Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92795

Nagyon jol hangzik... koszonom!

Előzmény: joy (92791)
joy Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92794

Nem véletlenül.

:o)

Az eredeti receptben nem volt, de mi igen is teszünk bele, mi több, magunknak még aprított gomba (anyós utálja azt) is kerül a rizs mellé, sőt 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, úgy párolódik össze.

Előzmény: H_G (92793)
H_G Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92793

A petrezselymet te is kihagytad :)

 

Előzmény: joy (92791)
ZsuR Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92792

Nem akartam savasat sem hasznalni - es dorzsolni sem semmivel.  A szodabikarbonas aztatas nem segitett.

Ugy nez ki - ez a tabletta dolgozik rendesen.  Kettot hasznaltam csak fel tiz cseszehez - nem volt mind egyforman maszatos.

Meg aztatom kicsit, bar mar szepnek latom a belsejet...

Előzmény: islamorada (92786)
joy Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92791

Zsiradékon megfuttatom az aprított vöröshagymát, majd üvegesre a rizst, sózom, fölöntöm 3* annyi vízzel, fölforralom, mikor majdnem kész, beleöntöm a borsót, átkavarom, 2-3 perc múlva elzárom, fedő alatt békén hagyom tálalásig.

Előzmény: ZsuR (92705)
Boszorka Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92790

Mi állandóan költöztünk, többnyire bérlakásban laktunk. Saját ház mindig villannyal volt felszerelve, már születésemkor is. Soha nem tudtam megszeretni a gázt. Stockholmban és Zürichben is részben gáztüzhely volt a bérelt lakásban. Egyik se volt olyan alul felül égős. Sajátba nekem soha nem kellene gáz. Már gyerekkoromban is villany piritós csinálónk volt, olyan amilyennek lenyilt a két oldala és meg kellett fordítani benne a kenyeret. Nekem piritósban csak ilyen  létezett, tehát nekem az volt az etalon = jó.

Előzmény: nagypapi51 (92787)
joy Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92789

O. hazatér az újonan villanyosított kéglibe. Fölkattintja a kapcsolót, és fölsikít: Ninda, hogy dzsvél a deróton a petró!

Előzmény: ZsuR (92783)
islamorada Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92788

Ilyen also es felso meleg gaztuzhelyunk volt otthon a lakotelepen. Nagyon szerettuk. Nekem itt is gaztuzhely van, nagyon meg vagyok vele elegedve, szepen sut, az aljara ugyan mindig teszek egy aluminium folia darabot de azt csak azert hogy ha lecseppenne az etel. Nekem nem sut az aljara kerget a sutemenynel.

Előzmény: nagypapi51 (92780)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92787

'57-től '79-ig ilyen gáztűzhelyünk volt, tökéletesen működött végig.

Külön visszasírom, hogy jóízű pirítóst is csak gázon lehet(ett) készíteni, villanyon sosem.

Előzmény: Boszorka (92781)
islamorada Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92786

Citrom, ecet, szodabikarbona? Valamelyik csak viszi!

Előzmény: ZsuR (92784)
H_G Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92785

Arra nekem a C-vitamin pezsgőtabletta használ, jó töményet kell készíteni egy fél doboznyi felhasználásával és úgy ragyog tőle a porcelán, mint talán még a gyárban sem.

 

Előzmény: ZsuR (92784)
ZsuR Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92784

Konyha trukk... vagy kozel hozza.

A kedvenc porcelan cseszeim kezdtek foltosodni belul - egyre nehezebb szep tisztara mosni oket.

Nem akarom hipozni... 

 

Azt olvastam, hogy a fogsor tisztito tablettaval aztatas jot tesz nekik - most probalom... szeretnem szep feheren viszont latni a belsejuket!!!

 

ZsuR Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92783

Aztan az Anyu sporoli probalt a villanyszamlan - kellett, keves volt a penz - es ilyenen fozott.  Azota is az orromban a szaga, utalom!

Előzmény: ZsuR (92782)
ZsuR Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92782

Boszi - a ti konyhatok nagyon jol felszerelt volt... nekem a 60-as evek voltak a gyerekkorom evei - es bizony a szomszedunknak volt ilyen also-felso langos csoda tuzhelye... nekunk sparhelt volt meg villany rezso...

Előzmény: Boszorka (92781)
Boszorka Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92781

Gyerekkoromból emlékszem ilyenre, 1940-es évek!:-)

Előzmény: nagypapi51 (92780)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 92780

A régi gáztűzhelyeknél létezett az alsó ill. felső meleg - egy karral a kétoldali  lángsort függőlegesre lehetett állítani.

A körégős tűzhelyek sütés szempontjából visszalépést jelentettek, én samott lapokkal béleltem ki a sütő alját.

 

Előzmény: H_G (92778)
Boszorka Creative Commons License 2014.10.12 0 0 92779

Ezt az ottani okosok nem mondták. Tuléltem és mostmár és a jövőben is csak villannyal fogok működni.

