Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ha nincs gomb a végén, akkor az nem automata. Akárhogy dorgálod vele a földet, a dob alja nem fog feljebb csúszni. Az csak úgy műkszik, hogy van egy koppantó gomb, ha azzal odaütsz, összenyomódik, a hátsó részt tovább forgatja a motor, és kitolja a damilt.
http://www.kertikisgepek.hu/?ter=531025002 ez nyilván az, tudom, van jobb, de vannak komoly kaszák felszerelve ennél rosszabbul adagoló fejjel is. Felénk egyébként kapható ugyanennyiért többféle univerzális fej is ami tök normális kialakítású.
Ha 70 cm3 körüli, asszem akkora nincs is már, akkor az a a legerősebbek közül való, következésképpen egy tisztességes automata fej kell legyen rajta, ergo ez vagy a típusnak egy speciális kialakítású feje, vagyvalahogy rákerült egy félautomata. Ha tényleg ilyen nagy a gép, szerintem vegyél rá egy normális damilfejet, megérdemli /5000 fT/ .
Ez nem hajlított szárú, hanem szöghajtásos, és asszem 70ccm körül van!Nem a közepe megy be hanem a dob alsó felét lehet lehúzni és elfordítani! A rugó gyári benne, és ha gyengébbet teszek bele, akkor meg lekoppintom azt lefut az összes damil! Na majd kipróbálom, hogy kipucolom alaposan a dobot meg egy kis olajat tolok bele azt kiderül!
Miután nem láttam a próbálkozásaidat, így nem tudom én sem, miért nem jön ki a damil. De hogy egy hajlított szárú szegélynyíróba nem tennék 3-as damilt, az tuti. Véleményem szerint próbáld meg a következőt. 2-es kör keresztmetszetű damilból tekerj rá annyit, hogy ne töltse meg teljesen a dobot, esetleg egy picit lefújhatnád a damilt szilikon spray-vel.A bemásolt ábrán az 5. rajz szerint tekerd fel úgy, hogy az az orsó felülnézete. Előfordulhat az, hogy nem elég erővel koppantod oda az orsót, mert akkorát kell, hogy az orsó közepéből benyomódjon az a fogaskerék annyira, hogy fölötte el tudjon fordulni a damilorsó. Ha az alatta levő rugó túl kemény, akkor tényleg istenesen oda kell b...ni. Valamint a dob belsejének a tisztasága fontos, és arra a fogaskerékre sem ártana némi vékony olaj.
Nem teljesen tudom kinézni ezt a sok felesleges alkatrészt : ) , de szerintem eze egy félautomata, magyarul használhatatlan fej, ezt piszkosul oda kell vágni a földhöz, és nem azért hogy a damilt kiadja ! : ))))
Ennél azért írhatnál többet. Működött, aztán egyszercsak indításnál ezt csinálta ? Első próba egyből így sikerült ? Szivatóval indítod ?Szóval ilyesmik .
Sziasztok!
Gyors segítség kellene! Nem indul a fűkaszám, vagyis néha beindul, de ha gázt adok neki, akkor leáll. Ez akkor van, ha kitisztítom a gyertyát. Lehet túl szívattam? Vagy mi lehet a gond? Gép új, megfelelő olajt és keverést használok. Előre is kösz a segítségetek!
Nagy szükségem lenne a Stihl FS-550 szöghajtás robbantott rajzára cikkszámokkal. Ha valaki tud a neten lelőhelyet, esetleg van valakinek, nagyon megköszönném.
Próbáltam már minden irányba feltekerni, de sehogy se adja ki! Ebben a gyártót nemtudom, de 3mm-es henger damil van! Annyit tudok róla, hogy ilyen tányér szerű tartóba van ami középen be van lapítva, vagyis oylan mint egy dob, csak körbe a két oldala is összeér így nemtud lefutni magától! Sajna nem jövünk rá milrt nem adja ki! Lehet akkor a damil nem jó neki?
Nekem is Szegélynyíróm van, használtam már olcsó damilt meg drága olaszt is, mondjuk az olasz nagyon jó volt, használtam aluminiumost most meg gömbölyű agroforgost használok. Az olasz meg az aluminiumos nagyon jó volt, az olasz szögletes volt az aluminiumos meg ötszög alakú. Az alucut-ot a krinoréknál vettem anno.
csekély fűkaszás (jólvanna szegélynyírós) tapasztalatom szerint ha kicsike a damil akkor sokszor hiába csapkodom a fejet a földhöz pl drótkerítés amikor letépkedi 2-3-4 centisekre sokszor kézzel kell kihúzni az első fordulatot utánna már jön magától bár nekem a szem eléggé megkopott lehet ezért is indul nehezen
Persze,meg az sem mindegy,hogyan tárolják.Nálunk a gazdaboltban a kirakatban és mellette hevernek a damilok(Filoline túlnyomórészt),még a csomagolás is megfakult már.Akkor milyen lehet a damil?No de mikor érdeklődtem a Grassmaster után,azt már a raktár mélyéről hozták ki.Én még a Stihl damilt használom.Nincs vele gondom,bár lehetne szögletes a kör keretmetszet helyett.Akkor talán jobban vágna.Meg egy picit hajlamos szálkásodni. Ilyen Filoline és társai damilokkal nem is próbálkozom,bár azok között is lehet használható,csak nem szeretnék damilt damilt után tekerni 10 percenként,mert nem válik be.A kísérleti nyulak élete nem túl nyugodt.