Keresés

Részletes keresés

bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 342
Még egy dolgot nem értek, elmagyarázhatná valaki. Biztosan vannak a Hit gyülekezetben is hibák, hiszen nincs tökéletes gyülekezet. Tudok én is néhány hiányosságról, de ha összevetem a Hit gyüli hitvallását, prédikációkat, szokásokat, stb, akkor azt kell látnom, hogy van nagyon sok más gyülekezet is, ahol minimum ugyanennyi hiányosság van. Van aztán olyan is, ahol sokkal több, de nem is ez a lényeg, nem akarok én senkit bántani, imádkozni kell, hogy ezek a hibák eltűnjenek, és Isteni rend szerint menjen minden mihamarabb. Viszont amit nem értek, az az, hogy ezen a fórumon a Hit gyüli vélt, vagy valós hibáin kívül más gyülekezetek hibái nincsenek megemlítve. Pedig ha már jobbító szándékkal szólunk hibákról, és a bennünk lévő szeretet arra sarkall bennünket, hogy a szeretett testvéreink végre elhagyjanak minden sallangot, és Isten felé tudjanak teljes szivükből fordulni, akkor minden felekezetben lévő embereket egyformán kell szeretettel, az Ige tükrében inteni, és a helyes utat megmutatni.
Ha meg nem ez a szeretet vezet bennünket, akkor megette a fene az egészet, megint a sátán malmára hajtjuk a vizet...
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 341
Kedves Don!

Pontosabban is írhattad volna ;-)
Nem harmadik szó a muszáj, ha logikusan nézzük a dolgot, hanem az eredeti felíráshoz jobban illő harmadik szav. Tehát helyesen: ez a harmadik szav a muszáj ;-)

Azért szav, és nem szó, mert a szavat a szav szó tárgyragos alakja, és nem a szóé.
Azaz ha a tárgyragtól megfosztjuk a szavat szavat a szav szavat kapjuk. Remélem, érted ,-)

CSerfa

Előzmény: Don Vittorio (326)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 340
Bocsi Cserfa, hogy belekotyogok olyasmibe, amit személyesen egyik barátodnak mondtál, de mivel te sem emilben tetted, hanem itt mindenki előtt, ezért veszem a bátorságot, hogy hozzászóljak. Én hites vagyok ugyan, de nem látom, hogy arrogáns módon szóltam volna. Ha mégis úgy tűnt, bocsi, nem szándékos volt. Lényeg, hogy te soha nem vagy arrogáns, és ezért minden elismerésem a tiéd:-)
Ja, és az is tökjó, hogy annyi szeretet van benned, hogy az már csodálni való, és ha valaki megdob kővel, véletlen sem dobod vissza. Helyes, és Igei:-)
Előzmény: CSerfa (334)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 339
Don Vittório, szia:-)
Bocsi a muszályért:-) téveszteni emberi dolog:-)de nehogy már tolyással dobállyatok meg mindenkit, aki hejesírási hibát vét itt a fórumban, mert még felverik a tolyás árát a nagy kereslett miat:-)) Egyébként néha összeszavakat a keverem is, ha nem figyelek:-) Na, pá:-)
Előzmény: Don Vittorio (326)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 338
faithfull, bocsi, de nem értem azt a konkrét kérdésed:-)
Előzmény: faithful (275)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.18 0 0 337
Jobb későn, mint soha... :-)
Előzmény: bacsa34 (336)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 336
Na, jóestét:-)
Most olvasom, hogy ami a Timóteus levélben van megírva, az kizárólag Timóteusnak szól. Csak azt tudnám, akkor miért került bele a bibliába... Nade, nem kell nekem sem mindent értenem-) De aztán látom, hogy van olyan a bibliában, hogyPál levele a Korintusbeliekhet, meg a Rómabeliekhez, meg egy csomó más gyülekezetnek, személynek. Most kell megtudnom, hogy ezek nem is nekünk szólnak, semmi közünk hozzá? Ezért lettem kereszténnyé? Ehh...
Köszi Cserfa, hogy ha csak így 12 év után kell ezt megtudnom, de legalább van, aki felvilágosít:-)
Előzmény: CSerfa (322)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 335
Kedves pleiades!

Szerintem is vannak az Úr által szolgálat munkájára rendelt, Egyházba helyezett testvérek, evangélisták is. Én is ember beszédére tértem meg.
Az erő szükségességével is egyetértek.