Előzmény: H_G (92778)
H_G Creative Commons License 2014.10.12 0 0 92778

Erre vannak trükkök. Téglát vagy tetőcserepet rakni az aljába, ilyesmik.

 

Előzmény: Boszorka (92777)
Boszorka Creative Commons License 2014.10.12 0 0 92777

Kinlódtam 13 évig egy gázos sütővel. Mint már irtam kiváló volt benne grillezni, forgó grill volt benne. De sütni nem lehetett. Alul fekete, felül nyers volt minden tészta. Négyen laktunk a házban, mindenki ugyanerről panaszkodott.:-(

Előzmény: ásítósmacska (92775)
ZsuR Creative Commons License 2014.10.12 0 0 92776

Igy igaz.  Hosszu evekig villany sutoben sutottem.

Mikor a gazost vettem, a suto is gazos lett - mert a villany gaz kevereku tuzhely sokkal dragabb lett volna.

Legkevereses.  Ha nem legkeverek benne - mert kapcsolo van hozza - akkor talpas lesz a sutemeny.

Ha legkeverek, ugyanolyan szepen sut mint a villany.

Előzmény: ásítósmacska (92775)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.10.12 0 0 92775

Ha jól működik mind a kettő, akkor nem.

 

De általános tapasztalatként mondom, hogy a villany egyenletesebben süt. Ugyanis a fűtőszálak alul-felül is vannak. Míg a gáznál a melegítés alulról történik, és úgy megy a hő "köröskörül" cirkulálva felülre-oldalra.

 

Nyugodtan cáfoljatok, ha nem így van. :)

 

Nekem hosszú évekig gázos sütőm volt, de nem cserélném vissza erre a kb. 10 éve meglévő villanysütőmet. Eleve a légkeverés nagyon hasznos (gázosnál még nem láttam ilyet), plusz a grill is.

 

 

Előzmény: Beer Monster (92774)
Beer Monster Creative Commons License 2014.10.12 0 0 92774

Gáz- és villanysütőben sült sütemény között lehet tapasztalni valami különbséget?

ZsuR Creative Commons License 2014.10.11 0 0 92773

Ha pizzat rendelunk, mindig van maradek - ketten vagyunk ra - igy aztan ebed-vacsora a pizza.  Altalaban hetvegen szoktam rendelni ha eppen van valami munkank a kertben vagy a hazban es nincs ido fozni.

Szoval... azt szoktam a broiler alatt melegiteni, a tesztat nem szaritja ki...viszont a sajt es a szosz meleg lesz tole kellemesen.

Előzmény: Boszorka (92771)
ZsuR Creative Commons License 2014.10.11 0 0 92772

Valahogy ugy jartam en is a villany tuzhelyemmel mint a Boszi.  Volt benne - de meg sem kozelitette a gazt... igy aztan par probalkozas utan nem hasznaltam.

Előzmény: beetee (92770)
Boszorka Creative Commons License 2014.10.11 0 0 92771

Az én 20 évesemben is van, de a grillezés meg se közeleti a régi gázsütőmet, amiben volt igazi lánggal működő grill. Azt ugyan tésztasütésre nem lehetett használni, de remek grillezett csirkéket és kacsákat lehetett vele előállítani. A villany grillt soha nem használom.

Előzmény: beetee (92770)
beetee Creative Commons License 2014.10.11 0 0 92770

Nekem villanyos van grill funkcióval. Tulajdonképp ugyan az, csak nem láng melegít, hanem egy fűtőszál-spirál.

Szoktam használni. Jó dolog.

 

Előzmény: ZsuR (92769)
ZsuR Creative Commons License 2014.10.10 0 0 92769

Tudod, ket eves a tuzhelyem (azt hiszem), de eddig meg nem hasznaltam... pedig tudtam, hogy van benne.

 

Előzmény: Caipi (92768)
Caipi Creative Commons License 2014.10.10 0 0 92768

Rá is csodálkoztam már többször erre a broil/er dologra. Mondjuk akár lehetne a mi sütőnkben is, amennyi beállítása van, tudom én...:) 

Előzmény: ZsuR (92766)
Beer Monster Creative Commons License 2014.10.10 0 0 92767

Annyira nem tűnik ijesztőnek.

Előzmény: H_G (92765)
ZsuR Creative Commons License 2014.10.10 0 0 92766

Hogy mit hagytam ki eddig az eletembol... marmint a konyha trukkokbol.

Az uj - illetve mar nem is annyira uj - tuzhelyemben van felso lang, "broiler".

Sajtos makaronit csinaltam tegnap - es nem az egeszet sutottem meg mint szoktam, csak a tetejere olvasztottam a sajtot a broiler alatt.  A sajt ropogos lett - alatta a teszta es a szosz kremes... finom!

 

A mult heten lazacot sutottem igy - nem telt 10 percbe, es kesz volt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!