Azt gondolom,hogy ebben van ráció. Az emberek kényelmesebbnek érzik,megbízhatóbbnak. Azt gondolod , hogy odamész és sokkal egyszerűbb lesz. Nagy választék! És persze egy ilyen nagynevű cég biztosan megbízható!
Erre viszonylag egyszerű a válasz : több száz autó közül válogathat hosszú nyitva tartási idő mellett. Nem mindenkinek van ideje autó után rohangászni keresztül az országon. Én legalábbis ezt feltételezem. A magánszemélytől történő vásárlás sem olyan egyértelmű itthon.
Köszönöm ! Látod, pont ilyen információkat szeretnék begyűjteni. Ha nem esik nehezdere, kicsit részletesebben is mesélsz a körülményekről ? Hogy zajlott a vétel, milyen tájékoztatást kaptál a csere lehetőségről, mi volt az autó hibája ? (én úgy olvastam, hogy x napon belül kicserélik, nem a pénzt adják vissza, ez sem működik ? )
Én a fóti telephelyen vettem egy autót,ami mint kiderült olyan rossz állapotban van, hogy a javíttatás többe kerülne mint maga az autó. Vissza meg nem cserélik,mint ahogy azt írják mindenütt. Mert hogy kevesebbért vettem ,mint 1 millió forint. Az értékesítők, a panaszkezelő, és a recepciósok akikkel beszéltem, mind borzalmassan arrogánsak voltak,és abszolút nem voltak segítőkészek. Legalább 4-5 alkalommal kellett oda utaznom 100km-t mire elhozhattam, meg vissza. Borzalmas lassan megy náluk minden. Mindenki azt állítja,hogy ,,ő ebben nem illetékes!"
Nagyon megbántam,hogy betettem oda a lábam,és ezzel nem vagyok egyedül. Sok ügyféllel beszélgettem ott a váróban. Nagyon inkorrekt cég!
Most van egy új autóm ami nem indul el, a javíttatás meg horribilis összegbe kerül......
Nyilván képes vagyok szűrni az információkat és igyekszem a realitás mezején mozogni. Én pont azt gondolom, hogy olyan autókat árulnak és kb úgy, ahogy beviszik. Más kérdés, hogy a szakmai stáb képes -e rendesen felmérni az állapotát az autóknak, vagy sem. Én azt gonolom, az AAA-nál kb ugyanolyan arányban vannak jó autók, mint kevésbé jók. A kérdés, mennyire próbálják megvezetni a vevőt a cégnél. Ezt nyilván nem egy ott dolgozótól kérdezem, hanem próbálok tapasztaltak alapján következtetni. De ide még nem nagyon írta be senki, hogy milyen autót vett, szívás volt, vagy elégedett.
Nyilván sokan nem gondolják, hogy egy ilyen ismert nagy cégnek utána kéne nézni, hiszen nagyon meggyőzően hirdetik magukat. Hangsúlyozom, nem tudjuk, hogy milyen autókat árulnak, illetve azt, hogy mennyire verik át a vevőt az autókkal. A módszereik a vérlázítóak. A szeg a koporsóban az lenne, ha kiderülne, csúnyán átvernek az autókkal is.
Az a baj, hogy beigérik telefonon, hogy ha nincs probléma az autóval, akkor megadják érte az irányárat. A stilusról mindent elmond, hogy amikor szóbahoztam az "alkudozás" végén, hogy telefonon mit igértek, akkor azt a választ kaptam a kereskedőtöl, hogy a telefonos munkatársuknak "ez a dolguk". Magyarul elismerték, hogy átverés volt az egész... Én sem fórum olvasgatásokkal kezdtem, nem hittem, hogy ennyire inkorrektek, de az tuti, hogy egy jóérzésű embernél egy ilyen nap kiveri a biztosítékot. Nem tudom ezt az egészet meddig tudják csinálni, mert egy idő után biztos elterjed a "hírük". Nálam minden esetre fekete listások, eladni, se venni nem fogok tőlük, az biztos.