Azzal is egyetértek, aki a helyén marad, és a dolgát végzi, ugyanúgy el tud érni embereket, sőt, sokkal inkább, mint nyugtalankodva-nyughatatlanul, rendetlenül, más dogába avatkozva.
Mikor kezdő koromban első szeretetemtől égve szóltam úton-útfélen azt, amit én találtam, szinte senki nem hallgatott rám. Mikor látták, hogy megváltoztam, mikor látták, hogy nézek a dolgaim után, mikor valósi, hiteles bizonyságom lett, az én bizonyságomra is tértek meg emberek. Bizony, igazad van abban, a föld sójaként az életvitelünkkel és a személyes bizonyságtételünkkel (az általad is említett Isten fegyverzetében a készség saruja) el tudunk érni embereket. A sóról is ezt látom, a só kevés, és nem feltűnő, inkább úgy hat, hogy feloldódik, nem kiválik. Ami kiválik, az nem is sóz, legfeljebb dísznek jó, íze sincs (mert csak az oldódónak van íze), az ilyen arra való, hogy kivessék.

Egyébként az Úr adhat alkalmilag is indulatot, beszédet, stb., hogy szóljon az ember. Azaz mindenki prófétálhat, és ez is megindíthatja az addig nem hívőket. Kéne is éppen ezért a gyülekezéskor prófétálni, de nem mindig ugyanannak (ha mindig ugyanaz prófétál, az már nem Istentől van), hanem mindenkinek. Egyszerre persze csak egy beszéljen, és egy gyülekezéskor is csak kettő, vagy három. Azaz lehet bárkinek mindenki (így a hitetlenek) épülésére is beszélni, csak nem rendetlenül. Olykor nekem is jött olyan beszéd (hitem szerint az Úrtól), ami komolyan megindította az engem hallgató(ka)t, de ez nem ajándékom, ez nem szolgálatom egyelőre. Ilyen beszédet hát mindenki kaphat, hisz mindenki prófétálhat egyenként, ez az apostol rendelése.

No persze ez itt Off.
Emellé meg a hgyseknek (mert ez végülis hgys topic) ez az apostoli rendelés szerinti összegyülekezés tök ismeretlen, itt nem is tudjuk ezt megbeszélni, hisz oly sokat lehetne erről írni, meg oly sokat kéne nekik elhagyni!
Meg aztán gyökeresen más (igazi) istentiszteletet ugyan hogy is lehetne elvárni Magyarország legjobb gyülekezetétől, mint amit oly jól kialakítottak saját akaratuk szerint? Azaz ezt nem is érdemes tovább vesézni.

CSerfa

Előzmény: pleiades (325)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 334
„Kedves” faithful!

Már meg ne magyarázd, hogy nem volt személyeskedő, ami csak személyeskedő volt (kivéve a köszöntést, de az is személyes, ha nem is kedő).
Az arrogáns bunkó hgysek szokása, hogy ellenségeik kárán örülnek, én is rendre megkaptam, nyomorult vagyok, házasságom tönkrement, feleségem beteg, nincs áldás, hanem inkább átkozottak vagyunk.

Aztán meg ne magyarázd, hogy ha telefonom, emilem (mely jobban működik, mint az Index Fóruma) él, működik, és nyilvános, nem tudsz személyes dolgot személyesen (magánban) tudakozni.
Én bizony az arrogáns hgys bunkók miatt szerzett érzékenységemmel az olyan kérdéseket, melyeket az arrogáns hgys bunkók szoktak kérdezni, olybá veszem, mint az arrogáns hgys bunkók kérdéseit. Gondolom ez jogos, logikus és indokolt, így kell tenni, ez várható, ez lesz ezután is az ilyen kérdésekre.

Ha téged ez bánt, akkor ne hasonlíts az arrogáns hgys bunkókhoz.

