Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A statisztikák szerint egyre kevesebben kiváncsiak a Túlélő Portálra. A portál fórumába sem ír senki, új témákat sem nyitottatok... hmmm... ez elgondolkodtató. Lehet, hogy kevés embert érekel a téma? Sense és Gyöki mellett mások segítségére is számítok. Vagy nincs köztetek más, aki szívesen megosztaná véleményét, tapasztalatát a témával kapcsolatban? Vagy felesleges a törekvés, nincs értelme a Portálnak? Véleményeket várom a Portál fórumába továbbra is.
http://tuleles.try.hu
Ajánlom mindenkinek Alexander Stilwell: Túlélési enciklopédia, és Len Cacutt: Túlélés című könyvét. A Könyvkeresőben mindkettő megvásárolható. Mindkettő meg van nékem.
A tűzgyújtáshoz egy ötlet: nemrég véletlen találkoztam egy gigantikus méretű Korona gyufás dobozzal, mint kiderült gyufa fejű tűzgyújtó kockákat tartalmaz :)
Elég hatékony még nedves környezetben is, nagyjából 500 HUF/20 darab.
Gyöki II:
Köszi! Én is erre gondoltam, csak így megerösitve biztosabb a dolog.
A 4mm -es kötélgyűrű 300kg -os szakitószilárdságú, a 6mm -es 700kg -os. 100Ft illetve 200Ft a méterenkénti ára. súlyra 20g/méter.
Hegymászó kötelek közül a pruszikkötésnél használt zsinorra hasonlít legjobban.
A katonáknak kézenfekvőbb az eje zsinor, mert könnyebb hozzájutni.
Mérete, terhelhetősége típusonként változó. Hazánkban a legáltalánosabb az RS 4/4 ernyőhöz használt ejezsinor, ami kb. 100-120 Kg szakítószilárdságú, és 4-6 mm vastag.
Az alapok jók, egyetlen kiegészítés: a fúró másik végére is tegyél keményfából egy kis lapkát, amin egy mélyedés van, ebbe illeszd bele a fúrót. Amikor fúrsz, ezt a mellkasoddal vagy az álladdal (ha yetinyakad van) szorítsd össze. Így felszabadul a másik kezed, amivel oda tudod tartani a száraz mohát vagy fenyőkéreg-aprítékot (a tapló, mégha száraz is, szerintem azért gyullad ilyentől nehezebben, mert tömörebb, mint pl. a moha).
Tehát a konfig, fölülről lefelé:
Keményfa-lapka
Fúró
Puhafa alap + a stuff
(Tokmány szvsz nem feltétlen szükséges ebben az esetben)
Sziasztok!
Visszatérve a íjjas tűzfúró témára, leírom hogy eddig mivel sikerült a legnagyobb (sajna egyenlőre csak ..) füstöt csinálnom:
- kb 40cm hosszú, 2-2,5cm átmérőjű keményfa bot
- alap: fenyőfa
- tokmány: keményfa
- íj: kb 1m hosszú
A fúró felső részét (amelyik a tokmányba illeszkedik) hegyesre faragjuk. Az alsó részét (amelyikkel fúrunk) legömbölyítjük.
Ezzel a konfigurációval a 3.-4. íjhúzásnál már füstöl a fenyőfalemez. Az a gondom hogy a fúró szétszórja a taplót. Kellene még egy harmadik kéz is amelyikkel odatartom. szerintem ezen a vonalon érdemes próbálkozni. nem tudom azt sem hogy mi lenne megfelelő taplónak. Akinek sikerül azonnal írjon!!!
Megy a szekér gyerekek!:) Elindult a Túlélő Portál saját fóruma. Elérthető a http://tuleles.try.hu címen a fórum menüpontra kattintva.
Sense: Nem kell izgulnod, egyébként is le a kalappal előtted, hogy mered vállalni, és megosztani másokkal a véleményedet, tapasztalataidat. Akinek pedig építő jellegű hozzászólása van Sense írásaihoz, vagy esetleg kiegészíteni kívánja azokat, az immár nyithat a Portálon belül saját fórumtémát is, de ha hosszabb kifejtést igénylő anyagot kíván valaki a Portálon megjelentetni az e-mailben küldje el írását a csurgo@nitro.hu e-mail címre (csak bátran).
Nekemegy 10-es szenes meg egy 8-as Inox van, mindkettő hasonló tulajdonságokkal rendelkezik (pl. csavaroztam az Inoxszal, mégsem csorbult ki (nagyon)), szorulásra meg ajánlom a napraforgóolajat (vagy a széntablettát).
Jó látni, hogy így felélénkült a fórum :)
Ha lesz rá időm, akkor csinálok a felszerelésekről egy hosszabb leírást képekkel, ha fent van, akkor majd szólok, kiváncsi leszek a véleményetekre, ki hogyan gondolja, stb...
