Csatlakoznék azokhoz, akik az apró kütyükre figyelmeztetnek. Az én kocsim 2 és fél éves, és már két bajuszkapcsolót, és a két első ajtó ablakemelőit cseréltettem rajta. Cserélni kellett a lámpaemelő elektronikát, a lámpamosó pumpáját, az egyik kulcsot, a hátsó szivargyújtót... Ha ez nem garanciás lett volna, az sokba került volna.
Két Peugeot szervízben is azt mondták, hogy a 2,2 Hdi motorokhoz (a kicsikhez, a 134 lóerősökhöz) a legjobb a 6 sebességes manuális váltó... (Nekem ettől függetlenül a városban néha nagyon hiányzik az automata...)
A céges autókkal kapcsolatban a tapasztalatok vegyesek, én pl. egy cégvezér autóját vettem meg, gyönyörű, hibátlan állapotban...
A kilométer nagyjából mindegy, az a lényeg, hogy hogyan volt szervízelve az autó. Az én előző tulajom pl. tízezrenként vitte olajcserére (én is így teszek, amióta autóm van, mindegyikkel), és minden apró vacakot azonnal cseréltetett rajta, ha elromlott. Olyan autót próbálj meg kifogni, aminek le tudod ellenőrizni a szervíztörténetét, és nem volt sérülve (a kisebb ütődések nem számítanak, de ha komolyabban törött, akkor nincs az a karosszériás, amelyik rendes autót csinál belőle, mert az anyagban olyan feszültségek maradnak, amik nem felszámolhatók).
Ne marháskodj már! Mitől lenne már ez egy bűnözős kép? Nem mindenki bűnöző, aki napszemüvegben van! Aki meg 607-est vesz, az pláne nem az. Azért nem vettem Audit, pedig vehettem volna dolgozói kedvezménnyel vadiúj A6 3.0-t, de éppen hogy nem akarom, hogy bűnözőnek nézzenek...
A részecskeszűrőm jelzett 4-5-ször, de azóta mentem már vele vagy ezer kilométert, és egyszer sem.
Azt mondták a Peugeot-nál, hogy ilyenkor, amikor kijelez, elkezd tömődni, de még használható. Szerintük járjak vele, amíg állandó lesz a kijelzés, akkor aztán toljam be, és megcsinálják. Az ára 130 pénz.
A chiptuning egy kiváló dolog, az előző kocsimban (406) is volt, abban is nagyon szerettem. Most Erdélyben sokszor kihúzott a csávából, amikor teherautókat, meg tötyörgő kocsisorokat kellett előznöm. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk autópályán 160-180 között még megugrik, ha rálépek a gázra...
És a fogyasztása is jelentősen csökkent.
Szóval szerintem megérte azt a pénzt, amit Halacska mester kért érte!
Nem rossz. Én 34 évesen kb 700.000 km-nél járok. Néha undorordok autóba ülni. Hétvégén ha tehetem nem vezetek vagy az asszonyt kényszerítem ha menni akar valahová akkor ő vezessen. Most vettem egy óriás 125-ös robogót, mostanában azzal hülyülök hétvégeken vagy bicikli.
Egy dolgot kifelejtettem, amit a többiek írtak, miszerint a kötelező jellegű szervizeken lehet spórolni utángyártott cuccokkal (nem feltétlenül rosszabb minőségüek), de ha besz@rik valami elektronika, ablakemelő, computer, váltó, stb akkor az lehet komoly költség. Ha önhibádból összetöröd azt már nem is mondom. Én sehol sem láttam hozzá utángyártott ajtót, sárvédőt, gépháztetőt!
Az én esetem más, mert nem török önhibából ( nagyon figyelek mindig, vezettem már fél millió Km-t), és én inkább elmegyek a világ végére is (az is egyfajta élmény és kirándulás) hogy "olcsón" megszerezzem ami kell. Azt nem is mondom, hogy nem bízom egyetlen szervízben sem, még a gumisokban sem (hagytam már el majdnem kereket, szelepsapkát sose teszik vissza... stb). Az a biztos amit én csinálok meg. Nem motorfelújításra gondolok, de szokásos karbantartásos dolgokat kis műszaki érzékkel bárki el tudja végezni.