És nem engem minősít, hogy szomorú tapasztalatokat szereztem az arrogáns hgys bunkókról. Nem engem minősít, hogy engem-minket mindennek lehordtak az arrogáns hgys bunkók, meg a rettenetes „testvérek”, és lettem sokkal rosszabb, mint egy tömeggyilkos, vagy szadista.
Nem engem minősít, hogy egyszerű beszédem lett velük kapcsolatban, ha egyszerűsége mellett érdes, egyenes is. Én meg sem közelítem a Jézus, vagy Júdás által használt jelzőket, szófordulatokat, írásomat igeinek tartom.
Te meg legyél óvatosabb, és ne állj oda az arrogáns hgys bunkók helyére, ne kísérts engem azzal, hogy eljátszod, te is az vagy, légy óvatosabb! Mert ha olyan kérdéseket teszel fel, mint az arrogáns hgys bunkók, olyan válaszokat is kapsz, ők.
Ha téged ez bánt, és terhedre van, hogy velem óvatosabbnak kell lenni, akkor se az én szemere hányd, hanem az arrogáns bunkó hgysek szemére.

Aki meg engem elítél azért, mert megmondom az arrogáns hgys bunkókról a véleményemet, igazságtalan. Legalábbis szerintem.

CSerfa

Előzmény: faithful (332)
colour99 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 333
A "topiknyitó" titulus Ödié. Bocs.
Csak simán: hova lett Tanú?
faithful Creative Commons License 2004.02.18 0 0 332
"Kedves" Cserfa!

Szerény véleményem szerint a kérdésben nem volt semmi személyeskedő. Ha valami van, ami érdekelne belőled, akkor az a családod, és a gyerekeid. Ezek után viszont ez sem érdekel. A kérdés engem minősít, a válasz viszont téged.

üdv: ff.

Előzmény: CSerfa (327)
colour99 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 331
Na, de hova lett a topiknyitó Tanú?
Előzmény: udvari (329)
faithful Creative Commons License 2004.02.18 0 0 330
[off] Azért nem írok levelet, mert bonyolultabb, mint ide írni, ezen kívül nincs is rá időm. Szvsz egyébként nem volt személyeskedés, csak egy kérdés, amit Cserfa személyeskedésnek vett.
[off off]
Előzmény: Don Vittorio (328)
udvari Creative Commons License 2004.02.18 0 0 329
Kedves Tanú !

Szerintem egymás között rendezték a dolgokat, nem veled kell szerintem rendezni !

Mondom még sok mindenről nem tudsz de azért azok még léteznek ill. megtörténtek !

Előzmény: tanú (245)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.18 0 0 328
Ha tényleg kíváncsi vagy erre, akkor miért nem írsz neki egy mailt?

Vagy csak téged is magával ragadott a csúcs-HGY-s maximus, és mégcsúcs-HGY-sabb szekeres-nagyagy személyeskedési hevülete?

Előzmény: faithful (323)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 327
„Kedves” faithful!

Feleségem rosszul van, leszázalékolták a gerince miatt. Fiai meg jól vannak.
Anyámról nem kérdezel?

Írásod meg szerintem korántsem valódi érdeklődés, nem más, mint egy arrogáns hgys bunkó hgys személyeskedés. Tipikus viselkedés ez a tipikus arrogáns hgys bunkótól, aki a személyeskedésen kívül mást nem tud felhozni a bibliai érvek ellen.
Szégyellhetnéd magad!

CSerfa

Előzmény: faithful (323)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.18 0 0 326
"A magyar is használ két rokon értelmű szavat az egyik a KELL, a másik a MUSZÁLY."

Sőt, van egy harmadik szó is, a muszáj. :-)))

Hajrá nyelvújítás!

Előzmény: bacsa34 (321)
pleiades Creative Commons License 2004.02.18 0 0 325
Szia Cserfa!

Ha úgy érted, hogy az evangelizáció az egyéni és személynek szóló elhívás függvénye a jelen korunkban is, akkor teljesen egyetértek veled.

Az evangelizációt az erőnek is kísérnie kell. A napjainkban szervezett utcai evangelizációk közül a legtöbb SZVSZ általában a lelkesedésen kívül a fent említett felkenést nem tartalmazza, ezért nagyon ritkán érnek el pozitív eredményt.
Véleményem szerint most is vannak Isten által elhívott evangelisták, de az személy szerint szóló hívás a vele járó erővel. Tehét az evangelista hívása ugyanúgy egyéni, mint a többi felsorolt (és nem felsorolt) igei szolgálat.

Viszont: a föld sójaként az életvitelünkkel és a személyes bizonyságtételünkkel (az általad is említett Isten fegyverzetében a készség saruja) el tudunk érni embereket. Ez NEM az evangelizáció természetesen.

