Keresés

Részletes keresés

TTAMAS Creative Commons License 2006.04.05 0 0 143
Előzmény: gyurma78 (142)
gyurma78 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 142
hol lehet komoly, de nem fizetős fenti topiktémájű oldalakat találni?
Mad árka Creative Commons License 2006.04.05 0 0 141

"Én már vagy 2x mondtam, hogy kanyarodjunk vissza a topic eredeti címéhez, általában, de mindig hozzám jutunk vissza."

Beírtam már párszor Tőled független témákban, úgy leszart mindenki, mintha a vákuum főállású megtestesítője lettem volna. Ami persze lehet azért, mert érdektelen volt, amit írtam (ez simán benne van nyilván), de a visszakanyarodást nem nekem kéne címezni. A szálat mindig ketten veszik fel, s ebben Te is benne vagy.

 

"MIT írjak az adatlapba, hogy a szintén nemvallásos társat kereső rákattanjon? De csak ő, és a vallásos ne?"

Szerintem a társkeresés nem mérnöki tevékenység. Én sem vallásos embereket kerestem, bár ezt nem említettem meg, ennek ellenére elvétve találtak meg ilyenek. Nekik megírtam, hogy köszönet, de másban gondolkodom, s mindkettőnknek jobb, ha ezt nem erőltetjük. A legtöbb adatlapon be lehet állítani, hogy "nem hívő", "vallástalan" stb. Annak ellenére, hogy rengeteg bajom van a vallásokkal (sőt), nem tartottam fontosnak ezt külön kiemelni, mégsem a vallásosok rohantak le.

 

A "nem vallásos" helyére beírhatsz mást: bolognai spagetti imádó, lovaglás-mániás, szopógépet kereső (bocs a durvaságért) stb.

Amikor ilyen helyeken regisztráltam, az adatlapra a megszokottaktól eltérő dolgokat írtam (nem méreteket, centiket, kilókat, alaphobbykat). Van, aki leírja a véleményét pár dologról, odavési az eddigi tapasztalatait, bármit, amin el lehet indulni. Valami egyedi mindenkiben van, max. nem tudja leírni (vagy jobb, ha nem írja le ;-). Én szerettem tág határt szabni, aztán a bejövők között rostálni. Amikor sok volt az "ezt ne", "így ne", "ezzel nem", jóval kevesebben írtak nekem is. Aztán vittem bele némi humort, életteliséget, többen írtak. Igaz, több olyan is, akitől három univerzum választott el - nekik megköszöntem a lehetőséget és ennyi.

Előzmény: Lady Wessex (136)


TTAMAS Creative Commons License 2006.04.04 0 0 139

Valami alapján szelektálni kéne... de mi alapján? Káposztás cvekedli kontra bolognai spagetti?

 

Igen, az ember néha a bőség zavarával küzd. Én pl. így szelektáltam:

Megfelelő kor

    - " -     családi állapot

    - " -     gyermekek száma

    - " -     testalkat

    - " -     végzettség

fényképes adatlap

aktív, tehát az elmúlt néhány napban bejelentkezett.

 

Aki ezeken a szűrőkön átment, annak az adatlapját megnéztem, egy részüknek írtam. Könnyebb annak írni, akinek a reglapjában van valami kapaszkodó, nem csak sablonszöveg.

Előzmény: Lady Wessex (127)
Casanova1 Creative Commons License 2006.04.04 0 0 138
Én is HÍÍÍÍÍMEZEK Teeeeeeee! Kiterjedt hímzőkőröm van,meg hámozok issss (ki a ruhából)
Lehet jelentkezni,ingyenes szakmai bemutató:-))))))
Előzmény: Lady Wessex (133)
proof Creative Commons License 2006.04.04 0 0 137
Az elég spéci érdeklődési kör, hogy terhesszexet keresek?
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 136

Én már vagy 2x mondtam, hogy kanyarodjunk vissza a topic eredeti címéhez, általában, de mindig hozzám jutunk vissza.

 

Elvonatkoztatva tőlem, hogyan kell azokat megszólítani, akiket szeretnék? Pl. én (mint fiktív társkereső) valami hóbortos oknál fogva nemvallásos társat szeretnék, pusztán, mert ez a heppem. :-) MIT írjak az adatlapba, hogy a szintén nemvallásos társat kereső rákattanjon? De csak ő, és a vallásos ne?

