Keresés

Részletes keresés

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.13 0 0 59
Joker, köszi az infót, nagyon örülök, hogy van, aki tud segíteni :-))

Még egy kérdés: ha jól emlékszem, a Kőszegi hegység térképen Szeleste észak részéig követhető az út. A folytatás milyen térképen van rajta?

Gábor

Előzmény: Joker Karakter (58)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.12 0 0 58
A busz menetideje Abláncig ugye kb. fél óra?
Nem kábé, hanem pontosan 30 perc a vasúttól :-) Szóval 11.15-kor vagytok ott. A pecsét kint van a csárda kerítésén. Mi kb a kulcsos házig a töltésen mentünk, a kék nem látszott bizalomgerjesztőnek. Aztán rámentünk a kékre, elég jó út volt, az út széles volt, és bár sötétedett, nem használtunk lámpát, világított a hó (ez még 2 hónapja volt :-)) Szeleste jó hosszú falu, végig kell menni rajta, a vasútállomás a két falu között van. Onnantól az út végig a töltés aljában visz, jól lehet menni. Bögötön nem kerestük a kocsmát, az első utcán balra mentünk, és egy presszószerű helyen pecsételtünk. Marela Fagyizó :-))) Deák F. u. 24.
Jó volt a komlófagyijuk, tejszínhabbal :-)

egy kicsit zűrös lesz a Porpáci állomásra megérkezni 16.42-ig... :-((
Hát, a négyes átlagot talán bírjátok. Nem kell megállni, csak ha nagyon muszáj. Szép folyamatos menés: ezzel lehet a legtöbb időt spórolni. A következőket tehetitek még:
-Ablánctól nem keresgélitek a kéket, hanem a töltésen mentek az elején.
-Szelestére toronyiránt mentek be, ahol a kék derékszögben balra megy, Ti egyenesen tovább.
-Szelestén a falu főutcáján mentek végig, nem kóvályogtok a falu szélén.
-Végső esetben, de ezt már látni fogjátok, hogy mennyi időtök lesz: nem mentek be Bögötre, hanem a második műutat keresztezve tovább a vasút mentén, és megelégszetek a porpáci vasútállomás pecsétjével. Legfeljebb a következő szakaszt egy bögöti kitérővel kezditek.

Hali: Joker

Előzmény: Lehoczki Gabor (56)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.12 0 0 57
felazso írta:
2) Hol és mennyiért lehet hozzájutni az országog kék-túra igazoló füzetéhez?

Bpesten az MTSz székházában, Bajcsy-Zsilinszky 31. Ára: 400 HUF. Vidéken nem tudom, hol, de elég bajos. Én például Szombathelyen próbálkoztam, és ha lett volna ilyen hely, megtaláltam volna. Végül egyet tudtam szerezni, kéz alatt, a megye egyik főtúrázójától. (Kettő kellett volna :-( )

Üdv: Joker

Előzmény: felazso (49)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.12 0 0 56
Köszi!

Ha korábban nincs busz, akkor közel egy órám lesz mozdonyfotózásra a szombathelyi állomáson :-)), de egy kicsit zűrös lesz a Porpáci állomásra megérkezni 16.42-ig... :-((

A busz menetideje Abláncig ugye kb. fél óra?

Előzmény: Joker Karakter (55)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.12 0 0 55
Hello!

10. 40-kor indul a büki busz az Ady térről, 10.45-kor van az állomáson. Megáll Abláncon. A buszmegálló, ahol felszállsz, az állomásépülettől északra, a Kőszeg felé induló vonatok A és B vágánya mellett (de persze a kerítésen kívül :-))) van.
Üdv: JJJ

Előzmény: Lehoczki Gabor (53)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.12 0 0 54
A Bük felé közlekedő buszok kiválóan alkalmasak e célra. Ha emlékezetem nem csal, megállnak a vasútállomásnál is. De Acsádon át Bük jó, Csepregen át Bük nem jó!

Macibb

Előzmény: Lehoczki Gabor (53)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.12 0 0 53
Carpy vagy Joker!

Abban tudtok-e segíteni, hogy Szombathelyről, a vasútállomás elől március 15-én 10 óra körül (azaz a 900-as gyors beérkezése után) hogy lehet busszal eljutni az Ablánc-malomig?