Én pl. nem vagyok evangelista. Ha kiállnék egy térre (az Istentől kapott erő hiányában) csak elmennének mellettem az emberek, ahogy ezt sok más esetben meg is teszik. Viszont a környezetemben igyekszem nem elrejteni a lámpást az ágy alá. És tudom, hogy így már értem el embereket.

Sajnos a két dolog összekeverése sok-sok sikertelenséget és fusztrációt okoz a hívők között.

Üdv :)

pleiades

Előzmény: CSerfa (322)
faithful Creative Commons License 2004.02.18 0 0 324
Szia bacsa,
úgy látszik, elsikkadtam :-)
ehhez mit szólsz: 2004-02-17 10:14:53 (274) ?
Előzmény: bacsa34 (321)
faithful Creative Commons License 2004.02.18 0 0 323
Szia Cserfa!

Egyébként a (volt) feleséged hogy van? És a gyerekek?

üdv: ff

Előzmény: CSerfa (322)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 322
bacsa34!

Első idézeted hamis, egyesszámban név szerint Timóteus kapta. Mondom, bibliaismereted csapnivaló, nem kéne ilyen silány ismerettel vitáznod senkivel, inkább olvasd el néhányszor legalább az Újszövetséget! Jó, hogy azt nem hirdeted, senki ne igyon vizet, hanem igyon bort! De, gondolom, ha részegen találna valaki simán érvelnél a borivásra való rendeléssel is, mit sem törődve azzal, hogy az is név szerint Timóteusnak szól.
Ám nincs igazad, mondom, név szerint, mindenki név szerint kapott hirdetésre felszólítást, a többiek meg ne hirdessenek
.
Második idézeted szintén név szerint felsorolt embereknek kapott utasítás, nevezetesen a tizenegy kapta, és nem minden tanítvány. Egész pontosan így van az idézeted szövegkörnyezete:
Csel. [1.2-8] ... parancsolatokat adott ... az apostoloknak, kiket választott vala magának ...Kiknek az ő szenvedése után sok jel által meg is mutatta, hogy ő él, negyven napon át megjelenvén nékik...És velök összejövén, meghagyá nékik, hogy el ne menjenek Jeruzsálemből, hanem várják be az Atyának ígéretét, ... ti azonban Szent Lélekkel fogtok megkereszteltetni nem sok nap mulva... Monda pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim ...
Szóval név szerint küld az Úr hirdetésre, csak név szerint, csak így szerepel a Bibliában, aki név szerint erre nem kapott küldetést, szóval a többinek meg nem dolga a hirdetés, hanem a csendesség és a maga dolgának utánajárás (apostoli rendelés).
Bárcsak értenéd, mit idézel, bárcsak ne foszlányokat olvasnál, hanem legalább az Újszövetséget olvasnád el!

Igazságtalan dolog kijelentő módban butaságokkal jönni, meghamisítani a Bibliát (mintha idéznél), és úgy fellépni, mintha komoly ember lennél. Dedós módszer ez, áááá, még csak az sem. Mert a dedós nem hamisít, csak megmondja, nem is úgy van, ahogy mondod, bibibííí. Te rosszabb vagy a dedósoknál, mert érteni ugyan semmit nem értesz, csak mondod a magadét, de ehhez hamisságokkal igazolnád tévedéseidet.

Egyébként meg Ignore On.

CSerfa

Előzmény: bacsa34 (321)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 321
Cserfa, hányadik utolsó írásod is volt ez hozzám? :-))

De ugye jól értem, hogy te nem vitáztál velem, nem "bírnálak ilyenre rávenni"? :-))

A hirdetéssel kapcsolatban: Azt írja az Ige, hogy "Hirdessétek az evangéliumot alkalmas, és alkalmatlan időben"
Mindenki kapott erre tálentumot, ez a minimum, hogy elmondjuk az embereknek, hogy Jézus mit végzett az életünkben. Ha használod ezt a minimális tálentumot, akkor az Ige szerint Isten még többet bíz rád. Ha nem használod, akkor Isten elveszi tőled.
-Apcsel 1/8 : " Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig."

