Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 2001.09.04 0 0 765
de legalább hátha csinálnak neki valamit, az eredeti formációt jól elbarmolták azzal a frame-mel és azóta is csönd van és én már százszor olvastam mindent rajta, kicsit unom.

várom. de inkább az új lemezt.

Lappa

Előzmény: rumci (764)
rumci Creative Commons License 2001.09.04 0 0 764
Jaj, az ilyet utálom a legjobban! (Vö. www.elte.hu és az onnan kattintható oldalak.) Ha folyamatban van egy komolyabb felújítás, rendben, hogy kiírják az oldalra; de hogy ilyenkor teljesen működésképtelenné tesznek egy site-ot, azt egyáltalán tartom szerencsésnek.
Előzmény: L. Szerafin (763)
L. Szerafin Creative Commons License 2001.09.04 0 0 763
azt viszont örömmel látom, hogy elég volt csak megemlítenem a Keres Péter által gondozatlanul hagyott weboldalt, erre neki is álltak a rendberakásának
[aki nem tudná, azt írják ki a www.zoran.euroweb.hu-n, hogy "Hamarosan új külsővel, megújult tartalommal jelentkezünk" - erre reflektáltam]
L. Szerafin Creative Commons License 2001.09.04 0 0 762
nos, nem tudom, milyen volt a színházban (csak a tv2-n láttam, az meg nem adta úgy vissza), de ott háromszor kellett játszaniuk (ami nekünk, közönségnek ugyan előny, de őket biztos megviseli egy picit) és emlékszem hogy odavolt a zenésztársadalom, amikor a BS elpusztult, úgyhogy gondolom, ha felépül az új, akkor Zoránék is szívesebben járnának majd oda

meg korszerűbb hely is az, egyszerre 12 ezer fővel, meg kitudja, még akár jó is lehet

mindesetre csak azt vetettem fel, hogy milyen naddolog lehet ott majd az elsők közt fellépni, és hogy Zoránnak úgyis szokása a turnézás, hát akkor útba is ejthetné

nademindegy, nem ollan fontos ez

Előzmény: rumci (761)
rumci Creative Commons License 2001.09.01 0 0 761
Én ezért az új BS-ért nem szurkolnék; annyival jobb volt legutóbb, hogy színházteremben volt. Legalábbis szerintem.
Előzmény: L. Szerafin (760)
L. Szerafin Creative Commons License 2001.09.01 0 0 760
Pedig Zorán mindig mondja, hogy az őszi koncertek alkalmával nem bírja megállni, hogy egy-két új dalt bele ne csempésszen. Nem értem miért lepődtél meg ezen.
Hiába van kiírva a Zorán-hómpédzsen, hogy Keres Péter gondozza, ha nem is. Oda szokás írni az őszi turnét, oszt nincsenis ott. Meg ilyenkor, amikor új album készül, illik ízelítőt adni a kiéhezett hallgatóknak, ahogy azt az előző gondozó, Umann Kornél is tette.

Nekem még az se lenne baj, ha a tavaszi pesti buli elmaradna, de csak akkor, ha ősszel tartanák meg, méghozzá az elsők közt az új BS-ben (aszonták a szakemberek, hogy addigra elkészül).

Más. Találtam egy beszélgetést.

