Szerintem ettől az átmérő különbségtől még nem feltétlen kellene ilyet produkálnia. Inkább ott lehet a megoldás, amit írsz. Nevezetesen : óvatosan tüzelsz, amikor megy a keverő nem csinálja. Gondolom ez jobbára cefrefőzésnél van. A kevés fűtés nem elég a jó hőáramlás kialakulásához. Amikor elkezded keverni, akkor ez a gond megszünik, mivel a melegített réteget felkényszeríted. Ha meg nem kevered és lassan fűtöd, akkor ez a feláramlás nem folyamatos és ez adhat lökésszerű nyomáskülönbséget. Próbáld meg jobban melegíteni és többet keverni, valószínű segíteni fog. Persze,amit Józsipapa mondott azt is ellenőrizd. Sőt, elsőnek azt, mert legtöbbször az a hiba.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A gáz nyomását csökkenti a reduktor, egy adott értékre. Ki mekkorát akar, az általánosan kapható 30mBar-os. Tehát a gázpalack állapotától függetlenül állandó nyomást enged a gázzsámolyra. Így a palackot ki lehet tekerni teljesen, a zsámoly semmit sem vesz észre. Nélküle pedig amint hűlne a palack, akkor utána kellene nyitni, mert alacsony a láng, vagy épp a színe nem jó stb. Ez az értelme.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nem a vízzár a probléma. A hűtőspirálba van a kontra. Vizsgáld meg a hűtőspirált. Határozottan kell lejteni a kifolyásig minden egyes ponton. Végül töltsd fel vízzel, hagyd kifolyni. Ha már nem folyik, felülről nagyon gyengéden fúj bele a csőbe. Mindent érezni fogsz, még a leheletnyi bugyborékot is.
Készítettem keverőlapátot ( manuális),hogy felfűtés közben egyenletesebben melegedjen a cefre, nameg azért is hogy leeresztéskor a besűrűsödött "moslékot" keveréssel fellazítva könnyebben leereszthessem az aparátról :)
Tömítésnek a cefreszimeringes megoldás helyett ,szimeringes megoldást választottam.
A keverőlapát egy mozdulattal eltávolítható a szárról , a szár pedig ezután az üstből.
Így talán könnyebben takaríthatóá válik az üst , nincsenek mélyre benyúló alkatrészek.