Nagyon szépek a kis drágáid:)Én már lassan félek haza jönni melóbol mert leüt a lábamról annyira örül nekem :) :D .Egész délután velem van nem téveszt szem elől .kölcsönösen imádjuk egymást :) .Viszont kellene a tanácsod kaja ügyben .Korábbi gazdija Lidl _be vette a tápot azt ide is adta de nem eszi meg :) vettem neki Pedigre juniort amit jol eszik de hallottam hogy a sharpoknak nem a legjobb .Fogalmam nincs mit vegyek :(
Sokszor úgy kerülnek gazdihoz a 8 hetes babák,hogy szobatiszták, egyszerűen igényük van a tisztaságra. Ha mégsem, akkor is rohamos gyorsasággal lesznek azok. Én oltás hiányában nem akartam anno nagyon levinni a 8 hetes kutyát, vért izzadtam, mire elértem, hogy a lakásban pelusra pisilje, de természetesen csak egyszer volt hajlandó egy pelust használni.:-)A nagy dolgát semmi esetre sem végezte volna el, így emiatt muszáj volt levinnem ennyi időre. Összességében szerintem nagyon kényelmes együttélni egy sharppal, tiszták, nem túl ugatósak, sokat alszanak, nyugisak, ezt mind lakásban és házban és általánosságban. Nem ebben van a kihívás esetükben :D
Kölyök korban ugyanolyan érdeklődőek és fogékonyak, mint a többi kutya. Ezt az időszakot kihasználva lehet a későbbieket megalapozni, a kamaszkort túlélni és minden ok lesz :-) Én már kutyaoviba is vittem Dalmát, amint lehetett, Kekszi pedig már túlkoros volt ehhez, ő egy alaptanfolyammal indult egyből. Most már nem feltétlen látszik rajtuk az iskolázottság, mivel eléggé ellustultam az ilyen témájú foglalkozásokat illetően :-) Volt olyan, aki Kekszi épp túlpörgött 2 órája után azt mondta, hogy ha ilyen lesz egy suli után a kutyája, akkor inkább nem viszi :D :D
Shar pei nagyon tiszta fajta, szinte azonnal szobatiszta lesz magatol, nalunk pl oreg kutya tuzeleset is alig lehet eszrevenni annyit tisztogatja magat.
Hány kutyusod van ?Ami a csipát illeti igen nyitva van nálunk is :) De nagyon ügyes :) meglepett hogy szobatiszta :) reggel 6_tól délután 3_ig egyedül van itthon és se kaki se pisi :) .Azt olvastam hogy makacs régi gazdi azt mondta semmit nem akar tanulni,de nálunk 1 hét alatt pacsit ad és ha mondjuk leül :) Persze magához is van esze ha játszani akar hozza a labdáját .El vagyunk ámulva tőle Ő az akire vártunk már biztosak vagyunk benne :) :)
Nagyon helyes kutyus, örülök, hogy ilyen jól ment a beilleszkedés neki :-) A képen nekem sem tűnik soványnak, persze nem a legjobb pózban látszik ennek megállapításához,nagyon csinosnak tűnik :-)
Nálam a kisebbik 6 hónaposan került hozzám, gyakorlatilag egyből beilleszkedett, 24 óra után rendesen kinyílt a csipája :D
Köszi szépen Orsikag ma meg is próbálkozok a kis Bonny nem szabadul meg a fül tisztítástól .Abban egyetértek hogy elkanászodik :) nagyon roszcsont tud lenni:) Ma annyira örült mikor hazajöttem melobol majd fellökött :) meg se hallotta hogy montam nem szabad .Fényt hozott az életünkbe :)
Szio igen tőltök fel képet :) annyira édes a gyerekek is imádják
Kicsitt féltem ,hogy 5 honapos és nem gyerekes családban volt mi lessz itthon ,de elsőre elfogadta imádja a gyerekeket .Kicsitt sovány szegénykém de jó heje van nálunk és lassan feltápláljuk,szerintem a hányás is ezért volt mert nagyon mohon eszik.
