Ne zavarjon a zsír kenés. Van egy öreg Hako hajtóművem. Isten tudja mennyit futott kint németben. Mikor megvettem szét kaptam, tökéletes lánc, lánckerekek. Újra zsíroztam, de a régi zsír is tökéletesen tiszta volt. Nincs gondom vele évekig.
Van egy Iseki AC 2 kisgépem, ez olajkenésű. Itt azért, időnként oda kell figyelni az olajszintre.
Van benne egy olajtükrös előszűrő, meg egy olajos szivacs szűrő. Mindkettőt útálatos dolog tisztítani, oalajozni, de sokkal jobban tisztíthatók, mint a papír szűrők. Nem hiszem, hogy mostanában cserélnem kell a betétet.
Kb. 600 m2-t "túrtam fel" eddig a 175-össel, a bejáratás miatt csak 4 taggal. Azt hiszem, ez még nem tapasztalat. Egyébként most 2 év magyar garival 140-ért is megkapható. Kis szerencsével ennyiért nekem a házhozszállítás is belefért. Érdekes (majd az idő eldönti, hogy jó-e), hogy a lánchajtás zsírkenésű ennél a típusnál. A 180-astól felfelé olajban futó. Persze a zsír kenés nem olyan hatékony, de legalább nem folyik ki a szimeringnél. Azt gondolom, hogy ha jól van méretezve, akkor házi használat mellett lehet örök életű. Majd 10 év múlva jelentkezem, hogy megért-e:)
Annyit tudok a gépről ,hogy kínában gyártatja az Oleo és a saját nevükre festeti meg matricáztatja.Szervízes szerint nincs gond velük . De a levegő szűrőre oda kell figyelni mert olajos
Ha szállítom, akkor utanfuton, kb 400-500m2 vegyes háztáji növények. nem akarok kompromisszumot, a 100-150eft bol a lehető legjobb, legtartosabbat szeretném megvenni. A problémamentes évek és munka a lényeg.
Hasonló cipőben jártam én is mostanában. Úgy gondolom erre a kérdésre nem fogsz egyértelmű választ kapni, illetve 100 ember 60 féle választ fog adni, és mindenki igazat mond a maga módján. Ez kicsit eltúlozva olyan, mint ha egy autós fórumban azt kérdeznéd, hogy 4 millió forintig milyen autót vegyél? Pl. az emberek egy része a Honda motorra, a másik része a Briggs motorra esküszik, de olyanból azért kevés van, aki 4-5 darabot elfogyasztott mindkettőből. Persze ez utóbbi kevésből is vannak itt nagyon segítőkészek a fórumon, de pont ők nem fognak egy technikát megjelölni, mert tudják, hogy mindegyiknek van gyengéje. Hajtás szempontjából pl. szállítod majd csomagtartóban, levett motorral a gépet? Ha a válasz igen, akkor felesleges ezen a kérdésen tovább tipródnod, a csighajtás a Te barátod. Szerintem próbálj meg egy kicsit visszaolvasgatni itt és más fórumokon, majd a szimpatikussá vált 1-2 gépről konkrétan kérdezni a tapasztalt hozzáértőktől.
Sziasztok, szeretnek vásárolni egy kapalogepet, mert az öreg tomos megadta magát. A keret 100-150e Ft, lehetőleg újat. Csak rotalasra lenne hasznalva, más nem is kell hozza. Mit ajánlatok, meghajtás, motor, tartósságát, szerviz. A keretből a lehető legjobb érdekelne. Köszönöm.
Őszintén valóságban a robid hajtását nem láttam csak a fotódon illetve jofi47 linkjén levő rajzon,nekem kf hajtásaim és r250t hajtásom van.Mivel baranyai vagyok felénk a kf hajtások és "klónjaik"az elterjedtek.