Mennyi km-t tezsel az autódba évente? attól i függ a szervizköltséged
szerintem...
sok=dízel
kevés=akkor már érdemesebb elgondolkodni mit vennél benzinest vagy dízelt
nekem ezelőtt 1 V6-os 406-os cupém volt. annak sem volt sokkal olcsóbb a szervizköltsége és a mostnai 7 literhez képest fogysztott 13at.
hol fogsz vele közlekedni?
szerintem pl 1 dizel rosszabbul tűri a városi cammogást mint 1 benzines. ha városban közlekedsz vele sokat akkor érdemes automatát választani. bár az országúton sem olyan rossz.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.
Igen ez nekem is eszembe jutott,mármint,hogy hiába céges, feltehetően a cégvezető hajtotta és nem 5-10 beosztott.
Egyenlőre valóban csak a szervizelési költségek, alkatrész árak tartanak vissza...de ha valóban van olcsóbb megoldás, akkor az jó. Gondolom a szerencsén is múlik ,hogy milyen kocsit fogok ki.
Pont tegnap este tudtam,meg,hogy egy barátom vett egy 2 éveset. Valami azt súgja, hogy ha beleülök elszáll a maradék kétség is, ami még bennem van:-)
Apropó a Halacs úr személyében kit tisztelhetek és hogyan lehet őt esetleg elérni (majd ha aktuális lesz)?
Valóban hibátlan palkriszék autója. Apró pici sérülésektöl eltekintve, de az minden autón van amelyik legalább 2-3 évet lehúzott egy nagyvárosban. Amúgy küldöm a megigért CD-t, de bevallom elfogyott az üres lemezem, és a "nagykeres" barátom még nem hozta az újabb "hengert". figyusz, az az IGO amit említettél meg van még? Egy DVD-re rá tudod nekem írni? Lehet azt frissíteni valahogy? Bocs az OFF-ért a többiektöl.
Hát én minden esetben óvakodnék a céges autótól. Én akit ismerek az autójukat úgy hajtják,hogy egyiket se venném meg. Ismerek cégvezetőt céges autóval is.....hát azt se venném. 100-nál még kettesbe nyomja, mert telfonál. Céges autót ne hacsak nem a tulajdonos hajtja, az lehet jó.
Jó tanács vagy a végéről vissza fele (mert az elején új autó tulajok diskuráltak és ez neked nem sok infót fog adni.)olvass. Vagy keress rá a beíró nevekre( főleg az aktívan irogatókra) és klikkelj a hozzászólásaira . Főleg az elején írtaknak fogod hasznát látni. (Amikor az illető megszerezte a verdáját)
Én benzinest nem vennék (min 2L különbség fogyiban) ma sem. Lehet, hogy olcsóbban veszed, de nehezebben és olcsóbban fogod eladni is. Szerintem jó dieselt 3,2-3,5 körül fogsz találni (akár 2-3 hónap keresgetésével) és nagy valószínűséggel nem M.O.-it ,így a szervízbe hiába kocogsz be , hogy le kérd az előéletét. Kümönböző orzágok szervízei nem komonikálnk egymással. Egy viszont fontos mint az előttem írók is említeték, vétel előtt computer (Pl. Halacs) , mert ezzel kimutatják neked mennyi hibája volt az előző tulajnak ill. most mi működik és mi nem. Ahogy ADSA írta bármilyen kis kütyü aminek nem tulajdonítasz jelentőséget súlyos lóvéba lehet. Megéri azt a 10-est.
Vigyázz kolléga, mert az általad felrakott hivatkozás az új 607-esekre vonatkozik! A 3-5 éve forgalmazottaknál közel nem adtak ennyi mindent alapba. Xenon se volt csak a magasabb felszereltség esetén.