Szia, koszi a tippet, ahogy nezem ezt a tapot nem tudom itt beszerezni, amazonrol, meg ebayrol sem szallitanak Irorszagba.
Lehet csak en vok bena de nem lattam feherje tartalom ilyesmit sehol, egyebkent nagyon jonak tunik osszetevok alapjan.
Nem nagyon akarok a tappal sokat kiserletezni, es egyre tobbet olvasok BARF-rol nagyon szimpatikus, fokent angol nyelvu shar pei forumokon, ahol eleg jo dokumentumok vannak, konyvet amit rendeltem meg nem olvastam majd a heten lesz egy nap szabim akkor tervezem csak egy rovidke konyv.
Mielőtt belevágnátok a BARF-ba, talán érdemes lenne még rápróbálni a Wolfsblut tápra, számunkra ez volt a BARF egyetlen valós alternatívája. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Dalma akkor olyan mint Liu, szuleim rendesen rosszul vannak tole, delben a tuzo napon beton kozepen fekszik kiterulve, holott a haza egy kis feszer szeruben van full huvos, sot apukam slagozza is rendszeresen nagy melegben, de nem o inkabb az otven fokos betonon fekszik kiterulve, persze ameddig be nem zavarjak.
Ilyen melegben hagyja, hogy furdesseg kint langyos vizben.
Mar nem voltam otthon januar ota de szegenykem oregecske, most lattam videot, ugy mozog mint egy kis csiga :)
Igen Tia bundaja is vastag, tegnap harom negy orat kint voltunk kutyas parkban es inkabb pihengetet meg szimatolt mint mas kutyakkal bandazott.
Tenyesztom mondta, hogy o volt a kis gondolkozo, megfigyelo aki mindig kimaradt a balhekbol.
Hat basszus ez a junior puppy acana nem kell neki....elozo tapot ette mint kisangyal ebbe meg beletur kicsit aztan tovabb all....fogok meg egy probat tenni, talan pacificaval, egyenlore mindig kis kiszerelesu 3kg tapot veszek biztos ami biztos alapon, de nagyon erosen hajlok BARF iranyaba.
Nálunk nincs gond szerencsére az autózással, remélem idővel neked is megszokja majd a kutyusod.
Ismerősök között volt pár, aki ilyen homeopátiás bogyót adott be utazás előtt a kutyának. Amit te linkeltél, azt nem ismerem, de szerintem ez ügyben a dokid is tud tanácsolni valamit.
Örülök, hogy sikerült jutányos áron furminátorhoz jutni. Durva,hogy mennyi szőrt ki lehet vele szedni, olyan,mintha a végtelenségig jönne:-) Gyakorlatilag egy másik komplett kutya kijön belőle :) Én is hetente 1-2 alkalommal használom csak vedlésidőszakban. Nyugi, majd szépen levedli a babaszőrét, aztán szuper lesz. Időjárás függő, van, hogy pár hét alatt ledobják nálam a szőrt, van, hogy úgy érzem,hónapokig dobálják különböző intenzítással.
Na akkor most már tuti van összefüggés a füle és a táp között, remélem, ha végleg elhagyjátok akkor az acanától rendbejön.
Nálunk hadilábon állnak a meleggel általában. Kekszi a nagy ruhájával és bundájával 20 fok felett már zihál, ilyen 30 fok felett már csak vegetál, bár ahhoz túlmozgásos, ki szokott magából préselni egy rohanást, aztán utána meg kivan teljesen, de hát nem bír a vérével :-) A lakásba a klíma mellett jobban érzi magát. Dalma igazi meleg rajongó, bár ő is hidegben jobban mocorog, azért ő imád napozni, fetrengeni a napon, alváshoz is a meleget preferálja. Most szombaton is lementünk egy pisire (délben nem csinálunk mást ilyen kánikulában) és ő nagy kényelmesen kifeküdt a tüző napra, nézi is fájt, ő meg csukott szemmel az ég felé fordulva napozott. Majd hanyatvágra magát sé fetrengett nagy vidáman. A többiek meg az árnyékban nyűglödtek közben. Ő speciel alig szokott lihegni. Ő viszont télen nagyobb hidegben már fagyoskodni szokott a rövid szőrével.
