tristen mi vagy bekepzeljuk,vagy van a masik oldalon is.en is ugyan olyan fajdalmat erzek a bal felemen is,mint a jobb oldalon a mutet elott.sztem nekem ott is van.meg nem ereztem kipukkanni:),de fajj.nem birnek ki meg egy mutetet....fellek
Ne legyenek illúzióid: az első napokban fájni fog elég rendesen, főleg ha felkelsz az ágyból, vagy hirtelen mozdulatokat teszel. Fekvés közben viszont inkább csak zavaró, mint fájdalmas, viszont mivel az ember nincs hozzászokva, hogy megfontolja minden mozdulatát, ezért lehetnek majd kellemetlen meglepetéseid. :) A lényeg, hogy amikor túl leszel a műtéten - ami egyébként abszolút elviselhető, nem egy különösebben félelmetes dolog - akkor mindent nagyon óvatosan csinálj. Ne próbálj azonnal felülni az ágyban úgy, mint eddig, hanem szinte centiről centire mozdulj, ha csak teheted, inkább a karoddal told fel magad, ne hasból erőlködj. Gyorsan rá fogsz jönni, hogy hogyan fáj legkevésbé, merre kell fordulnod, hogy ne legyen kellemetlen. Aztán gyorsan gyógyul már a dolog, de azért két héttel számolhatsz, míg újra virgonc leszel. :) Egyébként igazából másra tényleg nem kell figyelni, legfeljebb arra, hogy ne egyél-igyál túl sokat, hogy ne feszüljön a hasad. :)
E topikban találtam a legfrissebb hozzászólásokat az Ars Medica Klinikával kapcsolatban, és mindenkit óvni szeretnék attól a helytől! Ők nem gyógyítanak, orvosolnak, hanem pénzt csinálnak: BÁRMI ÁRON. Az ügyfél, a beteg számukra zavaró tényező a pénzcsinálás közben, ezért ott rúgnak bele, ahol tudnak. Soha, sehol nem tapasztaltam ennyi közömbösséget, embertelenséget, beleszaromságot - még állami egészségügyi intézményekben sem. Kerüljétek el az Ars Medicát, igen nagy ívben! Dr.Dömötör Gábor nem kommunikál a beteggel (akiből mellesleg él), elképesztően bunkó módon viselkedik, és ebből egyenesen következik a trehány orvosi, operátori munkája, ami a keze alól kikerül. Csak a vak véletlennek köszönhető, ha egy.két műtétje mégis jól sikeredik. Úgy láttam, ő a cég feje, amitől persze kegyetlenül bűzlik az egész hely: fagyos hangulat, kényszeredett mosolyok, és gyűlölet. Ezt találja, aki odamegy.
Nyilvánvalóan sok pénzért elérte, hogy a gúgli az első helyeken dobja ki "klinikáját", ezáltal megél ezzel a gyalázatos hozzáállással is.
A honlap képei ne tévesszenek meg senkit! Egy 120 éves bérház végletekig lepukkant, mocskos lépcsőházán, körfolyosóján keresztül jutsz el a hátsó traktusban lévő "klinikához". Lift nincs, ami ugye okozhat egy kis problémát mondjuk egy lábműtét után. Miután átléptél a II. világháborúból itt maradt katonák bűzlő maradványain (mert azóta láthatóan senki nem takarított ott), valóban egy fehér falú rendelőbe érkezel. A legolcsóbb fűrészporos tapéta fehérre kenve, és 900 forintos fehér műanyag kerti székek - tudjátok, azok, amelyek a napfény hatására lágyulnak. A falon néhány Vasarely - egy-két saját szignálású is a reprodukciók mellett. Szóval egyszerű, olcsó környezet, de nem ez a baj velük. Lehet, egykor orvoslásra alakultak, mostanra kizárólag a pénzre koncentrálnak. A beteg, az ügyfél tőlük el is patkolhat. Egy a lényeg: előtte sok példányban aláírja: az orvos soha, semmilyen körülmények mellett nem felel az eredményért.
Még az ellenségeiteknek se ajánljátok az Ars Medicát!
Alkati a dolog, nem biztos hogy különösebb terhelés kell ahhoz, hogy a sérv kiaakuljon. Egyszerűen gyenge a hasfal. Az iylen személyeknél jó eséllyel mindkét oldalon lesz. NÁlam is egyszerre lett, de hogy pontosan mitől és mikor, fogalmam sincs. Nagy terheket nem cipeltem, úgyhogy aligha attól. Szerintem én is a selejtesebb csoportba tartozok, azért is volt mindkét oldalon.
Igen, elképzelhető, hogy a jobb oldali vágás sugárzik át, meg hát biztos most rendeződik össze a két oldal, és a bal oldalam nem tudja, mihez kezdjen ezzel az új helyzettel.
Mindenesetre nagyon el lennék keseredve, ha a másik oldalt is kellene műteni, habár ti is jó páran mind a két oldalon műtöttek vagytok.