Gábor

Syd Barrett Creative Commons License 2000.03.08 0 0 52
A kék túra kazetta I. és III. része van meg nekem, a második vásárlását most tervezem. Aki emilt ír, annak lemásolva utánvéttel szívesen elküldöm.
Üdv: Syd
felazso Creative Commons License 2000.03.08 0 0 51
Hellóka!

Mit szólnátok ahhoz, ha többen összedobnánk a 3 kéktúrás sorozatot? Mindenki bedobhatna pár részt, valaki meg át tudná másolgatni a kazettákat. Így mindenki jól járna!

FeLaZso

Zolcsi67 Creative Commons License 2000.03.07 0 0 50
Többszöri kérésre és macerálásra is azt válaszolta a Televideo, hogy egyelőre nem szándékoznak megjelentetni a Kerekek és lépéseket :-((( Átlag 1-1,5 évente előfordul valamelyik csatornán, figyelni kell a műsorújságokat.
Előzmény: felazso (49)
felazso Creative Commons License 2000.03.07 0 0 49
Sziasztok!

Többen említettétek már az első két kék-túra filmet, amit meg lehet vásárolni videókazettán. Engem most a 3. azaz a "Kerekek és lépések" c. érdekel. Ez tudtommal nem vásárolható meg. Mégis jó lenne hozzájutni. Akinek van 5lete, írjon!
Igaz, hogy pár hónapja ment a DunaTV-n, de sajnos nem tudtam felvenni. :(

2) Hol és mennyiért lehet hozzájutni az országog kék-túra igazoló füzetéhez?

FeLaZso

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.03 0 0 48
Sziasztok!

Joker, köszi a segítséget. Porpác állomást eléggé jól ismerem, január végén voltam ott vonatot fotózni. Valószínűleg ezt az utat fogjuk választani. Egy kicsit tojok a kóbor kutyáktól, ezért érdekelni, hogy épp'sétáltatták vagy standard meglepetést ez a kutya?

OFF: Ady tér... 1988. szeptemberében volt szerencsém eléggé részletesen megismerni... A Hotel von Garasin "kedves vendégeként" napi x órát töltöttünk el, gyakorolva a nyilvános eskütételt... :-((

Előzmény: Joker Karakter (47)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.03 0 0 47
Szevasztok!

Gábor:
Én nem tartom rossznak a porpáci kezdést, szerintem az állomás pecsétje az egyik leghitelesebb igazolás, üttesd be valami külön helyre a füzetbe. Porpác vá. szinte rajt van a kéken. Sárvárig tényleg elég unalmas. Sitkén érdemes benézni a piroson a kápolnához, bár a közvetlen bejáratig nem mehetsz el, az "előkertet" rács védi. Utána délnyugat felé indulva csak arra figyelj, hogy a Hercseg-hegyet jobbról kerüld, és ballagj végig szépen az aljában. A kék majd visszajön alád. Mi ott most találkoztunk egy vérmes németjuhász keverékkel, de ott volt a gazdája is.
Gábor, ugye Te hajkurászod a batyki vonalat? Mert az épp erre megy. A Kemeneshát túristatérképen egykét kihagyástól eltekintve jól végigkövethető az egész nyomvonal. Gércén láttam egy viaduktot, bár nem mentünk közel hozzá. A főutcáról látszott, egy nyugati bekötőút irányában. Sajnos nem tudtam fényképezni, bár megígértem, de egy hete leejtettem a fényképezőgépemet, azóta hol viszi a filmet, hol nem, de inkább nem. A hátulja is kinyílik, szigetelőszalaggal biztosítottam, de nem az igazi. Itt Szombathelyen egy manusz van, aki vállalja a javítást, de állítólag marha lassan dolgozik, öcsém mesélte, hogy a látcsöve fél évig az ürgénél volt. Szép kilátások :-(
Szajknál mentünk is a volt "töltésen", azért az idézőjel, mert egy kis völgyben (vagy inkább egy nagyobbacska árokban) ment végig a nyomvonal, de világosan látszott a nyílegyenes irtás.

Ami a közlekedést illeti: Munkaszüneti napon 17.05-kor van busz Gércéről, 17.25-kor van benn az állomáson, a vonat 17.58-kor indul tovább Fehérvárra, kényelmesen eléred. (Itt dolgozom az Ady téren, 20 méterre a buszpályaudvartól, csak átballagtam, úgyis már régen találkoztam egy ottani ismerősömmel :-))

Hű, de elszaladt az idő, most be kell fejeznem, úgy látszik, az élménybeszámoló későbbre marad.

