Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Éppen ezért lenne fontos, hogy itt a fórumon is összegyűljön a jó szakkereskedések jegyzéke, mert a szakkereskedések között is van jópár, ami egy garast sem ér.
Ha vki meg van elégedve akkor írja be, ha többen írják egy boltról, hogy jó, akkor valószínűleg az tényleg jó :-)
Lipinek igaza van abban, hogy a szakboltokban - már amelyikben - korrekt tájékoztatást adnak a vevőnek, mit szeretne venni, mit vegyen, funkciójában, árban mi a vevőnek megfelelő gép. Számtalan alkalommal beszéltem le, illetve rá a vevőket egy-egy nagyáruházban különböző gépekre. Sajnos az eladók abszolút érdektelenek, meg nem is mindig értenek a gépekhez. Ma a pénztártól küldtem vissza a vevőt a madarasban, mikor elmondta, mire veszi, mire szeretné használni a villany szegélyvágót.
Persze a vevők sem álltak sorba sütnivalóért, de nekem fáj, ha látom a sok értelmetlen vásárlást.
Akkor ez az Oleo-Mac egy komoly márka? Nem vagyok otthon kerti gépekben, de még soha nem hallottam ezt a nevet. Az szimpatikus volt, hogy 55000 körül adtak hozzá tárcsát és damilt is, meg valami Stihl reklám szemüveget. Valami Sparta utódot magyarázott az eladó, de ahogy nézema neten valóban a Sparta 250T lehetett az a gép.
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy tudna-e nekem valaki segíteni egy McCULLOCH TRM MAC MT 150 10"/250cm típusú elektromos szegélyvágó damiltartó dob és rugó beszerzésében? Köszi!!!!!
Hát én szerintem az Oleo-Mac 250T-re akartak rábeszélni, hát vagy ezt kéne vagy a 730T-t profi rezgéscsillapítással. Az MTD-ben nem biztos hogy csalódnál de nem hasonlítgatám az OLEO-hoz
Otthoni felhasználásra tudtok ajánlani valami gépet 70-80 000 Ft-ig? kb 1500 m2 területet kéne vele nyírnom kb havonta, most épp majdnem egy méteres a fű... Egy boltban nagyon rám akartak beszélni egy Oleo-Mac típusú gépet 55 000 Ft környékén akcióban. Ezenkívül még néztem MTD gyártmányokat, most pedig a neten a Partnert keresem, mert azt felénk nem láttam a boltokban. Előre is köszi.
Mogépnél nem lehet valami ilyesmi?Oda úgy is megyek,mert egyik ismerősöm fejébe vette,hogy az FS 55-öst felvértezi egy dikicskéssel és egy fűrészkoronggal.
Tudhatnád,hogy a Stihl minden terméke robosztus és innovatív,meg hosszú és precíz fejlesztő munka eredménye.Hol vannak ehhez a többiek?Csak egyet mondj,ami akár csak megközelíti a Stihl damilt! :-)))
Szerintem meg rosszul gondolod. Van olyan, hogy menetzárlatos, és nyomás alatt nem ad szikrát, de ez szokott ritkán történni. A valószínű meg az, hogy a motor, vagy a karbi a beteg, nem a gyújtás. Szerintem .
Ha nem tudom, hogy a tekercs -e a rossz, akor szét kell kapnom mindkét gépet és ennek a tekercsét bepróbálni oda vagy fordítva, ahoz meg igen szét kell kapnom, szívesen elkerülném.
Egyszerűsítem. Nem indul. 4szer /kis gépnek nagy munka során/ túlmelegedett, leállt, lehült ,indult, ment. Gondolom ,amikor félig sült meg 4x,visszahült és egy darabig normális szikrát adott, most meg bekrepált. Hengeren kívül szikrát ad , de gondolom én, hogy belül nem ad kielégítőt. Azért gondolnám mérni a szikra erősségét vagy valamit a másikéhoz pl. , hogy tudjam itt van -e a baj.