Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Hello ! Arra a kis területre bármelyik örök élet,de az oleo és a Gt6001 a komolyabb konstrukció, az oleót nagyon dicsérik sokan, a gt nagyon kis fogyasztású 0,9 lóerős jól sikerült strapabíró kínai . Az Mtd -t sokan szidják, valóban nem bírja az ipari használatot, de hobbigépnek nem rossz . Ha megteheted, az előbbi kettőből válassz , vagy aushan-ban van/kecskeméten legalábbis/ partner t320 34-ért, az strapabíróbb, mint a 790-es .
Fűkasza vásárlására szántam el magam, igaz nem kell valami nagy területet "karbantartani" kb. 250-300nm. Sajnos domboldalon van a terület több kisebb fával, bokorral tarkítva. Egyes részein nagyon sűrű fűvel, ahol az eddig használt Bosch ART 23-as gép eléggé megkínlódik.
Mivel nem ilyen feladatra tervezték ezért lassacskán megy vele a munka, többszöri megállással, hogy ne melegedjen túl a készülék.
Most szeretnék egy ettől komolyabb gépet vásárolni. Gyorsan ránéztem a helyi multik katalógusaira és egy készüléket találtam ami talán megfelelne: MTD 790, amit a Tesco most 41.656 Ft-ért akciózza illetve ugyanezt a készüléket az Auchan 36.990-ért kínálja.
Mivel nem vagyok nagy guru a témában nekiálltam picit utánaolvasgatni. Többen ajánlgatták az Oleomac Sparta 25 / Sparta 250 T készüléket, amit 60.000 környékén találtam eddig online boltokban házhoz szállítással. Sajnos helyi, miskolci kereskedésre nem sikerült akadnom. Aztán egy másik készülék amiről jókat írtak a GT6001 bozótvágó.
Tehát eddig ezek a típusok amik felmerültek árral egyetemben: MTD 790 - 36.900Ft helyi Auchan GT6001 - 46.000Ft házhoz szállítással Oleo-Mac Sparta 250T - ~60.000Ft házhoz szállítással
Igaz nem nagy a terület amire jelen pillanatban tervezve van a gép, nem is szeretnék minden évben új készüléket vásárolni meghibásodásból, stb... adódóan.
Sajnos Oleo-Mac szervizt nem láttam Miskolc-on (Forró és Sajóbábony a két legközelebbi), MTD szerviz viszont van Miskolc-on. GT6001-ről meg semmit nem tudok.
Nem tudom a Sparta 250T megér-e +20-23.000Ft-ot az MTD790-hez képest illetve ugyanez a GT6001-nél a +9.000Ft és a számomra ismeretlen szervizhálózata.
Ahogy tudom, egy az egyben kínai, de jobban legyártott koppincs, a szár, a kormány felfogatása , a szöghajtás tisztességesen le van gyártva, igen strapabíró hatást kelt és az is , ez nem kettészedhető, de attól ugyanaz lehet.
Friccék úgy tuningolják a kínai horntools kaszát,pontosabban a talajfúró változatát (Tarus Stenson Timbertech stb.) hogy az eredeti karbija helyére a REALM fűrész walbro karbiját rakják.
Nagyon jó kis kasza, nem igen van velük gond, max. a membrán minősége az egyetlen gyengéje, azon kívül szinte elnyűhetetlen az eddigi tapasztalataim alapján. Jó erős, pörgős és nyomatékos ahogy írtad. Be lehet még szerezni, GT6001-es néven fut , 45 körül láttam több darabot is. Két részre szét lehet szedni, jár hozzá penge, dob, heveder 1 év garival, természetesen újan.
Erre emlékeztek ? Ez szerintem egy nagyon jó pörgős, nyomatékos kis kasza . /Ha lehet kérni csak az szidja, aki legalább egy icipicit ismeri !/ Ha lehetne kapni , ebből biztos vennék egyet.