Sziasztok:
Joker

Carpy Creative Commons License 2000.02.28 0 0 46
Leo!

Nincs mit! Turaszervezessel kapcsolatos menetrendi informaciokert batran lehet hozzam fordulni, (elsosorban a dunantuli resszel kapcsolatban).

Előzmény: Lehoczki Gabor (45)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.28 0 0 45
Carpy!

Ezer köszönet!

Előzmény: Carpy (44)
Carpy Creative Commons License 2000.02.28 0 0 44
Leo!

Tisza Volanehoz foghato igenyes menetrendrol nem tudok a neten. Az Agria, Borsod, Kisalfold, es Vertes Volan honlapjan talalhatoak nagyvarosi indulo es erkezo jaratok jegyzekei, egyelore eleg kezdetleges formaban, nem eppen hibatlanul. Allitolag majustol mukodik majd a Volan-Elvira, -- hat majd meglatjuk...

Keszthely-Zalaszanto:
4.45, 5.30, 6.15, 7.43, 9.45, ez mind naponta. 11.30 es 12.10 is van, de az egyik csak munkanap, most nem emlekszem hirtelen, hogy melyik. Holnapra megnezem.

Előzmény: Lehoczki Gabor (43)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.28 0 0 43
Köszi Carpy!

Azt nem tudod véletlenül, hogy a Tisza Volánhoz hasonlóan melyik Volán vállalatoknak van normális, interneten elérhető menetrendjük?

Keszthely azért nem nagyon jó, mert Szeged-Fehérvár kocsival 2,5 óra laza tempóban, és kb. fél 5-kor kell indulnunk, Keszthely jóval messzebb van Szegedtől. (Keszthely-B.tördemic szakasz már kész van). Erről jut eszembe, Zalaszántó-Keszthely szakaszt is csinálhatnánk (Fehérvár-Kesztehly-Fehérvár vonattal). Kérdés: hogy van busz márc. 15. reggel/délelőtt Keszthelyről Zalaszántóra? Ha tudsz segíteni, örülök!!! :-)

Előzmény: Carpy (42)
Carpy Creative Commons License 2000.02.28 0 0 42
Leo!

Most, hogy igy ismerem a reszleteket, azt tudom mondani, hogy a Porpac-Gerce (Sitke) szakaszert nem igazan erdemes ennyit utazni Szegedrol, foleg, hogy meg hianyzik az Ablanc-Porpac. Porpac vasutall egy nagy mezo kozepen egy kis erdoben van, oda ketszer nem mennek vissza, ha rajtam mulna.
Ha mindenkepp vasarnapra (munkaszuneti napra)tervezitek a turat, akkor van egy idealis megoldas. Ne Fehervarra, hanem Keszthelyre menjetek kocsival. Onnan van 5.05-kor egy jo busz egyenesen Ablanc majorhoz. (ik 395-os altalaban, remekul lehet rajta kipihenni az ejszakai autozast) Kulon erdekessege, hogy csak vasarnap all meg Ablancon! :) Szerintem a sofor nem fogja elhinni, hogy van egyaltalan olyan valaki, aki ebben a viszonylatban utazik. Erkezes reggel 8 orakor.
Onnan belefer a tura Sarvarig, a terep nem megerolteto, bar km-ben kicsit sok, de szint gyakorlatilag nincs. Sarvartol vonatozni is lehet vissza Keszthelyig, de 16.58-kor busz is van, Keszthely erk. 18.50. Raadasul mintha ez a busz Gercen at kozlekedne, ha van energiatok, meg odaig is el tudtok gyalogolni.

Amugy irigyellek, hogy ilyen belevalo aposod van!

A vicc pedig az volt, hogy az a 3 hulye, aki a vonaton ul, szoval azok mi voltunk. :)))

Előzmény: Lehoczki Gabor (41)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.28 0 0 41
Carpy! Jöhet a vicc, nem ismerem, nem is vagyok egy nagy viccmesélő, de olvasni nagyon szeretem!