- Azt meg valóban sehol nem adja parancsolatba az Ige, hogy üzni KELL a gonosz szellemeket, ez igaz. Mert ez nem egy parancsolat. Ha van hited, és erőd, akkor hatalmat gyakorolsz ezek felett a gonosz szellemek felett, és ezzel több meggyötört embernek tudsz segíteni, hogy megszabaduljanak. De ez nem parancsolat. Viszont vannak helyzetek, amikor muszály előtte elkergetni a gonosz szellemet, hogy valami eredményt tudj elérni. Igei példa is van erre, hogy előtte el kell kergetni ezt az erősséget, de most nincs időm kikeresni, mennem kell.
A magyar is használ két rokon értelmű szavat az egyik a KELL, a másik a MUSZÁLY. Ha belegondolsz ezeknek az értelmébe, akkor magad is rájössz, vannak dolgok, amiket meg KELL tenni, és vannak mások, amiket MUSZLY megtennianélkül, hogy KELLENE. Nem tudom érted-e, de mennem KELL:-))

Előzmény: CSerfa (319)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 320
Szia bolgár:-)

Én nem arra hegyeztem ki a mondandómat itt, hogy keresztény emberekből kell démont űzni. Azokból kell, akikben van, nem azokból, akikben nincs.

Ennek ellenére van Igei példa arra, hogy keresztény emberben van gonosz szellem. Igaz, hogy ugyanitt nem írja az Ige, hogy azt ki is űzik, de ha egyszer van hatalmunk ezek felett, akkor miért hagynánk, hogy bennünk garázdálkodjanak? Írom az Igei példát rá.

-Lulács 11/24-26 : "Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresvén; és mikor nem talál, ezt mondja: Visszatérek az én házamba, a honnét kijöttem. És oda menvén, kisöpörve és felékesítve találja azt. Akkor elmegy, és maga mellé vesz más hét lelket, magánál gonoszabbakat, és bemenvén ott lakoznak; és annak az embernek utolsó állapota gonoszabb lesz az elsőnél. "

Nézzük, miről szól ez az Ige. Azt írja, hogy egy emberből kiment a tisztátalan lélek. Itt még lehet azt mondani, hogy ez az ember nem volt keresztény, mert van úgy, hogy pogány emberekből is kimegy a gonosz szellem. De aztán azt írja, hogy visszatérve kiseperve, és felékesítva találja a házat. Tudjuk, hogy itt az ember testéről van szó.Mitől lesz kiseperve, és felékesítve ez a ház? Mivel az emberben eleve benne van az eredendő bűn, és nincs ember, aki a megtérése előtt ne vétett volna Isten törvényei ellen, ezért más bűnök is "piszkítják" azt a házat, és azt is tudjuk, hogy egyedül Jézus vére az, ami meg tud tisztítani bennünket, ezért teljes bizonyossággal mondhatom, hogy itt egy megtért, keresztény emberről van szó. Ha nem lenne megtérve az illető, nem lehetne tiszta, felékesített. Ekkor mondja az Ige, hogy ez a gonosz szellem maga mellé vesz még gonoszabbakat, és mindent megtesznek, hogy visszajussanak ebbe a házba. Amint az Ige mutatja, van olyan, hogy sikerrel járnak. Erre utal az Ige befejező része, ami azt mondja, hogy bemenvén ott lakoznak, és ennek az embernek az állapota rosszabb, mint mielőtt kiment volna az a tisztátalan szellem.

Mi az, ami meg tudja akadályozni, hogy ezek a gonosz szellemek visszatérjenek? Egyféleképpen lehet megakadályozni. Ha az ember betölti azt a kisepert házat Szent Szellemmel. Ha minden nap ügyelsz arra, hogy ne fogyjon el az olaj a mécsesből, ha minden reggel betöltekezel Szent Szellemmel, akkor ezt a felékesített házat hiába próbálja bevenni a gonosz szellem, nem fog tudni bemenni, mert "nagyobb az, aki bennünk van, mint aki a világban van"

Ahogy mondta is egy általam tisztelt ember, a sátán nem úriember... Egyáltalán nem tartja tiszteletben, hogy te elkötelezted magad Jézusnak, vagy nem. Próbálkozik bemocskolni a Szent Szellem templomát, és Isten dicsőségét minden módon próbálja elhomályosítani. A sátán minden lehetőséget megragad, hogy ezt megtegye. Ha az ember meglankad, erőtelenné válik, vagy netán e világ kísértésének engedve megfogan a bűn az életében, az már elég alap ennek a gonosz szellemnek, hogy vissza tudjon menni, mert nincs meg a megfelelő védelem az életeden. Ezért írja is az Ige, hogy aki áll, vigyázzon, hogy el ne essen. Meg olyan is van az Igében, hogy álljunk a résre, hogy a réseken ne tudjon visszajönni a bűn.