Szerintem nem a fogyasztóvédelem a megoldás. Ha mindenki tájékozódna, mielőtt velül üzletel, ne adj Isten előveszi a józan eszét, sokkal kevesebb csalódott ember lenne. Ahogy olvastam, a határozott fellépés meg szokta hozni az eredményét. Ha többet nem is adnak érte (erre ugye semmi nem kényszeríti őket), de legalább nem vesz el plusz órákat ez életedből. Tény, hogy sok minden vonzó a vásárló számára : hosszú nyitva tartás, garancia vállalása az autók tiszta eredetére, csere lehetősége, nagy választék, kultúrált körülmények. Ezek jól hangzanak sok ember számára. Ezzel szemben áll az arrogáns viselkedés és a nem korrekt kereskedői húzások tárháza. De azért tőlem nem vesznek meg semmit sokkal olcsóbban, mint ahogy adni akarom, ha nem áll szándékomban ! Ameddig ez a kereskedői szemlélet működik, addig sikeresen működni fog az AAA autó is.
Alig lehet olvasni az ott vásárló emberek véleményét, pedig az is érdekes lenne. Egy hölgy hangot adott nemrég a csalódottságának a vételnél, de tőle sem tudtuk meg, igaziból az autó rendben volt-e. Ha esetleg valaki ilyen tapasztalatáról is beszámolna, szerintem teljesebb lenne a kép az AAA kereskedésről.
Még a 2009-es nagy kivonulásuk előtt volt szerencsétlenségem autót venni tőlük. Nemdohányzót. Ez azt jelentette, hogy a hamutartóba bekövült a maréknyi csikk. A leharcolt gumikra ráígértek négy jó állapotút ajcsiba, amiből átvételkor semmi nem lett. Sajnos nem tehetnek kollégájuk felelőtlen ígérgetéséről. Két hétig vártunk a 3napos átvételre. Mellébeszélés, bankra mutogatás. Végül a banknál kötöttem ki, ahol kiderült, hogy ők mindössze azért nem utaltak háromá felé, mert még mindig nincsenek ott a szükséges dokumentumok. Vagyis mégis a 3a szúrta el. De sikeresen rám erőltettek huszonezerért valami felesleges asszisztansz marhaságot, amit nem akartam megvenni. Sajna akkor nincs hitel. Nyilván kamu volt, de mit tudtuk akkor.
Szomorúan olvasom, hogy visszatérésük után ugyanúgy megy minden, mint előtte. Csak remélem, hogy egyre többen olvassák a topikot, mielőtt nekiindulnának Fótnak.
Én is jártam náluk. A történet röviden: Felhivtak, hogy minél hamarabb menjek be hozzájuk (fóti telephelyre vittem) és ami áron meghirdettem neten az autót, azt mondták megadják érte ha nincs vele probléma. Hozzátették, hogy most az ilyen tipust sokan keresik, bla bla. Jol hangzott minden, ugyhogy párnap múlva el is vittem Fótra. Bementem, forgalmit leadtam, aztán 1,5 órát várakoztattak, úgy hogy 2-en voltak előttem, majd mikor szóvátettem, hogy sokat várok akkor nagy kegyesen megnézték a kocsit (itt zárójelbe mondom, hogy az egyik emberke már 3 órája várt), próbakör, stb. Amit megtudott jegyezni az átvizsgáló, hogy nincs klíma a kocsiban, mert az autó kifogástalan volt és ő is megjegyezte, hogy "nagyon megvan kímélve". Aztán újabb fél óra várakoztatás, majd behívtak hátra egy szobába és jött a felvezetés, hogy utánanéztek és ennek a kocsinak a kereskedelmi ára az én irányáramnak kb a 30 %-a, de nagy kegyesen ő megadja érte az 50 %-át (közben mivel nem foglalkoztak velem, kimentem és körbenéztem, és egy olyan autot mint az enyém 1,5-szeres áron tettek ki), meg, hogy ő kereskedő stb és ennyit ad érte. Kb 2 percig tartott a beszélgetést és hozta is a forgalmit. A részletekbe nem mennék bele, de az alkalmazottak flegmasága, munkamorálja nem volt semmi. Még hátul egy lesötételt ablakú külön szobában voltak elzárkózva nehogy szemet szurjon a kuncsaftnak, hogy nem foglalkoznak vele. Nekem nagy csalódás volt. Minden esetre tanultam belőle, hogy velük többet nem foglalkozok. Elcseszték az egész napom, kocsimosás, utazás, várakozás a semmiért.