Szuper, hogy jól van már a kis drága! Hányást sok minden kiválthat, akár a meleg is. És persze az sem mindegy, hogy sárgás habot hányt, vagy kaját.
A sárgás habnak én nem szoktam túl nagy jelentőséget tulajdonítani, de ha kaját hány, annak már igen. Első sorban koplalás és megfigyelés. De úgy látom, nálatok már minden ok, így részleteiben bele se mennék most jobban :)
Jobban vagyunk már huuh nagyon beijedtem este .Jol iszik eszik persze csak módjával :) .Köszönöm a segítő választ .Bejelentkeztünk a dokinál is már talán akkor nyugszom le teljesen .Tuti fogok jönni mèg kèrdèsekkel ,nem könnyű ám az új gazdi élet de imádom minden percét :)
Egyebkent iszik a kiskutya? az a legfontosabb, ha kevesebbet is eszik mint szokott a melegben nem baj meg ekkora korban is, csak friss vize legyen mindig.
Allatorvosnal voltatok mar amiota nalad van? Erdemes uj kutyat elvinni, hogy meggyozodjel tenyleg minden rendben van vele.
Egy hanyas utan en meg nem vinnem feltetlenul, valoszinu felhivnam az orovos, hogy mit gondol ha napkozben sincsen jol akkor igen.
Moira, tegnap jo hulye voltam a nappali kozepen hagytam a furminatorozas eredmenyet, jo kicsit masnapos voltam, na nem mentseg, majd hallom, hogy a kutya ugral, na mondom ez tuti belefetrengett es szethorda a lakasban :D :D nana hogy ez tortent.
Kocsival meg mindig hadilabon allunk hiaba megyunk sokat csak pozitiv helyre ahogy megallunk hanyni szokott mindig :(
Hallottam egy gyogyszerrol vagy hat elvileg nem gyogyszer nem nyugtato vagy ilyesmi ami az agyban kapcsolja ki az oklendezest, lehet teszek egy probat, eleg huzos negy szem 18eur...
Sziasztok 4 napja vagyok egy Shar pei 5 honapos kislány boldog gazdija .Nagyon meg vagyok ijedve ma kétszer hányt és azóta alszik :( olvastam hogy eléggé kényes faj a shar pei .Vigyem orvoshoz ?várjak ? Mit tegyek ?Nagyon féltem Imádom .Igaz ma kicsitt többet evett és nagy kánikula is volt ma.Nagyon köszönném ha valaki írna nekem :)
En is ivartalanitas mellett vagyok teljesen, csak ugy gondolom hat nyolc honapos kutya meg fejlodesben van annyira, hogy ez korai.
Persze ezer millio pro/konta erv van, es ezt nekem kell eldontenem, allatorvos azt mondta, hogy mivel o nem annyira kis testu a rak kockazata nem nagy ha megvarjuk elso tuzelest.
Hajlok e fele igazabol.
Hat itt nincs szerencser bazi meleg, kanikula, bar szegenykem 15 fokban es napsutesben is alig kap levegot :D
Furminatorunk megerkezett, tok jo aron sikerult beszerezni amazonrol, es masnap ide is ert, nagyon vicces kis cucc ez :) Szerintem ket Tiara valo szor kijott, viszont tudom nem szabad sokat hasznalni, egy fokkal jobb lett vedles szitu ket napig :(
Korabban irtam a kajarol meg kis fulerol, hogy nem ette amit eddig es milyen szep volt egy vakaras nem sok annyi sem, viszont kb ket heteig ameddig szoktattam at Acana-ra megint azt a tapot ette es kezd megint csunya lenni, ugyh azokat az osszetevoket kell figyelnem ugy latszik.
