Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a személyeskedést, gyűlölködést és topikrombolást nem tűrjük meg itt.
Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Szerencsére. Nekem még mindig úgy tűnik, hogy a tömeget igazából a szélsőséges szektor nevezetű tudja leginkább szervezni, vagy senki.
Meglátjuk a celebek mennyire tudják átvenni az irányitást. Mit szólnak az egészhez kelet-Ukrajnában? Arról nem sokat tudunk. ...80 éve már felosztották volna középen.
Abban a Kijevben, ahol - a megállapodás ellenére - a fegyveres tízezrek nem mentek haza, nem szereltek le, hanem egyre több közintézményt foglaltak el.
Mert ez inkább volt egy népi kezdeményezés, mint ellenzéki megmozdulás. Az ellenzéki vezetők, akik ennek az élére álltak, megállapodásával nem voltak elégedettek és Janukovics távozását követelték.
Van ilyen boniem!-.)
Azt meg nem tudom mennyire kényszer alatt cselekedtek, meg azt sem, hogy velük szemben mekkora a gyűlölet, de simán elképzelhetőnek tartom, hogy akár indulhatnak is a következő választáson!
Hogy lehetne "nemzeti egységkormány" - ha azt a másik felet, amelyikkel az egységkormányt létre kellene hozni, önhatalmúlag elcsapják?
Nem Klicsko és Jacenyuk kötötte egymással a megállapodást, hanem a két valódi fél, amelyiknek Ukrajnában támogatása van. Az egyik részről Klicskóék írták alá, a másik részről Janukovics.
Az orvlövészekhez az EU-nak csak annyi a köze, hogy a krími orosz terroristákat ukrán állami pénzen beszerzett angol távcsöves puskákkal szerelte fel Janukovics belügyminisztériuma.
Abban a Kijevben, ahol - a megállapodás ellenére - a fegyveres tízezrek nem mentek haza, nem szereltek le, hanem egyre több közintézményt foglaltak el.
Ebben a Kijevben összeülő Parlamentben - hát csoda, hogy addig Janukovics-párti képviselők is együtt szavaztak a "forradalmi oldallal"? Hát van nekik bőrük, családjuk, esetleg cégük......ilyesmi igen gyakori.
Nem is tudtam, hogy Ukrajnában diktatúra van. Leszarom Janukovicsot, de szereintem szabad választások útján került az elnöki székbe. Vagy nem?
Vagy nem.
Ugyanis attól még simán lehet vki diktátor, hogy egy demó választás útján kerül a székébe (lásd a mi törpe faszkalapunkat, vagy gyurcsi bohócot aki kézivezérelte a gergényi nevű büdöstojást 2006-ban). Még akkor is, ha a választás törvényes volt, hát még akkor ha azon csaltak is.
Janukovicsnak két opponense volt, Julia T. és V. Juscsenko. Előbbi tömlöcbe juttatta, utóbbit megmérgezte. A népakaratot pedig leszarta a társult tagság kérdése kapcsán.
Ha ez neked nem elég diktatórikus, akkor télleg nem tom mi az?
Kárpátalján meglepően békés úton győzött a forradalom, a rendőrség és a titkosszolgálat egyszerűen átállt a másik oldalra. Ki akar meghalni Janukovicsért, aki maga sem bízik a sikerben, hiszen elmenekült.
A tüntetők elleni brutális fellépésért felelőssé tett Vitalij Zaharcsenko leváltott ügyvezető belügyminiszter állítólag Fehéroroszországba szökött. Kijevben továbbra is feszült a helyzet, a tüntetők szombatra virradóra teljes ellenőrzésük alá vonták a kormányzati negyedet, ugyanis egyik legfőbb követelésük nem teljesült: Janukovics nem mondott le.
Az se jó módszer, hogy eltúlzott hülyeségeket próbálsz rávetíteni a vitapartnerre.
Én szerintem egyetlen dícsérő jelzőt se írtam Janukovicsról.
Jó, egy hasonlat: Allendét megpuccsolták, a modern történelem egyik leghíresebb puccsa. Pinochet hasonlóan szószegő volt, mint most a Klicsko-Jacenyuk-halmaz: hűségesküt tett le annak az elnöknek nem sokkal a puccsa előtt.
Ebből még nem következik, hogy Allende kitűnő, jó és erkölcsös politikus lett volna.
Mindenesetre a harkovi két vezérürü is lelépett gyorsan, mielőtt bármi kiderülhetett volna.
Nemtom, hallottunk már a közelmúltban itt-ott mindenféle hatalomátvételekről, egyebekről, de nekem nem rémlik ilyesmi, amikor a hatalom elsődleges reprezentánsai ennyire gyorsan és egyöntetűen kereket oldanak.
Persze, ha nem is mindegyikben. A "forradalom" se jelent értékítéletet. Forradalmak lehetnek igen jók, meg igen rosszak, vegyesek és sokfélék.
Forradalmi puccsot csináltak. Igen sekélyes módszerekkel. Hogy sikeres hatalomátvétel lesz-e, azt most még nem tudja senki.
Csalóka ám a kép - hiszen könnyen hihetjük felszínesen, hogy hát "mi kell még, hát a fővárost elfoglalták a Békés tüntetők/puccsisták (ahogy teszik), a parlament megszavazza az összes követelésüket, hát mi kell még, hogy teljes sikert érjenek el? "
Csakhogy Ukrajna igen szokatlan összetételű (és mesterségesen összeeszkábált) ország. Ahol a főváros van, az eddig is élesen nem a máskülönben többséget szerzett párt és elnök oldalán volt, hanem ellene. Tehát az, hogy Kijevben győznek, korántsem jelenti azt, hogy más, igen lényeges tartományokra rá tudják kényszeríteni az akaratukat.
Namár hogyne tudnánk: felvételek vannak arról, hogy a sznájperek "Hajrá Brüsszel" feliratú mellényeket viseltek és amúgy csak belgául beszéltek... :))))))))))))))))))))
Fletó nagyon olcsón úszta meg a 2006-ot, és semmit sem tanult belőle, nem hagyja nyugton a magyar népet, feszülködik még mindig, pedig tudja, hogy 0 esélye van megszerettetni magát, mert ő egy utált politikai hulla
Oké. Akkor maradjunk abban, hogy szegény Janukovics egy talpig becsületes úriember és politikus, akit most rút módon kiforgattak a hatalmából az áruló, csaló, disznó ellenzékiek. Bocs, terroristák.