Hogy fogja egy gyerek megtanulni megbecsülni a dolgokat és az embereket ha azt látja hogy saját ,,értelmiségi" vagy jól megzsírosodott egyéni vállalkozó szülei is lenézik és lealázzák a kis embereket, csalnak lopnak hazudnak, és ha ez még nem elég egy vadi új Golf vagy Audi az érettségi ajándék.
Sajnos nem csak a fiataljaink nem tisztelik a kétkezi munkát. Sajnos ma itt nálunk aki a kétkezi munkából akar megélni azt egy senkiházi droidnak tartják akinek kikell taposni a belét azért a kis pénzért amit lökünk neki azt jól van. Elmagyarázzák neked meg hegyi beszédet tartanak arról hogy mindenért megkell dolgozni becsülettel, olyanok akik jól összelopták magukat és soha egy kapanyelet meg nem fogtak, de luxus mercin járnak és jtászák azt a semennyi agyukat.
De kár is ebbe bele menni mert véget nem érő téma ez.
Tudom,hogy csak poén volt,de szerintem rossz irányba indul el a fiatalok többsége. Oké,oké,engem sem fognak szentté avatni,de amit ezek a mai suttyók művelnek,az sok.Rengeteg rablás,verekedés,késelések és még sorolhatnám.Ilyeneket az én koromban nem csináltunk.Manapság meg egyre fiatalabban kezdik.
A mai kamaszokat ne is említsük.Tisztelet a kivételnek,de sajnos nagyon kevés fiatal van,akinek megvan a magához illő esze.A többi meg csak eszetlenül vedel,füvezik,drogozik és rongál.A baromság,ökörség meg a hülyeség,az megy.
Természetesen nem a köbcenti a lényeges. Hanem a sebesség, amit el lehet vele érni. Kollegám öccsének 50-es apriliája van. Sportmoci... az én 1 mázsámat is meglepő könnyedtséggel vitte. Mire képes ez egy nyiszlett 14 évessel? A motorozás veszélyes üzem. És visszagondolva a 14 éves eszemre, hát örülök, hogy nem volt ilyen motorom. Persze azért nagyon jó lett volna, de... Vagy én minden kamaszban a felelőtlenséget látom??
Nem hinném, hogy 125ccm-es gépekkel lenne a gond....
Inkább a nagyteljesítményű, fölleg sport motorokkal, amihez ugyan nagymotor jogsi kell, de a jogsiszerzésen bőven nem azt tanítják, amivel a való életben szembesülnek.
Én eleve elgondolkoznék, hogy utcára kell-e ilyen nagyteljesítményű sportmoci.
Vannak motorosfutár haverjaim, az 1ik mesélte, hogy egy csóka bement egy mociszalonba motort venni, a legnagyobbat akarta, azok közül, amire nem kell várni.
Nem is kellett neki sokat várni, de az új mocival csak egy boldog napja volt, aztán többé se boldog, se boldogtalan.
50ccm-ig elég a B-s jogsi, de most jött vmi jogszabály, hogy 50ccm-ig!!! jól írtam! rendszámoztatni kell a quadokat.
Nagyobb quadokat is lehet vizygáztatni, de akkor nagymotor jogsi kell, ráadásul igen kevés tipushoz van EU-s tipusbizonyítvány, amelyikhez van az meg 500ezerrel drágább is, amelyikhez nincs, azt meg egyedileg kell vizsgáztatni.
lehet mezőgazdasági jármű rendszámot is kérni rá, asszem ez a zöld rendszám, de ez kb. olyan mind a lassú jármű, eléggé le van korlátolva....
Ha te kérdezed, akkor 125ccm. Ha a rendőr, akkor 50. Segédmotor vizsga, vagy bármilyen jogsi kell hozzá. Rendszám meg nem kell . Vizes motor, és a henger külseje 125-ig egyforma méretű, csak a furat nem .