Pisiles baratomnal tuti fix vmi vislekedesi dolog en is igy gondolom, egy ket csepp igazabol, ugyh tokre igazad van nem nem felejtett el szobatisztanak lenni.
Ott nagyobb tere van es tenyleg mintha egy teljesen mas kutya lenne jatszik jon megy meg itthon inkabb pihenget :)
Hogy birjak kutyusok a nagy otthoni hoseget?
Liukam mindenaron setalni akart aztan feluton rajott, hogy jobb megpihenni :) amerre szuleim viszik szerencsere van egy patak, ugyh apukam be szokta rakni oda, hogy husitse kicsit magat :D
Tia apja nagy rejtozkodu, utal baratokba sot meg a csaladjaba is belefutni veletlenul :) Tia a rejtozkodest valoszinu tole tanulta :D :D
Én is ivartalanítás párti vagyok! Bár az üti a dolgot, hogy Borit még most sem ivartalaníttattam :( annyit volt már altatva, szegénykém, hogy nem akartam. A lényeg Iron rejtett heréjű volt, ami nem csak ivartalanítással járt, hanem hasi műtétje is volt egybe. A műtét után már mehettünk érte, másfél óra múlva teljesen ébren volt, semmi kóválygás, hányás. Az autóban sem, nála ez nagy szó :))) Mellékesen megjegyzem bucifej "kinőtte", már nincs rosszul az autóba :))
Visszatérve: Még az nap óvatosan közlekedett, futás meg ilyenek nem voltak. Mondták próbáljuk féken tartani, hogy ne szaladgáljon..... :) vicces mert egy makacs disznónál ezt nehéz elérni.
A lényeg, hogy nagyon gyorsan gyógyult neki, kb 2 hét a varratszedéssel együtt.
Bár visszagondolva nem nyáron csináltattam volna meg :( kapott egy kis zöld pólót, ami védte a hasát, hát brutális lehetett neki abba lenni nyáron.
Az első tüzelés előtti műtéthez viszont már ne nagyon várjatok szerintem, mert olyan 6-7 hónapos kortól már számítani lehet az első tüzelésre.
A kutyák többsége a műtét után 24 órával már kb ugyanúgy működik,mint általában, gyorsan regenerálódnak :-) Még a sharpok is :)
Van akit jobban megvisel az altatás esetleg, hányás, gyengeség, de ez is hamar elmúlik, nagyon max. 2 nap.
Személyesen nem találkoztam ilyennel, de hallottam és olvastam már hasonló problémákról. Én mindenképpen valamilyen viselkedésbeli problémára gondolnék, nem arra, hogy hirtelen elfelejt szobatisztának lenni. Hirtelen arra gondolnék, hogy az új környezet hozza ki belőle, ahogy írod is, teljesen másképp viselkedik, izgatottabb, lehet ilyenkor kicsit felborul a kis világa, kicsit lázad, feszegeti a határokat, nem olyan egyértelműek számára a határok, szabályok, más emberek,más kommunikáció,dominancia, stb. Tudom ezzel nem sokat mondtam, de ilyesmire gondolok ennyi infó alapján. :-)
Nálam is az egyik kutya, amikor új helyre költöztünk, aki sosem csinált azelőtt ilyet (hála istennek egyik sem), hirtelen kreatív lakberendezésbe kezdett. A költözés előtt több héttel már kijártunk a helyre velük, hogy szokják, a napi rutinon, életvitelen se változtattunk nagyon szándékosan, csak amennyit megkövetelt az új hely, ettől függetlenül a 3ból 1 kutya kb 2 hétig dekorált a lakásban. Őt jobban megviselte az új környzet, hogy hirtelen több időt töltöttek egyedül, mint addig. Aztán abbamaradt hála istennek, de ez is egyéni, nála így zajlott le. (Amúgy ő a legdominánsabb a falkában, totál más személyiség, valszeg összefüggött ezzel az én elgondolásom alapján)
Az en allatorvosomnak konkretan az volt az elso kerdese mikor beleptunk a rendelobe, hogy gondolkodtam e ezen.