Előzmény: balgár (318)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 319
bacsa34!

Én vagy 6 éve fórumkodok itt, és soha senkinek semmit sehova nem írtam, hogy hirdetni kell! Ha írtam a tanítványokról, meg a hirdetésről, csak azt írtam, nem kell hirdetni! Ha valakinek hirdetni kell, az erre név szerint van küldve az Úrtól, ezt írtam.
Miért ferdítesz, miért hazudsz?

Aztán a szellemi fegyverekről írtam, nem duma, hanem életmód (az Igéről nem írtam, ha megfigyeled, de ahhoz téged kevésnek tartalak, hisz alig ismered, nem bántásból írom, komolyan!). Szóval a fegyvereket naponta kell venni, és nem dumálni, hogy vesszük, hanem élni.
Mondom bacsa, te engem nem értesz. De akkor minek írsz nekem? Komolyan ignoráljalak?
Lásd, most sem vitáztam veled, csak nehezen viselem, hogy mindenféle hülyeséget adnál a billentyűzetembe. Miért teszed ezt?

Arra meg adtam bibliai példát, hogy ahol hitre jutottak, kimentek a démonok (Filepet).
Te viszont egy példát nem adtál, hogy parancsolni kell. Csak arra adtál, hogy volt, hogy parancsoltak. De apostoli tanításban, sőt, Jézus tanításában sehol nem szerepel, hogy parancsolni, űzni, stb. kell. Ha kéne, akkor benne lenne a Bibliában, rendelés lenne, vagy parancsolat. De sem rendelés, sem parancsolat. Hogy Jézus sarat készített nyálával, és te ezt olvasod, attól még nem leszel szemész, mert nagyobbakat tesznek a tanítványok, mint Ő. Nem kell a földre köpdösnöd, és a vakok szemeit kenegetned, sem ujjaidat a siketek füleibe nyomkodnod nem kell, csak, mert a Mester így tette, erre nincs alapod. Nincs alapod azt állítanod, kell ezeket tenni. Nem kell démont űzni, egyszerűen nem állnak Krisztus tanítványai démonokkal harcban, ha harcban állnak, az meg nem démon. Te szándékosan kevered a démont a gonoszság mennyei fejedelmeivel, hogy démonharcodat igazold, de belebuktál. Nincs harc a démonnal, volt, de már nincs, nincs is említve a tanítványoknak, noha sok-sok tennivalójuk van említve, démonharc egyáltalán nincs. Ez tény, ez van a Bibliában.
Itt a Fórumon meg a te zagyvaságaid, ferdítésed, csúsztatásaid.
Mondd mi céllal? Csakugyan vitatkozásokban szenvedsz?

Ha pedig nem érted, amiket írok, ne vitasd őket, ha indulatba jössz, előbb kérdezz meg egy értelmes embert, aki elmagyarázza neked, mit is írtam. Mert te még a látható-olvasható dolgok helyett is a levegőt csapdosod, nem veszed észre? Mondd, a te démonkodásod akkor mennyire hiteles?

De engem nem fogsz hitbeli dolgokról való vitára rávenni, most ugyan megismételtem, miket írtam, de ezután ismételgetni sem fogom. A két, vagy három intésed is meglett (ennyi kell), ezután ha velem vitázni akarsz, ignorállak.

CSerfa

Előzmény: bacsa34 (317)
balgár Creative Commons License 2004.02.18 0 0 318
Kedves Bacsa34,
Szeretném megkérdezni töled, hogy szerinted van-e arra bibliai példa, hogy keresztényben démon van? De ha erre nem tudsz példát mondani :) , tudsz-e olyanra, hogy megtért emberben démon van? Ha erre sem tudsz, akkor mire alapozod azt hogy keresztény, megtért emberb?l démont üznek.
Salom
Előzmény: bacsa34 (317)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 317
Nézd Cserfa. Nincs kedvem 28x elmondani ugyanazt, de mégeccer direkt a kedvedért megteszem. Remélem emléxel még, hogy miket írtál az elején. Azt mondtad, hogy van egy életforma, amit hirdetni kell, és ha azt éli az ember, akkor ezek a gonosz szellemek kimennek maguktól, és nem kell rájuk parancsolni, hogy menjenek ki. Én ezzel az állításoddal nem bírtam egyetérteni, mert ahogyan a mellékelt Igék mindegyikében olvashatod, igenis kell rászólni ezekre a szellemekre, mert csak akkor engednek Jézus nevére, ha rájuk parancsolsz hatalommal.