Túra: apósommal csinálom, ő 61 éves, így általában a napi táv 20-25 km-ben maximálva van (természetesen a szintemelkedéstől, időjárás- és útviszonyoktól függően). Ablánc malomig megcsináltuk, innen kellene továbbmennünk. Ha hajnalban indulunk Szegedről kocsival, aztán Fehérvártól vonattal, Szombathelytől busszal, szerintem lesz vagy 11 óra, mire Ablánchoz érünk (de azért érdekel, hogy mikor megy busz Szhelytől Ablánc malomhoz, ha tudod!). Szóval, úgy tervezzük, hogy ezt a szakaszt (Ablánc-Porpác v.áll) később csináljuk, amikor Szegedről előző este el tudunk jönni és postavonnatozni tudunk (valszeg amikor melegebb lesz). Így adott, hogy Szegedről hajnalban indulunk kocsival, aztán Fehérvártól vonat, Porpácon leszállunk, innen gyalog egy kellemes 15-20 km, utána valahogy visszajutunk a vonathoz, azzal vissza Fehérvárra, este 10-re pedig Szegedre.
Ha van jobb ötleted, örömmel várom.
Ja, mint a fentiekből is kiderül, nem mindig pecsételőhelyen szakítjuk meg az utat, de mind a befejezést, mind a következő kezdést fényképpel dokumentáljuk.

Előzmény: Carpy (40)
Carpy Creative Commons License 2000.02.28 0 0 40
Hello Leo!

(Telen-nyaron, csakis Leo :)))

Udv Neked is itt is.
Orommel eszrevetelztem, hogy sikerult elrontani az elso linkelest. Epp akkor, amikor a frissen szerzett linkelesi tudomanyomat epp tovabbadni igyekeztem. Ciki.

Marc 15. munkaszuneti nap, most fejbol csak egy buszt tudok mondani, az 15.50-kor er be Sarvarra. Gercerol 15.30 korul indulhat. (szombatonkent kicsit maskepp megy, lehet, hogy most pont azt a verziot iram, 5-10 perc elteres lehetseges) Ahogy a vas megyei vasarnap delutani jaratsuruseget ismerem, elkepzelhetonek tartom, hogy a kovetkezo busszal mar nem ered el az utolso pesti gyorsot... de azert van remeny. :)
Menetrendben sem tudok jobban utananezni, mert mostanaban nem igazan ferek hozza :((((
Viszont Sarvaron vannak jo kis cukraszdak, a Raba-kockat ne hagyd ki!

Miert Popactol indulsz? Csenye ujmajorban nem sok latnivalo van, vegiggyalogolni a patakparton Sarvarig nem egy nagy elmeny... Annakidejen Ablanc majortol indulva tettem meg a tavot a batyammal es meg egy elszant lelekkel. Szelesteig meg eleg erdekes volt, (termeszetesen kiterot tettunk a megszunt Gor vmh-hoz,) Szeleste utan meg pusztan a vasutbarat mivoltom tartotta bennem a lelket - poen volt a 16-os vonal mellett gyalogolni, bar vonat nem jott. Van egy kep, ahogy allok a szep nyilegyenes palyan egy zoldre allitott terkozjelzo elott igazi pom-pomos sapkaban, a kor divatjanak megfeleloen.
Bogote orhaz, mint olyan nem letezett, Csenyetol Sarvarig meg mar harmozikazott a terdem. Sarvarra beerve meglattunk egy helyijarati buszmegallot, elvonszoltuk magunkat az indulasi jegyzekig, amirol kiderult, hogy csak iskolai eloadasi napokon jar erre autobusz, akkor is csak 2 egy nap. Nem vartuk meg.
Ja, lehettem vagy 10 eves.
Ha jol emlekszem az volt az a tura, ami majdnem elmaradt, mert a harmadik jotet lelek mar epp feladta, hogy megvarjon minket a vasutallomason, es elindult hazafele (reggel 5-kor volt a talalka). Vesztere (vesztunkre) rakiabaltunk a beerkezo buszbol, hogy varjal, megjottunk!

Eleg kimerito volt a hideg teli szelben, hazafele a vonaton persze jott a viccmeseles: harom hulye ul a vonaton, ismered? :))

Carpy
-aki ma anekdotazos/nosztalgiazos kedveben volt-

Előzmény: Lehoczki Gabor (38)
Carpy Creative Commons License 2000.02.28 0 0 39
Hello Leo!