 

A "nem vallásos" helyére beírhatsz mást: bolognai spagetti imádó, lovaglás-mániás, szopógépet kereső (bocs a durvaságért) stb. A lényeg, hogy valami, ami nekem nagyon fontos, és azt szeretném, hogy olyanok jelentkezzenek, akiknek az a valami szintén a szívük csücske?

Előzmény: Mad árka (135)
Mad árka Creative Commons License 2006.04.04 0 0 135
Most olyat adsz a számba, amit valójában nem mondtam. Itt van egy hobby, egy érdeklődési kör, nem arra gondoltam, hogy ugyanazt űzze. Beszélgetni lehet róla. (Pl. én lovagolni szerettem, nem érdekelt, lovagolnak-e a barátaim, akivel lehetett róla beszélgetni, az valahol jó volt.) Egyébként szerintem egy kapcsolatot a közös összebújás vágya nem tart össze. Úgy láttam és tapasztaltam, hogy azok a párkapcsolatok életképesek, ahol a két fél együtt tud működni. Ha csak a közös érintés jó, minden más 180 fokra folyik egymástól, abból idővel gond lehet. Erre is utaltam a közös érdeklődési körrel. (Az érdeklődési körbe nem csak azt vettem bele, amit az ember űz. Lehet, csak érdekel valami, nem foglalkozol vele hivatásszerűen, nem is értesz hozzá, de felszínesen van kapcsod hozzá.)

Másfelől egyedi példákba mászunk bele, ugyanakkor a topik általánosságban lett nyitva. Nekiállhatunk egyedi példákkal dobálózni, pl. erre megjegyezhetem, hogy van barátom, akit érdekelnek a népi hímzések, na bumm. Egyikkel se megyünk semmire. :-)
Előzmény: Lady Wessex (133)
Mad árka Creative Commons License 2006.04.04 0 0 134
A horoszkóp egy dolog (én is leszarom). Azoknál a dolgoknál, amik kiakasztanak, a morgás után felteszem a kérdést: hogyan tudnék ebből előnyt kovácsolni? (Nem anyagilag gondolom.) Amikor korábban ilyen helyeken regisztráltam, többnyire leírtam a véleményemet ezekről is, akkor sokan reagáltak rá, hogy egyetértenek. Kétlem, hogy a horoszkópot mindenki akarta volna. Meg lehet szólítani azokat, akik hasonlóan gondolkodnak. A fikázás egy dolog, a kategorikus kizárás szintén, az szerintem kevesebbeket fog megszólítani (ez részben korosztály-függő is), mintha alternatívát is kínálsz mellé. Rögvest nem azonnali tagadás.
Előzmény: Lady Wessex (132)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 133

van speciálisabb érdeklődési köröd - onnan el lehet indulni.

 

Van, szeretek népi hímzéses terítőket hímezni.

Szerinted hány férfi űzi ugyanezt? :-)))))))))))

Előzmény: Mad árka (131)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 132

Azt elfelejtettem beleírni a hsz-be, hogy a horoszkópra keresés bevezetése közkívánatra történik!!!

 

Még egy elvárás: horoszkópra keresők kizárva.

 

(Alakul, alakul, még pár elvárás, aztán átgyúrom olyasformán, hogy az ÉN elvárásaim olybá' tűnjenek, mintha a partner akarná őket és kész.

Olyan ez, mint a marketing: úgy kell eladni, mintha nem Te akarnál eladni, hanem a vevő akarna venni  - mindenáron.

Vagy amikor az álláspályázatnál nem azt írod, mit kívánsz a cégtől, hanem hogy Te mivel tudsz hozzájárulni a cég sikeréhez. :-) Pedig közben mindenki tudja, hogy Téged csak a saját profitod, előnyöd érdekel. Kicsit álszentség, vagy nem is tudom, minek nevezzem, de úgy tűnik, ilyen a világ.

Őszintének lenni tilos. Hová is vezetne az. )

 

 

Mad árka Creative Commons License 2006.04.04 0 0 131
"A legtöbb adatlap.... van oldal, ahol több, mint 4000 pasi reglapja van. Mindnek írjak????"

A szelektálás azért nem ennyire őrdöngős dolog. Megnézed az adatlapot, ki is lehet hagyni. Ott a leírás. Keresel valamit, amiről kérdezni tudsz. Táncsak van speciálisabb érdeklődési köröd - onnan el lehet indulni. Másfelől azt érzi az ember többnyire, hogy kivel tud kommunikálni. Egy bemutatkozó levél, egy téma felvetése, ha megy, megy, ha nem, akkor tovább lehet lépni. A netes társkeresés ilyen, macerás, de ha tényleg kell, akkor az ember rászánja az időt. Nyilván nem kötelező ez a mód.

