Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nem akarok sokat költeni rá (ki akar?), mert nem sok munkája lenne.
Idén még kaszálgatnám azt a 30nm-t, de ott se lenne komoly munkája, mert le fogom gyomirtózni a placcot.
Egyébként meg csak fűszegélynyírásra kéne, az sem lenne sok helyen, mert körben bokrok vannak és frankón be tudom tolni a fűnyírót egy kicsit alájuk.
Az MTD-t meg gyártják Nemesvámoson, ami egy köpésre van tőlünk. (Veszprém)
Igazából az elektromos és benzines között vacilálok (ezt meg hogy kell írni?).
Fűnyíróból végül elektromosat vettem (Al-KO) és igazat adtam annak, aki azt javasolta, ne vegyek benzineset, mert ekkora területre elég az elektromos is.
Meg aztán vannak elég meredek részek és az elektromost könnyebben tudom ott mozgatni.
Mondjuk az elképzelhető, hogy egy rosszúl összeszerelt szériáról van szó.
Vagy pár hibás alkatrészről.
Bár abban is biztos vagyok, a hermest ismerve 8remélem jól ismerem), hogy ha tényleg széria hiba, akkor, a még raktáron lévőket, már kijavítva küldik el a kereskedőknek, vagy a kereskedőket szólítják fel, hogy eladás előtt javítsák meg a gépeket.
Azért én erre nem vennék mérget. Kb. 6 éve forgalmazom a sparta25-öt, ugyan az a berántója, mint a sparta 250-nek. Az egyik legtöbbet eladott típus nálunk, és egyszer sem találkoztam berántóhibával újkorában ... Garis spartát kettőt hoztak vissza az utóbbi években. Ez a 10-15 rúgócserés sparta nekem nagyon hihetetlen. Miért nem találkoztam vele már?!
Tyííííííííí ! : )) A szuper, csodálatos SPARTA 25 -öt hordják halomba a szervizekbe ! Bezzeg,ha egy Einhell vagy Mtd valakinek nem indul, mert nem öntött bele benzint, már hulladék is !
Ha a 44ccm-es dolmart megkapod 75ezerért, ÚJJONNAN, akkor az nagyon jó vétel, de hol kerül ennyibe????????????
Ha mégse ennyibe kerülne, akkor az oleo-mac közül kéne nézned vmit.
Pl. a 730T kaszát, ami most néhol akciósan 80ezer, ez már 30ccm-es, a sparta25 szerintem kicsi lenne mellmagasságú gazhoz, persze szinte mindent meg lehet csinálni a kis spartaval is, de akkor tényleg oda kell fiygelni és nem gyilkolni a gépet, illetve az ilyen módszer a gépkezelő számára is sokkal fárasztóbb....
Később nem lenne szükség más területen kaszálásra?
Mert akkor esetleg egy benzines, kisteljesítményű, egyenesszárú fűkaszát is vehetnétek, (az fs38 egy hajlított szárú szegélynyíró) kb. 50ezer körül vannak az ilyen gépek.
Vagy vehetsz szintén benzines, szegélynyírót.
Elektromos gépekből vannak szegélynyírók és fűkaszák is.
Elektrmomos szegélynnyíróból, lehet kapni stihl-t is, bár jóval drágább, mint az ugyanolyan minőségi, más márkás társai.....
Mindenféleképpen olyat kéne venned, amihez lehet kapni majd damilfejet, legolcsóbb kategoria az al-ko gépei, illetve az MTD gépei.
Minőségibbek közül a makita-dolmar gépeit, a solo-t, a flymo-t, bosch-t és a stihl-t említeném meg.
Mondjuk al-ko itt pl. nem kapható, szóval minden azon múlik, hogy mennyi pénzt szánsz a gépre, nézz jól körül a webshopokban, mert igen nagy áreltérések lehetnek.....
Hali.Aki sparta 250T fükaszát vesz az figyeljen oda e berántó szerkezetre,hogy visszaugrik-e rendesen.Én is vettem egyet és másnap meg is adta magát mondták a szervízbe,hogy már legalább 10-15 db-ot vissza vittek belőle.Kicserélték a rugót bent,azóta is rendesen mükődik,tudom ajánlani a gépet.Üdv
Inkább ház körüli használatra,és néha bozót ill. mellmagasságú fű vágására.80000Ft legyen mondjuk a plafon.Akkor 75K-ért jó vétel a Dolmar vagy vegyek a másik 2 típus közül.
Hogy ez mennyire igaz tényleg. Ezt felírom az alapvető tudnivalók az életről "útikönyvembe" :) Állandóan a hellyel van nekem is gondom, minden kocsit ezért kellett nagyobbra cserélni, de még mindig kicsi. Ezzel stresszelem az asszonyt is, hogy legközelebb kamiont veszünk :))
Én is kipróbáltam, még a kétütemű wartburgot is ,éveken keresztül! : )))) úgy ültem be, hogy a kasza az orromat is tisztította, sőt a lenyírt füvet a hátsó ülések helyén szállítottam ! : ) De kinőttem , köszönöm nem kérek többet !
Köszi kapok jobbról is balról is.Zsákosan volt szállítva úgy ahogy írod,de a gyerekek hátul ülnek és a szöghajtás közöttük ágaskodik akár elől akár hátul van berakva.Tetőcsomagtartó tetősínes kocsira 20-ért találtam biztos van olcsóbb is csak szét kell nézni.Nehéz a gép,mondjuk sima terepen talán elmenne,de sok a gyümölcsfa és bujkálni kell alattuk,mire hazaérek abban reménykedem,hogy valaki elintézte már az asszonyt ne nekem kelljen (na jó ez vicc volt).
Egy "sittes zsák" kb 100 Ft. Ebből pazarló üzemmódban 2db ráhúzható egy gépre, viszont NAGYON hosszú ideig újrahasznosítható. (tudom, kipróbáltam :-) )