Keresés

Részletes keresés

glock09 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112038

Köszönöm a segítséget!

Jozsipapa bejegyzését nem találom!?

Előzmény: Figyelget (112036)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112037
Biztos, hogy igen.
Előzmény: obsitos3 (112032)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112036
Szerintem ettől az átmérő különbségtől még nem feltétlen kellene ilyet produkálnia. Inkább ott lehet a megoldás, amit írsz. Nevezetesen : óvatosan tüzelsz, amikor megy a keverő nem csinálja. Gondolom ez jobbára cefrefőzésnél van. A kevés fűtés nem elég a jó hőáramlás kialakulásához. Amikor elkezded keverni, akkor ez a gond megszünik, mivel a melegített réteget felkényszeríted. Ha meg nem kevered és lassan fűtöd, akkor ez a feláramlás nem folyamatos és ez adhat lökésszerű nyomáskülönbséget. Próbáld meg jobban melegíteni és többet keverni, valószínű segíteni fog. Persze,amit Józsipapa mondott azt is ellenőrizd. Sőt, elsőnek azt, mert legtöbbször az a hiba.
Előzmény: glock09 (112033)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.13 0 1 112035

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (112024)
glock09 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112034

Ez egy jó kérdés!

Én vagyok az első tulajdonos.Egyébként a végtermék nagyon jól szokott sikerülni!

Leginkább az a gond,hogy nagyon lassú a folyamat.Nem merem "nagy lángra" tekerni az égőt.

 

Előzmény: kupeci (112009)
glock09 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112033

Szia!A páracső kb:3 szor akkora mint a spirál.Ha keverem ezek a tünetek enyhülnek!

Konvekció alatt mire gondolsz?A környezeténél melegebb gőzre?

Előzmény: Figyelget (112003)
obsitos3 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112032

Biztos,hogy nem értitek félre egymást?

Előzmény: Hurkafej (112031)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112031

A gáz nyomását csökkenti a reduktor, egy adott értékre. Ki mekkorát akar, az általánosan kapható 30mBar-os. Tehát a gázpalack állapotától függetlenül állandó nyomást enged a gázzsámolyra. Így a palackot ki lehet tekerni teljesen, a zsámoly semmit sem vesz észre. Nélküle pedig amint hűlne a palack, akkor utána kellene nyitni, mert alacsony a láng, vagy épp a színe nem jó stb. Ez az értelme.

Előzmény: csalitos (112027)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.12 0 1 112030
Nincs azzal semmi baj,hisz duplafalú. Persze lehetne más arányú,de szerintem így is tuti. Felénk is ilyen idők járnak maszek ügyben.:-(
Előzmény: envision (112029)
envision Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112029

Köszi!

Nem én készítettem , készen vásároltam a főzőt.

Fejlesztgetem ahol tudom ...keverőt, zsámolyt, hűtőt ,defi ráépítést, Eprüvettát én csináltam.

Már bánom hogy a főzőt nem magam építettem ....más arányokat alkalmaztam volna.

 A vicc az hogy elég jól heggesztek AWI-val ,csak a cégnél a maszek melót már egy ideje  nem engedélyezik.

Itthon meg csak fogyóelektródás védőgázos heggesztőm van :(

 

Előzmény: Figyelget (112023)
csalitos Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112028

Közben jött a te kommented. A kérdés ezek szerin néked is szól.

Előzmény: curlie (112026)
csalitos Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112027

Mit?! Nyomáscsökkentőt? Egy nyitott rendszerben? Mi értelme lenne?

Előzmény: Hurkafej (112025)
curlie Creative Commons License 2015.07.12 0 1 112026

Használok.... megnézem, hogy nélküle hogy működik.

 

Köszi!

Előzmény: Hurkafej (112025)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112025

Nyomáscsökkentőt használsz? Nem mehetett tönkre? Nekem akkor csinált furcsaságokat.

Előzmény: curlie (112016)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112024

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111993)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112023

Nagyon jó "géped" van! Keverővel és anélkül is. Jó látni az ilyeneket. Te készítetted sk?

Előzmény: envision (112013)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.12 0 1 112022

Ilyen nincs. Ha már nem csökken, kész.

Előzmény: kozmaolaj (112018)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.12 0 1 112021

Kensav, foszforsav. Vigyázva a pontos pH rá.

Előzmény: kozmaolaj (112017)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112020

Bocs a szóismétlésért!

Előzmény: kozmaolaj (112019)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112019

Ezt ha az én nevemre mondtad volna, kihívtalak volna egy pálinkapárbajra!

Előzmény: Figyelget (112010)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.11 0 1 112018

Tudna valaki közzétenni egy olyan táblázatot, amelyben írva vagyon, hogy kiforrt cefrénél, melyik gyümölcsnél kb. mennyi a Brix?

Előzmény: kozmaolaj (111994)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112017

Mester te mégis melyik savat javasolnád egy magamfajta aggodalmaskodó embernek?

Előzmény: snapszmester (111999)
curlie Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112016

Szép estét!

 

Egy ideje féloldalasan kezdet égni a PB gáz zsámolyom....

 

Nem tudok állítani rajta..... nincs eltömődve vagy hasonló. Vajon mi lehet az oka?

envision Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112015

Csatlakozom az elöttem szólóhoz :)

 

Előzmény: csalitos (112014)
csalitos Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112014

Nem a vízzár a probléma. A hűtőspirálba van a kontra. Vizsgáld meg a hűtőspirált. Határozottan kell lejteni a kifolyásig minden egyes ponton. Végül töltsd fel vízzel, hagyd kifolyni. Ha már nem folyik, felülről nagyon gyengéden fúj bele a csőbe. Mindent érezni fogsz, még a leheletnyi bugyborékot is.

Előzmény: glock09 (111997)
envision Creative Commons License 2015.07.11 0 1 112013

Szép napot mindenkinek.

Kis fejlesztés a rendszeren.

Készítettem  keverőlapátot ( manuális),hogy felfűtés közben egyenletesebben melegedjen a cefre, nameg azért is hogy  leeresztéskor a besűrűsödött "moslékot" keveréssel fellazítva könnyebben leereszthessem az aparátról :)

Tömítésnek  a cefreszimeringes megoldás helyett  ,szimeringes megoldást választottam.

A keverőlapát egy  mozdulattal eltávolítható a szárról , a szár pedig ezután az üstből.

Így talán könnyebben takaríthatóá válik az üst , nincsenek mélyre benyúló alkatrészek.

A "teszt" még várat magára .... 

 

 

 

Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112012
Kíváncsivá tettél, mint másokat is. Remélem folyt.köv.
Előzmény: golyós (111989)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112011
Katt a nevére és ott az oldal,ahol pontos infóhoz juthatsz.
Előzmény: balint9119 (112006)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112010
Nomen est omen. :-)
Előzmény: szilvakukc (112005)
kupeci Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112009

Dolgozott ez a főző jól is valaha?

Előzmény: glock09 (111997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!