Előzmény: Talia (759)
Talia Creative Commons License 2001.09.01 0 0 759
A ZM vadonásúj szeptemberi számában Horváth Kornél aszongya: "Zoránnal októberben turnézunk, már a most elkészült új album dalait is játszani fogjuk." Hú, az ördögbe, én erre nem is számítottam. Nem szoktak lemez után rögtön koncertezni. Akkor ezért siettek úgy a lemezfelvétellel, hogy ne csússzon át őszre. És vajon merre lesz a turné? Nagy budapesti buli ugye nem várható, mert az jövő május csak, oda se mennek ahol idén tavasszal már jártak (a nagy városok szinte mind), akkor maradnak kb. a tavaly őszi turné helyszínei vagy ahol ennél is régebben fordultak meg utoljára? Mondjuk Gödöllő, Szentendre, Batta jöhetne, és még Fehérvár se lenne rossz :-) Tudtok valamit a részletekről?? Jöttök???
rumci Creative Commons License 2001.08.31 0 0 758
Én sem. Azonban ebben a kérdésben nagyon hasonlítunk egymásra. :-))
Előzmény: Lappantyú (756)
Dotis Creative Commons License 2001.08.31 0 0 757
Találtam egy kislemezt, gondolom, úgy 1966 tájáról, Zorán és a Metró játsszák a Help-et, a B oldalon egy másik angol dal, azt nem ismertem. Aranyos.
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.31 0 0 756
nem irigylem a kedvesedet. :-)))
Előzmény: rumci (755)
rumci Creative Commons License 2001.08.30 0 0 755
Én meg olyan vagyok, hogy minél jobban szeretek valamit/valakit, annál kritikusabb vagyok vele.
Előzmény: Talia (754)
Talia Creative Commons License 2001.08.30 0 0 754
Békepipa elfogadva :-) Tényleg nem voltál fekete-fehér, csak mikor az ember keseredetten száll vitába, hajlamos arra, hogy mindenféle igaztalanságot összehordjon :-)

Tudod, az a helyzet, hogy én ezeket a zenéket, amikről itt-ott elmondom a véleményemet, szeretem. Így aztán rosszul esnek az igazán negatív megszólalások. Arra sosem vettem a fáradságot - néhányunkkal ellentétben -, hogy olyasmiről írjak, ami számomra nem kedves. Nekem az nem öröm. Hogy Koncz Zsuzsa hamisan énekel (beleolvastam a topicba, szörnyű), egyszerűen nem érdekel, mert ha nem énekelne hamisan, akkor se szeretném. Viszont ha olyasmit bírálnak, ami közel áll hozzám, az bánt egy kicsit, még akkor is, ha esetleg tényleg igaz.

Más. Mi ez a nagy csend? Sehol senki. Nem létezik, hogy mindenki elutazott... Az én kihalásom innen nem szándékos ám, csak dolgozom és vidéken vagyok felváltva. Jut eszembe, akartam írni a '99-es lemezről is, ami aztán elmaradt. Na majd nemsokára bepótolom.

A story cikk, hmm - hozzák a formájukat. Amúgy Zorán mondta a múltkor, hogy régen, kezdő (középhaladó?) zenész korában, mikor még nem állt mögöttük kellő tőke, tényleg volt, hogy éjszaka dolgoztak a stúdióban, de csak azért, mert akkor olcsóbb. Ma már ugye ott van mögöttük a sok pénz (haha), oszt hadd éjszakázzanak a fiatalok...

Strandolni meg nyugodtan lehet munka közben is, hiszen nem dolgoznak 168 órát egy héten, de azt nem hiszem, hogy a pesti strandok bármelyike (brrr) csábítaná őket...

Pierre-Yves Creative Commons License 2001.08.24 0 0 753
Idióta cikk.
És tökéletesen minősíti a Story magazint...
Előzmény: Lappantyú (750)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.24 0 0 752
És vasárnapi ebédes együttülés Presserrel... szerintem inkább Dusánnal. Meg a strandolás napközben... elég vicces az egész. :-)
Előzmény: gorgo (751)
gorgo Creative Commons License 2001.08.24 0 0 751
namost akkor meleg van vagy legkondi? :))
Előzmény: Lappantyú (750)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.24 0 0 750

Zorán új dalokat énekel - a meleg miatt éjszaka dolgozik

Szeptemberre kész a lemez

Zorán az idei nyarat egy légkondicionált stúdióban tölti. A szuperkoncert után ugyanis szinte rögtön elkezdte új lemezének felvételét, amire tizenegy új dal kerül. A zeneszerző, Presser Gábor árgus szemmel és szakavatott, "vájt" fülekkel őrködik a felvételek minőségén. S nemcsak szakmai szempontok miatt, hanem barátságból is, hiszen évtizedekre visszanyúló kapcsolat az övék. Gyermekkorukban sokszor ültek egymás mellett a vasárnapi ebédeknél. A nyári rekkenő melegre tekintettel a zenészek éjszakánként dolgoznak, így pihenésképpen napközben hódolhatnak a strand örömeinek is.

Story magazin

------------------------

Idióta cikk.

