Ebben a topikban írom majd meg a vonatos honlapom frissítéseit, ide lehet írni az elismeréseket, vagy a rosszalló megjegyzéseket, esetleg a hibák javítását.
Ez elviekben jól hangzik, csak ha az ember végigdolgozik jópár napot egy vonat érdekében, akkor a kedvenc fotóhelyéről nem fog azért lemondani, hogy kielégítse néhány utas lelkiismeretét. Ez különösen a most hétfői vonat után azt hiszem, egyértelmű.
Elvi síkon maradva ki és milyen érvrendszer mellett dönti el, ki minősül sulinetesnek, és ki nem?
Nem nekem kellett volna kiabálni, hanem vagy mindenkinek, vagy senkinek. Bármelyikünk léphet rosszul, vagy eshet le egy teljesen veszélytelennek tűnő helyről, de ugyanez egy napos délelőttön a lépcsőházban is megeshet, része a paklinak.
10225-öt szerintem töröltesd, mert a nap rendben végig ment, nem kell az ide közszemlére.
Sajnos ez nem így van. Az osztálykirándulás nevesítve van a törvényben, mint olyan izé, amit utazásszervezői jog nélkül szervezhet az iskola. Itt viszont nyílvánosan meghirdetett programról van szó, amire teljesen ismeretlen emberek is jöttek, olyanok, akiket sosem láttunk azelőtt.
"Neked se volt megtiltva, hogy kigyere, mindössze egy kis szemétszedés kellett."
A résztvevők kaptak egy programot és egy menetrendet, a plusz lehetőség kommunikálása ilyen-olyan okok miatt lemaradt, így aki nem állt jókor jó helyen? annak az állomás kijárati jelzőjéig sem volt lehetősége kimenni. Ez olyan mintha Endre 3 főnek elegendő sziklaszirtet nézett volna ki a 18 fős ukrán fotótúrához, aki későn ér oda az meg így járt.
Amúgy az előadásmódod zavar, személy szerint nem bánom, hogy nem lett e helyett ez.
Ez a saját felelősség egy legenda, amit különböző cégek azért használnak, hogy ne akarj perelni. Mivel itt eleve egy illegális utazásszervezésről van szó, kellett a fenének még egy ilyen is.
És olyat nem lehet, hogy mindenki szépen aláír egy nyilatkozatot, hogy saját felelőségére vesz részt a rendezvényen,stb. Aki meg kiskorú, annak a szülei irnak alá.
Esélye sincs korrektnek lenni. Hiába száll le a vonatról időben, tempózik előre, áll meg valahol, képes 4 perc előzetes pöcsölés és a beállítások keresgélése nélkül meglőni egy képet, meg kell várnia ameddig mindenki kisétál a frameből. Mire ez bekövetkezik a sor elejétől már harsan a húzzá ki a képemből nóta. A tömeges tevékenykedés hátránya.
Előnye, hogy remekül fejleszti a szelektív hallást. Így mikor hősünk többedmagával megáll valahol, majd 2 perccel később 3-an 10 méterrel mögéjük sétálnak, a vonat jön, a fennhangú nótázás meg indul akkor seggük napba tartása helyett csak ignorálják az érkező ingert.
Ez egy sokkal egyszerűbb dolog volt. Megtaláltuk a szalmabálás helyet, megbeszéltük, hogy lehet-e. Arra jutottunk, hogy nem, mert ha a sulinetesek közül valaki leesik, akkor az Endre meg én megyünk börtönbe. Az utolsó pillanatban viszont arra jutottunk, hogyha kiérünk futva, akkor a vonat fölvesz minket. Szóltam annak, aki a közelemben volt. Deafnek is szóltam volna, ha látom, hogy hol van, de nem láttam. Az előbbi okokból meg nem kezdhettem el ordítozni, hogy "Deaf, gyere a szalmabálához, de ne hozz egy sulinetest se!"
Persze ha a báláknál nem állt volna meg a vonat nem lenne miről beszélgetni. :)
Kedves ismerős volt a vezér, akivel nem volt gond megbeszélni. Mire megállt a vonat, a képek már elkészültek. Ha nem áll meg, akkor kimarad a quad-pályás kép, visszasétálunk Lóberénybe, a Daciás menetre visszacsatlakozunk.
azért ahogy telnek múlnak az évek bővülhetne a szókincs még egy kifejezéssel: nagylátószög
"többet ért, mint az állomási emelőgépes játék"
Lehet, csak az emelőgépes játék egy nyílvános, mindenki számára választható opció volt, a bálás képre viszont az ugyanazt az összeget fizető egységsugarú résztvevők esélyt sem kaptak... Persze ha a báláknál nem állt volna meg a vonat nem lenne miről beszélgetni. :)