Ha minden jól megy, és a körülmények lehetővé teszik, október 6/7-én játszunk a portugálok ellen (itthon), és 9/10-én a szlovákok ellen (idegenben) Eb selejtezőt - ez az okt. 4-10. közötti hét lehet a válogatott hét.
Aztán valamikor november végén tud összejönni a válogatott, talán 22. körül. Ott lesz még kb bő 1 hét a vb-ig.
Ennyi időnk lesz, mondjuk a többi csapatnak sincs több.
Vovát hagyni kell dolgozni, én a szövetség helyében egy 2+2 vagy egy 3+1 éves szerződést kötnék vele, amely automatikusan meghosszabbodik bizonyos feltételek teljesülése esetén, például világversenyen legjobb 6 között végez a csapat.
Nem kell ezt túlspilázni. Szerintem Vova úgy két hete aláírt már.
Ismerve Pálingert - nem az átgondolt és következetes döntések, és nem is a ragaszkodás a mestersége - legkésőbb a brazilok elleni vereség után elkapta Vova frakkját. /Végsősoron kb. 6-8 hónapot öregedhetett, mióta "túl fiatalnak" titulálta. Lehet, hogy csak ennyi hibádzott./ Ugyanakkor valóban nem túl elegáns, hogy az előző kapitány beszámolóját meg se hallgatja, de már bejelenti az újat...
Akit keresni kéne, az egy főállású erőnléti edző, aki a klubok erőnléti edzőinek a munkájába is belelát, és abba beleszólhat, azt koordinálhatja.
Szerintem a stábon megy a vita, ezért nincs bejelentés. A kapitány valószínűleg adott, de könnyen lehet, hogy valakit vagy valakiket rá akarnak tukmálni. Remélem Golovin nem megy bele! Már az sem volt szimpatikus, hogy a nyilatkozatot aláírta... Ebből kéne vonnia magát, igaz akkor meg kapitány sem lehet.
Dr. Pavlik Attila nyilatkozata szerint Kovacsics sajnos vállműtétre szorul és minimum 6 hónapos kihagyással terveznek:
„A korábban kezelt vállsérülése újult ki az olimpián. Instabil lett a válla, így elkerülhetetlen a műtét, amelyet követően minimálisan hat hónapos kihagyás várható” – mondta csapatunk orvosa, dr. Pavlik Attila."
Forrás: fradi.hu
Ezzel az is eldőlni látszik, hogy Anikó decemberben nem lesz ott a spanyol vb-n.
A válogatottat irányító Elek Gábor megbízatása szövetségi kapitányként az olimpia végéig szólt, ezzel kapcsolatban Pálinger elmondta: az ilyenkor szokásos menetrend szerint az elnökség összeül és értékeli a válogatott teljesítményét, valamint a szövetségi kapitány munkáját, illetve meghallgatják a beszámolót, majd meghozzák a megfelelő döntést.
Olimpiai ciklusban gondolkodunk, és ugye ott az ötkarikás játékokat követi majd egy hazai rendezésű Európa-bajnokság is. Ezért hosszú távú tervet állítunk majd fel, méghozzá rövid időn belül
Korea, Japán, Kína, Kazahsztán, Ausztrália, +Irán, Hong-Kong, Szingapúr, Új-Zéland közül valaki, legalábbis az előző megrendezett Ázsia-bajnokság vóegeredménye alapján. Ennek a 32-es VB-nek aztán tényleg sok értelme van.
Szerintem az eddigi örökös Ázsia bajnok most "váratlanul" ki fog kapni Japántól, sokkal jobb az a másik ág az ő szempontjukból, onnan ők is simán 8 közé mehetnek...
Azt mondom, legyünk harcban a 8 közé jutásért, a németekkel és a dánokkal (esetleg az Ázsia-bajnokkal, bár őket + a cseheket azért verni kéne, a többiekről nem is szólva).
És a játékunkban legyen valami előremutató, akár posztonként, akár csapatszinten, mivel ez a vb nem kvalifikál még sehova (kivéve, ha megnyerjük :-D), ez legalább olyan fontos, mint hogy éppen 7. vagy 10. helyen végzünk.
Persze azért jó lenne 8 közé jutni, mert akkor ez már két versenyen sikerülne egymás után, amire 2012-2014 óta nem volt példa...
Vova lesz a kapitány, ez nyílt titok. Annyi a kérdés, hogy az MTK mellett, vagy pedig a következő szezontól (?) főállásban látja el a feladatot, kik lesznek a stábtagok, kikre akar alapozni, hány évre nevezik ki...
Martin kinevezése konkrétan senkinek sem lenne az érdeke, sem a Győrnek, sem a többi csapatnak, sem magának Martinnak, így erről a lehetőségről szerintem nincs értelme beszélni...
Szerintem Planéta Szimonetta esete speciális, mivel egy kétméteres játékosról beszélünk. Mielőtt visszaigazolt volna Győrbe, előtte több szezont lehúzott Móváron. Védekezett hármasban, támadásban gólerősen játszott.Akkor nem volt vele gond,hogy félne a lövéstől, sőt, inkább az ellenkezője volt rá igaz. Nem egyszer maradt 50% alatt, de szerintem jó ütemben fejlődött. Aztán Győrben nem tehette meg, hogy 14 lövésből 5 bemenjen, szerintem nagy volt neki az ugrás, nagy falat volt neki a Győr. Ott aztán teljesen elszállt az önbizalma, mert érezhette,hogy még nincs azon a szinten, Ambros pedig még inkább éreztette vele. Akkoriban a válogatottban is eléggé gyámoltalan volt, jól emlékszek az akcióra, amikor döntő helyzetben neki lett volna feladata átlőni, és nem mert. Ezt szerintem Franciaországban kinőtte, levetkőzte, egy komplexebb,összeszedett, érett játékos vált ott belőle. Nagyon bizakodó vagyok a debreceni szezonjával kapcsolatban.
Ellenben,mi van Korsós Dorinával? Ő is visszajött,Debrecenben van, de már az edzőmeccseken sem meghatározó. Anno ő volt az, aki már a Győrben is meghatározó játékos volt, aztán jöttek a sérülések. :(