Kösz:) ez ismerős. Ez dombóváron van amikor vízterhelés próbán volt a 903-as.
A bajom csak az, hogy ami a gigant clubon van meg a railfan europe oldalon azok mind megvannak. Már csak arra számítok hátha van valakinek valami egyedi:) a GySEV szergejekről.
Egy M40-es és egy remot M47 tanyázott ma délben (kb 12:50)Almásfüzítőn, majd egy hóekés M47-es is haladt feléjük. Ez itten nem meglepő látvány (kivéve a hóekés gépet), majd kb másfél óra múlva 308-as barátunk is meglátogatta az állomást, de sajnos f.gép híján nem tudtam megörökíteni egyiket sem. Sajnos időm se lett volna rá, mert menet közben voltam. Furcsa, de nagyon érdekes és jó látvány volt látni M62-t az 1 vonalon.
A kép Celldömölkön készült, Fábián László volt a fotós.
Az M62,055 szolnoki, rövid ideig dombóvári, majd tapolcai beosztású volt kb 1990-ig, amikor talán Badacsonylábdihegynél az egyik dugattyú elhagyta a mozdony területét és ezért selejtezték. Pedig állítólag nem volt rossz gép.
Teljesen egyetértek a meglátásoddal. Élő példa erre a Vasútgépész topicban mostanában oly sokat emlegetett M601. Egyetlenegy darab volt belőle és nem voltak képesek megőrizni az utókor számára akkor is ha bukás volt. Teljesen mindegy, a magyar ipar egyedi gyártmánya egy olyan Gép, melyről fénykép is csak néhány maradt fönn. Micsoda eszmei, vasúttörténeti, gépészeti emlék lenne, ha meghagyták volna.
"A 113as még celli korában olyan 2002 környékén úgy ahogy kikarosszériázták"
Ez az, hogy a motorja továbbra is gány maradt, és aki nem pánikolt el azonnyomban Cellbe fotózni , az már csak 1) koromfekete tetővel vagy 2) ami még rosszabb, totál dögrováson örökíthette meg a drágámat. Viszont a 145-tel nem jártam ily rútul, mert azt kicsit később pingálták át és a nyáron összetalálkoztunk B.Aszófőn, addig meg nem volt ideje elkormosodni.
"elkaptuk amint az utolsó útjáról húzta hazafelé a 200as(ex 145ös) Szergej:-) Vagy még az elfogyasztott hagymás rostéjos befolyása alatt voltál?:-)))))))))"
Vagy ami vele járt, te vezettél.
Mindenféle befolyásoltság ellenére az esetet megelehetősen jól dokumentáltam, ezt aztán te is láthattad egy következő hagymás rostélyos mellett.
A 113as még celli korában olyan 2002 környékén úgy ahogy kikarosszériázták, újra festették, akkor tájban amikor a 145, 146ost is. Emlékszem egy szaros októberi reggelen büntettem Smre valami ICvel és Győr delta előtt kinézem az ablakon, hát egy csillogó villogó Szergejt látok, a 113ast, persze fényképező gép sehol. Rá egy hétre, otthon a fűtőházban sikerült elkapnom:-) Majd előkerítem azt a képet:-)
A 183asra meg a tisztelt kolléga is emlékezhet, mivel épp elkaptuk amint az utolsó útjáról húzta hazafelé a 200as(ex 145ös) Szergej:-) Vagy még az elfogyasztott hagymás rostéjos befolyása alatt voltál?:-)))))))))
Sajnos ebben az országban nem igen létezik olyan,hogy valamit megtarstunk az utókor számára. És sajnos ez nem csak a vasútnál van így. Mindent lerombolni, szétvágni, lebontani. Ehhez értenek a nagy okos öltönyös úriemberek. Mindenben csak a pénzt látják. Abból hol lesz már neki öröme vagy pénze, hogy valamilyen mozdonyt kiállítsanak. Sehol. Ezért nem is kardoskodnak, csak a vasútbarát vagy a vasutat szerető emberek. Egy példa erre. Ezerrel verték a mellüket, hogy a Déli vasút, meg a DSA (Dráva Száva Adria) vasút az így megy úgy milyen volt régen. És mi maradt belőle? SEMMI. Én Sopronban élek tavaly szeptemberben költöztem ide. Igazából nem is mondhatom, hogy soproni vagyok. Mégis csak én egyedül kardoskodtam a Sopron Déli pályaudvaron lévő váltózház megmentésért, amit azért akarnak lebontani, mert hullik róla a vakolat, meg kivan törve rajta az üveg, és ez állítólag rossz élményt hagy a turistákban. Az nem hagy rossz élményt, hogy az egykori pályaudvarral szemben lévő telken az égig ér az ócskavas halom és a hajléktalanok a környéken szétdobálnak mindent amit találnak ott és kitudnak belőle szedni valamit is. Tudom, hogy a kutyát nem érdekli ez. De ebben az országban csak az megy, hogy ha valami történik akkor ujjal mutogatnak egymásra a felek. Mint most a GySEV meg a MÁV. A terület a MÁV-é, de a GySEV használja. Viszont az egész úgy néz ki már, mint egy szeméttelep. A pályaudvar meg nem ma épült hanem az 1800-as években akkor még Ödenburg állomásként, majd az I.vh után lett valamikor Sopron Déli pu. Tehát része volt a Déli vasútnak és a DSA-nak is. Csak miután ezek megszűntek a kezelését majd a tulajdon jogát vette át a MÁV. Utána pedig a GySEV kezeli a mai napig. Ebből azt akarom kihozni, hogy műemlék ügyileg a GySEV egy zéró. Mert feltudnak mutatni 3 kiállított gőzmozdonyt, meg egy keskeny nyomközű kisvasutat aztán kész. Egy korhű épületük nincs. Ebbe az egészbe csak az a szomorú, hogy senkinek sem jutott és jut eszébe a nagyfejűek közül, hogy vannak járművek és épületek meg vasúthoz kapcsolodó dolgok amiket meglehetne menteni és megkéne őrizni, nem pedig szétvágni, lebontani, megsemmisíteni. Jó ez pénz, mert mindig arra fogják, hogy pénz kérdés az egész. De majd X év múlva mit fognak vasúti emlékként felmutatni? A semmit? Vagy érjük be azzal amit sikerül megmenteni, és vásároljunk majd zsíros pénzekért egy képeskönyvet amibe lesz pár kép, hogy nekünk voltak ilyenjeink is csak szétvágtunk mindent. Bocs, hogy kicsit hosszúra nyúlt:) de ez a véleményem a magyar vasút érték megörzéséről.
Engem a 101-es Szergejről érdekelne kép, ha lenne esetleg valakinek. Arra emlékszem ezzel kapcsolatban, hogy Cellben amikor kigyulladt a 002-es Gyík, akkor ez a gép vitte tovább a vonatot Pest felé.