Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Az megadott e-mail a Freemail-hez kapcsolható. Sajnos nincs a Spam mappában semmi. Számomra a konklúzió az, hogy csakis a Freemail-el lehet a probléma. A már meglévő e-mail címek "elhagyásán"
töprengek és azon, hogy véglegesen hátat kellene fordítani a Freemail-nek.
Ja, az volt a konkrét termék? Akkor tuti átbaszás ár/érték miatt is. A képről nem is merek mit mondani. Idehaza a legolcsóbb is 50ezres körül vannak, mi indokolná a tizedénél is olcsóbb árfekvést?
"+ ha, nem csak a mennyiséggel, vagy a file rendszer-rel van gond, lehet, hogy eleve, bár új ssd-t küldtek nekem, de olcsó húsnak lehet-e híg leve alapon, vmi nagyobb baj van?"
.
Ja, ráírják, hogy 4 TB, közben van benne valami 32GB-os memória, ami pendrive-ba is szar lenne..?
Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nem is igaz.
"melyik lenne a jobb/ biztonságosabb?, exFAT, v. ntfs?" Ebből a szempontból tökmindegy, de ha nem tervezed máshol is használni, jobb az ntfs."
Ezzel nem értek egyet mert az NTFS az naplózó (journalling) fájlrendszer, ami pl. az exFAT-hoz képest (ami nem az) indokolatlanul sokat ír a véges írásterhelésű flash meghajtókra (HDD-nél nem számít). Tehát flash drive esetén érdemes exFAT-ot használni, ha minden eszköz ismeri.
Teljesen mindegy a fájlrendszer mert ha nem képes fogadni a fájlt méretkorlát miatt (pl. a FAT32 4GB felett) akkor "megtelt a lemez" hibaüzenetet kapsz.
Sokkal inkább számít az, hogy hibátlanul működjön a meghajtó, amire másolsz.
"10 fontnak nem tudtam ellenállni, egy 2 Tb-s darabért"
Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az nem is az mert az online piactereken már szakállas történelme van a gyanúsan olcsó, több TB-os fake drive-oknak, legyen szó pendrive-ról, SSD-ről. Ezek úgy működnek mint a régi analóg telefonos üzenetrögzítők, amelyeknek belsejében végtelen szalag van: a szalag vége össze van kapcsolva az elejével, így mindig csak az utolsó x percet rögzíti aztán amikor betelt, kezdi elölről és felülírja az elsőnek felvett felvételeket, stb. No, most képzeld el ezt a hamis meghajtóddal: csak annyi a különbség, hogy a meghajtód inkorrekt módon nem a valódi, kis méretét mutatja, hanem egy sokkal nagyobbat, amit a készítői beleprogramoztak. Bár a neten vannak leírások és programok a valós kapacitásának visszaállítására, ezt a tapasztalataim alapján nem ajánlom, mert annyira gyenge minőségű NAND-okat használnak bennük, hogy hamarosan úgyis véglegesen meghal és addig is a meglepetésszerűen fel-felbukkanó, rossz szektorokkal kell küzdened.
Ha valódi, működő meghajtó lenne akkor mondanám, hogy egy, a szoftveres lehetőségeknél hatékonyabb, ún. chip-off recovery (hardveres) módszerrel is meg tudom nézni mert azzal minden leszedhető ami rá lett írva, de azt csak igazi méretű pendrive-al érdemes megpróbálni, mert egy hamis méretű meghajtó nem létező adatterületével még ez sem tud csodát tenni.
Az ilyen helyzetek kivédésére én sohasem áthelyezem a fájlokat hanem másolom őket, majd a másolat ellenőrzése után sem törlöm le a forrást még 1-3 hónapig mert ha véletlenül gyári hibás az új drive és hamar megáll, akkor sincs adatvesztés.
Hol látc te ott ssd-t? Szó nincs róla!(Mármint a leírásban.)
"olcsó húsnak lehet-e híg leve"
Lehet hát!
Sőt... sz'tem ennyi pénzér' legjobb esetben is valami ezeréves vinyót pakoltak bele az elfekvő készletből, ha épp nem valami 'kukázott'/refurbished darab. ha meg mégis ssd, akkor valami ótvar fos.
És/vagy még a ház (az USB-s doboz) is sz@r.