Lappa

Lappantyú Creative Commons License 2001.08.21 0 0 749
:-)

[rumci, istenkirályság a békepipád]

Én meg időnként úgy szoktam járni, hogy a nekem kedves híres emberekre élből rávigyorgok az utcán, mert nem megy másképp, úgy megörülök nekik, hogy hirtelen mosolygás jön.

Az is tanulmányba illő, hogy erre miként reagálnak. Kedves visszamosollyal, szórakozott köszönéssel (lehetismerem, csakmostnemjuteszembeki) vagy tüntető fejelfordítással.

Legutóbb a Tolcsvay Lacira vigyorogtam az erős-savanyú leves felől (felemeltem a fejem és ott állt mellettem, hát úgy megörültem neki, nem lehetett nem mosolyogni). Tőle kedves visszamosolyt kaptam.

Lappa

Előzmény: Talia (747)
rumci Creative Commons License 2001.08.17 0 0 748
"minden zúg, minden szétesik, minden hamis, minden lassú, minden béna" – ezt én nem írtam, tehát nem szívesen magyarázom.

„Az Omegára mit mondasz?” – Azt, hogy szerencsére nem láttam, de ebben nem csak a véletlen keze volt. :-)) (Amúgy a Metró-koncertről írtam, hogy voltak jó pillanatok, tehát eszemben nem volt fekete-fehérezni.)

A csontrágcsát én is befejezném ezennel.
És íme egy békepipa:

Előzmény: Talia (746)
Talia Creative Commons License 2001.08.17 0 0 747
Offtopic, de ideírom, mert Lappa megengedte :-) Megyek ma az utcán és egy kedves hölgy mosolyog velem szembe. Olyan ismerősforma volt nekem is. Februárban találkoztam vele a népszámlálás során, és emlékezett rám. Úgy örültem :-) Kár, hogy a dalszerzők meg írók nem járnak számlálni, gyűjthetnének élményeket a könyvekhez, szövegekhez. Kész kincsesbánya.
Talia Creative Commons License 2001.08.17 0 0 746
"minden zúg, minden szétesik, minden hamis, minden lassú, minden béna" - azért sem értem ezt, mert egy kicsit is racionálisan nézve nem gondolhatod komolyan, hogy valami minden szempontból rossz legyen. Ha más nem, hát véletlenül is akad valami, ami jól sikerül :-) Olyan egyszerűen nincs, hogy fehér vagy fekete. Ilyen alapon még az Omega fellépésében is lehet találni pozitívumot. Mert ha a Metróban minden rossz volt, akkor az Omegára mit mondasz? Abban is minden rossz volt, nyilván. Akkor a kettő egy színvonal? Áá, nem lehet ezt így.

Ha azt mondod, hogy neked nem tetszett a koncert és emiatt az égadta világon minden rossznak tűnt, azt el tudom fogadni, de akkor ez szigorúan a te benyomásod.

Metróbuli-csont rágcsálását ezennel befejeztem.

Talia Creative Commons License 2001.08.17 0 0 745
Lappa, ne aggódj, már rég kialudtam magamból a jó és rossz érzéseket egyaránt, és tulajdonképpen az egész holt nem fontos. Bekapcsoltam a gépet hétfő reggel, elolvastam amit rumci írt és úgy látszik, érzékeny hangulatban kapott el. Tényleg rosszul esett, de most már mindegy. Lehet, hogy néha gyorsabban jár az ember keze, mint kéne, de ha mindig úgy írsz hogy alszol rá kettőt, hármat és átgondolod és lehiggadsz, sokkal szürkébb lenne minden vélemény.

Az ellentét azért sántít, rumci, mert a "nekem tetszett"-nek a "minden rossz volt benne" nem ellentéte. Akkor lett volna igaz, ha én azt írom, hogy kristálytiszta volt a hangzás, nagyon együtt voltak a zenészek, senki sem énekelt hamisan, a tempókat pont eltalálták - ésatöbbi. De én ilyet nem mondtam.

Amúgy én azt se bánom, ha azt mondod, hogy Zorán összes eddigi munkája egy nagy rakás... csak akkor hagyjál engem ki belőle. Remélem, ezután már megteszed.

