Alsó szint: Egyszerű kakaós piskóta lap, kicsit több kakaóporral, hogy picit kesernyés legyen az íze. Amikor hűlt, megszurkáltam egy késsel, és meglocsoltam meggylikőr és rum keverékével, nem spórolva a szesszel, ráment kb. 2 dl.
Meggyes szint: Én fagyasztott meggyet használtam, kb. fél kilót. Felöntöttem annyi meggyízű szénsavas ücsivel, ami ellepte, és még kb. 2 kanál cukorral megszórtam, és csak egyet rottyantottam rajta, majd egy kis keményítőt (2-3 kanál) öszekevertem meggyücsivel, és besűrítettem vele a meggyet. Amikor picit hűlt, ráöntöttem a piskótalapra.
Tejszínes szint: 2 pohár 450 gr-os joghurtot és 2 cs. zselatint, meg ízlés szerint cukrot elkevertem, és meglangyosítottam annyira, hogy feloldódjon a zselatin és a cukor. Felvertem 2 doboz tejszínt, a kicsi Hulala-t, és belekevertem a joghurtba, ráöntöttem a meggyre, és durvára reszelt csokoládéval megszórtam. Kb. 2 óra alatt szépen megdermed, de az ízeknek kell egy éjszaka, hogy összeérjen.
Remélem megfelel így a recept. Bocs, hogy nem nagyon írok mennyiségeket, de én nem szoktam méricskézni.
Februári közöset illetően nem lehetne, hogy egyszerűen csak country baba címszó alatt fut kivételesen és mindenki egy neki tetszőt készít... Nekem Szömörce javaslataiból amúgy inkább a csészés jön be. Meg ahogy ez a hét fest, úgyis márciusi lesz nekem a februári is. :)
Most persze úgy jöhet ki a dolog, hogy csészike mellett érvelek, de higgyétek el, nem így van.. Én mindenképpen meg fogom csinálni és nem zavartatom magam attól, hogy egyedül leszek vele.. :) És hogy mire jó?? Hát, pl. amire a Felicity baba is.. :D
Nem akarok nagyon kötözködő vagy ünneprontó lenni, de ez TÖK UGYANAZ, mint az SZTK mammer.. A különbség csak annyi, hogy más szabású a cipője, és fodor van a ruhái alján... Szóval, ha ezt akarjátok, a szm már meg is van... De szívesebben tölteném fel az eddigi mammerek mellé az újakat is.. :P
Asszem, ez nem nekünk szól, hanem azoknak, akik nagyban játszanak- inkább művészekre gondolok... Pl. egy-egy festmény árához képest a 35e nem olyan sok.. A kézművesek esetén nem tudom... nos, ha már vkinek megéri befizetni ezt a regisztrációs díjat, az inkább ipari mennyiséget feltételez.. (bááár.. ha azt veszem, hogy egy kaolcsai terítőért kint 10e-t is elkérhetnek, 4 terítő árából már megvan a díj..) De a mi babáink esetén ugye max.a W. jönne szóba, abból meg van annyi kint is, ha elhajítasz egy macskát... tudod.. :D
Hú, lányok, de pörögtök, és ez milyen jó : ) Skippo, Köszönjük a képeket. Lehet, hogy, aki nem volt talin, kicsit már unja, de én örömmel nézegettem. A Prüntyőd meg... mit is mondhatnék.. tündéri. Örülj neki, mert hamar boszorkányosodnak : ) Nagyon hasonlít rád. 4Hópihe, A nődokival is egyetértek ám : ) lidimommy, Naná, hogy jöhetsz, örülünk neked. bvedono-Szömörce, De szépek vagytok! És milyen komoly a fiatalember : ) mehike, Jó ez a nagyon vidám kép, én sosem tudok igazán kacagni, ha fotóznak, olyan erőltetett lesz. kustrae, A barbiruhás dinó nem semmi : ) Köszi a nosztalgia képeket. katafolt, Én nem lennék hajlandó látatlanba, előre fizetni, azért, hogy majd esetleg árulják a termékeimet. A 35 000 meg jó húzós összeg. Kaoka, Te varrtad a játszószoba faliképét? Milyen nagylelkű vagy. Miért nem szóltál, én is megnéztem volna.
Igen,akrilfestékkel van festve.Most néztem meg,az egyik patchwork-újságomban van egy egész oldalas kép erről a babáról,leírás nélkül.Rondán csillog a cipője.
Szerintem ráfestették, az ausztrál újságokban gyakran alkalmazzák ezt a módszert. Eddig 2 szavazat az ajtódíszre. Délután felrakom az szm-t. Most elmegyünk tanácsadásra, mert egy védőnő gyerekét is el kell vinni 2 éves státusz vizsgálatra:))
Örülök, hogy tetszenek a képek. Főleg férjúr :) fotózott. Csak a beazonosíthatóság végett feliratoztam. Sajnos gyerekek neveinél már bajban voltam. :( De akit tudtam, beírtam. Magamhoz képest nagyon jó, csodálkoztam is, hogy ennyi mindenkit, s mindent meg tudtam jegyezni. Pocsék a névmemóriám. Amúgy Kustrae Te kitől is kaptad a nyakmelegítőt? Julcsi! Videót akkor majd megpróbálom átküldeni. Még csak a kamerán néztem, de elég ricsajos. :) Ahol ennyi nő összejön... (Amúgy csak a tombola elejét vette fel. Akkor szóltam neki, hogy inkább fotózzon, azt könnyebb megosztani.) Szömörce! Köszönjük, hogy szolidaritásképp Te is bevállalod a képes oldalad! :) Sajnáljuk, hogy nem tudtál ott lenni, de ahogy olvastam komoly kötelezettségeid voltak. :) Nagyon aranyos a "nagy" legény. Boldog szülinapot neki! Így jó, hogy leszűkítetted. Én az ajtónállóra szavazok, legfeljebb 20 centisben csinálom meg. Szerika! Köszönöm, megnézem! :) Camea! Köszi. :) Mehike! Én már láttalak a blogodon. :) Kustrae! Az ám a babázás! :D Jobban is néz ki az a dínó, mint a Barbie. :)
Köszi a fotókat!! :D A legédesebb képsor az, amikor Camea kihúzza Aledi ajándékát..ahogy Camea keresi, Aledi meg várja, hogy rájöjjön... olyan aranyosak vagytok rajta, lányok.. :D
Meg van egy olyan, hogy IO arcvarrást oktat.. haha... egyetlen öltés volt..- remélem, nem okoztam senkinek csalódást vele..