(Telen-nyaron, csakis Leo :)))

Udv Neked is itt is.
Orommel eszrevetelztem, hogy sikerult elrontani az elso linkelest. Epp akkor, amikor a frissen szerzett linkelesi tudomanyomat epp tovabbadni igyekeztem. Ciki.

Marc 15. munkaszuneti nap, most fejbol csak egy buszt tudok mondani, az 15.50-kor er be Sarvarra. Gercerol 15.30 korul indulhat. (szombatonkent kicsit maskepp megy, lehet, hogy most pont azt a verziot iram, 5-10 perc elteres lehetseges) Ahogy a vas megyei vasarnap delutani jaratsuruseget ismerem, elkepzelhetonek tartom, hogy a kovetkezo busszal mar nem ered el az utolso pesti gyorsot... de azert van remeny. :)
Menetrendben sem tudok jobban utananezni, mert mostanaban nem igazan ferek hozza :((((
Viszont Sarvaron vannak jo kis cukraszdak, a Raba-kockat ne hagyd ki!

Miert Popactol indulsz? Csenye ujmajorban nem sok latnivalo van, vegiggyalogolni a patakparton Sarvarig nem egy nagy elmeny... Annakidejen Ablanc majortol indulva tettem meg a tavot a batyammal es meg egy elszant lelekkel. Szelesteig meg eleg erdekes volt, (termeszetesen kiterot tettunk a megszunt Gor vmh-hoz,) Szeleste utan meg pusztan a vasutbarat mivoltom tartotta bennem a lelket - poen volt a 16-os vonal mellett gyalogolni, bar vonat nem jott. Van egy kep, ahogy allok a szep nyilegyenes palyan egy zoldre allitott terkozjelzo elott igazi pom-pomos sapkaban, a kor divatjanak megfeleloen.
Bogote orhaz, mint olyan nem letezett, Csenyetol Sarvarig meg mar harmozikazott a terdem. Sarvarra beerve meglattunk egy helyijarati buszmegallot, elvonszoltuk magunkat az indulasi jegyzekig, amirol kiderult, hogy csak iskolai eloadasi napokon jar erre autobusz, akkor is csak 2 egy nap. Nem vartuk meg.
Ja, lehettem vagy 10 eves.
Ha jol emlekszem az volt az a tura, ami majdnem elmaradt, mert a harmadik jotet lelek mar epp feladta, hogy megvarjon minket a vasutallomason, es elindult hazafele (reggel 5-kor volt a talalka). Vesztere (vesztunkre) rakiabaltunk a beerkezo buszbol, hogy varjal, megjottunk!

Eleg kimerito volt a hideg teli szelben, hazafele a vonaton persze jott a viccmeseles: harom hulye ul a vonaton, ismered? :))

Carpy
-aki ma anekdotazos/nosztalgiazos kedveben volt-

Előzmény: Lehoczki Gabor (38)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.28 0 0 38
Carpy!

Szia itt is!
A lenti linkbe egy kis hiba csúszhatott!

Lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni. Márc. 15-én valszeg kéktúrázok egy kicsit. Porpác vasútállomástól gyalogolnék Sitkéig vagy Gércéig. Kérdésem: márc 15-én délután mikor van busz Sitkéről és Gércéről Sárvárra, ami legkésőbb fél 6 fele ér be, hogy az utolsó pesti gyorsot el lehessen kapni?

Előzmény: Carpy (37)
Carpy Creative Commons License 2000.02.27 0 0 37
Hello J. Karakter!

Azert tartanam jobbnak, ha porogne a topic, mert akkor konnyebben idetevednek az emberek, akiket erdekel. Ha van egy porgos topic, abban osszeverodik egy jo tarsasag, kesobb kivalhatnak belole a kisebb topicok, ez tortent a kozlekedesi topicokkal is. Nem igazan a hozzaszolasok szama miatt kellene porgetni, hanem az allando jelenlet miatt az elso 50 kozott. En sem nyitok ki szivesen egy tobbszaz hozzaszolasu topicot, de mint kekturazo, ezt biztos kinyitottam volna meg ugy is.

Az emilcimem valoban kicsit fura, de el!

Linkelni a kovetkezokeppen szoktam (lehet mashogy is)

(A HREF="www.mav.hu")Mav-honlap(/A)

A zarojelek helyett kacsacsort (<,>) kell tenni.