Abban 10000 millio szazalekig biztos vagyok, hogy kiskutya nem lesz, viszont en korainak tartom az ivartalanitast hat honaposan, viszont azt mondta az orvosunk, hogy o nem kis testu kutya ezert annyira huu de nagy kulonbseg nincsen, hogy elso tuzeles utan vegzik el a mutetet, ami szerintem nalunk ket harom honap kb, most, hogy irom jut eszembe, hogy akkor tajt tervezunk hazautazni kocsival....hmmm :) na tessek meg egy dolog 'az essunk tul minel hamarabb' dontes mellett, nyilvan nem donto tenyezo, nalunk otthon a keritesen barmilyen kutya beugorhat sajnos.... :(
Egyebkent nagy reszben hajlok a minel hamarabb annal jobb dontes mellett!!
Valobban egy ket het alatt kiheverik a dolgot? Egy shar pei is, aki hiaba egy angyal azert a fajtajat nem tagadja meg es tud igazi bunko kutya modjara vislekedni? :D :D
Nem tudom talalkoztal e vagy ha esetleg valaki felbukkan meg itt talalkozott e olyannal, hogy itthon abszolut szobatiszta, de akarhanyszor baratomnal vagyunk pisil? nem sokat de akkor is, mivel lany kutya ezert nem teruletet jelol.
Ott valamiert mindig izgatottabb igazi moci eger jatszik, ameg itthon inkabb alszik :) meg lustizik.
Nem ertem a dolgot mert ott van terasz es kezdetben ott vegezte el a dolgat, de mostanaban raszokott a csak az utcan hajlando dologra, ez shar peinel nem meglepo tudom :)
Elejen gondoltam, hogy ez valamifele bunti mert akkor csinalta amikor indultunk haza, es latszik rajta, hogy imad ott lenni, de mar ket harom alkalommal odapisilt este amire semmi magyarazat :(
Teljes mértékben ivartalanítás párti vagyok, az egyik legjobb döntéseim közé tartozott a kutyák esetében :-)
Nálam az egyiknél amúgy nem kívánságműsor volt az időzítés, szóval a saját bőrömön tapasztaltam az s.o.s ivartalanítás érzését.
Az ideális ivartalanítási időpont esetében még mindig megoszlanak a vélemények, első tüzelés előtt illetve után. Személy szerint én az első tüzelés utáni ivartalanítás pártján állok továbbra is, még ha így nem is 100%os a rák elleni védelem, hanem pár %al kevesebb az infok alapján. Vállalom, ez az én véleményem. :-)
Szerintem az a legjobb, ha konzultálsz a saját állatorvosotokkal, elmondja ő mit és miért javasol, aztán az alapján vagy a többségi javslatok és tapasztalatok alapján döntesz. :-)
Szuper, ha bejön a víz a kiscsajnak :-) Én nagyon szeretem, hogy bár a sharpok jelentős része nem vízpárti, az enyémek is imádják:-) Amúgy egyre több sharpot látok pacsálni:-)
Lenne meg egy kerdesem mas helyen is kerdeztem mar meg eleg sokat olvastam a temaban, de azert kivancsi vagyok minel tobb ember velemenyere.
Jobb minel elobb azaz akar mar hat honaposan ivartalanitani a kolykot?
En meg most nem szeretnem ezt egeszen biztosan tudom, allatorvosom azt mondta minel elobb annal jobb, szerintem lassan max ket honap es tuzelni fog, lakas kutyi, az, hogy minden tiszta dzsuva lesz nem erdekel igy is naponta ketszer porszivozok meg mosok fel annyira vedlik, seta kozben a mi kornyekunkon nincs sok kutya sem, szoval ezek a kerdesek meg vannak oldva.
Viszont minel elobb ivartalanitva van a kutyi annal kisebb a rak kockazata.
