Keresés

Részletes keresés

Probatbicol Creative Commons License 2004.11.22 0 0 topiknyitó

Duray Miklós  súlyosan megsértette az anyaországban élő embereket.

 

Idézet:

 

Veszélyes hazárdjáték volt a népszavazás kikényszerítése a kettős állampolgárságról, de a referendum kiírása után már nincs más lehetőség, mint az eredményes és sikeres voksolásra buzdítani a választókat - jelentette ki szombaton Velemben Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) alelnöke, aki hozzátette: a határon túli magyarság a népszavazással "a magyar identitástudatukban megroskadt lelkű emberekre" - a magyarországi magyarokra - bízta a sorsát.

 

Kérdéseim:

 

1. Ha Duray már korábban tudta, hogy milyen megbízhatatlanok vagyunk (baloldaliak és jobboldaliak egyaránt), akkor miért nem lépett fel a népszavazás kiírása ellen? Miért csak most mondja? Feltételezem ugyanis, hogy az identitástudatban történő össznép megroskadás  nem néhány nap eredménye, hanem mégiscsak egy hosszabb folyamat következménye.

 

2. Mit ért vajon ez a derék úriember, aki már nem csak szarozik, de roskadtat is,  ezen az egészen?  Nem vagyunk eléggé magyarok? Talán bizony Duraynak van egy magyarságtudatmérője, amelyen mindenkit megvizsgált, és erre a szomorú következtetésre jutott?

 

3. Milyen alapon általánosít? Honnan veszi a merszet ahhoz, hogy elítéljen egy egész népet,  akinek amúgy rengeteget köszönhet személyesen, és rengeteget köszönhet a pártja és rengeteget köszönhetnek a határon túli magyarok, akik cserébe sosem kaptak  még csak egy köszönöm-öt sem, csak  lelki, sőt politikai zsarolást.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!