Néhány napja már említettem itt, hogy nálam teljesen természetes volt, hogy átsugárzott a másik oldalra a fájdalom. Jobb oldali sérvnél a bal oldalon fájt, de úgy, hogy azt hittem, ott is van. Aztán kiderült, hogy mégsem, mert miután megreparáltak, elmúlt a fájdalom ott is. Úgyhogy lehet, hogy most a műtéti heged makacskodik és ezt érzed a másik oldalon.
rockeeet007 kollégánk régebbi hozzászólása sokat segített az én dolgaimban is. (Köszönet érte ezúton is!)
Feltérképeztem az említett Szt. Rókus-t, illetve a buadörsi intézményt is, és persze a régi jól bevált Irgalmasrendit is.
Miután az én esetemben bal oldali kiújult sérvről van szó, az első tűzkeresztségen már átestem.
Némi SWOT elemzés félét végeztem a rendelkezésre álló, amúgy meglehetősen nehezen beszerezhető információk alapján én az Irgalmasrendit szavaztam meg, még akkor is ha januárban kerülök sorra. (Van már időpontom!) :-)
Ma már tudom, hogy kiújult sérvet hálóbeépítéssel operálnak. A laparoscop-os technika tudományosan tényszerű statisztikái meglehetősen jónak tűnnek.
Erről itt egy No. 1 jelzésű cikk! Érdemes elolvasni, mert végre valami tudományos, lényegét tekitve mégis érthető értekezés a nyavajánkró és a megoldásáról...
Összefoglalóan a tapasztalataim:
- olyan dokira érdemes hallgatni aki nincs közvetlenül anyagilag érdekelve a műtétben, de elengedhetetlenül fontos, hogy a sérv megoldásában jártassága, rutinja legyen. (Találkoztam olyannal aki boldogan szétszabdalt volna miközben a szikén túl nem igen tudott másról e témában.)
- Több helyen is elérhető a laparoscopos technika. OEP finanszírozással is!
- Az új vagy haladó elvek alapján a kiújult sérvet ezzel érdemes reparálni. Sok előnye van, lásd a fentebb már hivatkozott No. 1. cikket...
- Kiújult sérv esetében nem igazán javasolják a klasszikus egy napos sebészetet. Még akkor sem ha esetleg a rendes osztályról is lehet távozni 24 óra után.
- Találkoztam olyan 1 napos intézettel ahol OEP finanszírozás mellett elkértek volna a 100%-os magánintézethez hasonló árat tőlem mint betegtől a laparoszkóp miatt!
Nagyjából ezeket tapasztaltam és egyáltalán nem bánom, hogy beleástam magam alaposabban. Reményeim szerint a várható Ár/Eredmény ezek mentén kedvezőnek várható.
Hát szerintem a pia inkább közvetetten árthat, mint pl. a csonttörésnél, ahol gátolja a callus (nem toom így kell-e írni...) képződést - ezáltal a tört csontok összeforrását.
Azt nem tudom, hogy a mi eseteinkben kell-e a szervezetünknek termelni valamit a gyógyuláshoz, de azt persze kétlem, hogy jót tesz. Én nem fogyasztanék alkoholt egy ideig... :-)
Elmentem ma,kiderült hogy nem olyan nagy a baj mint hittem,Nincs még luk a hasamon csak meg van gyengülve egy helyen a hasfalam,de azért sérv ez.Mondták hogy műtét kell.Csak kell keresnem egy jó drt a János kórházban nem csináltatnám.Ahogy leírtátok csak altatva vállalnám:D
Engem először spinális (gerinctájéki) érzéstelenítésben műtöttek. Műtét előtti este volt egy beöntés, műtét előtti reggel még egy. Nem mondom, hogy ez lesz a kedvenc hobbim, de olyannyira semmilyen sem volt, hogy igazából bármikor kaphatnék újra, nem lenne ellene kifogásom. Katétert nem kaptam, bár nehezen akart megindulni a dolgok folyása, de némi koncentrálással sikerült. :) A második műtétem helyi érzéstelenítésben volt, ott meg csak megoperáltak oszt kész. :)
Elmész egy sebész szakrendelése, és ott megmondják, hogyan tovább.
Amennyiben a sebész diagnosztizálja nálad a sérvet, úgyis azt fogja mondani, hogy a kezelése kizárólag műtét.
Használhatsz sérvkötőt, de amennyiben műthető vagy, (ezt az orvos fogja eldönteni) akkor úgyis megműtenek.
Tehát ha úgy érzed, hogy lágyéksérved van, akkor beutaló nélkül eltudsz menni egy sebész szakrendelésre. A sebész megtapintja a lágyékrészedet, köhögsz egyet- kettőt, majd ad egy műtéti időpontot.
A sérvet csak műtéttel lehet megoldani. Az már más kérdés, hogy hálóval vagy anélkül, ez sok mindentől függ.
Én egyébként nem iszom alkoholt, van egy ismerősöm, aki évente párszor egy liter házi főzésű igazi pálinkát iszik meg, majd egy hétig józanodik, és okleveles gépészmérnök valamint közgazdász, tehát ez még az iskolai végzettségtől sem függ. :-))))))))))))