De szerintem előbb érdemes eldönteni - és ez nem beszólás, nem cikizés -, hogy valóban keresel-e vagy az itteniektől várod a kézenfogást és vezetést, s szerintem érdemes őszintén átgondolni, ki mennyire tokozódott bele a saját álláspontjába.

Az előzőekben néhol már szinte számon kértétek egymástól a sikertelenséget/sikert. Emellett szépen belecsúszott a topik az érdektelen részletekbe, ill. olyan dolgok is elhangzottak, amiket senki sem mondott. Ezek után felmerül a kérdés, mi a valós felvetés.
Előzmény: Lady Wessex (127)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.04 0 0 130
ezt nem tudom eldönteni, mert nem mondtad meg, kb mit írtál :)
Előzmény: Lady Wessex (128)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.04 0 0 129

Biztos mennek külsőségekre, de gondold meg, aki a képed látva is ír neked, az nem fog elszaladni tőled élőben se :)))

 

Á, dehogy írj mindnek... lehet azt szűkíteni, és még akkor is rengetegen maradnak. De fognak ők írni neked, és akkor az egyszerűbb :)

 

Ki lehet zárni bárkit, és bármiért! Én csak azt mondtam, hogy nagyon nehéz úgy megsaccolni, hogy valaki milyen lehet, hogy kit és mit nem akar.... Meg azt hiszem, annak is van jelentősége, hogy ki mit tart a legfontosabbnak elárulni magáról, meg a vágyairól/álmairól...

Szóval szerintem úgy nehezebb...

Előzmény: Lady Wessex (127)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 128

Magadról... hogy milyennek képzeled az életed, a jövőd, magadat, a párkapcsolatot. Hogy mi fontos neked, és miért... ilyesmi.

 

szerintem erről írtam eddig is.

Előzmény: Törölt nick (126)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 127

A legtöbb adatlap.... van oldal, ahol több, mint 4000 pasi reglapja van. Mindnek írjak????

Valami alapján szelektálni kéne... de mi alapján? Káposztás cvekedli kontra bolognai spagetti?

 

A keresők is csak a külsőségekre mennek, illetve az egyik lapon már lehet (vagy nem sokára lehet) horoszkóp alapján keresni.... vazze, pont erre van szükségem...

 

Aki horoszkóp alapján alapból kizárja pl. a Halakat vagy a Bikákat, az mennyivel jobb nálam, aki kizárom a vallásost meg a "politikailag szélsőségeseket"?

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.04 0 0 126

Magadról... hogy milyennek képzeled az életed, a jövőd, magadat, a párkapcsolatot. Hogy mi fontos neked, és miért... ilyesmi.

 

És a képet se véletlenül kérdeztem. Az a tapasztalatom, vagyis ezt mondták nekem, hogy a kép nélküli reglapokra kétféle okból nem nagyon reagálnak:

 

1: Az egyik az a rossz tapasztalat, hogy sokan élőben egészen másmilyenek, mint amit állítanak magukról

2: Sok embernek nem túl szimpatikus, ha valaki nem meri vállalni az arcát, a külsejét

Előzmény: Lady Wessex (123)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.04 0 0 125

Hát annak ír levelet, aki kép meg reglap alapján tetszik neki, meg annak, aki neki ír, és akar rá válaszolni :))

 

Dehogy derül ki...a legtöbb adatlapból nem derül ki semmi érdemleges. Csak a levelekből. Meg a képekből. Meg legfőképpen. személyesen.

Előzmény: Lady Wessex (121)
Henar Creative Commons License 2006.04.04 0 0 124

Drága Lady !

 

Mély tisztelettel megjegyeznék valamit: szavaidból azt olvasom ki, hogy neked nem a szélsőjobbosokkal konkrétan, hanem általában a szélsőségesekkel van problémád, illetve ezeket akarod távol tartani vagymi... Amennyiben ez így igaz javaslom ne azt írd, hogy "semmi szélsőjobb" hanem inkább: Semmi politikai szélsőség vagy valami ilyesmit. Ugyanis ha kiemeled hogy "semmi szélsőjobb" joggal feltételezhető hogy a szélsőbal az rendben van, márpedig gyanítom, hogy te sem akarsz svájcisapkás melósokat a parlamentbe illetve a kormányba... Sikeres párkeresést kívánva továbbra is maradok tisztelettel: Henar

Előzmény: Lady Wessex (120)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 123
Miről kéne írnom szerinted ahhoz, hogy kiderüljön, ki vagyok én?
Előzmény: Törölt nick (119)
TTAMAS Creative Commons License 2006.04.04 0 0 122
Ő Thürmer Gyula és Fratanolo János édesgyermeke. :))
Előzmény: Henar (117)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 121

az a gyanúm, ebből se fog kiderülni senkinek, hogy ki vagy :(

 

Na ja, mert a káposztás cvekedlit és az alternatív zenét szerető pasi adatlapjából bezzeg kiderül, hogy ki ő.

