Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Jövő héten megyünk a Garminhoz meetingre, utána sok érdekes dolgot mesélek majd az érdeklődőknek.
Addig is néhány téma ízelítőnek:
- eTrex Venture
- NavTalk II. GSM (ezt várom a legjobban)
- GPS V.
- StreetPilot III.
- és ami a legfontosabb, találkozunk a NavTech illetékesével és addig szorongatjuk a nyakát amíg meg nem csinálják a MetroGuide Hungary-t. :))
Már elérhető az új honalpunk 1.0-ás béta tesztje a www.garmin.hu címen. Még nem minden műxik, de a lényeg már látható. Ötleteket szívesen fogadunk!
Magellan GPS-t csak a COMAR service javít, angliában. Egy év cseregarancia van minden készülékre. A régi, Magellan 2000 készüléket megpróbálhatjuk kiküldeni angliába, de csak a postaköltség legalább 18 - 20 ezer forint. Erre jön a javítás, ha egyáltalán lehetséges. Nem szívesen mondom, de jobban jársz, ha újat veszel, ha már egyáltalán nem működik.
Ha mégis a kiküldés mellett döntesz, hívd: 461-3081 Bartha Csaba
Sziasztok kedves GPS-esek!
Nem tudja valaki hogy hol javítanak GPS-eket Budapesten? Az enyém egy régi MAGELLAN GPS 2000, és az a baja, hogy a belső világításkor csak az LCD-képernyő jobb oldalán égnek a ledek. Intenzív kocogtatáskor a bal oldaliak is, de csak rövid ideig. Szóval MAGELLAN GPS-szervíz kerestetik...
dongenaro
Még mindig eladó a III+
99eFt
külső antenna meg akku meg mapsource cd-kkel.
Torban... most épp nem vagyok otthon
Innen elküldtem neked egy külső antennát a masinádhoz... meg a magyar cd-t... dehát a tengeren megy vagy egy hétig
Nézd meg a navigate kft-nél, aztán vedd meg a MediaMarkt-ban. Itt legutóbb 99e volt az eMAP de LUX, 15e-rel olcsobb, mint a hivatalos forgalmazónál (Navigate)
PC-s programmal az egyik legolcsobb GPS-es megoldás a Garmin eTrex. Br. 54.900,- Ft.
Ha térképes GPS érdekel, akkor ár-érték viszonyban a legkedvezőbb a Garmin eMap, ami br. 95.900,- Ft, de ebben az esetben inkább ajánlom az eMap Delux-ot. Ez br. 114.900,- Ft és tartalmazza a PC-kábelt, valamint egy 8MB-os memóriakártyát is (erre lehet a készülék meglévő térképe mellé további térképeket -akár utca szintű- feltölteni). Bővebben nézd a www.navigate.hu.
A fázismérő vevők is csak akkor, ha relatív mérést végzünk. Ez azt jelenti, hogy 2 db vevővel szimultán mérést végzünk.
Aki bővebbet szeretne olvasni a témáról, annak ajánlom a felhasználói tanfolyam jegyzetemet:
http://www.kfki-isys.hu/pg/prof/gpsle.htm címen megtalálható.
Nekem vannak EOV paramétereim. Természetesen van benne egy kis csalás, az EOV hengervetületét helyettesítettük egy metsző kúpvetülettel. A transzformációból adódó hiba 1 méteren belül van, a GPS pedig nem jobb 10 méternél, tehát a dolog jól használható. Én geodéziai pontok felkeresésére használom. Néhány földhivatal is használja sikerrel.
Ha valakit érdekel, magánban !
Csak a Gauss-Krüger átszámolásra vannak meg az adataim. Én még ezt sem tudtam kipróbálni, de úgy néz ki, hogy jó, mivel egy-két ballonos ismerősöm már ezzel repül. Ők igy kapják meg a célpont koordinátáit, valmint a terület részletes térképét. Nagyon elégedettek vele, tehát elméletileg jók az adatok. Ha ilyen térképed van, akkor nagyon szivesen rendelkezésedre bocsájtom a paramétereket. Sajnos az EOV átszámitása nem ilyen egyszerű, erre nincs is igazán bevált paraméterezésem, úgyhogy ezt nem tudjuk megoldani (legalábbis részemeről nem).
Ne csigazz, oszd meg velunk, eme EOV koord eltereseket, hogy beallithassuk. Egyebkent ezeket az infokat nem kellene a terkepen feltuntetni? Vagy csak en nem vettem eszre?
Turista terkep helyett hasznalj katonait ( -> 1:10000) azok el vannak latva koordinatakkal. Az egyik a hossz -szel, a masikat nem sikerult kideritenem (SUI, ha tucc errol is valamit, informalj, esetleg pontosabban is korbeirhatom, mire gondolok)
Általában EOV koordinátában (csak nálunk Mo.-n használják), vagy Gauss-Krüger, ami szintén nem található meg a készülékek több mint 100 dátuma között, viszont kiválasztva a IUSER, illetve a USER GRID beállitásaokat be lehet állitani a WGS84-től való eltéréseket és már tökéletesen használható.
Az előbbi NavTalk II újrainformálásért bocsi, én is fáradt vagyok, bár fényes nappal van. Sorry!
Nézd meg esetleg a www.navigate.hu honlapot, ahol már láthatod a NavTalk II-t is. Ennek a várható megjelenése kb. 2001 februárja lesz. Irányár br. 230.000,-.
A térkép "dátum"-ok, úg jöttek létre, hogy a Föld egyes pontjain az emberek nekiláttak térképet készíteni. Egységesen sikerült kitalálniuk, hogy szélesség és hosszúsági körökre osztották fel a Földet, de hogy ezek hogyan oszlanak el és milyen vetületre fektetik rá (milyen térbeli geometriai formának tudták be a Földet)már nem voltak egységesek.
Tehát térkép dátumnak hívják ezeket a különféle koordináta rendszereket.
A GPS felhasználók körében a legelterjedtebb dátum-rendszre a WGS84-es. Manapság már kezdik a térképeket is erre konvertálni, így ha ebben a formában van a rendelkezésre álló térkép, akkor elég csak a koordinátákast leolvasni, és azt beadva a GPS-be már létre is hozhatjuk a megfelelő helyen az új útpontunkat.
a WGS 84 az un. terkepdatum, amirol kb. semmit nem tudok, de a GPSen beallitható, és ebben a felosztásban értendőek a pl. szélességi-hosszúsági értékek...
WALAKI, aki ért hozzá, mi ez a MapDatum ?????????????? De érthetően, légyszi!