Ha úgy érzed, hogy az általam az előbb beírt Igék, amiben Jézus, és a tanítványok igenis valósággal, és nem egy életformával űztek gonosz szellemeket téged igazolnak, legyen a te hited szerint:-)

Előzmény: CSerfa (316)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 316
bacsa34!

Én írtam, Te nem értettél engem. Én egy szóval nem írtam, hogy nem űznek a tanítványok, hanem azt írtam, bizony űznek démont azok, akik hisznek
Erre te bizonygatod, űzik? (Mert azt ugyan semmivel nem igazoltad, hogy űzni kell, csak azt, hogy űzték.)
Csakugyan nem érted, látom. De akkor minek írsz nekem, ha nem érted a választ?

Minek fórumozik az az ember, aki meg sem érti, mit ír a másik? Előbb tán figyelned kéne embertársadra, tudod, ezt tették az apostolok, de a Mester is.
No mindegy.
Vitázni nem fogok veled, értem nem érdemes "fáradnod".

Persze másokért írd csak nyugodtan, amit írni akarsz, de arra megkérlek, engem hosszabb ideig ne szólongass hitbeli dolgokban, mert az a meggyőződésem, te nem az igazságot, hanem a vitát, meg a magad álláspontjának védelmét keresed. Hát írd, kérlek, úgy a dolgaidat, mintha másnak írnád (eddig sem úgy tűnt, hogy nekem írtad volna).
Lásd be, kérlek, így lenne becsületes, tanítványhoz illő, ráadásul meg is kértelek, és kérésem a Bibliával összhangban áll!

Az viszont nem tanítványhoz illő, hogy ő a vitát erőltetné. Az ilyen vitatkozásokban szenved, aki semmit sem ért, aki másképp tanít mint az apostolok, az ilyeneket kerülni kell. Ez is apostoli rendelés [1 Tim. 6.3-4], és én ehhez tartom magam. Bizony néhány emberrel e fórumon gyakorlom is.
Hát ha nem hagyod abba, hogy velem hitbeli dolgokról vitáznál, ignorállak téged.

CSerfa

Előzmény: bacsa34 (313)
spamexes Creative Commons License 2004.02.18 0 0 315
U.I.: Bar a sotetseget eddig sem olvastam el:-))) csak tudom, hogy Csak az volt. Az irasaid komolyan olyanok, mintha felkapcsoltak volna vegre a lampat.
spamexes Creative Commons License 2004.02.18 0 0 314
Kedves Bacsa! Mindenben, amiket ebbe a topikba beirtal teljesen egyetertek! Mindenben igazad van es biztos, hogy regota megtert, tisztalatasu kereszteny vagy! Az Ur aldjon meg, azert, hogy ilyen Igei dolgokat irsz es erositsen ebben.
En az vagyok, akivel a feleseged beszelt ott, tudod, hol:-)) Koszonom a batorito leveled is, amit irtal:-)
Orulok, hogy errefele vegre ilyet is lehet olvasni, amiket Te irsz es nem csak sotetseget...
Előzmény: bacsa34 (304)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 313
Írok néhány közismert Igét, ha akarsz, ezekkel lehet vitatkozni Cserfa. De nem nagyon érdemes...

-Márk 3/22-26: "Az írástudók pedig, a kik Jeruzsálemből jöttek vala le, azt mondák, hogy: Belzebúb van vele, és: Az ördögök fejedelme által űzi ki az ördögöket. Ő pedig magához híván azokat, példázatokban monda nékik: Sátán miként tud Sátánt kiűzni? És ha egy ország önmagában meghasonlik, meg nem maradhat az az ország. És ha egy ház önmagában meghasonlik, meg nem maradhat az a ház. És ha a Sátán önmaga ellen támadt és maghasonlott, nem maradhat meg, hanem vége van."