Az eredmeny:
Mav-honlap

Udv: Carpy

Előzmény: Joker Karakter (35)
leander Creative Commons License 2000.02.24 0 0 36
Halihó Kék-túristák!

Én apócámmal eddíg 2x jártam végig az OKT-t, de már elég régen 1988/89 és 1990/91. Jó lenne ismét nekikezdeni, kíváncsi lennék mi minden változott azóta. Ebként pár jószándékú ajánlattal hadd álljak elő én is:
1., Vigyetek magatokkal bélyegzőpárnát. Nem kerül sokba, és tuti, hogy tudtok bélegzeni.
2., Ne hagyjátok otthon a fényképezőgépet sem. Nagyon szép helyeken megy át a túrista-jel és a Joker-féle igazolást (bélyegző hiánya) is néha elősegíti.
3., Készítsetek naplót. Néha nekiülök és végigolvasom, hogy anno milyen volt tizenvalahányévesen végigjárni. Le vannak irogatva a napok élményei és a kőkori árcédulák és fotók tömkelegei is.

Addio!
leander

Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.23 0 0 35
Hello, Carpy!

Köszi a linket, átnéztem oda, fogok is majd írni, de tudod, ennek a topicnak épp az lenne a fő célja, hogy a sok rokon, de mégiscsak más infóból kiemelje a csak a Kék túrával foglalkozókat. Ami, valljuk meg, egy külön kategória a Pest környéki túrázók, a tájfutók, MTB-sek, hegymászók-magashegyi túrázók, versenytúrázók, teljesítménytúrázók mellett. Bár én is teljesítménytúrákkal kezdtem, és idén is a szokásos 4 túrámat (Mátrabérc, Írottkő: magamnak, Őrség, Hegyhát 30 a gyerekeimmel) meg szándékozom csinálni, de ezt az évemet az OKT-nek szentelem, és már az első szakasz (6%) után kezdek rájönni, hogy ez egy kicsit másfajta szervezést igényel, máshogy kell rá készülni, és épp ezért próbálok infókat begyűjteni, és persze majd én is adni másoknak, ha tudok.
>jó lenne az egyikbe átvonulni, és azt pörgetni rendesen
Itt a törzsasztalon bizonyára "fontos" értékmérő egy téma látogatottsága, de én máshogy nézem a dolgokat. Egy év alatt kb 20 túraesemény történik velem, ha mindegyikhez számolok 3 megszólalást, akkor az 60. Lesz kb 10 stabil tag, akik ebben az időszakban komolyan foglalkoznak a kéktúrázással, tehát ez a lista kb évi 600 megszólalást generál. Ez igen "kevés", egy "jobb" topicban 2 nap alatt összejön ennyi. Csakhogy ki olvassa el azt a 600-at? Két nap alatt!!! Az eddigi 35 hozzászólásból már két megjegyzés bekerült a túrafüzetembe, olyan információk, amiket máshonnét aligha kaptam volna meg. Lehet, hogy kincset érnek majd.
Nem akarom ragozni a témát, számomra nem mérvadó, hogy egy topic mennyire "pörög".

Még valami: akartam Neked emilezni, de úgy vélem, az általad megadott cím nem igazán él. Ezért arra kérlek, vagy itt, vagy nekem címzett mailben meséld el, hogyan kell topicot belinkelni. Honnan jön a t=xxxxxxx&uq=yyy-ban az x és y érték?

Üdv: Joker

Előzmény: Carpy (33)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.23 0 0 34
Hello, Syd!