Liu ugye 11 es nincs ivartalanitva, ex-emel vizslank lassan het eves o sincsen es egeszsegesek, jo persze ez csak pelda nyilvan megannyi ellenpelda van....
Par napja kiderult, hogy Tia tud uszni, magatol ugrott be a tengerbe :)
Igazabol felmasztunk egy partoldalra, sehogyan sem tudott utanunk jonni, kereste az utat es rajott, hogy nincs mas megoldas csak a viz :D :D mondjuk szegenykem azt biztos nem tudta, hogy mely lesz a viz, egy pillanatra elmerult /mar kezdtem volna kidobalni telefont meg mindent a zsebembol, hogy ugrok/ aztan felbukkant kiuszott es odaszaladt hozzank :D :D
Elegge budszke voltam meg kell hagyni, az apja na az meg foleg odavolt a gyonyortol ;)
Hát ez valóban borsos árnak tűnik, oké, előkészített csomag meg minden, de ahogy elnézem, jól meg kell fizetni a kényelmet :-)
Viszonylag szerencsés vagyok,mert én pár 100ft/kg áron be tudok szerezni mindent. Változó, hogy éppen mit, van, hogy ugyanott vagyok árban, mint amikor tápot ettek, van hogy kevesebb vagy több havi szinten, de átlagban kb ugyanott vagyok.
Alapvetően minden hús mehet nyersen, kivéve a sertés és vaddisznó. A fagyasztás is egy hőkezelés, persze nem ugyanaz, mint a főzés.... ha már baktériumok meg egyebek a téma. Valóban egyre népszerűbb ez az étrend, de ez nem valami új a nap alatt, inkább valami régi felelevenítése szerintem, mivel kutyatáp és társai sem voltak mindig.
Szerintem itt rajtam kivül senki sincs, aki így eteti a ráncosait, tehát én is úgy gondolom, hogy nem feltétlen javasolt ez egy sharpnak, mivel egy vesebetegségre hajlamos fajtáról van szó és sajnos sok a vesebeteg is. Kényesebb fajta, ez tény. Vesebeteg kutyánál is van más, mint a gyógytáp, de ott azért még nincsenek olyan tapasztalatok és nagyon-nagyon macera, rizikó.
Mint írtam, én bevállaltam, nem hobbiból persze, egyelőre bevált és örülök a váltásnak, de soha senkit nem beszéltem rá semmire régen se, most se, soha semmiről nem merném kijelenti, hogy tuti jó vagy tuti rossz.
A furminátor egy remek találmány :-) Ha rászánod magad, akkor én azért a Medium méretet javasolnám, meg fog az a kiskutya nőni :) Nálam az egyik rövidszörű, a másik hosszú és van egy labi is, úgy 2:1 arányban le lett nyomva a rövidszőr, így én egy Medium, hosszú szőrre javasolt furminátort vettem, teljesen jó mindegyiknek :-)
Nagyon cuki ez a kis ráncoska:-) Gyorsan megnőnek, ki kell használni a babakort rendesen :-)
Ami ceget itt talaltam eleg huzos aron dolgozik, 18kg 400g csomagokban lehet valsztani tobb fele husbol de mar elore elkeszitett mix majdnem 70eur!!
Jelen allapotban az masfel honapra elegendo kb, inkabb futok meg par kort hentes ugyben, azt hiszem
Vagy pedig berendelek kb 100kg ezt azt szinten hasonlo aron aztan hentes boltta alakitom a lakasomat :)
Husos csontot mar kapott a kiskutya, azt altalaban ingyen adjak, mondjuk nagyobb darab csontok, azzal jol elvan par orat o is, nagyon jol tavol lehet tartani a konyhatol ha eppen fozok :)
Egyebkent kuldtem szuleimnek videot, a nyers csonttal teljesen ki voltak, hogy uristen azt nem szabad, parazitak...stb. baratnom is akinek egyszer kb 3 honapig volt kutyusa nekem tamadt, hogy jo hulye vagyok ilyen erzekeny kutya mint az enyem, nem szabad nyers hust kapnia, hiaba magyaraztam neki, hogy fel napot ezzel toltottem, hogy meg tobbet megtudjak errol a modszerrol....