Lappantyú Creative Commons License 2001.08.15 0 0 744
"velem is megtörtént, hogy tüskét hoztam nem virágot"

:-)

Lappa

Előzmény: rumci (743)
rumci Creative Commons License 2001.08.14 0 0 743
Nem engem bántottak meg, hanem én bántottam meg – akaratom ellenére – Taliát, így részemről természetesen fel sem merült semmiféle kellemetlen érzés (legfeljebb magammal szemben). Őszintén szeretném, hogy a tüske Talia szívéből is távozott volna.
Előzmény: Lappantyú (742)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.14 0 0 742
Akkor most szent a béke köztetek, ugye? :-)

Lappa_offtopic tőletek jöhet, a sértődést viszont nem szeretem

Előzmény: rumci (741)
rumci Creative Commons License 2001.08.13 0 0 741
Igazából ha volt célom, akkor egyedül az volt, hogy rámutassak, mennyire szubjektív is ez a dolog (ezért sem értem, miért kellett volna objektívnek lennem), hogy belőled és belőlem épp az ellenkezőjét váltja ki. Talán ezt szeretem a művészetekben az egyik legjobban.
Előzmény: rumci (740)
rumci Creative Commons License 2001.08.13 0 0 740
Csöppet sem állt szándékomban a gúnyolódás, bocs, hogy félreérthető voltam. Azon rökönyödtem meg, hogy az én véleményemnek szinte szó szerint az ellenkezőjét fogalmaztad meg. Gondoltam, ezt kicsit játékosan fogalmazom meg, hiszen szinte minden nyelvi játék az ellentétre épül. (Nem akartam objektív lenni, de a zúg, szétesik, hamis mind-mind objektív kategóriák.)
Előzmény: Talia (739)
Talia Creative Commons License 2001.08.13 0 0 739
rumci, ezt nem kellett volna. Azt hittem, barátok vagyunk, legalábbis itt a neten. Ha a másik embert megragadja valami, szubjektíve, legyen az objektíve mégoly sz*r is, talán nem kéne gúnyolódni rajta ilyen durván.

Egyébként is azt mondtam, hogy _a körülményekhez képest_ kihozták a buliból, amit ki lehetett, és hogy összhatásában abszolút élvezhető volt, amit Peppers is írt. Kedvesek, aranyosak, lelkesek voltak.

"minden zúg, minden szétesik, minden hamis, minden lassú, minden béna" - ez úgy hangzik szerinted, mint egy objektív vélemény?

Talia

Előzmény: rumci (735)
Peppers Creative Commons License 2001.08.13 0 0 738
Nem tudom, hogyan maradt bent Frenreisz neve után az "az". Nem úgy gondoltam.
Peppers
Előzmény: Peppers (737)
Peppers Creative Commons License 2001.08.13 0 0 737
Na de hát ez egy Metro-koncert volt! Még jó, hogy zúgott az egész, szétesett a sok zenész és hamis volt minden énekszólam! Ettől volt hiteles a dolog :))

Komolyra fordítva: azt hiszem, tényleg kihozták a koncertből azt, amit lehet. Milyen nehéz dolog is ez: egy ősi klubzenekart kiállítani hetvenezer ember elé! Látható, hogy nem ment könnyen: például ha mondjuk Frenreisz az kevesebbet gesztikulál és többet fogja a basszert, lehet, hogy pontosabb lett volna a ritmus. A 4+1 fúvós meg már önmagában is "túlreagálása" valaminek, szerintem. Mégis tök élvezhető volt az egész. (Elsősorban az élő tapasztalatból beszélek, a tévébe csak belepislogtam.)

Amúgy véletlenül pont az Omega helyére sikerült videón felvenni a Metrót. Ezért a telitalálat-baklövésért hálát is adtam az égnek.

Egyébként, ha már idáig eljutottunk, ajánlom, hogy nézzétek meg az Illést is. Azok voltak a legrendesebben felöltözve. :)

Peppers

Előzmény: rumci (735)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.13 0 0 736
Én meg nem láttam. A Stadionban sem, a tévében sem.

Zorána Zisten.

:-)

Lappa

Előzmény: rumci (735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!