Akkor már ketten vagyunk, akik a kéktúráról nyitnak topicot :-) Nem tartok igényt topicgazdai előjogokra, jöjj, és érezd ezt is magadénak. Azt hiszem, nincs sok OKT-teljesítő a világon, már az is szerencse, ha néhány itt összeakad az indexen.
Tényleg, hányan teljesítették eddig a kéktúrát? Van nekik valami hivatalos honlapjuk? Vagy egy levélcím? A múltkor föltettem egy kérdést, amire senkitől nem kaptam választ:
1. A Szeleste-Sárvár szakaszra elfelejtettem elvinni a túrafüzetemet. Egy noteszba pecsételtem végig. Kérdés: elég a noteszlapot beragasztani a megfelelő helyre, vagy járjam újra azt a pár pecsételőhelyet?
2. Mennyire fontos az, hogy minden pecsétnél legyen dátum? És milyen dátum? Én írjam be, vagy a kocsmárossal írassam? És ahol nincs egy teremtett lélek sem? (Pl: Hétforrás)
3. Lehet, hogy válaszol valaki a fenti kérdésekre, lehet, hogy nem. De hol lehet hivatalos választ kapni? Lehetőleg interneten.
>Kellene alakítani egy kék-túra klubot a törzsasztalon belül, ahol legutóbbi túrájáról számolhatna be mindenki, okulásul a következőknek.
Erről van szó :-))) Én most hétvégén csinálom a Sárvár-Sümeg szakaszt. A korábbi invitálásom még él, jöhet bárki. Ha megvan, akkor mesélek.
>Én a Vértest ill. a Gerecsét ismerem a legjobban, ha erre járna valaki szívesen segítek neki.
Köszi, bármilyen felajánlást szívesen veszek, de ha nem vagyok indiszkrét, elmondanád, hogy szerinted miben tudsz segíteni? Miben vagy jó? Egyébként a Csókakő-Dorog szakaszról beszélsz, ugye? Pontos menetrendünk még nincs, de valamikor a tavasszal megyünk arra. 2-3 hónap múlva.

Nem akarom most túl hosszúra nyújtani a levelemet, mert akkor senki se olvassa végig :-)))

Üdv: Joker

Előzmény: Syd Barrett (32)
Carpy Creative Commons License 2000.02.19 0 0 33
Épp jöttem belinkelni a Vannak-e még... topicot....

Mindenesetre van itt még néhány másik túrázós topic is, jó lenne az egyikbe átvonulni, és azt pörgetni rendesen!

Egy másik túra-topic

Előzmény: Syd Barrett (32)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.02.19 0 0 32
Kedves Joker Karakter!
Nagyon megörültem a topicodnak, mivel "Vannak még kék-túrázók?" címmel indítottam egyet, de meghalt. Abból idézném magamat: Nemrégiben sikerült megvásárolnom Rockenbauer Pál filmsorozatát, az "Másfélmillió lépés Magyarországon"-t videókazettán. Nagy élmény volt újra megnézni, és eszembe juttatta diákéveimet, amikor magam is aktív ODK-tag voltam. Sajnos már régen nem túráztam, pedig szívesen elkezdeném. Létezik még a címben szereplő mozgalom? Szintén ott írtam ezt: Örülök, hogy másnak is tetszik a filmsorozat. Egyik részében Monspart Sarolta beszélt a tájékozódási futás szépségéről. Akkor, amikor először láttam a filmet azonnal megkerestem egy szakosztályt, ahol csinálhattam. Nagyon sok szép élményem fűződik ehhez a sporthoz. Kellene alakítani egy kék-túra klubot a törzsasztalon belül, ahol legutóbbi túrájáról számolhatna be mindenki, okulásul a következőknek. Úgy látom ez végre sikerült. A Másfél millió lépés M.o.-n, ill. a Még egymillió lépés M.o.-n c. filmeket a Televideonál lehet megvásárolni (Bp-en az Október 6. ill. a Mészáros u.-ban van boltjuk). Én a Vértest ill. a Gerecsét ismerem a legjobban, ha erre járna valaki szívesen segítek neki.

pancho Creative Commons License 2000.02.19 0 0 31
A cím alapján azt hittem, valami ufós topic, kis kék emberkékkel.
Így viszont helyesen kéktúrázók, egybe.
Viszont a túrára csak részletekben vállalkoztam eddig. Valószínűleg eztán is. És nem is csak a kékre.
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.18 0 0 30
Sárvártól a vonal a fővonal vágányán indult Celldömölk irányába (hogy ne kelljen a Rábát külön áthidalni). A Rába-hídtól nem messze volt egy elágazás jobbra, onnan kezdve válik izgalmassá ...

Azt hirtelen nem tudom, hogy a túraútvonallal mennyire van fedésben. A nyomvonal ismertetőjelei lehetnek: töltésnyomok (a turistatérképek szinte mindig jelölik), patakok feletti megmaradt hídfők (az acél hídpályát elbontják), vasúti épületek, a szelvényezés kövei, stb.

Macibb

Előzmény: Joker Karakter (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!