A Károli fordítás a gonosz szellemeket egyszerűen ördögnek fordítja a legtöbb helyen. Ezek egyes helyeken magára a sátánra vonatkoznak, más helyeken viszont kétségtelenül gonosz szellemekre. Egyébként ebből van több az Igében. Írok néhány ilyen példát, hogy tisztuljon a kép, hogy mik voltak a cselekvési szokások ezekkel az "ördögökkel" szemben. (megjegyzem, semmi nem indokolja, hogy ma ne ezek legyenek a szokások)"

-Máté 8/28-31: " És a mikor eljutott vala a túlsó partra, a Gadarénusok tartományába, két ördöngős ment eléje, a sírboltokból kijövén, igen kegyetlenek, annyira, hogy senki sem mer vala elmenni azon az úton. És ímé kiáltának mondván: Mi közünk te veled Jézus, Istennek fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt meggyötörj minket? Tőlük távol pedig egy nagy disznónyáj legelészik vala. Az ördögök pedig kérik vala őt mondván: Ha kiűzesz minket, engedd meg nékünk, hogy ama disznónyájba mehessünk! "

-Máté 9/32-33 : " Mikor pedig azok elmentek vala, ímé egy ördöngős néma embert hozának néki. És az ördögöt kiűzvén, megszólalt a néma; és a sokaság csudálkozik vala, mondván: Soha nem láttak ilyet Izráelben! "

-Máté 17/18-21 : " És megdorgálá őt Jézus, és kiméne belőle az ördög; és meggyógyula a gyermek azon órától fogva. Ekkor a tanítványok magukban Jézushoz menvén, mondának néki: Mi miért nem tudtuk azt kiűzni? ....... Ez a fajzat pedig ki nem megy, hanemha könyörgés és bőjtölés által. "

-Márk 1/39 : " Jézus prédikál vala azoknak zsinagógáiban, egész Galileában, és ördögöket űz vala."

-Márk 9/ 38-39: " János pedig felele néki, mondván: Mester, látánk valakit, a ki a te neveddel ördögöket űz, a ki nem követ minket; és eltiltók őt, mivelhogy nem követ minket. Jézus pedig monda: Ne tiltsátok el őt; mert senki sincs, a ki csodát tesz az én nevemben és mindjárt gonoszul szólhatna felőlem. "

-Márk 16/9: " Mikor pedig reggel, a hétnek első napján föltámadott vala, megjelenék először Mária Magdalénának, a kiből hét ördögöt űzött vala ki."

-Lukács 4/33-41: " És a zsinagógában vala egy tisztátalan ördögi lélektől megszállt ember, a ki fennhangon kiálta, Mondván: Ah, mi közünk hozzád názáreti Jézus? Jöttél, hogy elveszíts minket? Ismerlek téged ki vagy: az Istennek ama Szentje! És megdorgálá őt Jézus, mondván: Némulj meg és menj ki ez emberből! És az ördög azt a középre vetvén, kiméne belőle, és nem árta néki semmit. ...... Azután a zsinagógából eltávozván, a Simon házába méne. A Simon napa pedig nagy hideglelésben feküdt, és könyörögtek neki érette. És Jézus mellé állván, megdorgálá a hideglelést, és az elhagyá őt; és ő azonnal felkelvén, szolgála nékik.A nap lementével pedig, mindenek, a kiknek különféle betegeik valának, ő hozzá vivék azokat; ő pedig mindegyikőjükre reávetvén kezeit, meggyógyítá őket. Sokakból pedig ördögök is mentek ki, kiáltozván és mondván: Te vagy ama Krisztus, az Isten Fia! De ő megdorgálván, nem engedé őket szólani, mivelhogy tudták, hogy ő a Krisztus. "

Lenne még nagyon sok Ige, amik alátámasztják, hogy az ilyen "ördögöket igenis ki kell űzni, de ha ennyi nem elég, a többit is hiába írnám.
Végezetül néhány Ige, hogy miféle jogosultságot kaptunk mi is ugyanezekre a cselekedetekre, amiket Jézus is megtett, és a tanítványok is.

_ János 17/18 (jézus az Atyához: ):A miképen te küldtél engem e világra, úgy küldtem én is őket e világra;

-János 14/12: "Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek. "

Előzmény: CSerfa (312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!