Úgy néz ki sikerült a rendelés a lentebb írt url címről (ahol 47$-ért árulták). Így valszeg tényleg nem ér ide karácsonyig, mert asszem nem légipostával küldik, de sebaj...csak érjen ide. A penge vastagságát én is néztem, de szerintem ez elég. A Recon Scout pengevastagsága ugyan jóval nagyobb (ez viszont nem biztos, hogy számos feladat esetén előnyös), de pl. a Fallkniven S1 modelljének pengevastagságágánál csak 0,22 mm-el vékonyabb az SRK pengéje. Azt, hogy a Fallkniven pengéjének anyaga mennyivel jobb az SRK-nál azt nem tudom, talán egy összehasonlító teszt segítene a döntésben (ez viszont sajna nem áll rendelkezésre). A keménysége az S1-nek 59 Hrc, az SRK-nak 58 Hrc. Ezt én már kielégítőnek tartom. Összevetve az árat és a kések tulajdonságait még mindig úgy érzem, hogy jól választottam, de erre majd csak akkor derül fény, ha saját tapasztalattal rendelkezek a késről.
Guerilla
Hali Gue!
A Recon és az SRK között így első ránézésre valóban csak méretbeli különbségek vannak. Mondjuk a Recon pengéje majd kétszer olyan vastag(5/16"), amit én erősen sokallok normál felhasználáshoz. A Fallkniven késeknek meg-szerintem-jobb az anyaga.
A Karácsonyt mikor ünnepled? Mert január előtt szerintem nem ér ide a kés:-(
Üdv!
Boar
Felhívtam a Késmánia boltot. Húúúúúh.... a Cold Steel SRK kis hijján 50000 Ft. Egyértelművé vált, hogy beszerzése csak külföldről. Kicsit úgy érzem, hogy a hazai kereskedők némelyike pofátlanul nagy haszonkulccsal dolgozik... de úgy látszik, hogy megtehetik.
http://www.wholesalehunter.net/ColdSteel38CK.html
Ezen a címen pl. az SRK 47$ (egyébként ajálom mindenkinek a figyelmébe, mert egész jó áraik vannak). Remélem sikerül náluk a megrendelés... ha mégesem akkor marad a kinti ismerősön keresztül történő rendelés.
Remélem, hogy a fenyőfát már ennek a késnek a segítségével fogom belefaragni a talapzatba:)))
Megrendeltem a www.knifeworks.com-on egy Cold Steel SRK kést. Ezt nagyon jónak találom, elképzeléseimnek megfelel és az ára is nagyon jó 53,99$.
A penge anyaga megegyezik a Recon Scout-éval. A penge hossza, súlya és a kés teljes súlya az S1 és a Recon Scout között van. A nyél rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, mint az S1 (sőt nagyon hasonlít is rá). A lényeges különbség csupán az - ami cseppet sem elhanyagolható - hogy mindössze 53,99$.
Sajnos nekem is megküldte a knifeworks a levelet,hogy 100$ alatt nem vállal nemzetközi postázást. Most próbálom felvenni a kapcsolatomat a kinti ismerősömmel, hogy szerezze be nekem és küldje el postán, mint az íj esetében is.
Ui: Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet és a kés kedvező áranak a hasonló késekhez képest van valami oka, amiről nem tudok. Ebben az esetben világosítsatok fel, ha kérhetem, mielőtt megrendelem a kést.
Hali Gue!
Valahol lentebb volt szerencsém említeni a knifeworks.com-ot. Én egy Fallkniven S1-re kértem ajánlatot, ez 96USD és a postázása magyarországra 27USD, csak sajnos 100USD alatt nem vállalnak nemzetközi csomagküldést. Mondjuk, ismerve a hazai árakat, Fallknivent nem érdemes rendelni tőlük, mert ha nem úszom meg a vámot(ami véletlenszerű és kiszámíthatatlan), drágább lesz, mint itthon. A Cold Steel viszont jól jönne ki, mint említettem, a Recon Scout 134USD, ez postával, vámmal, áfával is kevesebb mint a fele az alant említett 130.000HUF-nak.
Mellesleg a Mosquito (nem tom, hogy írják) egy szemét tetü mocskos haszonleső bagázs, elmehetnek az anyukájukba(remélem olvassák!). Ti is látjátok, milyen szerény haszonkulcsal dolgoznak.
Én akkor akadtam ki rájuk, amikor elveszett a CRKT Bridgerem. Valami 6-7000 HUF körűl vettem, és több helyen is láttam ennyiért. Persze miután eltünt, újat akartam venni, és kiderült, hogy közben kissé felment az ára. 18000 HUF-ra. Felhívtam szúnyogékat hogy hogy is van ez, ők meg nekiálltak rizsázni, hogy a gyártó árat emelt meg ilyesmi. Persze, a gyártó a kifutóban levő modellnek megemeli háromszorosára az árát.
Valószínűleg a 6-7000-ben is volt egy tisztes haszon, el lehet tehát képzelni, a 18000-ren mennyit szakítottak. Pofátlan banda.
Kerek!
Nem tudom, a Cold Steel vállal-e csomagküldést kis hazánkba, de alap dolog, hogy kis tételben soha nem a gyártótól kell rendelni. Az esetek kilencven százalékában a gyártók baromi drágák, mert nekik csak tökölés a kisker forgalmazás. Pl.most rendeltünk egy éjjellátót, a gyártónál 698USD, ahol vettük ott meg 469USD. Ha rákeresel egy cég vagy termék nevére, érdemes a megjelenő temérdek kereskedőnél is mazsolázgatni.
Üdv!
Boar
Koszi az infot, figyelembe fogom venni a hasznalat soran. Az Inox 8-asom elegge eltarto eddig (es borzalmasan eles is), utanelezni meglehetosen jo moka. ;) Ha a szenacel ENNEL is eltartobb, akkor az mar szinte csoda. :)