Mikor én beakartam számoltatni a kocsimat,akkor velem rendes volt a kereskedő.Azt mondta inkább adjam el én,mert ő olyan keveset adna érte,hogy megsértődnék:) Aztán eladtam egy kollégámnak,és nem ott vettem meg a kocsit náluk.
Pontosan ez az, amit megtehet az a kereskedő, aki magához rendeli az autókat. Semmiféle vásárlási kényszere nincs. Bepróbálkozik és ha az eladó valamiért kötélnek áll, jól jár a kereskedő. Ha nem, akkor sincs baj, mivel neki a munkaidejéből ment a saját telephelyén. Alighanem abból indulnak ki, hogy aki odaviszi az autóját, az nagyon el akarja adni.
Hadd írjam meg az én rövid történetemet, amely nem olyan régen, a téma címében szereplő kereskedés fóti telephelyén történt meg velem. Nem célom a cég hírnevének csorbítása (erre igazából okom sincs), csak másokat szeretnék megkímélni egy-két felesleges körtől.
Mint bizonyára mindenki számára ismeretes, egy autókereskedés a vételi és eladási ár különbségéből származó bevételből él, amelyért - jobb esetben - valamilyen szolgáltatást nyújt. Ez lehet garanciavállalás, telephely fenntartása, ahol a szép számban álló autók közül lehet válogatni, átírási ügyintézés, stb., amelyből az említett kereskedésben is akad szép számmal. Akik jártasak a használtautó-felvásárlásban, azok tudják, hogy az azonnali, készpénzben történő autófelvásárlásnak súlyos, százezer Forintokban mérhető ára van: jóval az autó piaci értéke alatt ajánlanak érte.
És akkor történet: szép, megkímélt autómat árultam a hahu-n, természetesen a telefonszámom megadásával. Először kaptam egy SMS-t az említett kereskedőcégtől, hogy az autót felvásárolnák. A telefonszámot elmentettem, hogy ha esetleg felhívnak, akkor tudjam, hogy kivel is beszélek. Néhány nap múlva egy másik számról hívtak fel, hogy látták a hirdetést, tetszik nekik az autó, és ha bevinném az autót átvizsgálásra, akkor ha mindent rendben találnának akkor "ez az ár meg is adható érte". Ez utóbbi félmondatot szó szerint idéztem, és a történet szempontjából kulcsfontosságú. A megbeszélt időpontra elvittem az autót, alapos átvizsgálást követően következett a próbakör. A kereskedő alkalmazottja nem kímélte az autót, jól meghajtotta, a gumikat állóra fékezve tesztelte az ABS működését. Mivel nem talált az autón kivetni valót, azért az adatokat feltöltötte a rendszerükbe, majd egy jó fél órás várakozás következett. Ekkor meg is jött az ajánlat, amely hirdetésben lévő "ez az ár meg is adható érte" összegnél 400.000 Ft-tal volt kevesebb egy nagyjából 1M Ft-os autónál. Én intelligens ember módjára megköszöntem és elutasítottam az ajánlatot (remélem mindenki számára érthető okokból). Ekkor jött az a rész, ami miatt a bejegyzés megírása mellett döntöttem: a kereskedő embere alkudozás híján elkezdte mondani a magáét, hogy ez nem egy különleges autó, nagyon sok fut belőle, megbízhatatlan motorral van szerelve, se egy metálfény nincs rajta, se alufelni, majd mindenféle kisebbségi (ezt nem így mondta) fogja az autót nézegetni és próbakörre vinni, holott itt készpénzben felvásárolná. Aztán mivel hajthatatlan voltam, kérte, hogy mondjak egy árat, ami a legalsó ár, amiért odaadom az autót. Az általam kért összeg az eredeti vételárnál százezer Forinttal volt kevesebb, ezt (egyeztetés) után nem fogadta el, és csak ekkor adta vissza az autó forgalmiját, amit az átvizsgálás előtt adategyeztetés címén elkért tőlem. És ami a legbántóbb: eszük ágában nem volt a hirdetésben szereplő összeget megadni.