Üdv. a Szakiknak !!! Segítséget szeretnék kérni a következö dologban .Adott egy Honda Mio F400 kapa gép és van hozzá egy szintén Honda Mio alternáló fűkasza.A problémám az hogy a kapa gépen nincs meg a szíj tárcsám csak a fekete védő műanyag kupak. Szíjtárcsának szeretném a külső méretét ha meg adnátok ha Valaki tudja .A belső racsnis tengely méret az adott . Mindenkinek előre is köszönöm a válaszát.Üdv JJ
Jol ment amugy csak szivargott a hajtomű olaj csak a kapatagott akartam levenni a szimering cserehez de ugy ra volt rohadva a kapatag melegitve se jott le na de bevittem munkahelyemre 100 tonna pres gep nem jatszott vele szepen letolta :D
Ha össze van kopva akkor is ! Robiból nem sok éri meg hogy elkopna benne a fogaskerék ,hamarabb ledöglik róla a motor 2-3 szor és kukába kerül ,vagy a fészerben porosodik !
A puding próbája az evés ! A próba mit mutat ? A fogaskerék szimetrikus ? A fogazás irány a stimmel ? Akkor már csak a szerelés van hátra ! De a kérdésekre válasz kell !
Ma is szét szedtem és tüzetesen megvizsgáltam semmi hiba nem látható ! Lentebb vettem a benzinszintet és úgy néztem hogy jön megy a tüszelep a helyén de nem láttam semmi hibát benne ,összeraktam és pöc röff mint akinek semmi baja nem volt ,de hogy mi okozott hibát nem tudom ,még a tankcsap most vizsgázik át ereszt e ,azt is még egyszer szét szedtem ! Olajálló ,nitrogén zsák gumijából vágtam bele másik tömítést !
Én egy időben tároltam gázolajat hordóban. Pár hét, hónap alatt lett az alján ilyen nyálkás trutyi. Szűrővel ki lehetett szedni, de nem nagyon megnyugtató az biztos.
A benzincsapba ha nem olajálló anyagból (gumiból) vágsz tömitést, akkor az meghal hamar. Ha van megfelelő anyagod, akkor a javitás csak ügyesség és ötlet kérdése, megoldható. Az úszóház szelep elég finom dolog szokott lenni, azt nem tudom, hogyan tudod házi gyártással helyettesiteni. A zárását kiszerelt karburátor mellett levegővel (belefújással) tudod ellenőrizni egyébként. Ha a szelepülék rossz, annak ezzel jelentkeznie kell.
Ha rapszodikusan zár/nyi, akkor lehet, hogy fel tud akadni. Meg kéne nézni, hogy nincs-e sorja, elhajlott lemez, kosz alatta, ilyesmi.
A rezet nem de milyen ötvözet, de ki tudja milyen benzin honnan jött mi volt az oldott vízben oldva? ez nem vicc én láttam korrodáltat igaz régebben(nem saját gép, valami kínai csoda volt) Nekem gcv160-as motorok vannak csak 95-öst használok natúrban semmi + , tavasszal simán indulnak az őszi benzinnel ha benne maradt. Az igaz a karbit hosszabb leállás előtt kijáratom-leengedem,és a karbi elé mindegyikhez tettem finomszűrőt, a hondák valahogy nem szeretik a "szűretlen" magyar benzint lehet a japó más.
A gépemen kicseréltem a gyári gyújtás töltő tekercset egy ceglédi tekercselő ( Kovács Lajos ) által készített 20W-os világítás tekercs vasmagjára tekert töltő tekercsre, porlasztót kipucoltam, tűszelep fészkét módosítottam, benzinszintet beállítottam, porlasztó beszabályozva. Gyári külön trafós ( 4V ) külön tirisztoros gyújtásom van ( az egybe trafós FAGY gyújtás szikraenergiában jóval gyengébb teljesítményű, azt én hanyagolom ) . Erősebb gyújtószikra nálam engedi a 0.6-os gyertyahézagot minden gond nélkül. Robi 55-höz képest rettentő könnyen indul az erősebb gyújtószikrával. Ha még gyári a gyújtásod, ne 0.6-os gyertyahézagot használj, hanem csak 0.4-est, könnyebben tudod beindítani a géped.