25 évesen lettem autótulajdonos. Én is nagyon örülök neki! Kicsit öreg, meg nem olyan konfortos, de az enyém! és emaitt örülök neki!!! :)
Mi céges autót vettünk 607-be, egy győri cég volt a tulajdonosa, 3 évet futott az autó azalatt 116ekm-t (tönkrement a cég, és visszvették az autót) mjad 2 év alatt ment még 10ekm-t. Pestigyerek látta milyen állapotban van, szerintem megtudja erősíteni, hogy vigyáztak arra az autóra. Céges használtautóból véleményem szerint a magasabb kategóriát meg lehet venni, de egy szuzukit vagy egy korzát... biztosan nem vennék. Azt hajtják, és nem kíméli senki. De mivel egy cégvezető, vagy tegyük fel tulajdonosa is a cégnek, azért csak magáénak érzi az autót és nem tiporja ki a lelkét. (Szerintem)
2002 talán közepéig csak 607-volt, amibe lehetett extrákat kértni (standard), utána elkezdték árulni executive feleszereltséggel is (nem sokkal az után, hogy mevettem a standardot egy csomó plusz felszereltséggel: Bőr ülés, első hátsó ülésfűtés, ergonomiai csomag: napvédő roló, lebillenő becsukódó tükrök stb...)
Ha korrekt az előző tulaja a kinézett kocsinak, akkor biztos megmondja hol szervizelte és akár együtt be lehet menni a szervízbe a kocsi múltját nézegetni. (De azt hiszem a PUG szervizek hálóba vannak kötve. Egyszer nem a Fábiánhoz hanem a PÉ-Ta-hoz mentem és simán látták a szervizes multamat)
Minden képpen megkérdezném 120e km fölött, hogy hol és egyáltalán megcsinálták-e a nagyszervízt. Esetleg számlamásolatot kérnék.
Nekem benzines van és úgy tudom, hogy típus hibája ennek a szériának nincs. A dízelben a kollegák biztos segítenek. Nekem eszi egy kicsit az olajat, ezért biztos a nívó pálcával kezdeném a vizsgálódást. Mivel tele van elektronikával ajánlatos végig nézni minden elektromos kütyüt, (bajuszkapcsolók, ülés állító motork, ülésfűtés, ablakok stb) hogy működik-e, ugyanis ezek 100 ezrekbe kerülnek. Jól megrángatnám kanyarban, hogy a futóműve OK-e. Meg jól kihuzatnám egy egyenesben.
Valóban olcsón elérhetőek már a 607-esek. Abban vitára szálnék hogy nem feltétlenül hátrány a céges mult ennél az autónál. Ha egy 3-5 éves példány kifogástalan esztétikai állapotban van, akkor valószínű cégvezető használta és igényes volt minden tekintetben. Km majdnem mindegy mennyi van benne. 200 e Km meg se kottyan neki, olyan a hangja és teljesítménye mint az újnak. Olajat sem eszi. Az én márkaszervizesem szerint 4-500e km-t simán elmegy komolyabb beavatkozás nélkül. Az extrákat illetően színes kijelzős navigációsat érdemes venni, persze ha van PDA-d és elég az neked is akkor mindegy. Ülésfűtés se rossz ha bőr belseje van. Xenon sincs az alapba. Motorikusan szerintem kérdezd Halacs mestert, egy "tizesért kb" biztos elmegy veled és rádugja a diagnosztikai laptopját a megvásárolni kívánt autóra és megnézi a "multját", jelenét az autónak. Hihetetlen miket meg lehet nézni!
Szerinted mi számít extrának egy autónál? Számomra mindaz ami most benne van már alap! Klíma, xenon, memoriás ülés++tükör, 6 lemezes CD, központi zár, állítható kormány(le-fel, ki-be), ABS, automata váltó. Én egyik nélkül se tudnék már meglenni.
Érdemes visszaolvasnod 2-3 évet (rámegy pár órád) de akkor mindent megtudhatsz ami fontos! Én is ezt tettem 3 éve.