Szóval egy szó mint száz: Ha valakit felhívnak, hogy érdekel a hirdetésben lévő autó, és azt mondják, hogy a "ez az ár meg is adható érte", akkor azt fenntartásokkal kezelje.
jogos a felvetés, és benne is volt a pakliban, hogy így lesz. A "csak tölteni kell" dumával engem se lehet ám bekáfolni :)
Csakhogy a típus ismeretében vélelmezhető volt, hogy
1. tényleg nincs gáz a rendszerben;
2. 10-ből 10 ilyen autóban elöregszik egy tömszelence, s az engedi el a gázt.
De nem lett volna olyan bonyolult a javítás, ezért nem is érdekelt.
Elég volt vákuumozni, az eredmény ismeretében feltölteni, s lám, működik. Ha az aaa vette volna erre a fáradságot, máris egy bejegyzéssel kevesebb lenne itt a fórumon. De nem vette, mert nyilván elfelejtették/nem volt annyira fontos/nem volt ember, aki foglalkozzon vele/stb.
Saját történet, kivételesen nem teljesen fikázós irányba.
A minap kinéztünk a fóti telephelyükön egy autót. Én drágállottam, és elleneztem, de a főnöknek tetszett, hát miért is ne akkor. A főnök le is beszélte az értékesítővel, hogy el lehet vinni saját szervizbe is átvizsgálni az autót, csak menjek oda egyik reggel kilencre, s majd lesz ott egy ember, aki segít ebben. A kérdéses szerviz történetesen a város másik végén van, ezt tudták is, de a szemük se rebbent. Ott is voltam a megbeszélt reggel, és tényleg jött egy ember, hozott P-s rendszámot, felpattintotta, megkérdezte hova megyünk, majd rezzenéstelen arccal irányba állt. Egy percig nem fényezte az autót, türelmesen kivárta, amíg a szerelő végez. Majd - noha szabálytalan - én vezettem visszafelé a rend kedvéért. 10.000 Ft-ot fizettünk (foglalóként) ezért a szolgáltatásért, amit vissza is adtak volna, ha az autó elhasal a vizsgálaton.
Megvettük végül, mert ugyan volt hibája, de mégis egy 10 éves autó, nem volna ésszerű új, hibátlan autóra számítani. A maguk részéről mindent megtettek: egy ember több órányi idejét, üzemanyagot, miegyebet bekockáztatták az eladás érdekében - ha ennyi idő alatt nem derül ki, hogy az autó menthetetlen szar, később meg mégis, akkor abban már a vevő is ludas. Ja, nem volt valami drága autó egyébként, ami valami extra bánásmódot indokolna.
Persze van azért negatív része is.
- Ha valamit megígérnek, akkor az vagy úgy lesz, vagy nem. Vélhetően nem a rosszindulat miatt, hanem annyian vannak, mint a kínaiak, s a sok bába közt könnyen elvész a gyerek. A kisebb hibákra számítani kell, és úgy kell kalkulálni, hogy majd magad megcsináltatod, hiába tesznek ígéretet a javításra. Nekünk nem működött a klíma, és lejárófélben volt a műszaki. Ígéretet kaptam a klíma töltésére, de hozzá se szagoltak. Műszakit az átvétel napján intézték, szerencsére nem tartott olyan sokáig, és legalább a költségeket bevállalták.