Sziasztok! Van egy robi 156H honda Gcv 160-as gepem van valakinek a hajtomuhoz vlami rajza osszeszerelesbe mert csapagyat meg szimeringet cserelek csak mar szet van hulva meg az orsoba az also felso csapagyat fel kell utni utana betenni a hazba ?
Nem semmi, a benzin korrodálja a rezet... Nemrég hallottam, ritkán használt diesel autó üzemanyag csöveiben képes baktérium elszaporodni a gázolajba, annyira, hogy komoly dugulást tud okozni, a motor alig kap üzemanyagot.
Ősszel krumpliszedés után letett 2T motorom tegnap gond nélkül indult a tavaly mixelt még tankba lévő keverék motalkómmal. Munka 2/3 felé kifogyott a tank, indulásnál nem töltöttem fel, gondoltam sarabolót elviszi az ami benne van. Volt még kannába bekevert tavalyi keverékem szintén motalkós, az se döglött meg, a gépet felöntve 3.-ra járt a motor üres tank után. 25-ös keverék + E85 + FIMOL-2 + WYNN'S ólompótló ( benzinstabilizáló ) , nekem évek óta bevált üzemanyag mix.
Sajnos ugyan ezzel a problemaval kuzdok 2 napja. Az alaplapon kicsereltem a gyujto tekercset, a teljes gyujto rendszert,
semmi kulonos javulas. A tekercs alatti jelado nem szakadt, nem ismerem az ellenalasanak a szukseges parameteret, aki tud kerem segitsen. Meg a vezetekeket is kicsereltem, 2 uj gyertyat vettem,de semmi eredmeny,!
Na valaki mondja el mi tud történni egy tűszeleppel álltában ! Egyik nap még megy semmi baja másnapra telefolyt a motor benzinnel elzárt tankcsapnál !!! A tankcsapba vágtam másik gumit 1napig volt jó ,ma már nem zárt ! Repülni fog ! De a tűszelep vagy nem adagol vagy ömlik belőle mert nem zár el ! Láthatóan semmi baja ,de már csináltam bele 4-5 másik tűszelepet de nem vált be egyik sem ! Vagy a tűszelep ülése halt meg ,látott már olyat valaki ! A rezet megette volna a gumi ?
A Vaskoshoopnál Gyomaendrődön lehet újat kapni,nem érdemes vele szöszölni,ha problémás.Gyárilag külömböző csak külsőleg egyforma csapokkal készült,belsejük más,és más.
A netről letölthető kezelésiben Mekk mesterék megadják a sebességet km/h-ban. Gondolom ez a kapatagok átmérőjével van számolva. Ha van számszerű összehasonlítási alap, akkor lehet viszonyítani.
Boldog Honda F 800-as tulajdonos vagyok, de most mégis egy kicsit elkeseredett! Kérdésem a következő lenne, vettem egy mulcsoló adaptert, de a nagy kerêk miatt nem tudom feltenni, a Honda F 600 kereke jó lenne e a tengelyre??? Ha jó, akkor tud e valaki eladó kerekeket, akár súllyal is, azt megvenném! Adok egy telszámot:06303676097, ezen utólérhető vagyok! Köszi!
Fejből nem tudom megmondani, de megméred a kuplung alsót amire rá akarod tenni, belső átmérő aztán a csapágy boltban van olyan lehetőség, hogy méret szerinti keresés, ide is beírod és megvan a csapágy.
Erre venni láncos valamint mellé még egy szíjas felezőt és kapna egy honda gcv 190 es motort.
Jelenleg van egy techuseh motoros kapálógépem egy másik osztott kf aljjal de ez is már 14 éves. A motor elkezdte csipegetni az olajat.
Kb 400-500m2 kertet művelek. Burgonya ültetés és töltés miatt venném a felezőket. Körmös vaskereket 60cm átmérőben gondoltam itthon legyártani 4-5mm vastag lapos vas meghajtásával kőrre .