Nézd meg pl. CrystalDiskInfo-val, mit látni a diszken, aztán ha nem hibátlan, kérd vissza az árát.
Közben nézem a képet az értelmetlen halandzsával a dobozon, meg egyetlenegyet kérdeztem a haverunktól, oszt' nicsak, mit mondott...
Még csak nem is hdd... Beleb@sznak valami filléres csipet, kb. mint a hamis pendrájvokba, kitalálnak/ráírnak egy kamu "szakzsargont", hogy benne legyen az ssd, és van pofájuk kitenni...
Sz'al
- javítom is rögtön a fenti tanácsot (bár a DiskInfo amúgy is hasznos),
át terveztem másolni a jó pár száz, /de összesen, inkább olyan ezer körüli filmet/, + kb. 20-25 ezer mp3-m, egy /egész pontosan 2/ új vinyóra, kicsit csökkentve a kavalkádot, ami a gépen van (ez már eddig is jelentett, 5 db meghajtót, közülük 2 külső), hogy hány könyvtárszerkezetet, azt nem is próbálom elkezdeni megszámolni, nemrég vettem a célra, a 2 új drive-t, az egyik 2, másik egy 4 Tb-st, - még csak 1 nagyon apró részénél tartottam a másolási projekt-nek, mikor mondom, azért belenézek/hallgatok, a biztonság kedvéért, hogy minden o.k.-e?, - kitaláljátok, hogy nem volt az :-), vagy nem látott pár file-t, v. bár bedobta a winamp-ba, de ott 0 másodperc hosszt írt ki rá, és nem játszotta le, v. vmi sérült formátum hiba jött ki, stb., - eme hibákból, rögtön párat bemásolok,
tudom, néha jó magyar ember módjára, előbb cselekszünk, aztán gondolkozunk, szóval mikor a gondok kezdődtek, néztem csak meg, hogy milyen file rendszerre is formáztam, - kérdés hogy ez lehet-e a gond?,
szóval, ekkora mennyiségeknél, ami a cél lenne, melyik lenne a jobb/ biztonságosabb?, exFAT, v. ntfs?, hogy ne csak most 1-szer átmásoljam a cuccokat, de hogy mondjuk, akár pár év múlva is lássam az adatokat
+ ha, nem csak a mennyiséggel, vagy a file rendszer-rel van gond, lehet, hogy eleve, bár új ssd-t küldtek nekem, de olcsó húsnak lehet-e híg leve alapon, vmi nagyobb baj van?, és ne kezdjek a 2 új említett vinyóra írni dolgokat, amiket majd 1-szer meg akarok nézni / hallgatni, stb. ?
ja, az egyik, bár tudom, nem seagate, v. másmilyen híres/hírhedt, neves márka volt, de mondom, 10 fontnak nem tudtam ellenállni, egy 2 Tb-s darabért :
Hard Disk, 2tb Portable External Hard Disk, Waterproof And Shockproof (black) (hs) on OnBuy
Pixabay nevű portálra szeretném magamat regisztrálni. Megadott e-mail cím és jelszó ellenére bejelentkezéskor mindig "Ez a fiók inaktív" üzenetet kapom. Mit jelenthet ez a számomra a megadott portálon? Lehet megoldása a problémának? A választ meköszönném.
Az is érdekes, hogy régen a win-ben csak a page fájl volt, azután behoztak mellé egy swap fájlt is.
Erről valahol ezt írták:
"Page versus Swap:
A Microsoft az UWP programok bevezetésével bevezetett egy „Windows újdonságnak számító” tároláskezelési mechanizmust - a swapolást. Egy teljes UWP-program, ha üresjáratban van, egyetlen I/O-kérelemmel „kicserélhető” és visszaváltható. Így: A hagyományos Windows-kód egyszerre egy 4K-s oldalt mozgat be/ki - a Pagefile-ba/ból. Az UWP programok kódja egy lépésben mozog be/ki - a Swapfile-ba/ból.
Bárki, aki dolgozott az IBM nagyszámítógépes rendszerein MVS-t használó rendszereken, felismeri ezt a rendszerből; a TSO munkameneteket [terminálfelhasználók] jellemzően a felhasználó „gondolkodási ideje” alatt váltották ki és be, ahogyan az szükséges volt."