- Figyelj oda, mit írsz alá, a marketing-garancia mire is vonatkozik. A próbaútról készült jegyzőkönyv (ami a "garancia" vagy inkább szavatosság alapja) köszönő viszonyban sem volt a ténylegesen tapasztaltakkal (konkrétan papíron minden rossz volt az autón, és amikor aláírod a jegyzőkönyvet, tudomásul vetted ezeket). Más kérdés, hogy használt autó esetén a garancia fogalma számomra nem értelmezhető, így el se várom, hogy valaki vállaljon ilyet. Ha szar, és nem vettem észre, hát így jártam. Ettől függetlenül ez így mégis olyan kellemetlen.
- Köss kötelezőt magad. Rutinos irodaiak dolgoznak ott, de ezt pl. otthon 5 percbe telik egy forgalmi másolat birtokában megtenni, s így nem az ügyintéző küzd vele, s ennyivel is hamarabb hazamehetsz.
Úgyhogy az a konklúzióm, hogy igazán nagyon jó vételért ne hozzájuk menj, de ha belefér a magasabb ár, fuss egy kört. Ezt a rengeteg embert, a csillivilli épületet, ügyfélvárót, bőrfotelt valamiből ki kell termelni. Nyilván leginkább abból, hogy olcsón vesznek autót, és drágán eladják. Csodák nincsenek :) Bárhol is veszel használt autót, a szopórollerre mindig fel lehet pattanni, náluk is biztos áll pár a telep sarkában. Viszont ha kifogsz egy tisztességes értékesítőt, és magad is tudod, mit szeretnél venni, nagy csalódás nem érhet.
És ha egy tisztességes, segítőkész recepciós is akad, akkor még várni se kell annyit.
Jó kis átvizsgáláson mehet keresztül az autó, ha egy ilyet nem szúrtak ki. Mert csak nem a levezető úton lett hengerfejes... Az benne van a pakilban náluk, hogy őket is megvezetik. Főleg ha tudják, mennyire dilettáns szerelők vannak ott. Sok sok nepper a kintről behozott autót ott adja el, azoknak az állapota azért bármilyen lehet .
Ez egy hazug fasszopó brigád 2 órán belül lehozattak nekünk Pestről egy autót...
Nagyon szépen ment, meg körbe is néztük szép volt jó volt, még este meg kellett volna egyezni a vételárról, de ragadszkodtunk a saját szerelővel való átnézéshez a következő napon.
Elzőmény, hogy az ő adatbázisukban egy szerelő átnézte és az 5ből 4.5ös értékelést adott az autóra ( mely sejteti milyen kiváló az állapota)
Hát az autó hengerfejes volt :) és a hűtővízben lévő olajtól csoda, hogy lejutott BP-ről.
Persze ment az ámulás bámulás a részükről, hiszen nem tudták... Őket is becsapta valaki és nagyon sajnálták.
Én is sajnáltam és azóta is sajnálom, hogy ilyen emberek léteznek és pénzért dolgoznak és ami a legszomorúbb valszeg családjuk van és gyereket nevelnek... :p
na, ha erre a kedves invitálásra sem mész be hozzájuk, akkor nem is értelek :-)
Én azért a T. Ügyfélszolgálat helyében azt a fórumtársat hívnám meg, akinek a 11 éves téli gumis autót adták el és még tiszteletlenek is voltak vele szemben !
Kedves HG 24-64! Szeretnénk meghívni Önt az AAA Auto-hoz, hogy személyesen is megtapasztalhassa szolgáltatásainkat. Kérem, küldje el a telefonszámát a kapcsolat@aaaauto.hucímre, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és egyeztethessünk egy Önnek megfelelő időpontot!