Tenyesztoim mondtak egyebkent amikor durvan begyulladt Tia fule, hogy nagyon magas a pollen tartalom o kutyaik is szenvednek, ezt mondtam allatorvosnak, erre mondta, hogy ahhh kicsi meg ahhoz, en egyetertek veled en sem gondolom, hogy kor fuggo.
Ennyit nottunk harom honap alatt ket het mulva lesz fel eves, mar nem sokaig elvezhetem a kisbaba kutya kort :)
Nem tudom ez ismeri e valaki vagy probalta mar valaki?
Tia nem loszor pei, hanem hoszabb, sajnos nem tudom a magyar nevet, es nagyon vedlik, masik kutyank aki loszor soha nem volt ennyire durva, errol a cuccrol jokat hallottam, olvastam :)
Többen tapasztalták, hogy míg a csirkés tápra allergizált a kutyájuk, addig a nyers húsra, főleg a tanyasi, nem mindennel feltunnigolt húsra nem. Persze kb ennyien tapasztalták az ellenkezőjét is, szóval törvényszerűsíteni szerintem itt sem lehet, csak saját szakállra kipróbálni a dolgokat.
Belsőségnek nálam is a máj szerepel, a többihez nem igazán jutok hozzá vagy nem akarok. Pl a marhalép tök undi nekem és nem is eszi meg mindegyik:-)
Ezen én is gondolkoztam már, hogy ha más vigyázna rájuk, aki nem így etet vagy bármi, az mit szólna ilyen menühöz illetve vállalná-e egyáltalán, de ez benne van a pakliban, hogy nem, hiszen helyigényes, időigényes. Én annyival szoktam "segíteni", hogy amikor nem vagyok otthon és anyukám eteti őket, akkor pl nem kapnak csontot (csodaszépen rágnak, nem történt még semmi baj (le is kopogtam)), mindenki nyugodtabb így, sőt az egyszerűség kedvéért nekem van lefagyasztva főtt hús is, amit ilyenkor kaphatnak, vagy nyaralásra viszek. Az idegen lakótársakat nyaralás alatt sem szeretném nyers dolgokkal sokkolni:D Nálam belefér ennyi rugalmasság és a kutyáknak sem okoz gondot szerencsére.
A csontok esetén mindenhol azt hallanni, hogy nyersen nem törnek szilánkosan, itt is főleg a combcsontokra gondol az ember. Főzés alkalmával szilárdul a szerkezetük és ettől törnek szilánkosan, élesen, és az emésztése sem ugyanaz. Én ettől függetlenül nem szeretek nekik adni combcsontot, nyak, mellcsont, láb néha, nyúlgerinc a választék általában. Na meg ugye, itt azért nem fullra csupaszított csontokról van szó, hanem húsos csontokról. Ha be tudom szerezni, akkor nagyobb marha húsos csontokon szoktak dolgozni pár órát még alkalmanként.
Az allergia nem korhoz kötött szerintem, legalábbis az én tapasztalatom és tudásom szerint. Simán elképzelhető szerintem, hogy a kajával van összefüggésben a füle. De lehet, nem a csirke,hanem bármi más a tápban, vagy persze nem csak allergia lehet, szóval sok minden lehet, de az is egy lehetőség, amire gondolsz.
Kihagytam az elobb, multkor allatorvos azt mondta, hogy hat honaposan meg kicsi ahhoz, hogy allergia kialakuljon??
Szoval ezt a csirke dolgot nem tudom, egyebkent sanszos lehet a dolog mert a tapban az van es egy hetig ameddig ezen a gyogy konzerv cuccon volt olyan szinten kitisztult a fule, tiszta mint ujkoraban :)