Töltés, szedés miatt gondoltam a nagyobb körmös vaskerékre
Gondolkodtam egy házi láncos sebesség csökkentőben is ami 1:4 ben lassít , de nagyon pepecs meló lenne az alu kuplungot meg c45 ös acél lánckerekeket összehozni .
Tehát szerintem marad a két gyári.
Vagy a másik lehetőség amit néztem ,hogy veszek egy Oleo-Mac MH 197 RK gépet. Ez sebesség váltós már.
karbi egy dellorto sha 14 12 m kb 5 métert megyek vele max gázon és megáll.. üzemanyag van.. csőben szépen folyik... holnap lesz több időm foglalkozni vele láttam hogy sok hozzáértővan itt gondoltam kérdezek hátha van valami"tipushiba" .. ma egy Robi 52 -vel szórakoztam így kevés időm maradt.. de a Robi is Egy Átok.. azt gyűrüztem de nem nagyon akar indúlni csak sokadik rántásra.. ésvalami karburális baja lehet de nem igazán van rajta állításilehetőség légszürőbe olaj szinten de mintha sokat kapna (levegőt) ..
Ird le, hogy még mit próbáltál, ne találgassunk feleslegesen.
A gyújtáshiba (pl. melegedés miatti) inkább hirtelen leállást szokott okozni, nem olyat, mint az üzemanyag elfogyása okoz. Mennyi idő után áll le gázadást követően?
Kezdek kicsit nyűgös lenni a kereskedőktől: Az egyik dragon "gázbovden"(sima műanyag burkolatú) csere érett sajnos a reteszrész(gázkaron fent) is kikopott. Vettem újat, fordított működésű nemcsak a felírat hibás. Visszavittem szerintük csak ilyen van és ez a jó, mondom vigyék oda (szerviz) bármelyik géphez és hasonlítsák össze, igazam van de meg lehet szokni szerintük. /lehet ez valami fűnyíró szerűségre való mivel csak négy reteszelt állása van stop-min-max-sziv/ Kénytelen voltam még egy db venni a másik gépre is mivel garantáltan összekevertem volna melyik gépen hogyan működik. A városban elméletileg 3 helyen árulnak de csak egy helyen volt ott is ez a fajta.
Hello!A benzincsap átengedi rendesen a benzint?Lehet,hogy csak szivárog rajta keresztül a benzin,de nagyobb fordulaton már nem tud eleget átengedni,lecsökken a szint a karbiban.Üdv
hello.. van egy MPM2-es kis gépem.. miért lehet az hogy alapjáraton pötyög órákig de ha gázt adok akkor egy idő után mintha elfogyna az üzemanyag.. megáll és csak egy kis idő múlva lehet újra indítani..
Ha igy jártál, akkor az üza ellátással nem lehet gondod. Milyen a gázbowden? Merevhuzalos? Akkor valószinűleg a karnál van a baj a merev drótot nem mozgatja !!!(Volt nálam is olyan, hogy a drót nem mozgott a bowdenkülsőben, inkább görbült.) Egy próbát megér !
Összeraktam a kapálót, az a gond hogy mindenhogy ráér a villa a csapágyra söt rá is kell állítanom mivel behúzom a kuplungot akkor viszi a gépet, úgy hogy muszáj úgy ráállítanom hogy a villa folyamatosan ráérjen a csapágyra
MTD ,,csárlim ,, van indúl pöccröff ,teknősön működik ,de húznám a kart nyusziba csak fuldoklik ,, a karbin viszont tudok gázt adni és ki is forog, most egy pici fát szorítottam oda ,hogy legyen fordulat .. Mi lehet a baj ?? köszönöm a választ
Nekem a karnál amit kézzel behúzok nincs álltó csavar csak a hajtóműnél. holnap csapágyat kell vennem, mi van ha sima csapágyat veszek ami méretre ugyan az csak nincs rajt az a lemez?
Kuplung az nem kell van 3 is csak a csapágy megy el azt kell néznem.Azt nem értem mért sima golyós csapágyat találtak ki ide mikor az erőhatás más, sima csapágyra rá van téve egy lemez és úgy nyomja le a vila