A szervízköltségek is minimalizálhatóak ha ez fontos paraméter. Persze csak akkor ha nem fontos pl az hogy reggel leadod az autód x hibával és kapj csereautót meg számlát, meg csak gyári alkatrészt kapj!
Csak mondom, hogy a gyári alkatrész is (90%-ban) beszerezhető olcsón mint bármelyik más autónál is. A legtöbb alkatrész beszállító aki a Peugeot-nak gyárt, az saját névvel oroszlános embléma nélkül is ugyanazt a minőséget árulja töredék áron. Pláne ha van egy nagykeres kapcsolatod mint pl nekem, akkor 30-35%-kal UNIXTRADE listaár alatt is hozzá lehet jutni rengeteg dologhoz. Lsd pár hozzászólással ezelőtt...
Szerintem nem a bőr színe dönti el hogy nehéz-e takarítani. Én úgy fogalmaznék, hogy a fekete bőrön nem látszik ha piszkos. Ami előny is meg hátrány is, hiszen ha világos ruhába ülünk be könnyebben összekenheti azt. Én pont azért (is) akartam vaj belsőt, mert az rákényszerít arra hogy tisztán tartsam. sajnos hanyag disznó vagyok, és a régi autóim mindig tele voltak szeméttel, mert csak tárgyként kezeltem őket. Amúgy nagy hátránya a bőrnek hogy nyáron ragad (főleg ha fekete) télen meg qrva hideg! DE ÉN AKKOR IS IMÁDOM!
Üdv!
Először is szeretnék gratulálni mindenkinek,aki ilyen szépséget birokol. Az elmúlt napokban a neten barangolva jöttem rá, hogy már számomra sem elérhetetlen ez az autó.
Az árak elég tág határok között mozognak. 2000/2001 évi (jelenleg ez az évjárat a megfizethető számomra) modellek már 2.2 milliótól 4 milláig bezárlag kaphatóak.
Persze ezek szinte mindegyike bőven veri a 100 ezer futott km.-t, de mégis 2 mill 200 egy ilyen kocsiért zavarba ejtően kevés, vagy tévedek? Ugyebár jobb félni,mint megíjedni:-). Szerintetek mennyi az a km.,ami után nem érdemes megvenni egy ilyen autót? Tegyük fel, hogy külsőre tipp-topp, de motorikusan vajon mi a helyzet?
Tegyük fel, hogy nem cégautó volt (bár nagyon sok ilyet árulnak), mert ugye azt nem vesz az ember.
Ha venné esetleg valaki és leírná, hogy mik azok az extrák, amik mindegyik típusban megtalálhatók, nagyon megköszönném. (Még csak a topik feléig jutottam olvasásban, de már nem bírtam a kérdéseimmel:-)
Köszi!
Üdv:F41
Na erről annyit, hogy 21 éves korormba amikor még a főiskolán "rohadtam" beszartam volna az örömtől ha bármilyen diesel autóm lett volna....és nagyon örültem amikor az első (full törött előéletű) omega 2.3 TD-t megvettem 24 évesen. Meglehet az összes autóim közül ennek örültem a legjobban. Szóval Parkisz ha betöltöd a 33-at (én akkor vettem) hidd el nem lesz nagy szám a 607 sem.
Más.
Ma kiütöttéka hibakódot a Peug.-nál. Ott elmagyarázták, hogy amikor ilyen részecskeszűrős hiba van akkor a motort nem engedi 3000-es frdulat fölé, ezért nem megy. Pestigyerknek chippelt az autója Koppánynak is. (Már.. )Lehet ,hogy csak a tiszta autóknál lép fel a teljesítmény csökkenés? Mert nekem kurvára csökken ilyenkor a teljesítmény !
Koppány ! Jó ez a napszemüveges "bünözős" kép. Ha arra járok , biztos megkérdezem hogyé adod a kokót főnök? Ilyet csinálok én is, hogy ilyesszük a vendég olvasókat...