kölcsönzőbe, lehetsz vele még Jedi, Dart Maul, vagy Csubakka is.
Ha más nics jó lesz egy csillagkapus egyenruha jelmez is csak azt kell eldöntened hogy Daniel Jackson, O'neil ezredes Tilk, vagy egy GOAUD akarsz lenni.Mondjuk Apofisz vagy Apofasz.
Ha rendszeres fűnyíráshoz kell a gép, akkor szerintem nem kell a nagyobb gép, de ha van ennyi pluszpénzed, akkor vehetnél egy jóval jobb minőségű gépet is.
De az a tudat erősít téged Janikám, hogy a piacvezető egyik legjobb gépével dolgozol, amit más tátott szájjal figyel. Ha nem fogsz vele követ a késsel, karbantartást (zsírzás, szűrő, jó keverék) megadod neki, örök élet az a gép.
Igen , ebben különböznek a komolyabb márkák, a Stihl is , amit írsz . Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a kölcséghatékony és nemtörődöm összeszerelés miatt nem váli egy gép rosszá. Egyébként abban az új rendszerben élünk, hogy 5 ből 4 kasza az olcsó tömegcuccból tevődik ki az ilyen gyártásból, tehát a legtöbbet össze kell rakni.