Vagy a kedvencem, akit most találtam: megadta a születési időt, a magasságát, testsúlyát és rengeteg szmájlival közölte, hogy magáról majd levélben ír. Vajon kinek?

Előzmény: Törölt nick (119)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 120

 

Mondtam: nem szeretem a marcipánt. Most említsem meg az összes többi sütit amiket szeretek?

 

Mondtam: semmi szélsőjobb. Ez nem elég? :-))))

 

 

Arra meg még senki nem válaszolt, hogy miben vagyok szélsőséges.

Előzmény: Henar (117)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.04 0 0 119

az a gyanúm, ebből se fog kiderülni senkinek, hogy ki vagy :(

Fényképet egyébként tettél fel?

Előzmény: Lady Wessex (116)
Mad árka Creative Commons License 2006.04.04 0 0 118
Nem vagyok egy életmód-tanácsadó :), de ha az ember akar valamit, akkor csinálja, próbálkozzon és azt kövesse, amivel valamilyen szinten azonosulni tud vagy valóban kíváncsi rá. Most olyan a hangulat, mint amikor a dorgáló szülő elmagyarázza a gyereknek, hogy azt a kiskamiont nem úgy kell összerakni, mire a gyerek összerakja neszevazze jelleggel, igaz, közben igyekszik saját magát belevinni. Utána mondjuk szétesik és a gyerek közli, látod, ez se működött. Persze próbálkozni érdemes, senki kedvét nem szeretném elvenni.
Előzmény: Lady Wessex (116)
Henar Creative Commons License 2006.04.04 0 0 117
könyörgöm említsd már meg hogy semmi szélsőbal :) vagy az belefér csak a szélsőjobbosok húzzanak ?
Előzmény: Lady Wessex (116)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.04 0 0 116

Na jó, döntöttem.

 

Regisztráltam mégegyszer. A szokásos blabla szövegekkel (lényem másik felét keresem stb.) Semmi szélső jobb, semmi vallástalanság, semmi pénz, csak a rózsaszín szerelem. (A régi reglapom is fennhagytam, hátha...)

 

Várom a leveleket. De az első kérdésema levelezéskor, ha burkoltan is, de a fenti kimaradt dolgokra fog irányulni (pl. mit dolgozol?)... :-(

Előzmény: Törölt nick (114)
Henar Creative Commons License 2006.04.04 0 0 115
a szélsőbal az ok?
Előzmény: Lady Wessex (109)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.04 0 0 114

Vagy saját magaddal családot alapítani...van erre megoldás, lombik, alkalmi apajelölt, mittomén :))

 

Komolyan meg: NINCS olyan ember, aki olyan, mint te. És vedd hozzá, hogy még ezen túl is, egy szerelemben, egy kapcsolatban, de pusztán az idő miatt is mindketten változtok is.. alakultok és formáljátok egymást. Nem direkt, megtörténik.

 

Talán könnyebben menne, ha esélyt adnál a férfiaknak arra, hogy kiderüljön: tudod-e szeretni őket, meg ők tudnak-e szeretni téged. És úgy baromi nehéz, ha csak azt tudják rólad, mit/kit NEM akarsz, azt, hogy mit/kit igen, azt meg nem... Ráadásul a sarkos elvárásokat sem mindenki ugyanúgy értelmezi..igaz ez akár csak a vallásosságra is.

Előzmény: Lady Wessex (108)
Cool_Halidge Creative Commons License 2006.04.04 0 0 113
A vallásosság nem csak bigott dolgokat jelenthet. Nem kell feltétlenül úgy felfognod mindent, ahogy a "papok" mondják. Szerintem nem ez a lényeg. Bizonyos értékek átvétele és a vallás pozitív hatása (kultúra, szocializálódás, szociális- és lelkiháló-szerep) sokkal fontosabb.
Előzmény: Lady Wessex (109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!